gulasz - 5883 przepisów (strona:96/393)

Gulasz wiedeński saftgulasch 31

Kawałki wołowiny duszone z dużą ilością cebuli z dodatkiem mielonej papryki doprawiony na końcu kwaśną śmietaną. GULASZ WIEDEŃSKI SKŁADNIKI 1 kilogram wołowiny (w oryginale chudej, np. udziec, u mnie przerośnięta plecówka); 750 gramów cebuli; 100 gramów smalcu wieprzowego, najlepiej z mangalicy; 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego; 3 łyżki słodkiej, mielonej papryki; 2 ząbki czosnku; 1... Artykuł Gulasz wiedeński saftgulasch pochodzi

Kuchnia Tomka
Gulasz drobiowy z warzywami 39

Mięso kurczaka pokrojone na małe kawałki, oryginalnie przyprawione a następnie duszone z pieczarkami i fasolką. GULASZ DROBIOWY SKŁADNIKI 500 gramów mięsa z udek kurczaka bez skóry; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej; 250 gramów brązowych pieczarek; 1 duża cebula; dymka; mieszanka przypraw suchych: kolendra, czosnek, tymianek, rozmaryn, chilli; mielona kurkuma; 150 ml słodkiej śmietanki; sól, pieprz;... Artykuł Gulasz drobiowy z warzywami

Kuchnia Tomka
Gulasz wieprzowy z warzywami 26

Pokrojone w kostkę mięso wieprzowe duszone wraz z warzywami w sosie paprykowym. GULASZ WIEPRZOWY SKŁADNIKI 500 gramów szynki wieprzowej; 1 czerwona papryka; 150 gramów groszku cukrowego; 1 mała cukinia; 2-3 ziemniaki; 1 cebula; 1 czerwona papryczka chilli; 20 gramów słoniny z mangalicy; mielona słodka papryka; słodka mielona papryka wędzona; gęsi smalec; gęsta, kwaśna śmietana; Twoja... Artykuł Gulasz wieprzowy

Kuchnia Tomka
Wiosenny gulasz cielęcy ze szparagami 34

Cielęcina krojona w kostkę a następnie duszona z szynką, marchewką i szparagami na koniec doprawiona słodką śmietanką. GULASZ CIELĘCY ZE SZPARAGAMI SKŁADNIKI 450 gramów cielęciny; pęczek zielonych szparagów; 2 młode marchewki; 60 gramów szynki szwarcwaldzkiej; 2-3 szalotki; świeży tymianek; słodka śmietanka 30%; masło; mały kieliszek białego, wytrwanego wina; 1 łyżeczkę skrobi ziemniaczanej (opcja); sól, pieprz;... Artykuł Wiosenny gulasz cielęcy

Kuchnia Tomka
Gulasz cielęcy z warzywami 30

Cielęcina pokrojona w kostkę duszona z cebulkami perłowymi, pieczarkami i papryką. GULASZ CIELĘCY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 400 gramów cielęciny; 1 czerwona papryka; 4-6 sztuk cebulek perłowych; 200 gramów małych, brązowych pieczarek; natka pietruszki; 1-2 ząbki czosnku; 1 zielona papryczka chilli; 1 liść laurowy; kilka płatków suszonego czosnku; suszone chilli; kawałek kory cynamonu; kilka ziaren ziela... Artykuł Gulasz cielęcy

Kuchnia Tomka
Gulasz wołowy po toskańsku 27

Mięso wołowe wolno pieczone w winie razem z aromatycznymi ziołami oraz dużą ilością czarnego pieprzu. GULASZ WOŁOWY SKŁADNIKI 2 kg pręgi wołowej; 1 spora kość (tutaj z giczy cielęcej); 2-3 gałązki świeżego rozmarynu; 20-30 ząbków czosnku (w zależności od wielkości); 2-3 łyżki mielonego, czarnego pieprzu; 2 liście laurowe; 1 butelka wytrawnego, czerwonego wina (najlepiej chianti);... Artykuł Gulasz

Kuchnia Tomka
Gulasz warzywny z kiełbasą 26

Krojone warzywa i kiełbasa duszone w sosie ze startych pomidorów doprawione suszonym oregano. GULASZ WARZYWNY Z KIEŁBASĄ SKŁADNIKI 2 laski kiełbasy śląskiej (około 250 gramów); 3 duże pomidory; 2-3 ziemniaki; 1 por; 3 duże białe (lub zwykłe) cebule; 1 papryka ostra; mała bulwa fenkuła; pęczek koperku; pęczek natki pietruszki; suszone oregano; pół szklanki oliwy; sól;... Artykuł Gulasz warzywny

Kuchnia Tomka
Bogracz gulasz węgierska zupa gulaszowa 31

BOGRACZ GULASZ SKŁADNIKI 800 gramów przerośniętej wołowiny (plecówka, karczek, łopatka, pręga); 1 marchewka; 1 pietruszka; mały kawałek selera korzeniowego; 4 duże ziemniaki; 1 duży pomidor; 2-3 ząbki czosnku; 2 liście laurowe; 2 porządne łyżki smalcu z mangalicy; mały plasterek wędzonej słoniny z mangalicy; 1 duża cebula; duża żółta papryka; 2-3 łyżki słodkiej, mielonej papryki; 1... Artykuł Bogracz gulasz

Kuchnia Tomka
Stifado gulasz wołowy z Grecji 28

STIFADO GULASZ WOŁOWY SKŁADNIKI 1 kilogram karkówki lub łopatki wołowej; 200 ml bulionu wołowego; 200 ml czerwonego wytrawnego wina; około 25 sztuk małej cebulki perłowej lub szalotki; pół szklanki oliwy z oliwek; 4 ząbki czosnku; 2 łyżki czerwonego octu winnego; 400 ml przecieru pomidorowego; 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego; łyżka suszonego oregano; 2-3 liście laurowe;... Artykuł Stifado gulasz wołowy

Kuchnia Tomka
Wieprzowina w sosie myśliwskim 207

Wieprzowina w sosie myśliwskim Gęsty, treściwy i sycący ale też dość prosty w przygotowaniu obiad. Do takiego gulaszu świetnie pasują zarówno ziemniaczki, jak i pyzy czy kasza.     Składniki: ok 500g łopatki wieprzowej ok 200g surowego boczku wieprzowego 1 cebula ok 200g pieczarek garść suszonych grzybów 1 szklanka bulionu lub wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy Przyprawy(...)dałam około pół łyżeczki). W razie potrzeby sos możemy dodatkowo zagęścić niewielką ilością mąki (około 1 łyżka) rozmieszaną w 1/3 szklanki wody (wlać do sosu i zagotować) *** *** Na końcu gulasz posypujemy siekaną pietruszką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU

Blog z Apetytem
Gulasz gyros drobiowy 43

Smak przyprawy kebab / gyros jak sądzę zna każy. Domowy kebab, sałatka i mój dzisiejszy pomysł - gulasz z kurczaka, który bardzo nam zasmakował. Można podać go z kaszą lub ziemniakami.  2 filety z kurczaka 300g pieczarek 2 cebule 4 ogórki kiszone 2 puszki pomidorów przyprawa do gyrosa sól, pieprz olej 1. Filety, cebulę, paprykę i ogórki kiszone kroimy w kostkę(...)ogórków), posypujemy przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem. Dodajemy pomidory, dusimy do miękkości warzyw. Wtedy wrzucamy ogórki, mieszamy. Dusimy jeszcze chwilę.  filet, filety z kurczaka, gyros, gyros drobiowy, gulasz gyros kebab, dania obiadowe, obiad, zdrowy obiad, fit, dietetyczny, przepis, przepisy, pieczarki, papryka czerwona, pomidory

Szefowa kuchni
Gnocci z gulaszem mocno paprykowym 41

Czas na kolejny pyszny gulasz, tym razem mocno paprykowy. Jego smak i kolor osiągniemy dzięki podsmażeniu, karmelizacji papryki. Ten trik widziałam kiedyś w programie kulinarnym i od tego czasu inaczej już nie robię. Gulasz jest przepyszny, smak papryki intensywny, można przenieść się myślami do restauracji w Budapeszcie. Jednak zamiast zwykłych klusek czy chleba tym razem podałam go z gnocchi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz drobiowy z warzywami 89

Aromatyczny i sycący gulasz z udek kurczaka z dodatkiem marchewki i fasolki szparagowej. Miękkie i soczyste mięso wspaniale się komponuje z warzywami. Mega proste i pyszne danie które robi się w miarę szybko. 3 porcje 500 g mięsa z udek kurczaka 150 g marchewki 3 małe 200 g fasolki szparagowej użyłam żółtej i zielonej 1 mała cebula 1 łyżeczka rozmarynu(...)czas mieszając. Następnie dodać marchewkę i fasolkę, Całość  dalej smażyć co jakiś czas mieszając około 10 minut. Następnie wlać szklankę wody (250 ml) dodać koncentrat pomidorowy i cukier. Gulasz  dusić pod przykryciem około 30 minut. Na koniec uzupełnić odparowany płyn, mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody i wlać do patelni cały czas mieszając, gotujemy do momentu

Andzia Pichci
Tagine z wołowiny i ciecierzycy 49

będzie za ostro uspokajam – nie będzie. Marokańczycy lubią dania aromatyczne, ale nie wypalające dziurę w przełyku. Sprawdź też inne pomysły na obiad z różnych zakątków świata: Hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo Halloumi zapiekane po grecku Meksykańskie tacos z mięsem mielonym Butter chicken – kurczak maślany z Indii Wegetariańskie bahn mi – wietnamskie kanapki Drukuj Tagine z wołowiny(...)przepyszny, pełen aromatu obiad jednogarnkowy. Niesamowite bogactwo aromatów w tym daniu plus prostota przygotowania to największe zalety tego dania rodem z Afryki. Posiłek obiad Kuchnia marokańska Słowo kluczowe ciecierzyca, gulasz wołowy, kuchnia marokańska, kuchnie świata, marokański tagine, obiad dla rodziny, obiad jednogarnkowy, obiad na dwa dni, orientalny obiad, rodzinny obiad, tadżin, tadżin z wołowiną, tagine, tagine z wołowiną, wołowina Całkowity

Na-talerzu.pl
Gulasz węgierski 53

oraz ostrą, czosnek i podsmażamy do momentu aż cebula będzie szklista. Warzywa przekładamy do gotującego się mięsa, wywarem "płuczemy" patelnię z przypraw i wlewamy z powrotem do garnka. Do gulaszu dodajemy krojone pomidory z puszki oraz sos sojowy, doprawiamy do smaku solą (ewentualnie dodajemy jeszcze paprykę ostrą) Całość gotujemy pod przykryciem na wolnym  ogniu przez 1 godzinę(...)minut. Pod koniec gotowania dodajemy przesmażone na złoty kolor pieczarki pokrojone w plasterki oraz koncentrat pomidorowy. Gulasz podajemy z ulubioną kaszą, gotowanymi ziemniakami lub pieczywem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

Qchnia po prostu