gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:53/124)

Gulasz po tatarsku gulasz po tatarsku 166

liść laurowy ,ziele angielskie , czosnek , sól, pieprz,pieprz cayenne,papryka czerwona w proszku,maggy,wegeta, Bulion(...)usmażyć na dużym ogniu porcjami,tak aby złapało kolor,ale nie puściło soku. Odłożyć na bok.Na tej samej patelni zeszklić cebulę na maśle. Dodać do niej przecier pomidorowy, podsmażyć. gulasz po tatarsku Dodać mięso i chwilę jeszcze razem podsmażyć. Całość zalać bulionem lub wodą i gotować do miękkości mięsa ok. 50 minut.Dobrze doprawić. gulasz po tatarsku Ziemniaki usmażyć na oleju

w mojej kuchni
Warzywny gulasz z ciecierzycą 89

wakacyjnych wyjazdach jest mała kuchenka indukcyjna. Ostatnio podczas pobytu w domku letniskowym w naszych okolicach, przekonałam się czy się sprawdza. Przygotowałam proste danie z tanich i ogólnodostępnych składników. Warzywny gulasz z ciecierzycą jest sycący, więc super sprawdza się na obiad dla większej ilości osób. Wystarczy włączyć gościnność i podzielić się z innymi. Na kuchence MPM MKE-06 danie ugotowałam ekspresowo(...)Dusimy pod przykryciem około kolejne 15 minut. Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy go solą i mieloną papryką. Przed podaniem posypujemy natką i ziarenkami pieprzu. Podajemy z pieczywem. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z producentem kuchenki MPM MKE-06. #włączgościnność http://wlaczgoscinnosc.pl/   Artykuł Warzywny gulasz z ciecierzycą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Tańcował Pan gulasz z kaszą, pyrą oraz pajdą chleba 171

gdzie farsz z gulaszu chowam w środek. Wielokrotność podania gulaszu nie ma ograniczań. Tym razem zrobiłam gulasz wieprzowy. SKŁADNIKI: mięso z łopatki wieprzowej ok 1 kg  1 cebule  3 ząbki czosnku  sól 1 łyżeczkę  świeżo zmielony pieprz wedle uznania papryka słodka 1 łyżeczkę pół łyżeczki ostrej papryki  2 łyżki mąki pszennej(...)Jest to cała esencja naszego sosu.Do tego wrzucimy obrany czosnek i obraną cebulę. Nada to posmaku, pamiętajmy, że każdy dodany składnik czy to cebula, czosnek lub marchew nada naszemu gulaszowi charakteru. jeśli lubimy bardziej pikantne dodajmy papryczkę chili, jeśli bardziej słodki dodajmy marchew więcej cebuli oni nadają słodkości. Przykrywamy i  na walnym ogniu dusimy pamiętając, aby co jakiś czas

Basia w kuchni
Gulasz węgierski 114

potrawy, która kojarzy się z Węgrami, prosty gulasz węgierski. Mieliśmy wcinać go z plackami ziemniaczanymi, ostatecznie młody zjadł z ryżem a my z żoną z kaszą gryczaną. Sosik mięsno paprykowy aż chciało się wcinać nawet z samym chlebkiem. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1,5 l bulionu warzywnego 200g pieczarek 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 cebula 3 łyżeczki słodkiej(...)ziarna ziele angielskie, 2 łyżeczki słodkiej papryki, pół łyżeczki ostrej papryki) i tak gotujemy 1-1,5 godziny aż mięsko będzie mięciutkie. Na koniec w rondelku robimy zasmażkę - rozpuszczamy 2 łyżeczki masła i mieszamy z 2 łyżeczkami mąki - do powstałej masy dolewamy troszkę ,,wody,, z gulaszu - gdy się dobrze połączy z zasmażką całość do gara - zagotować i możemy wcinać. Smacznego

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Zupa gulaszowa z serc indyczych 119

600 g serc indyczych 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula kawałek papryki ok 0,5 sól pieprz oregano bazylia listek laurowy zielę angielskie szczypta chili 1

Gotowanie jest łatwe
gęsta zupa,gularz warzywny z wolnowaru 148

Składniki 230 g marchewki 150 g pietruszki 240 g pieczarek 200 g papryki zielonej,czerwonej 300 g młodej fasoli łuskanej -ziarno 1 puszka kukurydzy opcjonalnie 2

w mojej kuchni
Leczo z marchewką 138

Klasyczne leczo tym razem z dodatkiem chrupiącej marchewki. A więc cukinia, cebula, papryka, pomidory, kiełbasa i marchewka tworzą to aromatyczne danie. Składniki

To co kocham
GULASZ Z PIERSI KURCZAKA Z CUKINIĄ 145

mój synek po prostu ją uwielbiamy. Dzisiaj pyszny i prosty do przygotowania gulasz  Składniki : 1 średnia cukinia pokrojona w kostkę 1 cebula pokrojona w piórka 1 duża marchewka startą na tarce o średnich oczkach Śmietana 12% 200ml Sól, pieprz, tymianek, papryka słodka w proszku, rozmaryn, vegeta Przygotowanie : Pierś pokrojoną w kostkę doprawiam solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i papryką słodką(...)się zagotuje dodaję cukinie i duszę ok 20min. Następnie wrzucam startą marchewkę przyprawiam Vegetą i gotuję ok 10min. Śmietanę 12% mieszam z 2 łyżkami mąki i zaklepuję gulasz. Moja propozycja podania to z plackami ziemniaczanymi. Można podawać z ziemniakami lub ryżem

Domowa Kuchnia u Mamy
Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym, pieczarkami i marchewką 196

jutrzejszy obiad proponuję pyszny gulasz z żołądków drobiowych. Gulasz zasmakuje wszystkim, nawet osobom, które nie lubią podrobów. Można go podać z ziemniakami lub pieczywem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 600g żołądków drobiowych. 1 marchewka, 4 ogórki kiszone, 200g pieczarek, 1 cebula, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki mąki, oliwa, majeranek, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE(...)Wlewam do żołądków. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę słodką mieloną. Całość gotuję około 45 minut. 3. Pieczarki kroję w plasterki. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieram i kroję w kostkę. Warzywa dodaję do żołądków. Całość gotuję do momentu, aż żołądki będą miękkie. 4. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gulasz cebulowy 133

obiadowa idealna na chłodne zimowe dni. Aksamitny i aromatyczny sos, kruche i delikatne mięso - pyszny i prosty gulasz, który "robi się sam". Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego gulaszowego, 6 dużych cebul, 5 - 6 ząbków czosnku, kostka mięsna, sól, pieprz, czerwona słodka papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, mąka, olej Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami(...)potrzeby sos doprawić. Pod koniec gotowania sos zaprawić zasmażką z mąki: rozgrzać patelnię i przypalić na niej 2-3 łyżki mąki, dodać do sosu i jeszcze chwilę pogotować.  Gulasz wyśmienicie smakuje podawany z kaszą, ziemniakami, ryżem lub pieczywem

Nie tylko w kuchni
Solianka 142

kwaśnej śmietany 5 ogórków kiszonych szczypta chilli sól pieprz słodka papryka 1 liść laurowy 150 g koncentratu pomidorowego cytryna W garnku zagotować 2 l wody, dodać pokrojoną w kostkę  marchewkę, pietruszkę, seler oraz liść laurowy i wszystko zagotować. Mięso pokroić w kostkę tak jak na gulasz. W rondlu rozgrzać masło i dodać pokrojone mięso. Przyrumienić je z każdej strony

O kuchni z uczuciem
Tradycyjny gulasz wieprzowy 214

pachnący i aromatyczny a mięso mięciutkie. Polecam go wszystkim wielbicielom gulaszu :)Mięso dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Posolić. Na patelni z grubym dnem rozgrzewać olej i wrzucić mięso. Dokładnie obsmażyć. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do mięsa razem z łyżką papryki. Chwilę wszystko razem podsmażyć.Po tym czasie mięso zalać przegotowaną

Świat Domowej Kuchni
Gulasz wołowy 123

czasu, aby odpowiednio je przyrządzić. Dziś zapraszam Cię na gulasz z wołowiny. Składniki: 500 g mięsa wołowego na gulasz 1 cebula 2 łyżki śmietany 18% do zup 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej olej do smażenia sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka w proszku – do smaku ziele angielskie i liść laurowy kostka rosołowa – opcjonalnie Przygotowanie: na patelni rozgrzej olej

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Szybki gulasz z wieprzowiny 109

mięso "obrabiamy" tak żeby został nam schab właściwy,  a z pozostałej odkrojonej części możemy usmażyć świeżonkę lub zrobić gulasz. Z porcji 1,5- 1,7 kg schabu odkroimy ~500 g, które kroimy w kostkę, przyprawiamy:  solą, pieprzem i papryką lub gotową dobrą przyprawą do mięsa. Przyprawione mięso wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy, potem

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania