gulasz - 5883 przepisów (strona:107/393)

szybkowar- biodrówka do pieczywa, pyszne domowe mięsko... 46

chłodnym miejscu (ja robię wieczorem i do rana zostawiam w szybkowarze otwartym) pod przykryciem. Mięso wyjąć, chudszy kawałek wyjąć i pokroić na plastry do pieczywa (kawałek z tłuszczykiem do gulaszu "zobacz TUTAJ" ) , podawać do pieczywa z dodatkami jakie się lubi - najlepsze domowe mięsko do pieczywa, wiemy co jemy, przyrządzone w szybkowarze jest bardzo soczyste, kruche - trochę mięska i wywar wykorzystałam(...)gulaszu, nic się nie marnuje..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
szybkowar- gulasz z biodrówki na szybki obiad... 48

średnie, woda 1/2 litra + 2 łyżki przyprawy w płynie, mąka pszenna 3łyżki, śmietana 12% 100 gram, woda 2 szklanki, kostka rosołowa 1 sztuka, natka pietruszki 1/2 pęczka, dodatek do gulaszu jaki się lubi Biodrówkę bez kości z tłuszczykiem opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, z każdej strony natrzeć olejem wymieszanym z przyprawą do wieprzowiny, papryką słodką i pieprzem mielonym czarnym, schować(...)podawać z czym się lubi, u mnie gotowe kluski gnocchi - dobry sposób na przygotowanie dwóch wersji mięsa w jednym szybkowarze i wykorzystanie wywaru, chudy kawałek do pieczywa, tłustszy do gulaszu, można podać z czym się lubi na obiad czy na kolację..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Klopsiki a’la Strogonow 36

Magda U nas w domu, gdy zbliżał się większy rodzinny zjazd, ogromny gar gulaszu Strogonow to był obowiązek. Do tego świeża bułka i można było wykarmić kordon ludzi. Też pamiętam, że często pojawiał się na weselach. Nie mniej jednak, nie zważając na okoliczności jedzenia, uwielbiam ten smak gulaszu, a przede wszystkim tego ogórka kiszonego, dla mnie rarytas gdy wśród gęstwiny

Smaczna Strona
Czy warto mieć garnki emaliowane w kuchni? 47

produkty, zarówno w niskiej, jak i wysokiej temperaturze. Nie wolno ich używać jedynie w mikrofalówce. Modne jest, aby mniejsze garnki wykorzystywać zamiast talerza do serwowania różnych dań np. zupy, gulaszu, bigosu, fasolki lub makaronu. Podstawowym wyposażeniem każdej kuchni w domu 2 + 1, powinno być co najmniej 5 garnków różnej wielkości. duży 6 l — do gotowania np. rosołu, robienia gołąbków(...)przetworów średni 3 - 4 l — do gotowania zupy, gulaszu, bigosu, mięsa itp. mały 2 l — do gotowania ziemniaków, ryżu lub kaszy rondel z rączką — do robienia sosów duży kubek z dzióbkiem i uchem — robienie kisielu, naleśników, trzepanie jajek, gotowanie mleka itp. Dodatkowo można zaopatrzyć się również w rzadziej wykorzystywane w kuchni garnki np. do pasteryzowania przetworów. Jak dbać o garnki

Kuchcik gotuje
Gulasz z serc drobiowych z groszkiem i ciecierzycą 48

czemu tak często pomijamy w naszych kuchniach podroby. Mają niską cenę, są bardzo smaczne i zaspokoją głód niejednego smakosza mięsa. W moim dzisiejszym daniu wykorzystałam serca drobiowe, warto było. Gulasz wyszedł pyszny i pożywny, polecam. Gulasz z serc drobiowych. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tradycyjna wołowina z kapustą i grzybami 67

kipi, nie trzeba stać, mieszać i pilnować! Zamiast suszonych grzybów w tej potrawie można wykorzystać pieczarki. W wolnowarze można tak samo przygotować zrazy wołowe , tradycyjne bitki wołowe , czy gulasz wołowy. Wołowinę można zastąpić wieprzowiną czy baraniną. Tradycyjna wołowina z kapustą i grzybami idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad, który w dodatku robi się sam. Wystarczy wstępnie podsmażyć mięso na patelni(...)idealnie miękkie, można podać z chlebem, albo np. z kopytkami, czy innymi kluskami. Smacznego! PS. Wolnowar włączam najczęściej w nocy. Rano budzi nas apetyczny zapach rosołu, wołowiny w sosie , gulaszu czy golonki w kapuście . Opcja „LOW” – godzina pracy to tylko kilkanaście groszy. Korzystanie z wolnowaru, nie przyprawia mnie o ból głowy z powodu rachunku za energię elektryczną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz z fasolką czerwoną i papryką 47

Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny. Spróbuj i przekonaj się. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Dania z patelni dla rodziny na cały dzień 135

używam niemal codziennie. Praktycznie nie chowam jej do szuflady z garnkami ponieważ ciągle muszę ją mieć w zasięgu ręki. Rano smażymy pancakes, placuszki, racuszki, naleśniki a na obiad dusimy gulasze, wieczorem na kolację robimy danie kuchni chińskiej lub risotta. Przyrządzane posiłki za pomocą patelni mają smak, krótki czas przygotowania ( mój rekord dania obiadowego to 8 minut!), mniej naczyń do zmywania(...)diamentową powłoką (5 warstw!) o wysokości 7 cm z odpinaną rączką - wspaniałe rozwiązanie.  Patelnie głębokie są idealne do przyrządzania dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich. Świetnie nadaąj się do gulaszu, risotta, dań z użyciem makaronu, grzybów, warzyw, stir fry, frittaty, ziemniaczanej  hiszpańskiej tortilli oraz mnóstwa dań kuchni polskiej, włoskiej i chińskiej. Każdej.  Często poszukuję i czytam recenzje różnych

AZgotuj!
Kuchnia perska — najlepsze przepisy 40

ryż. Je się go do każdego posiłku, ale nie jest to żaden problem, bo jest to najlepszy ryż, jaki jedliście w całym waszym życiu. Towarzyszy mu mięso lub irański gulasz warzywny zwany choresz, często je się ryż z koperkiem wiśniami lub berberysem. I oczywiście sałatka sziraska z pomidorów i ogórków. Przypomina trochę basmati, a jego sekretem jest sposób gotowania. Ryż(...)Jesteśmy na Jedwabnym Szlaku, więc mamy szeroką gamę przypraw. Najbardziej popularna jest mieszanka przypraw zwana advie stosowana w bardzo wielu potrawach np. panierce do ryby, daniach z ryżem czy gulaszu warzywnym. Co jest składnikiem advie? Pieprz, kurkuma, kardamon, kminek, goździki, anyż, cynamon, kolendra, płatki róży, sproszkowane suszone limonki, szafran i golpar. Golpar to składnik, którego nie kupimy nigdzie indziej, typowo

Ugotowane pozamiatane
Strogonow z grilla. Obiad jednogarnkowy na świeżym powietrzu 50

było ładnie) 30 dag pieczarek 1 cebula jeden dojrzały pomidor przyprawa do grilla klasyczna, ziołowa i o smaku piwa Przygotowanie : Mięso (najlepiej dość chude) kroimy w kąski. Jak na gulasz może być.  Robimy marynatę z oliwy i przypraw oraz łyżki miodu i musztardy. Zalewamy mięso marynatą i odstawiamy do lodówki.  Najlepiej na noc. Potem wystarczy już tylko skroić(...)się samo. Co jakiś czas wystarczy zamieszać. Po jakimś czasie dodajemy skrojonego pomidora. Mięsko pięknie dusi się we własnym sosie. Taki tytułowy Srogonow to to nie jest, ale pyszny gulasz z grilla, a w tytule ładnie brzmi. Także rozczarowanych lekturą przepraszam za wkrętkę. Pomysł powstał na szybkości i w wyniku dość spontanicznego niedzielnego pobytu na RODOSIE Siostry. A nieplanowane wypady

Kuchnia po mojemu
Sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym i ananasem 59

jakoś pod wpływem wyrzutów sumienia, jestem. Dodatkowo My wybył na szkolenie, więc mogę bez skrupułów gotować gluten, wieprzowinę i inne ostatnio niewskazane produkty. Obecnie na gazie pyrka sobie gulasz wieprzowy dla Toli, rano zrobiłam sobie sałatkę z makaronem i szynką. Łaa, nawet po południu ugotuję ziemniaki i zjem nie oglądając się za siebie. Sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym(...)jest naprawdę spora ilość smaku i nie trzeba do niej ładować tony majonezu. Jest słodki ananas, smaczny ser, natka, czosnek. To naprawdę wystarczy. Muszę się powoli ewakuować. Muszę skończyć gulasz, zrobić sałatkę z buraków i ogarnąć chatę. Do jutra. Tak, jutro znowu się tutaj pojawię. Składniki: 250 g sera żółtego 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 6 plastrów

Kardamonovy
Gulasz Polonez 70

Gulasz Polonez Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealni pasują do dania kopytka lub kluski śląskie. czytaj

Kulinarna Chwila
Gulasz z indyka 77

Gulasz z indyka z dużą ilością warzyw polecam podawać z kluskami śląskimi lub z kopytkami. To przepis idealny dla całej rodziny, a do tego niezwykle prosty pomysł na obiad.  - bez użycia bulionu, czy wody - wszystko szykujesz w jednym garnku - zdrowy, pyszny i super prosty przepis na gulasz

AniaGotuje.pl