gulasz - 5976 przepisów (strona:119/399)

KOTLECIKI ZIEMNIACZANE CURRY Z MARCHEWKĄ 139

dodatkiem podsmażonej cebulki, marchewki i czosnku. Doprawione curry w proszku i odrobiną chili.  Przygotowuje się je szybko i bezproblemowo, a smakują naprawdę rewelacyjnie. Sprawdzą się jako dodatek do gulaszy lub warzywnych sosów. Można podać je z mizerią lub sałatką coleslaw. Dobre do odgrzewania w kolejnych dniach. Do ich przygotowania najlepiej użyć dobrze odparowanych i dokładnie ostudzonych ziemniaków. Sama najczęściej(...)dużym ogniu, na niewielkiej ilości oleju, po około 2-3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. Odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypujemy czarnuszką. Podajemy jako dodatek np. do gulaszy lub jako samodzielne danie, np. z mizerią

cool and minty
Placki z ziemniaków i łodygi brokuła z serem wędzonym (przepis krok po kroku) 111

pomidorów , tzatziki  albo zwykły ketchup. Ja zrobiłam salsę z pomidorków koktajlowych, czosnku i szczypiorku. Placki z ziemniaków i łodygi brokuła to również super uzupełnienie obiadu - warzywnego lub mięsnego gulaszu. ➤ Zobacz także: Placki z łodygi brokuła i marchewki (czwartek w tygodniowym menu) Placki z ziemniaków i łodygi brokuła z serem wędzonym (przepis krok po kroku) ➤czas przygotowania: 30 minut(...)roztopi. Podawaj od razu samodzielnie lub z sosami: ketchupem, sosem z pieczonych pomidorów , tzatziki lub salsą z pomidorków koktajlowych i czosnku. Takie placki możesz również podać jako dodatek do gulaszu warzywnego lub mięsnego.  Wpis powstał we współpracy z marką  Hochland

Chilli Czosnek i Oliwa
Gulasz Paprykowy 113

Gulasz Paprykowy Tak niewiele nam potrzeba na pyszny obiadek. Składniki: ·        1 kg szynki wieprzowej ·        Pomysł na gulasz paprykowy ·        4 papryki czerwone ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej

Kulinarna Chwila
.Rewelacyjny Gulasz 159

Rewelacyjny Gulasz Lubimy dania, które robi się szybko i zarazem są smaczne. Składniki: ·        ½ kg szynki wieprzowej ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        30 dag pieczarek ·        2 papryki czerwone(...)ogórków konserwowych ·        Chili ·        Przyprawa Gulasz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą. 2.    Kiedy mięso jest już prawię miękkie, dodajemy pokrojone pieczarki. 3.    Podlewamy wodą i dodajemy pokrojoną w paseczki papryki. 4.    Ogórki kroimy

Kulinarna Chwila
Tradycyjne japońskie zupy – co warto o nich wiedzieć? 158

jednak możliwe nie tylko w Japonii. Pyszną zupę miso można zjeść m.in. w restauracjach sushi w Poznaniu , Warszawie, Krakowie i innych większych miastach. Fakt nr 4: Oden przypomina konsystencją gulasz Jedną z najbardziej charakterystycznych zup w Kraju Kwitnącej Wiśni jest Oden. Konsystencja tej potrawy przypomina gulasz i właśnie dlatego kiedyś była podawana jedynie zimą. Obecnie jej smakiem można delektować się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 109

wyglądało menu na cały tydzień z kaczką: Niedziela – Kaczka pieczona z jabłkami Poniedziałek – Chiński smażony makaron z chrupiącą kaczką Wtorek – Kuskus z pieczonymi warzywami Środa – Gulasz warzywny w stylu marokańskim Czwartek – Bulion z kaczki z pierożkami Piątek – Zupa krem z grzanką x 3. Staramy się robić wszystko razem . Piekąc kaczkę upiekliśmy równocześnie warzywa, które(...)jako frytki podaliśmy do niedzielnego obiadu, a także wykorzystaliśmy do sałatki z kuskusem i do gulaszu marokańskiego. Za jednym zamachem upiekliśmy też składniki do piątkowej zupy, które po zmiksowaniu na gładki krem trafiły do zamrażalnika. Czyli całe menu zaplanowaliśmy tak, żeby maksymalnie wykorzystać piekarnik i żeby te same składniki przewijały się w różnych potrawach. Dzięki temu łatwiej nam planować jadłospis

Niedzielny kucharz
Gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, fasolką szparagową, cukinią i brokułami 169

przygotowywać, nie przepadam za ich zapachem i konsystencją tych surowych. Jednak sa takie danie, które robi się prosto i dla których warto się przemóc. Jednym z nich jest gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, Read More Artykuł Gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, fasolką szparagową, cukinią i brokułami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
WOŁOWINA PO BURGUNDZKU, CZYLI BOEUF BOURGUIGNON 122

Boeuf bourguignon czyli francuski gulasz wołowy z pieczarkami, marchewką i czerwonym winem. Kwintesencja smaku. U nas podany z domowymi speclami, ale idealnie sprawdzą się także wszelakie kasze, ziemniaki, a także bagietka, itp. Inspiracją był ten przepis   pominęłam tylko mąkę (nigdy nie zagęszczam nią gulaszów), jak dla nas warzywa zagęszczają wystarczająco. Składniki: - 1,5kg wołowiny (np. rozbratel, karczek, itp.) - 150g

Smaczne Zdrowe
6 najlepszych przepisów z mięsem na lato 99

Poznajcie zestawienie moich ulubionych przepisów z mięsem na blogu. W czołówce oczywiście kurczak. Przyznam się, że rzadko jem mięso, znacznie częściej dania z warzywami.  Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Sałatka Cezar z kurczakiem Spaghetti z grillowanym kurczakiem i cukinią Kotlety mielone z czosnkiem i pecorino Grillowane kotleciki wieprzowe z oliwkami

Moja smaczna kuchnia
Placki warzywne po romsku 83

Obfitość świeżych warzyw , a szczególnie cukinii , ziemniaków i marchewki zachęca do ich wykorzystania w kuchni . Proste , tanie danie , a do tego niezwykle smaczne . Placki po romsku serwowane są z gulaszem z udek kurczaka i papryki , ale nie świeżej tylko koniecznie mielonej Ciekawa i pyszna potrawa . Polecam wypróbować , szczególnie że jest to bardzo prosty posiłek . składniki : 1 średniej wielkości cukinia ( młoda(...)gałązki selera naciowego 2 cebule 1 łyżeczka suszonych liści kolendry 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka brązowego cukru 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej sól , pieprz do smaku gulasz : 0,5 kg udek kurczaka bez kości i skóry 2 czubate łyżki słodkiej mielonej papryki 1 cebula 1 łyżeczka ostrej papryki ( dla lubiących pikantne , czubata łyżeczka ) sól do smaku

Ogrodnik w podróży
Długo duszona wołowina z pieczarkami 180

Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej 116

największy sztos jadłam w Chiwie. Był to zielony domowy makaron shuvit oshi, który zabarwiono koperkiem. Wzięłam przepis! Składniki: 2 grube pęczki koperku jajko 1,5 kg mąki 500 g gulaszu ugotowanego z baraniny jednej marchewki, cebuli, ziemniaka przyprawionych kolendrą, kuminem, liśćmi laurowymi i solą. Przepis Zagniatamy ciasto i gotujemy z niego kuleczki przypominające spaetzle. Podajemy z gulaszem. Manty Manty

Ugotowane pozamiatane
Lekka Zupa gulaszowa z indykiem i kabaczkiem 103

gulaszowego z indyka  10 pieczarek  1 duży kabaczek  1 Marchewka  4 duże młode ziemniaki 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki  4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu https://www.skworcu.com.pl/246,przyprawa-do-gulaszu-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  2 łyżki papryki mielonej wędzonej https://www.skworcu.com.pl/593,papryka-wedzona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Sól i pieprz do smaku  1 łyżeczka majeranku Skworcu https://www.skworcu.com.pl/451,majeranek-ziele-suszone-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  Olej do smażenia(...)pieprzem. Smacznego ;) Jeżeli wody będzie za mało możemy bez problemu dolać. Wtedy proszę sprawdzić smak jeśli będzie trzeba proszę dodać jeszcze soli i pieprzu lub samej przyprawy do gulaszu

Gotowanie Patki
Smażone gnocchi z bazyliowym gulaszem 122

Danie obiadowe z serii "konkret" - treściwe i sycące. Aromatyczne dzięki bazylii dodanej do gulaszu.  500g gnocchi + 1 łyżka masła 500g szynki wieprzowej  2 czerwone papryki 1 cukinia 1 cebula 1 puszka pomidorów  4 ząbki czosnku 4 duże pieczarki 5 gałązek świeżej bazylii  oliwa z oliwek  sól, pieprz 1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej(...)szklankę wody. Przykrywamy, dusimy około 1 godzinę do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku. 4. Gnocchi podsmażamy na rozgrzanym maśle do zarumienienia przez około 5-7 minut. Podajemy z gulaszem

Szefowa kuchni
Gulasz z dzika 90

Gulasze z dziczyzny pojawiają się na naszym blogu co jakiś czas - dlatego, że bardzo lubimy tego typu potrawy i ciągle szukamy tego doskonałego gulaszu, który już zawsze będziemy robić. W efekcie pojawiają się kolejne przepisy - jak ten - które wchodzą nam na stałe do naszej domowej "książki kucharskiej

Milion Smaków