gulasz - 5976 przepisów (strona:112/399)

Gulasz ze strączkami 60

przez przypadek powrzucałam kilka składników do garnka i powstał pyszny gulasz z warzywami strączkowymi. Czasami tak właśnie bywa że z niczego powstanie to "coś", tak było i tym razem. Polecam gorąco do wypróbowania bo warto. Gulasz z warzywami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jesienny gulasz ze świeżą fasolą 89

Jesienne gulasze bardzo często u mnie goszczą. Są to syte,rozgrzewające potrawy do których dodaję to co mam dostępne. Najczęściej są to warzywa z mojego ogródka, cukinia, fasolka świeża którą uwielbiam, papryka. Takie gulasze mogę jeść na obiad, kolację i nigdy mi się nie znudzą. Do odgrzania idealne.       Składniki: 1 cukinia 30 dkg ziaren fasoli fioletowej świeże

wesoła kuchnia
Jesienne obiady – rozgrzewające, szybkie i pożywne! 287

KLIK) *** *** Cukinia po myśliwsku . Pyszne i szybkie danie jednogarnkowe. Sezon na cukinie trwa, więc warto to wykorzystać i przyrządzić smaczny oraz kolorowy obiad dla całej rodziny. Przepis tutaj (KLIK) *** *** Gulasz rybny z dorsza . Szybki i bardzo smaczny obiad jednogarnkowy. Soczyste kawałki rybki duszone w smacznych i kolorowych warzywach, to fajna i lekka alternatywa dla typowego gulaszu mięsnego. Danie jest bardzo

Blog z Apetytem
Co zjeść w Grecji? Czyli 50 greckich dań, które warto spróbować w Grecji! 79

lasagna z mięsem, makaronem i sosem beszamelowym  8. Gemista - nadziewane ryżem warzywa (pomidory, cukinia, bakłażan, papryka (V) ale zdarza się z mięsem więc lepiej dopytać.  9. Stifado - gulasz wołowy  10.   Kolokithokeftedes - placki z cukinii i sera feta. Przepis na Kolokithokeftedes znajdziesz TU!  (V) 11. Spetsofai - gulasz z papryki i kiełbasy 12.   Sardynki, ośmiornica

Czarnawisienka
Gulasz wieprzowy z Edamame i papryką 62

zarazem odżywcze. Edamame, czasami nazywa się zieloną soją. Ja zakpiłam soję mrożoną, bez meszku i gotowałam całą. potem można wyłuskać. Można też wyłuskać od razu i gotować same ziarenka. Gulasz tak przygotowany jest pożywny, treściwy i pyszny, polecam gorąco. Gulasz wieprzowy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
pyszny gulasz mięsno-warzywny jednogarnkowy... 86

wlać wodę, gotować na średnim ogniu z 40 minut. Dodać drobno pokrojoną włoską kapustę, pieprz ziołowy, sól czosnkową, gotować z 15 minut, śmietanę wymieszać z mąką i wlać do gulaszu, mieszać do zagotowania i zdjąć z ognia - bardzo smaczny, aromatyczny, sycący gulasz z szynki z warzywami, ziemniakami i kapustą włoska, doskonałe danie jednogarnkowe........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z czerwonej kapusty 56

Surówka z czerwonej kapusty to pyszny dodatek do wielu dań obiadowych. Świetnie komponuje się z potrawami mięsnymi, tj. kotletami, gulaszami oraz potrawami z ziemniaków: puree, kluski śląskie, kopytka.. Surówka ze świeżej kapusty z dodatkiem dobrego majonezu i świeżym koperkiem. To idealna surówka do domowych nuggetsów i frytek. Podobnie przygotujesz surówkę Colesław – wtedy zastąp czerwoną kapustę białą. Dla wzbogacenia(...)pozorom) majonez . Poniżej mój sprawdzony przepis na surówkę z czerwonej kapusty, którą wykonasz w kilka chwil, doprawisz do smaku tak jak lubisz. Surówka z dobrych, kilku składników. Najlepsza do gulaszu z kurczaka . Surówka z czerwonej kapusty SKŁADNIKI: ½ główki czerwonej kapusty 2 marchewki 1 średnia cebula 1 jabłko 3 spore łyżki majonezu 1 łyżeczka octu jabłkowego garść posiekanego koperku 1 łyżeczka

Zasmakuj Kuchni
Dania z piersią z kurczaka 66

przygotować na obiad? Może kurczaka? Dania z piersią z kurczaka są szybkie w przygotowaniu. Poza tradycyjnym kotletem w panierce można zrobić coś innego i smacznego. Zachęcam do wspólnego gotowania. Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Spaghetti z grillowanym kurczakiem i cukinią Makaron z kurczakiem, pieczarkami i grana padano Bulgur z kurczakiem, pieczarkami, papryką

Moja smaczna kuchnia
Jednogarnkowy Gulasz Drobiowo Wieprzowy Z Pieczarkami I Makaronem 104

warzyw 1/2 łyżeczki kurkumy 2 garście makaronu świderki i makaronu rurki 1 łyżka mąki pszennej do pieczarek i obtoczenia mięsa pieprz, sól, papryka słodka i wędzona oraz przyprawa do gulaszu węgierskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego olej lub masło klarowane do smażenia 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. 2. Na tym samym(...)gotującej się wody i doprawiamy solą oraz papryką w proszku dodajemy także korzeń pietruszki, ziele angielskie i liść laurowy.  Dosypujemy także łyżeczkę warzyw suszonych oraz przyprawę do gulaszu.  4. Następnie kromy pieczarki w grubsze plasterki lub na ćwiartki, przesmażamy na maśle lub oleju wraz z czosnkiem następnie przekładamy do gotującego się mięsa. Całość gotujemy około 1 godziny

Gotowanie...to proste !
smaczna kasza gryczana z gulaszem i buraczkami 92

czosnek i podsmażać z 5 minut. Wlać wodę, dodać kostkę rosołową, sól, pieprz mielony i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do gulaszu, mieszać do zagęszczenia sosu, podać z kaszą i buraczkami. - Idealne danie obiadowe dla lubiących różne kasze w tym gryczane, gulasz jest idealnym dodatkiem do kaszy z buraczkami.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
pyszne, chrupiące placki ziemniaczane z sosem mięsnym... 70

olej rzepakowy - ile potrzeba sos mięsny: łopatka bez kości 50 dag, olej rzepakowy 8 łyżek, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki większe, papryka 2 sztuki duże, przyprawa do gulaszu 1/2 opakowania, woda 3-4 szklanki, śmietana 12% 100 gram, mąka pszenna 2 łyżki woda 1/2 szklanki, natka pietruszki 1/2 pęczka Łopatkę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju na rumiano(...)dodać pokrojoną cebulę, czosnek, podsmażać z 5 minut, dodać pokrojoną paprykę i podsmażać z 5 minut. Wlać wodę, dodać przyprawę do gulaszu i gotować do miękkości mięsa, śmietanę wymieszać z mąką i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia sosu, dodać posiekaną natkę pietruszki. Ziemniaki obrane zetrzeć w robocie na tarczy do ziemniaków na placki lub ręcznie na tarce, ziemniaki

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety ziemniaczane 86

sprawą dodatku podsmażonej cebulki, czosnku i papryki. Podałam do nich sos czosnkowy z nutą świeżego tymianku, ale równie dobrze będą smakować podane z ulubioną surówką czy  gulaszem lub pieczonym mięsem. Polecam 😊 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)zimnej wodzie dłońmi formować małe kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć z dwóch stron na rumiano. Podawać na talerzu polane sosem czosnkowym. Do takich kotletów idealnie pasuje również gulasz wieprzowy czy wołowy lub ulubiona surówka. Smacznego

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania