indyk w sosie - 1500 przepisów (strona:42/100)

Gulasz z indyka w marynacie Azjatyckiej z kaszą bulgur z vermicelli. 210

vermicelli .Vermiceli to taki cieniutki makaronik, powiem Wam że kasza w połączeniu z tym makaronikiem i sosem smakuje wybornie :) Obiad podałam na porcelanie Bogucice . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g kaszy Bulgur z Vermicelli firmy Melvit 600 g mięsa gulaszowego z indyka 1 duża cebula 3 marchewki 1 łyżka czerwonej papryki  marynata Azjatycka Roleski   ( marynata jest ostrawa

Sama słodycz i szczypta chili
Calzone 190

smaków Italii. Calzone 80g drożdży łyżeczka cukru/zdrowszego słodzidła żółtko jajko 200g masła 5 łyżek śmietany 5 łyżek mleka 500g mąki pszennej sos: pomidory/ przecier pomidorowy + passata + wybrane zioła kulka mozzarelli 3-4 łyżki kukurydzy 200g piersi z indyka upieczonej w ziołach z oliwą 1 ogórek kiszony 1 cebula pół czerwonej papryki roztrzepane jajko + mak/sezam/zioła/czarnuszka Drożdże rozpuścić w ciepłym(...)gratulacje! :D ) i odstawić na 10-15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ja wstawiam do piekarnika nastawionego na 40-50 stopni. W tym czasie przesiać mąkę i przygotować sos pomidorowy – wystarczy wymieszać wszystkie składniki ze sobą i odstawić, żeby się nieco przegryzł, moja mieszanka ziół to: bazylia, kurkuma, papryka słodka i ostra oraz mieszanka przyprawowa z pomidorów, czosnku

Przepysznik - BLW i nie tylko
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 256

kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce.Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową skropioną olejem sezamowym przerzucamy kurczaka. Marchewkę i seler kroimy według uznania. Wrzucamy również na patelnię i "grillujemy".Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym

Czarnawisienka
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 230

kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce.Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową skropioną olejem sezamowym przerzucamy kurczaka. Marchewkę i seler kroimy według uznania. Wrzucamy również na patelnię i "grillujemy".Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym

Czarnawisienka
ZAPIEKANY TORT TORTILLOWY 179

formie tortu! Tort z tortilli przełożony sosem pomidorowym z mięsem mielonym, soczewicą i kukurydzą, zapieczony z serem w piekarniku. Autorem pomysłu jest mój mąż, a wykonawcą oczywiście ja 😉 Nie tylko super smakuje, ale też ładnie prezentuje się na talerzu. Szczerze polecam! Składniki: 4 szt. tortilli 2 cebule 500 g mięsa mielonego z indyka 1 op. soczewicy w puszce(...)puszce oraz sok pomidorowy. Przyprawiamy cukrem. Dusimy ok. 3-5 min. Na końcu dodajemy soczewicę w puszce oraz kukurydzę i dusimy jeszcze ok. 5 min. Zestawiamy z ognia, aby sos lekko ostygł, a następne wbijamy do niego jajka. Mieszamy. Tortille podgrzewamy przez 1 min. w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy jedną tortille na nią wykładamy

Kuchnia MagdaLeny
Zupa pomidorowa z zieloną soczewicą 160

Wrzucić pokrojone warzywa i smażyć około 2 minut, warzywa lekko zmiękną. Następnie dodać pokrojone w drobne kawałki mięso indyka. Smażyć mieszając aż indyk straci kolor surowizny. Wlać wodę, dodać kilka gałązek tymianku, kilka gałązek natki pietruszki, sos chilli, pomidory z puszki, soczewicę,przecier pomidorowy. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 15 minut, sprawdzić. Jak soczewica jest

Kuchnia Pokoleń
FIT PIECZONE KOTLECIKI Z KUSKUSEM 212

płatków owsianych. Polecam nie tylko na obiad ale również do kanapek czy do sałatki. Smacznego.  SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szalotka 3 jajka 1/3 szklanki kuskusu 1/3 szklanki płatków owsianych 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki koncentratu Sól i pieprz Pietruszka suszona 1/3 łyżeczki chilli  PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone i pozostałe składniki mieszam dokładnie. Cebulkę obieram

Gotowanie Patki
Hańdyk we boreju (Indyk w porach) 144

Boryj mo niy yno fajny smak, ale tyż mało kalorii, kans fetamin ōw 1 i roztomajtych minerałōw. Moł działanie przeciwbakteryjne, a do tego jeszcze pomołgo wyciepnōć

Chop w kuchni
Zupa pomidorowa ze swojskich pomidorów i makaronem 172

Wspaniała zupa o zapachu pomidorów dojrzałych na słońcu w ogródku Składniki - 4 skrzydełka z kurczaka lub 1 z indyka - 2 marchewki - 5 -6 dużych pomidorów lub 2 słoiki 1/4 l pomidorów w sosie własnym(przepis w mojej kolekcji ) - 2 liście selera lub kawałek korzenia - 1 liść lubczyku - kostka rosołowa którą robię sama - cebula - sól pieprz do smaku - natka pietruszki kilka

W królestwie smaków Beaty
Pulpety z tagliatelle z cukinii 183

szklanki kaszy jaglanej (ok. 45g), - 1 cebula (ok. 70g), - 1 ząbek czosnku, - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - 250 g mięsa mielonego z indyka, - przyprawy: papryka słodka, wędzona i ostra, sól, pieprz, - do obtoczenia mąka Graham, na sos pomidorowy: - puszka krojonych pomidorów (ok. 400g), na tagliatelle: - 1 cukinia (ok. 300g). Sposób przygotowania 1. Gotujemy kaszę jaglaną wedle przepisu na opakowaniu

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Zapiekany bakłażan z nadzieniem 337

Jeśli chodzi o bakłażan to najczęściej stosuję go w formie duszonej z innymi warzywami. Jednak dziś przygotowałam go dla Was i dla siebie w formie nadziewanej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Domowe FIT burgery z indyka 205

indyka. Były już wersje rybne i wegańskie (warzywne) , więc najwyższy czas na coś z mięsem. Lubicie burgery? Do dzieła! Składniki na 4 burgery: – 500g mięsa mielonego z indyka – 2-3 kromki czerstwego żytniego chleba – mleko lub woda do namoczenia – 1 cebula – 1 jajko – sól, pieprz Dodatkowo: – 4 bułki (u mnie maślane) – jajko(...)sosem, i od dołu układamy po kolei: sałatę, mięso z serem, szynkę, paprykę z jajkiem, 2 plasterki ogórka, łyżeczkę sosu i kiełki. Przykrywamy górną częścią bułki, lekko dociskamy i wbijamy wykałaczkę z oliwką. Smacznego! Artykuł Domowe FIT burgery z indyka pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Siewcy Smaku na warszawskich Koszykach 176

bardzo trudno jest mi wybrać faworyta, ale jednak numerem jeden zostanie pieczony batat z cieciorką z masłem orzechowym, sosem z granatów, rukolą, pieczonym boczniakiem, serkiem labneh i miętą. Była to pyszna kompozycja smaków ! Zdecydowanie do powtórzenia. Koszyk z batatem Koszyk z indykiem Siewcy Smaków Hala Koszyki Warszawa, ul. Koszykowa 63 lok.10 Czynne w godz. 9-21 Akceptowane karty płatnicze

Kulinarne przygody Gatity
INDYK FASZEROWANY KURCZAKIEM 191

cebuli 2 łyżki czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego PRZYGOTOWANIE:  Mięso myję, wycinam kości. Filet z kurczaka drobno kroję w kostkę. Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka. Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięsa. Zawiązuję. Pozostawiam w lodówce

Gotowanie Patki