gulasz z wołowiny - 504 przepisów (strona:16/34)

Gulasz wołowy z cebulą i czosnkiem 210

Pyszna wołowina z cebulą. Przepis wydał mi się idealny do wolnowaru i miałam rację. Wołowina jest miękka, a dzięki długiemu, powolnemu, duszeniu, niezwykle aromatyczna. Zamiast wody

Stare Gary
Gulasz wołowy z papryką z wolnowaru 233

Wołowina gotowana w wolnowarze, zawsze wydaje mi się bardziej aromatyczna niż gotowana tradycyjnie. Tak też było i tym razem. Papryka dodawana jest pod koniec gotowania, pozostaje

Stare Gary
Gulasz zapiekany w kajzerce 165

Bardzo fajny sposób na serwowanie gulaszu, jest zapieczenie go w bułce kajzerce. Taki gulasz jest idealnym daniem na przyjęcia bo nie tylko jest smaczny, ale i ciekawie wygląda. Składniki: 500 g wołowiny 2 - 3 cebule 1 papryka 3 ziela angielskie 1 liść laurowy sól pieprz oregano cząber szczypta cynamonu słodka i ostra papryka szczypta kurkumy mała śmietana 18% olej kilka(...)resztę przypraw. Dusić na małym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie przez około 1,5 godziny. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Paprykę dodać do gulaszu i dusić jeszcze przez około 30 minut, aż papryka będzie miękka. Śmietanę wymieszać z odrobiną sosu i dodać ją do gulaszu. Gulasz doprawić i doprowadzić do wrzenia. Ściąć wierzchy kajzerek

Mama Gotuje
Gulasz wołowy 204

poczułam zapach unoszący się nad garnkiem ze wspaniałym winnym gulaszem pisząc Wam ten przepis. Ten gulasz nie zawiera nawet mąki i śmietany - tak, tak jest tak samo gęsty i pyszny. Gotuję go po prostu z warzywami, które później miksuję. Spróbujcie koniecznie. Składniki: 500 gram wołowiny 1 marchewka 1 mała cebula 1 pietruszka 1 mały ziemniak świeże zioła u mnie magi(...)miksujemy je na warzywny mus. Łączymy wszystko razem, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Jeśli mamy za gęsty sos dolewamy wody i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Tak powstały warzywny gulasz nie lubi mąki, więc naprawdę nie ma potrzeby zaprawiania go mąką i śmietaną. Ten kto taki gotuje, przyzna mi rację, a jeśli ktoś nie próbował niech nadrabia zaległości

Życie zaczyna się w kuchni
GULASZ WOŁOWY NA PIWIE 152

daniu nie ma marchewki, a poza tym sos zagęszczony jest piernikiem i ma korzenny aromat. Mój gulasz zagęszczony jest tradycyjnym polskim sposobem - czyli mąką, a dodatek marchewki nadaje mu odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Do tego pyszna i krucha wołowina, która rozpływa się w ostach. Fantastyczne danie! Podałam je na sposób belgijski, czyli z frytkami, ale równie(...)podsmażamy do zeszklenia na oleju, który pozostał po smażeniu wołowiny. Przenosimy również do garnka z mięsem. Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, majeranek i zalewamy bulionem oraz piwem. Garnek przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez około 45-50 min. Marchewki obieramy, myjemy, kroimy w półplasterki i dodajemy do gulaszu. Dusimy przez kolejne 45-50 min., aż mięso będzie miękkie

Kuchnia MagdaLeny
GULASZ WOŁOWY NA PIWIE 159

daniu nie ma marchewki, a poza tym sos zagęszczony jest piernikiem i ma korzenny aromat. Mój gulasz zagęszczony jest tradycyjnym polskim sposobem - czyli mąką, a dodatek marchewki nadaje mu odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Do tego pyszna i krucha wołowina, która rozpływa się w ostach. Fantastyczne danie! Podałam je na sposób belgijski, czyli z frytkami, ale równie(...)podsmażamy do zeszklenia na oleju, który pozostał po smażeniu wołowiny. Przenosimy również do garnka z mięsem. Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, majeranek i zalewamy bulionem oraz piwem. Garnek przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez około 45-50 min. Marchewki obieramy, myjemy, kroimy w półplasterki i dodajemy do gulaszu. Dusimy przez kolejne 45-50 min., aż mięso będzie miękkie

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami 208

"Jaki pierwszy wrzesień, taka cała jesień" - jak mówi staropolskie przysłowie. Ponoć dzisiejszy dzień jest zapowiedzią pogody na całą jesień. Może warto dziś trochę poobserwować i potem

Kuchnia domowa Ani
Klasyczny boeuf strogonow. Przepis krok po kroku. 126

Klasyczny bouef strogonow   Klasyczny bouef strogonow. Składniki:   750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4

kuron.com.pl
Klasyczny bouef strogonow. Przepis krok po kroku. 175

Klasyczny bouef strogonow   Klasyczny bouef strogonow. Składniki:   750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4

kuron.com.pl
Wołowina a la Stroganow 138

Pyszny obiad, idealny na niedzielny obiad. Rodzina będzie zachwycona. Wlać olej na rozgrzaną patelnię, wrzucić obrane cebulki i smażyć mieszając, aż cebulki lekko nabiorą złotego koloru

Kuchnia Pokoleń
pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro... 196

ziemniaki 6 duże, pomidory 3 sztuki, z rosołu ugotowane 3 marchewki, seler, 2 pietruszki, śmietana gęsta 1 kubek, koperek 1 pęczek, sól - do smaku30 dag szponder chudy, 40 dag wołowina gulaszowa - pokroić na duże kostki, pokroić boczek wędzony na mniejsze kostki, polać przyprawą w płynie do zup i dobrze wszystko wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki cebulę, papryczkę chilli(...)minut na koniec dodać z rosołu warzywa pokrojone w talarki, wlać gęstą śmietanę słodką 18%, koperek i wymieszać, gotować bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty mieszając gulasz jest bardzo pożywny, rozgrzewający i smakuje z bułką i na pewno będzie w zimowe dni częściej gościł na naszym stole..............SMACZNEGO!!! dostałam od firmy VICTORINOX upominek: - nożyk limitowany Victorinox Swiss Classic

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz po węgiersku 191

1 kg łopatki wieprzowej lub wołowej (można wybrać inny rodzaj wołowiny lub połączyć dwa rodzaje mięsa) 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 1 łyżeczka ostrej

Korniszonki
Gulyásleves - węgierska zupa gulaszowa 164

Pyszna, wyraźna w smaku zupa, a w zasadzie gulasz na mięsie wołowym z dodatkiem papryki i pomidorów. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki: 600

My Culinary Art
BIGOS CYGAŃSKI 268

Bardzo lubię potrawy jednogarnkowe: bigosy, gulasze, leczo... dlatego często gotuję różnego rodzaju bigosy. Bigos cygański nie ma za dużo (a właściwie nic) wspólnego z naszym

Walijskie Pichcenie