gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:49/124)

Gulasz z jelenia 194

pieprzymy do smaku. Można sos zaciągnąć gęstą, kwaśną śmietaną, ale i bez tego sos jest gęsty i smaczny. Można taki gulasz podać z kaszą gryczaną lub pęczakiem. Ja podałam z tradycyjnymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym oraz marynowaną papryką

Kulinarne przemyslenia
Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami 212

kaszy pęczak mały brokuł 1 duża marchew lub 2 mniejsze olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz, papryka ostra i majeranek, ilość do smaku Opcjonalnie – mrożone warzywa na patelnię Jak przygotować na obiad dietetyczny gulasz z indyka z warzywami i kaszą pęczak? Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku przyprawami, (możemy mięso obtoczyć w mące

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz z serc indyczych 188

danie należy do tych tanich, ale za to bardzo smacznych. Można kombinować na  rożne sposoby, zamiast marchewki można dodać paprykę czerwoną, ogórek  kiszony czy pieczarki. Nie ważne co, to i tak zawsze wyjdzie pysznie.  Ja taki gulasz uwielbiam z kaszą, a Wy? Składniki: 700 g serc indyczych 2 marchewki 1 duża cebula 300 ml bulionu 2 ząbki

magiczna kuchnia Kasi
Budapeszt – jak przygotować się do podróży 224

stolicy Węgier są bardzo zbliżone do cen w Polsce, z całą pewnością znacznie mniej zapłacicie za typowe węgierskie produkty np. paprykę, salami czy węgierski pyszny Tokaj. W restauracjach można kupić syty obiad składający się z typowego węgierskiego gulaszu z kluseczkami za ok. 17 PLN . Węgierski gulasz z kluseczkami Ale uwaga nie wszędzie :( We wpisie o lokalnych przysmakach znajdziecie nazwę knajpki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
jesienny gulasz z piersi kurczaka... 170

mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso co jakiś czas mieszając, dodać kucharka dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone na kawałeczki kolorowe papryki i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając obieraczką "julienne" poszatkować marchew i dodać do gulaszu, wymieszać wszystko z ugotowanej fasolki szparagowej wlać wodę lub dodać 2 kostki warzywne i 4 szklanki wody, wszystko wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz indyczy z grzybami leśnymi i kaszą. 168

obiad na dziś. Udało mi się w weekend kupić całkiem spory kawałek indyczego mięsa i wymyśliłem sobie, że zrobię na nim gulasz. Czego użyłem: -600 gram mięsa indyczego -8 pieczarek pokrojone na ćwiartki -dwie cebule posiekane na wiórki -papryka czerwona w krótkie paski pokrojona -duża garść suszonych podgrzybków, zalane wrzątkiem (około szklanki) -olej rzepakowy -suszona papryka słodka czerwona -sól, pieprz

BaRepas
GULASZ WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI 184

powiedzieć jednogarnkowe, należy do tych, które robią się praktycznie same . A to czasami baaardzo ułatwia życie ! Składniki:500g mięsa na gulasz ja użyłam szynki300 g ziemniaków1 cukiniapuszka pomidorów2 cebule czerwone1,5 szkl bulionu warzywnego1 papryka1 łyżeczka słodkiej papryki Kamissól morska Kamis młynekpieprz mielony Kamisognista mieszanka przypraw Kamisolej do smażeniaWykonanie:Mięso kroimy, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w piórka cebule. Podsmażamy. Dodajemy

Z Majeczką w kuchni
GULASZ PO WĘGIERSKU- SPRAWDZONY PRZEPIS 144

która wyszła bardzo krucha. Gulasz wspaniale smakuje z plackami ziemniaczanymi lub kluskami śląskimi, do tego ulubiona sałatka u mnie z czerwonej kapusty. Przepis z 1910 roku, który  dostałam od Lenki z bloga Przepisy Tradycyjne  Składniki: 600 g mięsa wołowego  2 cebule  1 łyżka masła 700 ml bulionu  1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku  pół(...)myję, osuszam, kroję w kostkę, oprószam solą i smażę na maśle. Dodaję słodką i ostrą paprykę. Cebulę kroję w drobną kostkę, dodaję do mięsa, zalewam bulionem i duszę, aż mięso będzie miękkie.  Następie zagęszczam sos: mąkę mieszam z zimną wodą, wlewam do gulaszu, dokładnie mieszam i dusze jeszcze przez 5 minut.  Gotowy gulasz podaję z kluskami śląskimi

Kukuleczki
Ragout warzywne z pastą curry i mleczkiem kokosowym 203

Dziś ragout (ragu), danie warzywne, ala gulasz, warzywa (w tym korzeniowe) duszone, pokrojone w kostkę i podduszone w sosie i pomidorach, delikatnie doprawione z dodatkiem pomidorów z puszki i mleczka kokosowego. Wszystko wykończone czerwoną pastą curry, świetny, świeży i zdrowy smak, uwierzcie! Wyśmienite danie, które podaję jako samodzielny obiad, z dodatkiem ziemniaków puree lub pieczywa, np. świeżo skrojonej bagietki(...)chrupiących domowych grzanek. Polecam! Ragout (ragu) warzywne z pastą curry, pomidorami i mleczkiem kokosowym SKŁADNIKI: 3 żółte papryki 1 czerwona papryka 2 cukinie 2 pietruszki 2 cebule 3 ząbki czosnku ćwiartka selera 1 ostra papryczka drobno posiekana puszka 400 g krojonych pomidorów z puszki puszka mleczka kokosowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki czerwonej pasty curry przyprawy: sól, pieprz, słodka

Zasmakuj Kuchni
49 przepisów z cukinią 251

oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Gulasz warzywny z cukinią Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kotlety z cukinii Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Kuskus

Moja smaczna kuchnia
Warzywny gulasz z wędzonym tofu 158

Swego czasu nie mogłam jeść papryki, a zwłaszcza surowej, na szczęście mi przeszło i teraz jest zawsze obecna w mojej lodówce, tak samo jak wędzone tofu. Ten obiad powstał spontanicznie, tj. nie miałam pomysłu ani chęci na zakupy, więc wyciągnęłam to co miałam w lodówce i to co należało już zjeść bo by samo wkrótce wyszło z lodówki(...)się rozpływają. Nawet nie miałam pomysłu jak to nazwać, go najważniejszy jest tu sos, który nazwałam gulaszem, bo będzie smakował ze wszystkim: makaronem, ryżem, kaszą, ziemniakami, pieczywem i oczywiście prosto z gara bez dodatków. Składniki na 4 porcje: 2-3 papryki (kolor dowolny) 2-3 marchewki 3-4 gałązki selera naciowego 1-2 kostki wędzonego tofu 50-100 g nerkowców

greenscarf
Gulasz z podrobów 140

podrobów Zainspirowany daniami z gęsich podrobów serwowanych podczas obchodów święta św. Marcina w Przysieku koło Torunia postanowiłem przygotować swój gulasz w wersji paleo. 300 g Żołądków z kurczaka 300 g Serc z kurczaka 1 Średnia marchew 1 Duża cebula 1 Papryka zielona 2 Łodygi selera naciowego 2 Ząbki czosnku 2 Liście laurowe 1 tbsp Smalcu (u mnie z gęsi(...)laurowymi. Dodajemy podroby i gotujemy ok. 30-40 minut aż będą miękkie. Po tym czasie wyciągamy je z wody, a powstały wywar zostawiamy do późniejszego wykorzystania. W międzyczasie cebulę, paprykę, seler naciowy i marchew kroimy w niedużą kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy smalec i dodajemy pokrojone warzywa. Smażymy ok. 2 minut na wysokim ogniu, następnie zmniejszamy ogień

Oslov.
Curry z kurczakiem i warzywami 175

Pyszny i prosty przepis na orientalny obiad – kurczak i warzywa w żółtym sosie curry podane z ryżem. Składniki (na 4 porcje): podwójna pierś z kurczaka 200

e-PrzepisyKulinarne
Warzywny gulasz z ciecierzycą i kaszą perłową 225

Danie przygotowałam na piątkowy obiad, bardzo mi zasmakował taki gulasz, jest lekki a zarazem sycący. Podałam go z kaszą jęczmienną perłową. Składniki: 1 opakowanie mrożonych warzyw z marchewką, groszkiem i kukurydzą 1 cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy lub z puszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej Sól, pieprz Olej kokosowy do smażenia(...)Oczyszczone papryki kroimy w paski i dodajemy do warzyw, chwile razem smażymy. Dodajemy ciecierzycę i koncentrat pomidorowy, podlewamy niewielka ilością wody, dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Kaszę jęczmienną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, porcję układamy na talerzu, polewamy gulaszem warzywnym

Bajeczna Kuchnia
najprostszy wołowy gulasz 234

powitał nas mrozem, dlatego dziś proponuje rozgrzać się posiłkiem wykonanym z  pożywnego wołowego gulaszu. składniki dla czterech osób 1 kg przerośniętej wołowiny 200 ml dobrego bulionu 2 cebule pół pora 3-4 ząbki czosnki 2 łyżki smalcu, lub oleju 1 łyżka papryki słodkiej 2 liście laurowe sól, pieprz sposób przygotowania Mięso myjemy, kroimy w niewielką kostkę, oprószamy pieprzem(...)być bardzo mały żeby papryka się nie przypaliła), mieszamy, zwiększamy płomień i  dokładamy do garnka wołowe mięso. Mięso smażymy na dużym ogniu, lekko je rumieniąc, a następnie dodajemy  odłożoną wcześniej cebulę i czosnek ,  podl ewamy bulionem,  zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i całość dusimy przez ok dwie godziny. Pod koniec duszenia gulasz doprawiamy solą, oraz pieprzem

Miód i pieprz
Mini steki z papryką, cebulą i brokułami 144

mięso ! ! ! Oj WIELKĄ ! ! ! Początkowo miał być gulasz ale nie chciało mi się długo czekać aż będzie taki jak należy, wszak ochota na mięso była WIELKA ;) Powstały mini steki i wyszły bardzo smaczne. Moja potrzeba została zdecydowanie zaspokojona :) Składniki 440 g mięsa wołowego gulaszowego ( najlepiej wybrać takie kawałki bez żył ) gruby kawałek zielonej papryki gruby kawałek czerwonej papryki 1/2 cebuli

Jemy Pijemy