gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:48/124)

Placki ziemniaczane z węgierskim gulaszem warzywnym 172

więc to wegetariańskie danie wpisuje się w obecne  trendy. Placki ziemniaczane z wegierskim gulaszem warzywnym. 5 dużych startych ziemniaków 1 jajo 2 łyżki mąki pszennej  mieszanka węgierska "Hortex"  sok pomidorowy "Hortex" 1 cebula 1 łyżka  oleju rzepakowego 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej 1 łyżka maki pszennej pół szklaanki uprażonych ziaren (dynia, słonecznik, siemie lniane...) 2 ząbki(...)maką, przemieszaj po czym podlej sokiem pomidorowym. Dodaj paprykę słodką wędzoną, dopraw solą i pieprzem. Odstaw sos w ciepłe miejsce. Do stratych ziemniaków dodaj jajo i makę, dopraw masę solą i pieprzem. Gdyby ziemniaki zawierały zbyt dużo wody należy dodać jeszcze odrobinę mąki.  Usmaż rumiane placki. Podawaj placki z gulaszem warzywnym, polane sosem czosnkowym i posypane prażonymi ziarnami. Danie

Gotuj Sam!
Duszone żołądki z indyka. Pyszny gulasz. 170

lubią. I tak w kółko. Ale namieszałam :) Ale polecam skusić się i spróbować. Smaczny gulasz z rozpływającego się w ustach mięska ze smakowitym sosem. U mnie podany z kaszą jęczmienną i kiszonymi ogórkami. Składniki - żołądki z indyka 70 dkg. - czosnek 3 ząbki - papryka mielona, majeranek, ziele angielskie, listek laurowy, domowa wegeta - śmietana 12% - mąka 2 łyżeczki Wykonanie Żołądki moczę(...)starcą różowy kolor i wypłynie z nich sok. Dodaję wegetę, paprykę, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewam wrzącą wodą tak tylko aby przykryła mięso , dodaję listek laurowy i ziele angielskie. Duszę ok.2 godzin do zupełnej miękkości. Następnie w małym garnuszku rozrabiam śmietanę z wodą i mąką, wlewam do gulaszu, mieszam. Duszę jeszcze jakieś 3 minuty. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Taki inny gulasz – z ryżem i kiełbaską 147

się spieszy, mamy mało czasu na przygotowanie obiadu, a domownicy głodni polecam taki oto gulasz. 4 cebule 200 g ryżu 300 g kiełbasy zwyczajnej 300 g pieczarek Pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki Piątnica  (kupisz tutaj) 1 łyżeczka przyprawy do mięs i sosów Rafex  (kupisz tutaj) Sól, Pieprz 1,5 szklanki bulionu 3 łyżki keczupu Cebulę(...)Wszystko mieszamy, doprawiamy przyprawami, dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Na samym końcu dodajemy keczup i posiekaną natkę pietruszki. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Ugotowany łączymy w kiełbasianym gulaszem. Dodatkowo możemy posypać danie koperkiem

VioletoweKucharzenie
Gulasz z kaszą gryczaną 171

Składniki:600 g mięsa z szynki wieprzowej, 1 czerwona papryka, 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 ogórek konserwowy, 2 suszone grzybki, mąka do obsypania mięsa, 2

Aga w kuchni
Wege gulasz z grzybów boczniaków z warzywami. 182

idealne danie, bo oparliśmy je właśnie o fasole wszelkich rodzajów. Zobaczcie jak pięknie nam wyszło :)   Gulasz fasolowy z boczniakami. Składniki: 1 opakowanie boczniaków 1 puszka cieciorki 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka mieszanki fasolowej (5 różnych fasoli w pomidorach) 1 czerwona słodka papryka 1 puszka pomidorów w soku 1/2 opakowania zielonej fasolki szparagowej (mrożona) 1 duża cebula oliwa(...)szparagową jako pierwszą. Chwilę ją przesmażamy i dodajemy paprykę, cebulę, boczniaki i całą puszkę pomidorów. Dusimy i po kilku minutach dodajemy cieciorkę. Przyprawiamy ziołami, pieprzem, cayenne. Dusimy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy połowę puszki czerwonej fasoli i całą puszkę mieszanki fasolowej. Dusimy razem jeszcze chwilę i skrapiamy delikatnie sosem sojowym. Gulasz jest gotowy. Podajemy go z chlebem, z kaszą

vegetanie
Gulasz wieprzowy 124

Gulasz wieprzowy Na 8 porcji: 1,2 kg mięsa wieprzowego 3 małe cebule 4 łyżki oleju roślinnego 1 słoik warzyw (ok 300g) 1 słoik sosu do spaghetti (ok 300g) 1 garść posiekanej zielonej części pora 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 kostki rosołowej lub 1 szklanka bulionu sól pieprz rozmaryn 2-3 łyżki mąki Mięso myjemy i oczyszczamy z tłuszczu(...)obranego i posiekanego 2-3 średnie pomidory (wcześniej sparzone i obrane ze skóry) 2 ząbki czosnku przyprawy: bazylię, oregano, słodką paprykę Należy wtedy najpierw lekko podsmażyć warzywa z zeszkloną cebulą i dodać trochę więcej bulionu - około 2 szklanki. Gulasz wieprzowy SMACZNEGO

peggiwkuchni
Gulasz z karkówką, batatami i jarmużem / Pork, sweet potato and kale stew 180

obiad na chłodne wieczory. Moja ukochana soczysta karkówka, duszona ze słodkimi ziemniakami, jarmużem, soczewicą, cukinią, papryką i pomidorami, w sosie z dalekowschodnimi przyprawami i masłem orzechowym. Podany posypany uprażonymi orzeszkami ziemnymi i dymką, uszczęśliwi każdego głodomora Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Gulasz z karkówką, batatami i jarmużem (4 porcje) Składniki: 300 g karkówki pokrojonej

karmelowy
Podróże kulinarne - Tunezja 188

twardo jako dodatek do wielu dań lub jako przystawka. Kuchnia tunezyjska obfituje też w warzywa, przede wszystkim ostrą i słodką paprykę, pomidory, cukinie i bakłażany oraz roślin strączkowe-soczewicę i cieciorkę. Robi się z nich wszelkiego rodzaju potrawki i gulasze. Tunezyjskie warzywa Mówiąc o kuchni tunezyjskiej nie możemy pominąć deserów. Bardzo słodkich, przygotowywanych przede wszystkim z naturalnych składników – miodu, melasy(...)świeżych, słodkich owoców-winogrona, daktyle, figi, granaty, opuncje. Owoce opuncji Daktyle na miejscowym targu Kuchnia Tunezyjska jest kuchnią aromatyczną i ostrą. Używa się tu dużo przypraw, przede wszystkim ostrej papryki, kolendry, kminku, szafranu, cynamonu, a do deserów-wody różanej. Do większości potraw podaje się również kawałki cytrny lub limonki. Zupa warzywna z makaronem, soczewica i miesem Warto też spróbować oliwy

Zawsze głodna!
Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą 127

podobno najlepszą. Rzeczywiście mięso jest kruchutkie i rozpływa się w ustach, bardzo szybko się udusiło. Gulasz wyszedł smaczny a dodatek kluseczek węgierskich galuszki tylko podkręcił kubki smakowe. Rodzina była zachwycona! Składniki: • 1 kg łopatki wieprzowej • 1 cebula • 1 łyżka papryki słodkiej • 1/2 łyżeczki papryki ostrej • sól, pieprz do smaku • 2 puszki czerwonej fasoli • 3 liście laurowe(...)kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca • pęczek zielonej pietruszki • 1 czubata łyżka mąki • olej do smażenia Wykonanie: • Mięso pokroić w drobną kostkę, obsypać papryką słodką, ostrą i pieprzem. • Smażyć partiami na rozgrzanym oleju. • Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać do mięsa, podlać całość wodą tak, aby przykryła mięso. • Dodać przyprawy

To co kocham
Kurczak z kapustą pekińską – delikatne chińskie stir fry z ostrym sosem 340

jeszcze więcej smaku i aromatu niż olej chili ma ostra, koreańska pasta z papryki chili. Pudełko tej pasty to koszt około 15-26zł w zależności od wielkości opakowania. Bez problemu przechowuje się długo w lodówce i jest bardzo wszechstronna: świetnie nadaje się do sosów, marynat, gulaszy i przyprawiania zup czy sałatek. Jej smak jest bardzo rozbudowany, to nie tylko

Karo in the Kitchen
Gulasz z piersi kurczaka, kurek i cukinii 799

gotowania. Gulasz z piersi kurczaka Składniki: 6-8 porcji 900 g piersi z kurczaka 5 małych szalotek 3 ząbki czosnku 1 cukinia 300 g kurek 250 g wędzonego boczku 500 g bulionu z cielęciny 300 ml śmietany 200 g serka philadephia lub 200 ml kwaśnej śmietany 2 łyżki przecieru pomidorowego 200 ml przetartych pomidorów z kartonu ½ łyżki wędzonej papryki(...)kawałki i podsmaż na tej samej patelni dodając odrobinę masła. Posyp mięso curry, pieprzem i wędzoną papryką. Smaż przez 2 minuty i dodaj do grzybów. Usmaż boczek, odłóż na bok na ręczniku papierowym. Lekko przestudzony boczek pokrusz i dodaj do gulaszu. Rozgrzej bulion i wymieszaj z pomidorami, przecierem i musztardą. Wlej do garnka, dodaj pokrojony tymianek, dopraw solą i gotuj

codojedzenia
Ghiveci - rumuński gulasz warzywny 182

małym ogniu przez kilka minut. Zawartość patelni przekładamy do wysokiego garnka i zalewamy dużym kubkiem wody. Przyprawiamy papryką oraz solą i pieprzem, po czym mieszamy drewnianą łyżką i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec gotowania, gulasz doprawiamy sokiem z cytryny. Dorzucamy odsączony groszek konserwowy i delikatnie mieszamy. Danie podajemy z gorącym ryżem. Naprawdę genialny

Kuchenna Kontrrewolucya
Paprykarz - Karkówka z pieczarkami i papryką 152

Karkówka w delikatnym pomidorowym sosie z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszne, syte i proste danie, świetne z dodatkiem wszelkiej maści kluskami. Wersja łagodna lub pikatna do wyboru, w zależności od preferencji smakowych. Dla jedych danie to jest gulaszem, dla innych będzie paprykarzem lub wieprzowym ragout. Wszystko jedno jak je nazwiecie, zasmakuje każdemu. Obok wieprzowiny na paprykarz można wykorzystać mięso wołowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ŻOŁĄDKI DROBIOWE 142

zmodyfikowanie tego znanego powiedzenia na: przez żołądki do serca :) Gulasz z żołądków drobiowych to jedna z ulubionych potraw mojego małżonka. Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy przepadają za podrobami, ale to danie serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 500 g żołądków drobiowych 1 łyżka oleju 1 cebula 200 ml śmietany 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól, pieprz ziarenka smaku mąka do zagęszczenia(...)pieprzem i ziarenkami smaku, ciągle gotując, aż będą całkowicie mięciutkie. Śmietanę rozmieszać z mąką i papryką w proszku, zahartować odrobiną wywaru i wlać do rondla. Doprowadzić do zagotowania się sosu i podawać. Moja wersja podania to makaron i sałatka z buraczków, ale zarówno dobrze gulasz smakuje z ziemniakami jak i z kaszą

Kuchnia w opałach
Gulasz z jelenia 188

pieprzymy do smaku. Można sos zaciągnąć gęstą, kwaśną śmietaną, ale i bez tego sos jest gęsty i smaczny. Można taki gulasz podać z kaszą gryczaną lub pęczakiem. Ja podałam z tradycyjnymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym oraz marynowaną papryką

Kulinarne przemyslenia
Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami 203

kaszy pęczak mały brokuł 1 duża marchew lub 2 mniejsze olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz, papryka ostra i majeranek, ilość do smaku Opcjonalnie – mrożone warzywa na patelnię Jak przygotować na obiad dietetyczny gulasz z indyka z warzywami i kaszą pęczak? Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku przyprawami, (możemy mięso obtoczyć w mące

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz z serc indyczych 179

danie należy do tych tanich, ale za to bardzo smacznych. Można kombinować na  rożne sposoby, zamiast marchewki można dodać paprykę czerwoną, ogórek  kiszony czy pieczarki. Nie ważne co, to i tak zawsze wyjdzie pysznie.  Ja taki gulasz uwielbiam z kaszą, a Wy? Składniki: 700 g serc indyczych 2 marchewki 1 duża cebula 300 ml bulionu 2 ząbki

magiczna kuchnia Kasi
Budapeszt – jak przygotować się do podróży 216

stolicy Węgier są bardzo zbliżone do cen w Polsce, z całą pewnością znacznie mniej zapłacicie za typowe węgierskie produkty np. paprykę, salami czy węgierski pyszny Tokaj. W restauracjach można kupić syty obiad składający się z typowego węgierskiego gulaszu z kluseczkami za ok. 17 PLN . Węgierski gulasz z kluseczkami Ale uwaga nie wszędzie :( We wpisie o lokalnych przysmakach znajdziecie nazwę knajpki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
jesienny gulasz z piersi kurczaka... 161

mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso co jakiś czas mieszając, dodać kucharka dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone na kawałeczki kolorowe papryki i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając obieraczką "julienne" poszatkować marchew i dodać do gulaszu, wymieszać wszystko z ugotowanej fasolki szparagowej wlać wodę lub dodać 2 kostki warzywne i 4 szklanki wody, wszystko wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz indyczy z grzybami leśnymi i kaszą. 160

obiad na dziś. Udało mi się w weekend kupić całkiem spory kawałek indyczego mięsa i wymyśliłem sobie, że zrobię na nim gulasz. Czego użyłem: -600 gram mięsa indyczego -8 pieczarek pokrojone na ćwiartki -dwie cebule posiekane na wiórki -papryka czerwona w krótkie paski pokrojona -duża garść suszonych podgrzybków, zalane wrzątkiem (około szklanki) -olej rzepakowy -suszona papryka słodka czerwona -sól, pieprz

BaRepas
GULASZ WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI 176

powiedzieć jednogarnkowe, należy do tych, które robią się praktycznie same . A to czasami baaardzo ułatwia życie ! Składniki:500g mięsa na gulasz ja użyłam szynki300 g ziemniaków1 cukiniapuszka pomidorów2 cebule czerwone1,5 szkl bulionu warzywnego1 papryka1 łyżeczka słodkiej papryki Kamissól morska Kamis młynekpieprz mielony Kamisognista mieszanka przypraw Kamisolej do smażeniaWykonanie:Mięso kroimy, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w piórka cebule. Podsmażamy. Dodajemy

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania