gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:53/124)

Zupa gulaszowa z serc indyczych 129

600 g serc indyczych 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula kawałek papryki ok 0,5 sól pieprz oregano bazylia listek laurowy zielę angielskie szczypta chili 1

Gotowanie jest łatwe
gęsta zupa,gularz warzywny z wolnowaru 158

Składniki 230 g marchewki 150 g pietruszki 240 g pieczarek 200 g papryki zielonej,czerwonej 300 g młodej fasoli łuskanej -ziarno 1 puszka kukurydzy opcjonalnie 2

w mojej kuchni
Leczo z marchewką 148

Klasyczne leczo tym razem z dodatkiem chrupiącej marchewki. A więc cukinia, cebula, papryka, pomidory, kiełbasa i marchewka tworzą to aromatyczne danie. Składniki

To co kocham
GULASZ Z PIERSI KURCZAKA Z CUKINIĄ 160

mój synek po prostu ją uwielbiamy. Dzisiaj pyszny i prosty do przygotowania gulasz  Składniki : 1 średnia cukinia pokrojona w kostkę 1 cebula pokrojona w piórka 1 duża marchewka startą na tarce o średnich oczkach Śmietana 12% 200ml Sól, pieprz, tymianek, papryka słodka w proszku, rozmaryn, vegeta Przygotowanie : Pierś pokrojoną w kostkę doprawiam solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i papryką słodką(...)się zagotuje dodaję cukinie i duszę ok 20min. Następnie wrzucam startą marchewkę przyprawiam Vegetą i gotuję ok 10min. Śmietanę 12% mieszam z 2 łyżkami mąki i zaklepuję gulasz. Moja propozycja podania to z plackami ziemniaczanymi. Można podawać z ziemniakami lub ryżem

Domowa Kuchnia u Mamy
Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym, pieczarkami i marchewką 209

jutrzejszy obiad proponuję pyszny gulasz z żołądków drobiowych. Gulasz zasmakuje wszystkim, nawet osobom, które nie lubią podrobów. Można go podać z ziemniakami lub pieczywem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 600g żołądków drobiowych. 1 marchewka, 4 ogórki kiszone, 200g pieczarek, 1 cebula, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki mąki, oliwa, majeranek, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE(...)Wlewam do żołądków. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę słodką mieloną. Całość gotuję około 45 minut. 3. Pieczarki kroję w plasterki. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieram i kroję w kostkę. Warzywa dodaję do żołądków. Całość gotuję do momentu, aż żołądki będą miękkie. 4. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gulasz cebulowy 147

obiadowa idealna na chłodne zimowe dni. Aksamitny i aromatyczny sos, kruche i delikatne mięso - pyszny i prosty gulasz, który "robi się sam". Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego gulaszowego, 6 dużych cebul, 5 - 6 ząbków czosnku, kostka mięsna, sól, pieprz, czerwona słodka papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, mąka, olej Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami(...)potrzeby sos doprawić. Pod koniec gotowania sos zaprawić zasmażką z mąki: rozgrzać patelnię i przypalić na niej 2-3 łyżki mąki, dodać do sosu i jeszcze chwilę pogotować.  Gulasz wyśmienicie smakuje podawany z kaszą, ziemniakami, ryżem lub pieczywem

Nie tylko w kuchni
Solianka 156

kwaśnej śmietany 5 ogórków kiszonych szczypta chilli sól pieprz słodka papryka 1 liść laurowy 150 g koncentratu pomidorowego cytryna W garnku zagotować 2 l wody, dodać pokrojoną w kostkę  marchewkę, pietruszkę, seler oraz liść laurowy i wszystko zagotować. Mięso pokroić w kostkę tak jak na gulasz. W rondlu rozgrzać masło i dodać pokrojone mięso. Przyrumienić je z każdej strony

O kuchni z uczuciem
Tradycyjny gulasz wieprzowy 225

pachnący i aromatyczny a mięso mięciutkie. Polecam go wszystkim wielbicielom gulaszu :)Mięso dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Posolić. Na patelni z grubym dnem rozgrzewać olej i wrzucić mięso. Dokładnie obsmażyć. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do mięsa razem z łyżką papryki. Chwilę wszystko razem podsmażyć.Po tym czasie mięso zalać przegotowaną

Świat Domowej Kuchni
Gulasz wołowy 134

czasu, aby odpowiednio je przyrządzić. Dziś zapraszam Cię na gulasz z wołowiny. Składniki: 500 g mięsa wołowego na gulasz 1 cebula 2 łyżki śmietany 18% do zup 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej olej do smażenia sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka w proszku – do smaku ziele angielskie i liść laurowy kostka rosołowa – opcjonalnie Przygotowanie: na patelni rozgrzej olej

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Szybki gulasz z wieprzowiny 119

mięso "obrabiamy" tak żeby został nam schab właściwy,  a z pozostałej odkrojonej części możemy usmażyć świeżonkę lub zrobić gulasz. Z porcji 1,5- 1,7 kg schabu odkroimy ~500 g, które kroimy w kostkę, przyprawiamy:  solą, pieprzem i papryką lub gotową dobrą przyprawą do mięsa. Przyprawione mięso wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy, potem

chleba naszego
Gulasz z indyka z papryką, pieczarkami, soczewicą i ciecierzycą 236

oknem śnieg z deszczem, ale wiem, że w innych rejonach Polski jest zupełnie biało. Na taką aurę proponuję rozgrzewający gulasz. Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 3/4 szklanki czerwonej soczewicy 700 g mięsa z udźca indyczego po 1 czerwonej i zielonej papryce 400 g pieczarek 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 puszki krojonych pomidorów sól, pieprz, majeranek (2 łyżki), kminek mielony

Czerwień i błękit
Gulasz z dynią piżmową 191

ciężko się kroi i obiera, to jest bardzo delikatna w smaku i gulasz był wyśmienity.   Składniki: Mięso na gulasz pocięte na kwadraciki - 500g 1 dynia piżmowa  4 ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów/passata przyprawy: papryka, kumin, sól i pieprz olej kokosowy Przygotowanie: Drobno posiekać cebulkę i czosnek i zeszklić na oleju kokosowym. Dodać przyprawy

Mama z Motylem
Zupa gulaszowa 149

sycące danie. Bardzo często przygotowuję gulasze. Można je podawać z gotowanymi ziemniakami, ryżem, kaszą lub świeżym pieczywem. A do gulaszu można dodać to, co akurat mamy w lodówce. Ja miałam patisona i pomidory z ogródka mojej Cioci oraz czerwoną paprykę. W zamrażalniku było też mięso gulaszowe i stąd dzisiejsze danie. Patisona można zamienić na cukinię, dynia również idealnie się sprawdzi

Smak mojej kuchni
Gulasz na ostro w winie 123

Coś w sam raz na Dzień Taty. Mięso, wino, ostre... Mmmm. Składniki na gulasz na ostro w winie (4 porcje): mięso z łopatki wieprzowej około 500 g duża cebula 3 ząbki czosnku duża papryka duża marchewka puszka krojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli konserwowej 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka ostrej papryki łyżka przecieru pomidorowego sól liść laurowy 2 ziela angielskie wino

Karola gotuje
Moja przygoda w programie ,,Przepis dnia" - zdjęcia i filmik 178

sposób mogłam podzielić się przepisem na meksykańskie chili con carne w mojej wersji. Danie jest swoistego rodzaju gulaszem składającym się z mielonego mięsa, ostrych papryczek chili i dodatków w postaci cebuli, pomidorów czy fasoli.  Feria czerwonych kolorów- papryka, pomidorki cherry, czerwona fasola oraz ostra mieszanka smaków sprawia, że moje chili con carne jest wyśmienite. Zdjęcia z nagrywania programu: Filmik

VioletoweKucharzenie
Dahl z soczewicy 142

wybór padł na jogurt naturalny i ciemne pieczywo, które idealnie komponowało się ze smakiem tego indyjskiego gulaszu. Składniki – 400 g zielonej soczewicy; – 3 duże białe cebule; – 1 puszka pomidorów – 3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka kurkumy, ostrej papryki, garam masala, imbiru – 2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu, kminu rzymskiego (kuminu) – 10 tłuczonych goździków – sól

dom-agi.pl
Gulasznikow Kurkowy z Kopytkami. 144

jajko 200 g mąki pszennej  3 łyżki mąki ziemniaczanej sól      2.   Gulasz wołowy z kurkami : 500 g wołowiny ja użyłem goleni garść kurek  litr bulionu  100 g przecieru pomidorowego 3 małe cebule 1 papryka żółta oraz czerwona  2 liście laurowe  5 ziaren ziela angielskiego łyżka sosu sojowego  oliwa peperoncino(...)kawałki i wrzucamy do rozgrzanego garnka z oliwą peperoncino która nada całej potrawie nutkę ostrości.  W tym czasie gdy mięso się karmelizuje jest czas na pokrojenie cebuli oraz papryk w dużą kostkę. Gdy mięso nabierze odpowiednią barwę (według nas jest to mięso które zaczyna się przypalać) dodajemy warzywa , liście laurowe oraz ziele angielskie. Wszystko smażymy i po 5 minutach

Wspólne smaki
Zupa gulasz 192

Zupa gulasz wg przepisu Roberta Makłowiczaskładniki800 g wołowiny bez kości50 g wędzonej słoniny lub 2 łyżki smalcu2 duże cebule1 łyżka słodkiej papryki w proszku2 świeże żółte lub zielone papryki1 duży pomidor (lub puszka pokrojonych pomidorów)1–2 ząbki czosnku3 marchewki2 pietruszki600 g ziemniaków1 suszona papryczka czereśniowa lub czuszka1 łyżeczka kminkusólświeżo zmielony czarny pieprznatka pietruszkidodatkowo można wsypać trochę (2 -3 łyżki

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania