gulasz z kasza - 1152 przepisów (strona:56/77)

Karkówka z pieczarkami 157

Karkówka z pieczarkami to przepysznie przygotowane mięso, które doskonale komponuje się z ziemniakami oraz kaszą. Jest to taki przepis, który możecie przygotować jeden dzień przed uroczystą wizytą rodziny czy gości. Karkówka z pieczarkami w dzień przygotowania oraz na drugi dzień smakuje tak samo dobrze. Jako dodatek zachęcam podać do niej ogórki kiszone lub korniszony. Przygotowanie tego przepisuj nie zajmuje wiele(...)patelni, albo dość płaskim garnku. Mam nadzieję, że przepis na soczystą karkówkę z pieczarkami przypadnie Wam do gustu. Zobacz też: Zapiekana karkówka po flisacku Karkówka w sosie własnym Prosty gulasz wieprzowy Przepis na karkówkę z pieczarkami Drukuj przepis Porcji: 3-5 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 500 g karkówki 2 łyżki oleju cebula 2 ząbki czosnku 1,5 szklanki bulionu

Kuchnia Bazylii
31 dań jednogarnkowych 5588

najlepszy okres na gotowanie w jednym garnku! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Ogórkowa(...)suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielona soczewica w pomidorach pelati Zupa z żółtą fasolką szparagową Gęsta jarzynowa z brukselką Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pikantna

Moja smaczna kuchnia
Gulasz z dzika z kaparami 159

mięsa na gulasz z dzika, 3 cebule, gałązka rozmarynu, 4 jagody jałowca, pieprz czarny, 300 ml bulionu (gęsiego lub wołowego), 8 – 10 pełnych łyżek kaparów, kawałek skórki z cytryny (1x2 cm), Mięso umyć osuszyć. W garnku o grubym dnie rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Wlać bulion, dodać 2-3 ziarna pieprzu, rozmaryn, jałowiec(...)półplasterki, podsmażyć na tłuszczu. Do mięsa dodać cebulę, dusić dalej pod przykryciem. Gdy mięso jest już prawie gotowe, dodać kapary i dusić aż mięso będzie miękkie. Podałam z kaszą orkiszowa i szpinakiem. zastawa

królestwo garów
Indyk w sosie z zielonym groszkiem 172

Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
zapiekany makaron muszle ze szpinakiem... 226

Składniki: makaron muszle Royal Brand 10 sztuk, szynka wędzona 20 dag, olej rzepakowy 2 łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny 1 łyżeczka, ząbek czosnku 2 sztuki

W Mojej Kuchni Lubię
Potrawka z indyka z marchewką i groszkiem 109

Potrawka z indyka z marchewka i groszkiem, to smak mojego dzieciństwa, choć wtedy robiło się ją raczej z  kurczakiem, a zamiast mrożonego groszku czasami dodawało

Kulinarne przygody Gatity
Gulasz w sosie grzybowo- serowym 177

Nowa odsłona tradycyjnego gulaszu. Delikatna nuta serowa bardzo smacznie podkreśla intensywny smak grzybów. Zapraszam! Gulasz w sosie grzybowo-serowym Składniki: 500g mięsa gulaszowego 2 duże garści suszonych grzybów 3 trójkąciki serka topionego śmietankowego  2 średnie cebule  2 łyżki oliwy 2,5 szklanki wrzątku sól, pieprz Przygotowanie: Mięso opłukać zimną wodą. Oprószyć solą i pieprzem. Grzyby zalać wrzątkiem(...)wszystko zmięknie. Po tym czasie dodać serek, Dokładnie wymieszać z resztą. Zostawić na około 5 minut, żeby wszystko razem się połączyło. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami lub kaszą. Smacznego

Tagebuch po polsku
GULASZ MEKSYKAŃSKI. 152

bułka, pyszni się gdzieś w oddali. Panuje niesamowita cisza, a ja, pochłonięta myślami,stoję po środku ulicy i czekam. Czekam, aż w końcu doznam olśnienia, co zrobić na obiad. GULASZ MEKSYKAŃSKI. /autorski;/ 2-3 porcje puszka czerwonej fasoli puszka zielonego groszku puszka marchewki  300g dobrej kiełbasy (ewentualnie parówki) 3 duże cebule 200g koncentratu pomidorowego 2 czerwone papryki 1 papryczka(...)marchewkę. Groszek dodaję wraz z połową zalewy. Całość duszę około 10 minut, po czym dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję na wolnym gazie jeszcze 5-10 minut. Podaję na ciepło z kaszą. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy 253

Idzie wiosna - jemy lżej:). Przedstawiam przepis na zdrowy, niskokaloryczny obiad z kurczakiem w roli głównej. To taka podróbka gulaszu z wieprzowiny - zdrowsza, lżejsza a niektórzy sądzą nawet, że smaczniejsza:).  500g filetów z kurczaka 1 duża cukinia 2 papryki czerwone 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej(...)około 10 minut, Wlewamy 200 ml wody, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać. 3. Pod koniec dodajemy koncentrat i przyprawy. Podajemy np. z kaszą

Szefowa kuchni
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą 195

piękniejsza pogoda więc trzeba korzystać i jak najwięcej czasu spędzać na wolnym powietrzu. A, że jeść coś trzeba to proponuję wam właśnie to danie, które można podać z ziemniakami, kaszą, makaronem lub pieczywem. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka (około 500-600 razem) 2 łyżki masła klarowanego 1 średnia cebula około 500 ml bulionu około 3/4 szkl śmietanki łowickiej(...)dodać kurczaka podsmażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie podsmażone zalać bulionem i chwilkę gotować aż cześć bulionu się zredukuje. Wlać śmietankę, wsypać odsączoną fasolę. Na końcu gulasz zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie i ponownie zagotować. *Ilość mąki zależna od tego jak mocno zagęszczone dania lubimy

Ala piecze i gotuje
Gulasz wołowy z czekoladą i skórką pomarańczową 114

wolnym ogniu ok 2,5 godziny aż mięso będzie  miękkie . Na samy końcu dodać czekoladę, doprawić solą i pieprzem. Posiekać natkę, zetrzeć skórkę z pomarańczy – posypać gulasz na talerzach. 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Podawać z kaszą (pęczka, gryczana) albo ziemniakami

Smaczny zeszyt
BOEUF BOURGUIGNON – WIEDŹMIN 3: KREW I WINO – wołowina po burgundzku 269

solimy gulasz i dodajemy trochę koncentratu pomidorowego do smaku i lepszego koloru. 20 minut przed końcem duszenia wyciągamy liść laurowy i dorzucamy usmażone pieczarki oraz marchew. Gotowy gulasz zestawiamy z ognia, doprawiamy jeśli zajdzie taka potrzeba. PODANIE Wołowinę po burgundzku dobrze zostawić w lodówce na całą noc, a nawet dwie – wtedy nabierze jeszcze lepszego smaku. Danie podajemy obsypane posiekaną natką(...)POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości Świeżutki post BOEUF

Nerds Kitchen
Szybki kurczak curry z warzywami 134

Szybki kurczak curry z warzywami to wyjątkowo pyszne danie na obiad. Uwielbiam je za wyrazisty, orientalny smak i wspaniały aromat. Nie wymaga wiele pracy i można

e-PrzepisyKulinarne