gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:49/124)

najprostszy wołowy gulasz 247

powitał nas mrozem, dlatego dziś proponuje rozgrzać się posiłkiem wykonanym z  pożywnego wołowego gulaszu. składniki dla czterech osób 1 kg przerośniętej wołowiny 200 ml dobrego bulionu 2 cebule pół pora 3-4 ząbki czosnki 2 łyżki smalcu, lub oleju 1 łyżka papryki słodkiej 2 liście laurowe sól, pieprz sposób przygotowania Mięso myjemy, kroimy w niewielką kostkę, oprószamy pieprzem(...)być bardzo mały żeby papryka się nie przypaliła), mieszamy, zwiększamy płomień i  dokładamy do garnka wołowe mięso. Mięso smażymy na dużym ogniu, lekko je rumieniąc, a następnie dodajemy  odłożoną wcześniej cebulę i czosnek ,  podl ewamy bulionem,  zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i całość dusimy przez ok dwie godziny. Pod koniec duszenia gulasz doprawiamy solą, oraz pieprzem

Miód i pieprz
Mini steki z papryką, cebulą i brokułami 159

mięso ! ! ! Oj WIELKĄ ! ! ! Początkowo miał być gulasz ale nie chciało mi się długo czekać aż będzie taki jak należy, wszak ochota na mięso była WIELKA ;) Powstały mini steki i wyszły bardzo smaczne. Moja potrzeba została zdecydowanie zaspokojona :) Składniki 440 g mięsa wołowego gulaszowego ( najlepiej wybrać takie kawałki bez żył ) gruby kawałek zielonej papryki gruby kawałek czerwonej papryki 1/2 cebuli

Jemy Pijemy
Bogracz . Przepis krok po kroku 193

macie kociołka, służę pomocą KLIKNIJ TU .     Składniki:     500 g mięsa wołowego na gulasz (np. udziec, pręga bez kości) 2 łyżki smalcu 100 g wędzonego boczku 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 3 papryki kolorowe 1 łyżka papryki słodkiej suszonej 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1,5 l wody

kuron.com.pl
Szegediner (gulasz segedyński) – test garnka próżniowego Vacuum Pot Happycall 135

siebie Zainteresowanych zapraszam do sklepu puregreen.pl Szegediner (gulasz segedyński) Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej (lub szynki) 800 g kapusty kiszonej 100 g boczku parzonego 2,5 – 3 szklanki bulionu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 płaskie łyżeczki kminku 3 łyżki słodkiej mielonej papryki 2 liście laurowe 3 łyżki oleju szczypta chili sól pieprz Dodatkowo: kwaśna(...)koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać kminek, słodką paprykę, chili, liście laurowe, koncentrat pomidorowy, bulion i kapustę kiszoną. Wymieszać i dusić na małym ogniu, około 1 – 1,5 godziny. W razie potrzeby dolać trochę bulionu więcej. Doprawić solą i pieprzem. Gotowy gulasz podawać z kleksem śmietany. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gulasz

Oryginalny smak
CHŁOPSKI GARNEK PO MOJEMU 207

pieczarek * 1 większa cebula * papryka czerwona * papryka zielona * papryka żółta * 3 większe marchewki * około 1 kg ziemniaków * 4 śląskie kiełbasy * majeranek tarty * sól, pieprz * kilka kulek ziela angielskiego * 3-4 liście laurowe * 2 łyżki przecieru pomidorowego *  przyprawa do ziemniaków Skworcu *  przyprawa do gulaszu Skworcu *  chili mielone Skworcu Wykonanie: Pieczarki opłukać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na odrobinie

Zrób to smacznie
Zacierka do zupy 165

Wami podzielić. Zacierkę możecie dodawać do różnego rodzaju zup ale jest ona także rewelacyjnym dodatkiem do mięs, zwłaszcza gulaszu. Przepis podstawowy zawiera w sobie jajka i mąkę. Możecie go jednak urozmaicić dodając do ciasta zioła czy paprykę. To jest zupa, którą koniecznie musicie wypróbować. Do niej właśnie dodaję zacierkę: http://www.mecooks.com/pl/przepisy-pl/zupa-z-wolowina-na-bogato/ Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
Dyniowe leczo 146

koncentratu pomidorowego Wykonanie: • Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. • Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę podsmażyć. • Zalać 3 szklankami wody, dodać obrane ziemniaki i pokrojone w kostkę, przyprawy i zioła. • Dusić, aż ziemniaki zagęszczą gulasz, dlatego należy je pokroić jak najdrobniej. • Dodać dynię pokrojoną w grubszą kostkę, poddusić razem

To co kocham
Lekki gulasz z indyka 255

kaszą pęczak Składniki 40 dkg fileta z piersi indyka 1 młoda cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora 1 łyżka czerwonej czubrycy 1/2 łyżeczki chili sól 1 jogurt naturalny (200 … Czytaj dalej Lekki gulasz z indyka

czarrna od kuchni
Indyjski gulasz 175

Jest to gulasz na indyjską nutę mojego autorstwa i muszę się przyznać że wyszedł pyszny. Podany z kaszą czy ryżem będzie znakomity. Lubicie takie dania? czy

Moje Małe Czarowanie
Gulasz z fasolki szparagowej 164

makaronem. Przepis znalazłam na blogu "Uwaga Babcia Gotuje" , tam też możecie zobaczyć filmik autorki przepisu, na którym podglądniecie jak taki gulasz przygotować. Polecam! Składniki: 700 g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej); 500 g dobrej kiełbasy; około 700 g papryki (żółta, zielona, czerwona); 1 duża cebula; 300 g pomidorów; 6 łyżek oliwy z oliwek lub oleju; 5 łyżek śmietany kwaśnej; sól

In my kitchen
Gulasz Wołowy alla strogonof 305

- wołowina 800 g- cebula 2 szt- pieczarki 250 g- papryka czerwona 250 g- smalec 30 g- łyżka papryki słodkiej- łyżka soli- 2 łyżki śmietany kwaśnej- 50

Pasje Jolki
Papryka wędzona czyli nowa przyprawa na polskim rynku 207

przykład takich, w których używa się kiełbasy. Będzie zatem idealna do leczo, albo wszelkich gulaszy czy zup gulaszowych. Poza tym można ją dodawać również do dań typowo wegetariańskich, a nawet wegańskich. Nadaje ona lekko wędzonego aromatu, będzie sosem świetnie komponować się na przykład z świeżą papryką, ziemniakami, boczniakami czy bakłażanem

Trochę smaku
Zapiekanka z wieprzowiną, śliwkami i pęczakiem 144

mięsa wieprzowego (np. łopatka) 3 łyżki mąki ½ łyżeczki słodkiej papryki słodkiej papryki 1 szklanka słodkiego wina 1 szklanka pęczaku 150 g śliwki suszonej 2 szklanki wody ½ łyżeczki soli ⅓ łyżeczki pieprzu Instructions Cebulę posiekać w drobne kawałki. Mięso pokroić w kawałki jak na gulasz, obtoczyć w połowie soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu – usmażyć cebulę do zarumienienia

Cooking for Emily
Rozmarynowe placuszki z kaszy gryczanej 164

rutynę szperam czasami w internetowych otchłaniach w poszukiwaniu pomysłów. Jednym z pyszniejszych, było jesienne kaszotto , zainspirowane znalezionymi propozycjami i sezonowymi smakami. Tym razem po kuchni unosił się słodki zapach papryki i , a to za sprawą cudownych, chrupiących i niezwykle aromatycznych placuszków zrobionych właśnie z kaszy gryczanej! Porządna porcja zimowego ciepła i aromatów na talerzu wspaniale wypełni głodne brzuchy, malując uśmiech(...)dobrze trafiliście! :D Możecie podawać je same lub z sosem pomidorowym albo innymi pysznymi dodatkami, jak mięso, gulasz czy pieczarki. Rozsmakujcie się w kaszy gryczanej i jej wspaniałych właściwościach ;) Rozmarynowe placuszki z kaszy gryczanej Potrzebujesz: 3/4 szklanki suchej kaszy gryczanej 1/2 papryki 1/2 średniej cebuli 2 łyżki szczypiorku lub dymki 2 jajka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka mąki kukurydzianej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Gulasz z kalarepą i marchewką 197

Wieprzowy gulasz z warzywami. Podajemy z makaronem, ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Składniki: 500 g karkówki 2 średnie marchewki pół średniej kalarepy cebula lubczyk pieprz ziołowy papryka ostra sól, pieprz łyżka mąki Przygotowanie Karkówkę kroimy w kostkę, cebulę w piórka i podsmażamy na oleju. Następnie składniki przekładamy do rondelka, zalewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem. Marchewki i kalarepę obieramy(...)patelni i przekładamy do miękkiej karkówki. W razie potrzeby podlewamy wodą. Dodajemy przyprawy. Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, mąkę rozpuszczamy w 1/3 szklanki zimnej wody i wlewamy do gulaszu. Gotujemy jeszcze kilka minut, aż gulasz zgęstnieje

e-PrzepisyKulinarne