gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:51/124)

Kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym 252

wykorzystaniem piersi kurczaka . Jak zwykle polecam Wam szybkie, smaczne, proste i kolorowe danie na obiad: gulasz z kurczaka z warzywami i pieczarkami. Składniki na 2 porcje 1 pierś kurczaka 1 cebula pokrojona w piórka czosnek, 2 ząbki 200 g domowej pasty paprykowej 1 papryka czerwona, pokrojona na paseczki 1 pomidor pokrojony w grubą kostkę 5 pieczarek Kolendra, świeże listki olej(...)cebulę, szklimy, dodajemy paprykę, pieczarki i czosnek. Mieszamy, uważając, by warzywa się nie przypaliły. Gdy warzywa się podsmażą, ponownie wrzucamy mięso z kurczaka, dodajemy słoiczek pasty paprykowej, pokrojone pomidory, wszystko mieszamy, wlewamy ok.100 ml wody i dusimy ok. 15 minut. Kurczaka z warzywami i pieczarkami podajemy z ulubionymi dodatkami: ryżem, kaszą, makaronem itp. przed podaniem gulasz z kurczaka posypujemy świeżymi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GULASZ Z KURY PO WĘGIERSKU 371

dłoń! 😁 Teraz jeszcze tylko zajrzyj do przepisu i sprawdź jak przyrządzić najsmaczniejszy gulasz tego sezonu! 👍👍👌 Pięknie polecam Wam mój przepis, korzystajcie i ulepszajcie go oczywiście! Ślicznie pozdrawiam Kasia 👄  SKŁADNIKI: 0,5 kg filetów z kurczaka (może być także indyk, jagnięcina lub wołowina) 2 łyżki  wędzonej papryki mielonej 2 łyżki musztardy  1 -1 i 1/2 łyżeczki soli(...)pozostałe składniki (wino, wodę, pomidory z puszki, koncentrat, pokrojone papryki, posiekaną natkę kolendry lub pietruszki , mieszamy. Ważne aby za pomocą szpatułki oderwać od dna przywarłe mięso oraz przyprawy (w tym jest moc smaku! 💪😋😋😋) Całość dusimy około 60 minut, na niewielkim ogniu, bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając. Krok 4. Gulasz podajemy  np. z kluseczkami . Amatorzy mniej pikantnych potraw

Moja Książka Kucharska
GULASZ MEKSYKAŃSKI Z BIAŁĄ FASOLĄ 124

OlejKonwenanse z #OlejWielkopolski oraz zajrzyj na stronę  www.olejkonwenanse.pl i przygotuj gulasz meksykański trochę inaczej, bo z dodatkiem białej fasoli oraz łopatki meksykański. Trochę inna wersja tradycyjnego dania meksykańskiego, bo bez czerwonej fasoli ale równie smaczna. SKŁADNIKI 0,5 kg łopatki wieprzowej, 1 papryka czerwona,  1 papryczka chili, 1 cebula, 1 szkl. ugotowanej białej fasoli, ½ szkl. kukurydzy, 2 ząbki(...)pieprz w ziarnach. Dusimy aż mięso zmięknie, dodajemy paprykę, pokrojoną drobną papryczkę chilli, zalewamy przecierem, doprawiamy przyprawami oraz dodajemy czosnek. Dusimy 10 minut, a następnie dodajemy osączoną fasolę i kukurydzę. Gotujemy chwilkę aż składniki się połączą. Gdyby sos wyszedł za rzadki zagęszczamy go 1 łyżką wody rozrobionej w 1/4 szkl. wody. Gulasz podajemy w towarzystwie kaszy

słodki bratek
gulasz z cukinią i chilli... 181

oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę dodać marchew pokrojoną w słupki, zamieszać i podsmażać z 5 minut teraz wsypać pokrojoną cukinię, zamieszać i podsmażać z 5 minut teraz wsypać paprykę pokrojoną w kostkę, zamieszać i podsmażać z 5 minut teraz wsypać pokrojony czosnek i papryczkę chilli, zamieszać i podsmażać wszystko z 10 minut na średnim ogniu, aby odparował nadmiar płynu(...)gotowania na koniec wsypać koperek i doprawić do smaku vegetą i maggi sól lub vegetę, maggi daję na koniec, aby warzywa tyle solu nie puściły na samym początku smaczny gulasz na kolację np. z bagietką........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz z żeberek wieprzowych w sosie śmietanowo-koperkowym 115

zrobię gulasz... Miał być najzwyklejszy w sosie własnym, ale mając w zamrażarce pokaźny zapas koperku - zdecydowałam się jednak na koperkowy ze śmietanką, którą po prostu uwielbiam. Prosto i przede wszystkim... smaaacznie! Polecam.   1 kg mięsnych żeberek wieprzowych 1 duża cebula (duża)   3 listki laurowe   4 ziarenka ziela angielskiego przyprawa rosołowa (bez glutaminianu sodu) papryka słodka sól, pieprz(...)ogniu.  Na końcu gulasz połączyć z posiekanym koperkiem oraz rzadką śmietanką. Danie doprawić do smaku i zagotować. (W razie potrzeby sos można zagęścić mąką, ewentualnie przygotować zasmażkę (*).)  (*) Na patelni rozgrzać masło i wsypać mąkę (energicznie mieszając, aby nie powstały grudki). Smażyć do nabrania złotego koloru. Zasmażkę dodać do garnka (mieszając) wraz z majerankiem, papryką i odrobiną gałki muszkatołowej

Di gotuje
Gulasz z warzywami 131

Przepyszna propozycja na połączenie gulaszu z warzywami. Do tego kasza i musowo ogórki kiszone...Pycha! Składniki 500 g szynki wieprzowej 500 g cukinii 500 g pomidorów 4 dymki ze szczypiorkiem 1 papryka żółta 3 młode marchewki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka zielonej pasty curry 700 ml gorącej wody 5 ziaren(...)marchewki ,paprykę (paski) ,cukinię (kostka) ,pomidory (obrane ze skórki i pokrojone w kostkę) ,smażymy 5 min z pastą curry. Całość zalewamy gorącą wodą ,wrzucamy ziele i liść laurowy ,gotujemy na wolnym ogniu ok. 50 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą-gotujemy jeszcze 5 min ,cały czas mieszając. Na sam koniec do gulaszu wrzucamy

R'n'G Kitchen
Wegański boczek z kokosa – posypka 178

Wegański boczek z kokosa, czyli kokosowy bekon to nietuzinkowy pomysł na posypkę do dań wegeteriańskich i wegańskich. Papryka wędzona zapewnia „mięsny posmak” i konkretność, a chrupkość płatków kokosowych urozmaica dania o jednolitej strukturze np. gęste zupy kremy, curry czy gulasze. Choć nie umywa się do prawdziwego boczusia, to całkiem nieźle spełnia swoją posypkową rolę. Przepis z niezastąpionej Jadłonomii(...)szklanka płatków kokosowych (kokosowych chipsów – wiórki się nie nadają) 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju 1 i ½ łyżeczki syropu klonowego 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej (koniecznie wędzonej) ½ łyżeczki papryki ostrej szczypta soli i pieprzu listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka płatków kokosowych (kokosowych chipsów - wiórki się nie nadają) 2 łyżki

Poezja smaku
Gulasz wołowo - drobiowy w czerwonym winie 148

gotowanie gulaszu może nam zająć w przedziale od 1h do 2,5h trzeba po prostu sprawdzać czy mięsko jest mięciutkie. Tyle wywodu przejdźmy do przepisu. Składniki: 500g wołowiny bez kości 250g mięsa drobiowego ( np. filet z uda kurczaka lub indyka) ok. ½ szklanki mąki do oprószenia mięsa 2 średnie cebule 3 marchewki 3 łodygi selera naciowego 2 papryki (zielona i czerwona(...)patelni szklimy cebulę, przekładamy do mięsa. Doprawiamy ostrą i słodką papryką , solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną paprykę, marchewkę, selera naciowego, listek laurowy, ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. Pod koniec gotowania gulaszu dodajemy ogórki konserwowe i przecier pomidorowy całość dusimy jeszcze

W kuchennej krainie
Gulasz z zielonej soczewicy w pomidorach 226

całość ponownie podgrzewamy, już na mniejszym ogniu. W ten sposób wydobędziecie z papryki mocny, słodki i wyraźny wędzony smak, a nie gorycz z posmakiem spalenizny. Wlewamy pozostały rosół i zagotowujemy pod przykryciem.   Wszystko już się gotuje? Pora wsypać do garnka soczewicę. Najlepiej w przypadku tego gulaszu sprawdzi się zielona lub brązowa – po ugotowaniu będą oba te rodzaje miękkie(...)garnka dodajemy rozdrobnione pomidory razem z całą zawartością puszki. Wszystko mieszamy, zagotowujemy i już bez przykrycia gotujemy kolejne 5 minut. Sprawdzamy, czy potrzeba do smaku soli lub pieprzu. Gorący gulasz rozkładamy w miseczkach, posypujemy pokruszoną fetą, pociętymi listkami bazylii i natki. Podajemy od razu, gorący, w towarzystwie świeżego pieczywa. SKŁADNIKI 4 porcje, po ok. 400g każda porcja bez dodatków to 230kcal

Karo in the Kitchen
Orientalny gulasz z indyka 231

gulasz ma lekko ostry, orientalny smak. Oczywiście ostrość można regulować dowolnie. Składniki: ok. 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula - ja użyłam małej cebuli i resztek cebuli ze szczypiorkiem 2 spore marchewki 5 łyżek oleju rzepakowego 2-3 ząbki czosnku Mieszanka przypraw: sól, pieprz, 1/2 łyżeczki kardamonu, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, szczypta mielonej ostrej(...)się rozpadać. Można opcjonalnie dodać ostrej pasty z papryki lub doprawić większą ilością mielonej ostrej papryki. Na koniec trzeba zrobić więcej sosu. Do kubka wlać o 100 ml zimnej wody i rozmieszać w niej 1/2 łyżki mąki kukurydzianej. Wlać mąkę do gotującego się gulaszu i szybko wymieszać. Pogotować chwilę nie dopuszczając do przypalenia. Podawać z dowolną kaszą (kuskus, jaglana

Ze smakiem bez glutenu
Placki ziemniaczane z mięsno-warzywnym gulaszem-pyszne :) 175

średnich pieczarek -łyżka masła -sól, pieprz  do smaku -zioła prowansalskie (płaska łyżeczka) -papryka słodka 1,5 łyżeczki -2 łyżki koncentratu pomidorowego PLACKI ZIEMNIACZANE -ok 1 kg ziemniaków zmielonych -2 jajka -sól, pieprz -mąka -olej do smażenia DODATKOWO -100g żółtego sera startego na dużych oczkach GULASZ Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na maśle, dodajemy marchew pokrojoną w talarki oraz

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach 222

Składniki:  butelka passaty rustico Cirio  duża cukinia  czerwona papryka  150 g żółtej fasolki szparagowej wcześniej ugotowanej al dente  duży pomidor malinowy

Moja smaczna kuchnia
GULASZ WOŁOWY Z SOCZEWICĄ 120

Pyszny gulasz wołowy z czerwoną soczewicą , idealna propozycja na obiad dla każdego :) SKŁADNIKI DLA 4 Osób: 500 g mięsa wołowego gulaszowego 4 szklanki wody Olej do smażenia 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej i ostrej 4 liście laurowe 2 ziarna ziela 2 kostki rosołowe 1 lyzeczka pieprzu 1 łyżeczka soli np. himalajskiej 1 lyzeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka chilli 2 ziarna

Gotowanie Patki
Kurczakowy gulasz 162

dodatkiem tartej marchewki oraz sosu sojowego ciemnego.  Przepis ten jest bardzo łatwy w wykonaniu. KURCZAKOWY GULASZ   Składniki:  1/2 kg fileta z kurczaka ( bez skóry) 3 cebule 1 marchewka 3 łyżki koncentratu pomidorowego 0.5 l wody 3 łyżki suszonej papryki czerwonej łagodnej 2 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 2 łyżki bazyli 1 łyżeczka soli 1łyżka pieprzu(...)garnka wlewam wodę i wrzucam przyprawy wraz z koncentratem. Całość duszę ok 20 minut na małym ogniu.  9. Pod koniec duszenia dodaję sos sojowy.    10. Gulasz tym razem podałam do obiadu wraz z maszą jęczmienną.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
WĘGIERSKI GULASZ WOŁOWY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 829

gotowanymi warzywami np. kalafiorem, brokułem, cukinią itp. Składniki na węgierski gulasz wołowy: 1 kg wołowiny na gulasz (pręga, karczek, łopatka, udziec, goleń) 100 g tłuszczu do smażenia np.smalcu wieprzowego, masła klarowanego lub smalcu gęsiego 200 g cebuli 30 g (3 łyżki) mielonej papryki słodkiej 10 g (1 łyżka) mielonej papryki ostrej sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony(...)tłuszczu i podsmażyć mięso z każdej strony. Zdjąć z ognia, przerzucić do garnka, odstawić i przykryć. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę. Do cebuli dodać paprykę mieloną słodką i ostrą i oraz rozdrobnione pomidory z puszki lub przecier pomidorowy. Dusić przez ok. 10 minut a jeśli jest potrzeba dolać odrobinę wody. Po tym czasie dodać podsmażone

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania