opcja sprawdza się idealnie. Moja dzisiejsza propozycja jest jednak obiadowa. Smaczna, bo moja Córka podjadała też z talerza cioci ;) Składniki: kilogram łopatki z indyka łyżeczka czarnuszki 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy łyżka sosu sojowego łyżka soku z cytryny łyżka oregano, bazylii i ziół prowansalskich sól, pieprz pół łyżeczki papryki ostrej łyżeczka masła kuskus 3 duże marchewki puszka groszku szklanka
ChilliJemydelikatne i słodziutkie, sprężyste. Faszerowana papryka ze szpinakiem i mięsem z indyka SKŁADNIKI: kilka papryk flexum świeży lub mrożony szpinak mięso mielone z indyka czosnek sól, pieprz, bazylia, oregano,węgierska pista, zioła prowansalskie sos pomidorowy Papryki umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć gniazda. Mięso mielone podsmażyć na oleju, następnie dodać świeży szpinak. Doprawić do smaku solą, pikantną pastą paprykową, czosnkiem, oregano
MarciochaKucharzyLubicie mięso na słodko? Ja wprost uwielbiam.. kurczak grillowany z ananasem, indyk pieczony z brzoskwinią, czy pierś z kurczaka w pomidorowym sosie z kawałkami banana. Pycha! Jednak najbardziej klasycznym zestawieniem mięsa na słodko jest przyrządzenie go z dodatkiem miodu. Dzisiaj propozycja Karola Okrasy na pyszne pieczone podudzia z dodatkiem miodu. Danie klasyczne, proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Czas
Kolizje Smakówsosie pomidorowym... Okrągłe, złociste i soczyste kotlety mielone. Z dodatkiem ryżu, marchewki i kapusty pekińskiej. Doprawione aromatyczną natką pietruszki. Zapieczone w sosie pomidorowym. Pyszny, domowy obiad. Smacznego! Składniki: Kotlety: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 100 g białego ryżu (u mnie 1 woreczek); 1 średnia marchewka; 1/2 małej kapusty pekińskiej; Pęczek natki pietruszki; 2 jaja
Gospodyni Miejskaniego przygotowałam pieczone pulpeciki z jabłkiem, polskim miodem akacjowym i serem bursztyn lub rubin. Składniki: 500 gram mielonego mięsa z indyka płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka płynnego miodu akacjowego łyżka sosu sojowego pół łyżeczki mielonej kolendry natka z pietruszki ok 2 łyżek szczypta pieprzu 2 łyżki drobno tartego sera twarde jabłko pokrojone w dość małą
AZgotuj!najlepiej użyć tego domowego, które robi się błyskawicznie, ale z kupnym dobrej jakości także na pewno się świetnie uda. Ślimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym: około 400 g piersi z kurczaka lub sznycli z indyka 4 łyżki zielonego pesto z bazylii (najlepiej domowego ) 2 łyżki gęstej śmietany 18% (użyłam z Piątnicy) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony(...)mocno i smażymy ślimaczki po około 1 minucie z każdej strony (mają się przyrumienić, mogą być surowe w środku). Zdejmujemy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, zmniejszamy ogień i wlewamy sos przygotowany na początku. Mieszamy, aby połączył się z resztkami oliwy na patelni. Dodajemy małą szczyptę soli i pieprzu. Na sosie układamy z powrotem ślimaczki, a w wolne miejsca wtykamy umyte
Poezja smakuprzecieramy. Ponownie przelewamy do rondla. Podgrzewamy, dodajemy 2 kostki lub 1,5 łyżeczki galaretki w proszku. Zdejmujemy z kuchni, mieszamy do rozpuszczenia. Sos morelowy podajemy do dań słodkich, deserów, ale także możemy podać do mięs – drobiu (kurczak, indyk, kaczka), schabu… i nie tylko. Bardzo aromatyczny o intensywnym kolorze, pięknie się skomponuje z każdą potrawą. A do czego ja go podałam
mojewypiekiinietylkotakim dniu podać na stół i czym ugościć naszych wspaniałych gości, żeby było i ładnie i smacznie? Mam propozycję na pyszny, wykwintny obiad... Składniki: 800 g filetu z indyka sól pieprz kolorowy świeżo zmielony 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka masła klarowanego 1 duża (500 g) bulwa kopru włoskiego 2 łyżki soku z cytryny ¼ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli(...)pokroiłam w plastry (około 2 cm). Rozłożyłam na gorącym półmisku, obok ułożyłam ćwiartki kopru włoskiego a po drugiej stronie mięsa wyłożyłam pieczarki z wytworzonym sosem z pomidorów suszonych i cebulki Do tak pysznego fileta z indyka zrobiłam kluski śląskie . To była prawdziwa uczta dla podniebienia. Polecam ten zestaw na elegancki rodzinny obiad. Powinien cieszyć oko a przede wszystkim smakować. Życzę
Kuchnia u Krysiosobowości, 1000 pomysłów jedna Lubella Bursztynowe pióra w dyni z orientalną nutą Pióra nr 17 marki Lubella 600 g piersi indyka lub kurczaka 1 cebula 1 niewielka dynia 1 papryczka chili lub 1 łyżka sosu z papryczek 1 kawałek imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sklarowanego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka kurkumy 1 szklanka żurawiny
Gotuj Sam!każdemu. Wystarczy usmażyć mięsko i boczek, dodać pokrojone ogórki kiszone, cebulę i fasolkę, wymieszać wszystko z kapustą pekińską i polać ulubionym sosem :) Przepis jest sprawdzony i polecany przez moją rodzinę :) Składniki : 400 g piersi z kurczaka lub indyka główka kapusty pekińskiej 3 łyżki oliwy 100 g chudego boczku puszka czerwonej fasoli 6 ogórków kiszonych (lub więcej w zależności
Chocolate Muffin Bloglubią. I tak w kółko. Ale namieszałam :) Ale polecam skusić się i spróbować. Smaczny gulasz z rozpływającego się w ustach mięska ze smakowitym sosem. U mnie podany z kaszą jęczmienną i kiszonymi ogórkami. Składniki - żołądki z indyka 70 dkg. - czosnek 3 ząbki - papryka mielona, majeranek, ziele angielskie, listek laurowy, domowa wegeta - śmietana 12% - mąka 2 łyżeczki Wykonanie Żołądki moczę
Kuchnia z widokiem na ogródDla niektórych zmora dzieciństwa, jeszcze inni nazywają je "szpitalnym " jedzeniem, a ja bardzo lubię pulpety w aromatycznym koperkowym sosie, szczególnie z mięsa drobiowego. Podane
Walijskie Pichceniemielone z indyka. Gotujemy tak ok 20 minut. W osobnej misce umieszczamy zawartość puszek z pomidorami, koncentrat pomidorowy, posiekana cebulę i natkę pietruszki oraz wyciśnięty czosnek. Do szklanki nalewamy wywar w którym gotowaliśmy pulpeciki i dodajemy do tego 1 łyżkę maki. Dokładnie mieszamy. Zawartość szklanki przelewamy do miski z sosem. Z pulpetów
ClauditteMissCookingMoja wątróbka moczona jest w sosie keczupowo- musztardowym. Palce lizać. @ Ivi Składniki; 5 wątróbek, 1 cebulka, mleko, Sos; 3 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, Sałatka
LEjDISniego zarówno ryż, makaron, jak i różnorodne kasze. Poza sezonem, zamiast szparagów, można użyć mrożonej fasolki szparagowej. Pierś z kurczaka ze szparagami w sosie cytrynowym: 2-4 pojedyncze piersi z kurczaka (lub sznycle z indyka) 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy z oliwek ok. 8-10 szparagów ok. 8-10 średnich pieczarek ¼ szklanki białego, wytrawnego wina(...)minuty i wlewamy wino. Powinno zebrać wszystkie smaki, które przywarły do dna. Gdy się zagotuje, wlewamy śmietanę oraz dodajemy sok i skórkę z cytryny. Solimy i pieprzymy. Gdy sos się ponownie zagotuje i będzie intensywnie wrzał, wkładamy do środka kurczaka. Gotujemy na niedużym ogniu, aż mięso dojdzie w środku, a sos się nieco zredukuje (ok. 5 minut). Próbujemy
Poezja smaku