gulasz - 5976 przepisów (strona:126/399)

Gulasz wieprzowy z marchewką i groszkiem 187

Zimowa aura za oknem sprzyja gotowaniu rozgrzewających, sycących dań. Gulasze pojawiają się u nas często:). Dziś z dodatkiem marchewki i groszku. Zapraszam! 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej 3 cebule 300g mrożonego groszku 3 marchewki 1 pietruszka 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki mąki liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, sól, pieprz olej 1. Mięso(...)natkę oraz przyprawy. Dusimy przez kolejną godzinę, w międzyczasie uzupełniając kolejnym litrem wody. Na koniec mąkę rozprowadzamy w niedużej ilości zimnej wody, wlewamy do garnka i gotujemy aż gulasz zgęstnieje

Szefowa kuchni
Gulasz z szynki wieprzowej 120

Domowy gulasz, z delikatnym i rozpływającym się w ustach aromatyczno – ziołowym mięsem. Jak u Mamy:) Tylko, bez dodatku mąki. Jeśli macie ochotę dodajcie do niego pieczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, kukurydzę albo pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Ta wersja jest bez tych dodatków, ale jak mamy w domu ochotę na urozmaicenie albo większą porcję (szczególnie gdy gotuję

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z udźca indyka po kreolsku 195

prawie wcale nie zawiera tłuszczu, jest jasne, delikatne i kruche. Ulubionym kawałkiem mięsa z indyka jest udziec, bo daje bardzo wiele możliwości przygotowania z niego smacznego posiłku. Dziś prezentuję gulasz po kreolsku, gulasz absolutnie dietetyczny. Raz,  mięso jest już dietetyczne, dwa nie jest podsmażane jak to jest w zwyczaju przy przygotowaniu tego typu dania. Mięso marynowane jest w soku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
TRADYCYJNE PLACKI ZIEMNIACZANE 183

Placki ziemniaczane zna chyba każdy. Jedni lubią chrupiące natomiast inni takie delikatne. Jedni zajadają je z cukrem, inni z gulaszem a jeszcze inni ze śmietaną. Mnie osobiście najlepiej smakują w formie z cukrem lub z gulaszem. A najlepsze są same brzegi, mega chrupiące.  Robi się je bardzo szybko a przepis jest banalnie prosty. Polecam :) Składniki: * 1 kg ziemniaków

Zrób to smacznie
Cynaderki wieprzowe w sosie śmietanowym 163

Cebulę kroimy w piórka, dusimy na maśle, dodajemy podgotowane cynadry, obsypujemy mąką, mieszamy aż mąka straci swoją surowość. Dolewamy wrzącą wodę w takiej ilości ile chcemy mieć sosu. Doprawiamy gulasz z nerek solą i pieprzem do smaku, dusimy cynaderki do miękkości, gdy sos zgęstnieje wlewamy słodką śmietanę , chwilkę gotujemy na niewielkim ogniu. Sos doprawiamy odrobiną majeranku i sokiem z cytryny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz sojowy z marchewką 189

Gulasz sojowy to smaczne danie, którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 min! Szybki obiad, odpowiedni zarówno dla wegan jak i wegetarian. Świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą lub ryżem, do tego pyszna surówka lub buraczki i obiad gotowy!  Składniki (porcja dla 2 osób): kotlety sojowe 6 szt, marchew 2 szt, cebula 0,5 szt, czosnek 1 ząbek, bulion warzywny 2 szklanki(...)dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę kotlety, posiekaną natkę pietruszki, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko razem mieszamy. Gdy marchew będzie miękka, gulasz jest gotowy! Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie duszone ziemniaczki i buraczki

kulinarne odsłony pati
Gulasz mięsno-warzywny z kaszą gryczaną 149

Składniki: 1/2 kg mięsa np.karkówki lub schabu 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka garść fasolki szparagowej pół puszki kukurydzy 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz przyprawa do gulaszu szczypta słodkiej papryki kilka kropel sosu sojowego odrobina mąki ziemniaczanej  1 torebka kaszy gryczanej Wykonanie: Mięso pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka i podlać ok 1 szkl wody. Dusić(...)pokrojone warzywa: cebulę, marchewkę, pietruszkę, fasolkę. Dusić również pod przykryciem do miękkości. Jeżeli woda wyparowała to dolać jeszcze odrobinę. Następnie dodać natkę pietruszki,sos sojowy, sól, pieprz, przyprawę do gulaszu, słodką paprykę. Na koniec dodać kukurydzę z puszki odsączoną z zalewy. Jeśli wszystkie składniki będą już miękkie wlewamy ok 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozrobionej z odrobiną wody i zagęszczamy

Olga Piecze i Gotuje
Gulasz z kiełbasy 181

Gulasz z kiełbasy to danie, które możecie podać jako dodatek do kasz, makaronów, ziemniaków, ryżu czy też klusek. Ja podałam z plackiem ziemniaczanym. Znikało w tempie ekspresowym z talerzy. Proste i smaczne danie obiadowe. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na blogu w zakładce MIĘSA. Jeśli ugotowaliście coś z przepisów mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach(...)pomidorowy, sos sojowy i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 20-30 minut. Gdy sos jest zbyt rzadki mieszamy mąkę z odrobiną wody, wlewamy do sosu i gotujemy. gulasz z kiełbasy

O kuchni z uczuciem
GULASZ DROBIOWY Z BOCZKIEM I WARZYWAMI 151

Jeśli macie mało czasu na przygotowanie obiadu, to z pewnością możecie przygotować ten gulasz. Robi się praktycznie sam, a połączenie smakowe sprawia, że zasmakuje każdemu. To jak ? Gotujecie dziś na obiad gulasz? Składniki: 500 g piersi   z kurczaka 200 g wędzonego boczku 1 cebula 3 marchewki 1 pietruszka 20 dag pieczarek sól, pieprz słodka papryka, ostra papryka mielona

Z Majeczką w kuchni
GULASZ MEKSYKAŃSKI Z BIAŁĄ FASOLĄ 115

OlejKonwenanse z #OlejWielkopolski oraz zajrzyj na stronę  www.olejkonwenanse.pl i przygotuj gulasz meksykański trochę inaczej, bo z dodatkiem białej fasoli oraz łopatki meksykański. Trochę inna wersja tradycyjnego dania meksykańskiego, bo bez czerwonej fasoli ale równie smaczna. SKŁADNIKI 0,5 kg łopatki wieprzowej, 1 papryka czerwona,  1 papryczka chili, 1 cebula, 1 szkl. ugotowanej białej fasoli, ½ szkl. kukurydzy, 2 ząbki(...)minut, a następnie dodajemy osączoną fasolę i kukurydzę. Gotujemy chwilkę aż składniki się połączą. Gdyby sos wyszedł za rzadki zagęszczamy go 1 łyżką wody rozrobionej w 1/4 szkl. wody. Gulasz podajemy w towarzystwie kaszy

słodki bratek
Placki z gotowanych ziemniaków 631

Placki bardzo fajnie będą smakować z gulaszem lub z kleksem kwaśnej śmietany. Składniki: 1 kg gotowanych ziemniaków (waga po obraniu) 1/2 szklanki mąki pszennej ( można zastąpić bułką tartą) 1 jajko 1 łyżka śmietany 12 lub 18% sól, pieprz odrobina suszonego koperku Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę i wystudzić całkowicie. 2. Do ziemniaków dodać jajko(...)suszony koperek. Wyrobić ręcznie. 3. Z masy formować placki. Smażyć na rozgrzanym oleju . Można je wcześniej przed smażeniem opanierować w bułce tartej. Pominęłam ten krok. 4. Podawać z gulaszem mięsnym lub kwaśną śmietaną. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Papryka, właściwości i zastosowanie 127

Zupy: zupa gulaszowa, zupa jarzynowa, zupa kremowa,zupa fasolowa Sosy: sos pieczeniowy Sałatki: z rybą, drobiem, kiełbasą, makaronem, ryżem i sałatka ziemniaczana Potrawy z jaj: jajecznica, jajko sadzone Ryby: gulasz z ryb Mięso: pieczenie wieprzowe, wołowe i z cielęciny, gulasze wszelkiego typu, podroby, tatar Drób i dziczyzna: drób pieczony i duszony, potrawka, dania z dzikiego drobiu

Pomysłowa kuchnia
jesienny gulasz z łopatki z dynią, papryką, kalarepką... 175

wywaru i mieszając do zagęszczenia sosu zagotować, na koniec wsypać koperek, użyłam zamrożony posiekany pachnący latem koperek podawać z czym się lubi: ziemniaki, kasza, ryż, makaron, pieczywo - wieprzowo dyniowy gulasz jest bardzo szybkim, łatwym i jednocześnie sycącym, odżywczym daniem jesiennnym, jednogarnkowym na jesienne dni, gulasz również można zjeść na ciepłą kolację z pieczywem..........SMACZNEGO!!! (b)#myabition(/b) - zniżka

W Mojej Kuchni Lubię
Kavarma - bułgarski gulasz z łopatki wieprzowej 210

Piękne duże kawałki mięsa zanurzone w sosie i podane z ziemniakami w mundurkach, to lubimy najbardziej. Kavarma to tradycyjny bułgarski gulasz w wieprzowiny duszonej w czerwonym winie z dużą ilością warzyw. Polecam gorąco bardzo sycące i pyszne danie na chłodne jesienne dni i zimowe mrozy. Kavarma - bułgarski gulasz z łopatki wieprzowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania