gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:42/124)

Forszmak 163

dzień wcześniej, odgrzewany na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. Jeśli dodacie do niego więcej płynów otrzymacie pyszną treściwą zupę. Gęsty świetnie smakuje jako gulasz z dodatkiem kaszy. 0,5kg schabu 30 dag kiełbasy 2 cebule papryka czerwona 4 ogórki kiszone 30 dag pieczarek sól, pieprz łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej po kilka liści

Smakołyki Asi
WIEPRZOWINA W LEŚNYCH GRZYBACH 100

namaczania - lepiej oddadzą swój aromat). Podlać wszystko wodą, lub bulionem. Gdy grzyby i mięso będą już prawie miękkie doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić jeszcze przez chwilę, aż wszystkie smaki się połączą. Tak przygotowany gulasz podałam z puree ziemniaczanym i sałatką z patisonów

Kuchnia w opałach
Potrawka z indyka 190

blogu znów zatętni życie :-D PS. Biegów też kilka w tym roku zaliczyłam i o tym też na pewno napiszę ;-) Gulasz z indyka POTRAWKA Z INDYKA 250 g piersi indyka 1 średnia cebula 1 marchew 1 pietruszka 1 zielona papryka sól pieprz przyprawa do kurczaka czosnek staropolski kmin rzymski 1 łyżka sosu do zup i sosów lub sojowego(...)posiekane mięso, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy aż mięso zrobi się jasne. Dodajemy paprykę, podlewamy ok ½ szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok 5 min. Dodajemy startą marchew i pietruszkę, przyprawiamy pozostałymi przyprawami – mieszamy i dusimy jeszcze przez około 15 minut. Podajemy z makaronem lub kaszą. Gulasz z indyka  SMACZNEGO

peggiwkuchni
Gulasz wieprzowy z dynią i czerwoną fasolą 179

Moja propozycja na dziś to gulasz wieprzowy, bardzo aromatyczny . Mięso kruche, rozpadające się w ustach a do tego przepyszne dodatki czyli dynia, fasola czerwona, pomidory utworzą

Moje Małe Czarowanie
Gulasz warzywny z makaronem 168

przyrządzić gulasz warzywny z makaronem od rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy . Pyszne danie które możemy przyrządzić w niecałe pół godziny, lubię takie dania  przyrządzać gdy nam mało czasu. Składniki: 1 opakowanie mrożonych warzyw po włosku 1 puszka białej  fasoli 150 gram makaronu kukurydzianego świderki  Fabijańscy 300 ml. przecieru pomidorowego słodka i ostra papryka sól, pieprz(...)Wlewamy przecier pomidorowy, odsączoną z zalewy fasolę, dusimy przez kilka minut, doprawiamy  do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryka. Makaron  gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu, ostudzony dodajemy do gulaszu , delikatnie mieszamy

Bajeczna Kuchnia
Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 142

zwykłej kuchence, nie ma konieczności rozpalania ogniska. Ale wiecie, ognisko ma duszę, ma urok… :) KOCIOŁKOWY GULASZ Z ZACIERKAMI ( Przepis pochodzi z książki "Kociołkowanie po polsku") 1 kg wołowiny (najlepiej zadniej) 100 g wędzonej słoniny 4 duże cebule 4 ząbki czosnku 2 żółte papryki 1 pomidor 0,5 kg ziemniaków makaron typu zacierki 4 łyżki suszonej papryki słodkiej lub pasty paprykowej(...)czosnek i od razu podlewamy całość wodą. Dalej smażymy, często mieszając. Gdy mięso jest dość miękkie dodajemy ziemniaki, paprykę i pokrojonego pomidora. Dolewamy tyle wody, aby zakrywała wszystkie składniki. Gdy woda zacznie wrzeć dodajemy zacierki według uznania. My lubimy gęste gulasze i dodaliśmy ich około 200 g. Solimy i pieprzymy do smaku. Gulasz będzie gotowy po około 15 minutach

Marder&Marder Manufacture
Wegański gulasz z pieczarkami 195

Sycący gulasz wege, ale zapewniam że miłośnikom mięsa też będzie smakować. Zrobiłam go za mało, bo nie spodziewałam się że będzie miał takie wzięcie. Uwielbiam takie dania które są lekkie i syte. 1 cukinia mała 1 papryka czerwona 40 dkg pieczarek małych 1 cebula 400 ml przecieru pomidorowego 2 gałązki selera naciowego 1 marchewka sól, pieprz rozmaryn, papryka wędzona, oregano(...)startą na tarce jarzynowej marchewkę i dalej przesmażam. Pieczarki smażę na osobnej patelni, dodam je na końcu do potrawy. Do papryki wlewam przecier pomidorowy, dodaję pokrojony seler naciowy na małe kawałki, i plastry cukinii, pomidorki. Patelnie przykrywam i duszę gulasz na małym ogniu około pięć minut. Cukinia nie ma być rozgotowana, a seler będzie aldente. Na końcu dodaję pieczarki, sól

wesoła kuchnia
Gulasz warzywny z kielbasa lub bez :) 205

sycący.  U nas jednego dnia z domowym chlebem, drugiego z ryżem.  Z kiełbaską, ale bez mięsa jest równie pyszny! Gulasz warzywny z kielbasa lub bez 1 mała czerwona cebula 1 szalotka 1 cukinia 2 czerwone papryki 2 puszki krojonych pomidorów 6 pieczarek olej do smażenia sól, pieprz, suszona bazylia ew. kiełbasa, chleb lub ryż do podania Cebule obieramy(...)podsmażamy. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka i mieszamy. Kiedy warzywa się podsmażą wrzucamy do rondla pomidory, mieszamy i doprawiamy. Dusimy ok 30-40 minut. W tym samym czasie na osobnej patelni, jeśli chcemy, podsmażamy na złoto kiełbasę i pieczarki, obrane i pokrojone w ćwiartki. Dorzucamy do duszącego się gulaszu. Gulasz podajemy z chlebem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pikantny gulasz wieprzowy 214

odparuje dodajemy posiekane szalotki i smażymy do zeszklenia się cebuli. Następnie dodajemy papryki i pomidora, chwilę razem dusimy. Na końcu dodajemy obsmażone wcześniej mięso, rosół i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy ziołami, mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 40 minut. Podajemy z kaszami. Pikantny gulasz wieprzowy SMACZNEGO

peggiwkuchni
Warzywny gulasz z dorszem 165

wielkanocny bo postny a pożywny. Przepis przede mną sprawdziła moja Ciocia Tereska więc jest sprawdzony podwójnie i podwójnie wart polecenia. Warzywny gulasz z dorszem Składniki: dorsz tusza lub filet z dorsza tak ok. 500-600 g świeża czerwona papryka 2 łodygi selera naciowego - ja zastąpiłam połową niedużego korzenia selerowego 2 średnie ziemniaki 8 łyżek oleju mała biała cebula (dodałam(...)czosnek, podsmażyć i zalać masą pomidorową oraz wg uznania sokiem z cytryny. Dusić ok. 20 min. Można zmiksować, ale niekoniecznie. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i tabasco (tabasco zastąpiłam słodką papryką i cayenne) dodać pokrojony seler i dusić ok. 10 min - ja korzeń selera starłam na tarce o grubych oczkach i dusiłam ok 20 minut. W miseczce wymieszać bułkę tartą

sierotka maRysia w kuchni
GULASZ WIEPRZOWY Z PAPRYKĄ 156

Dzisiaj gulasz. Zawsze jest dla mnie improwizacją ponieważ przyprawianie go to czysta loteria ;) Nigdy nie powtórzę drugi raz tego samego smaku, konsystencji czy koloru. Dlatego zawsze wielką niewiadomą jaki smak tym razem będzie dopieszczał moje podniebienie. Wyszło super(...)szynki wieprzowej bez kości 1 duuuuża cebula 2 ząbki czosnku 200-250 ml bulionu  ziele angielskie liści laurowy papryka łyżka przecieru pomidorowego Szynkę myjemy i  kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku - u mnie byłą to domowa, przyprawa do gulaszu a'la z torebki  - ja zgapiłam skład i improwizowałam, ponieważ bałam się "mąki pszennej" która występowała w składzie

BezglutenowaIzabela
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowym 318

jajko 1 malutka cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz do smaku olej do smażenia Gulasz drobiowy 2 piersi z kurczaka 1 łyżka margaryny do smażenia 1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej Kamis 0,5 łyżeczki przyprawy złocistej do kurczaka Kamis 0,5 łyżeczki soli morskiej ziołowej Kamis szczypta ognistej mieszanki przypraw w młynku(...)odłożyć na pół godziny do lodówki. Na gorący tłuszcz wrzucić mięso i podsmażyć z wszystkich stron. Dolać bulion, dodać liście laurowe, ziele angielskie i dusić do miękkości mięsa. Gulasz zagęścić mąką i doprawić do smaku. Na usmażone placki nałożyć gulasz

Ala piecze i gotuje
Węgierski gulasz wołowy 203

Jest kilka potraw, których nigdy nie zamawiam w restauracjach. Jedną z nich jest właśnie gulasz węgierski, który jeszcze ani razu w żadnej mi nie zasmakował. Pewnie dlatego, że za czasów mojego dzieciństwa, moja mama gotowała go perfekcyjnie i jakim go zapamiętałam, taki obecnie robię sama. Prosty + pikantny = najlepszy. Składniki podzieliłam na te podstawowe oraz przyprawy, by na pierwszy rzut(...)duże cebule 3 ząbki czosnku 3 średnie ziemniaki Przyprawy: 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 płaska łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ostrej, węgierskiej pasty paprykowej (można pominąć, jednak z nią gulasz zyskuje prawdziwy węgierski posmak :) ) 2 łyżki masła 2 liście laurowe 600ml wody przyprawa warzywna/ kostka bulionowa  sól, pieprz olej do smażenia

Kuchenna Kontrrewolucya
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 1135

right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz z kurczaka z pieczarkami – Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka – ok. 570g 250g pieczarek 1 cebula – ok. 160g 1 łyżka sosu sojowego do zamarynowania mięsa i 1 łyżka do doprawienia sosu gulaszowego 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego sól(...)przepis ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz z kurczaka z pieczarkami – Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę. Wrzucić do pojemnika, następnie dodać 1 łyżkę sosu sojowego, szczyptę soli (niewielką, bo sos sojowy też jest dość słony), świeżo mielony pieprz do smaku, 1 płaską łyżeczkę czosnku granulowanego oraz 1 łyżeczkę papryki słodkiej. Wymieszać dokładnie i odstawić

Kulinarne Przeboje
Placek po węgiersku 211

daniu każdy znajdzie dla siebie coś dobrego: gulasz po węgiersku lub placek ziemniaczany. To naprawdę dobre połączenie. Gulasz po węgiersku:- 1 kg mięsa wieprzowego lub wołowego- 20 dag pieczarek- 2 cebula- 1 mała cukinia- papryka czerwona i żółta- 3-4 łyżki mąki- 1 litr bulionu- 1 łyżka koncentratu pomidorowego- papryka w proszku, pieprz, sól- ząbek czosnkuNa początku przygotowujemy(...)smażymy cebulkę, a następnie pieczarki, paprykę i cukinię. Wszystko przekładamy do garnka, dodajemy zmiażdżony czosnek, przyprawy i koncentrat pomidorowy.Placki ziemniaczane:- 1,5 kg ziemniaków startych na tarce- 1 jajko- 2 czubate łyżki mąki- 1 cebula- ząbek czosnku- sól, pieprz,- olej do smażeniaZ tych produktów smażymy placki ziemniaczane. Na połowę każdego ciepłego placka nakładamy gulasz i przykrywamy drugą połową. Placek

Salonik smaków

Proponowane wyszukiwania