gulasz z kasza - 1152 przepisów (strona:63/77)

Gulasz z dzika 211

500 g mięsa z dzika gulaszowego 2 marchewki kawałek selera kawałek pora 1 cebula 2 ząbki czosnku garść grzybów leśnych sól pieprz chili listek laurowy kilka

Gotowanie jest łatwe
A la strogonow. 160

Któż z nas nie zna tego dania? tyle ile osób je gotuje tyle zazwyczaj jest wersji! Oto moja! A wiec zapraszam! Składniki; 1 kg karkówki wieprzowej

Radość kipiąca uśmiechem.
Indyk w curry z warzywami 170

Indyk w curry z warzywami to danie przygotowane na zdrowy, lekki obiad. Curry nadało tej potrawie charakterystyczny zapach i smak dalekich Indii. Indyka w curry możecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wieprzowina po myśliwsku 196

albo schabu, albo z łopatki czy szynki. Musicie tylko pamiętać, aby całość dusić na tyle długo, aby każdy rodzaj mięsa był miękki. Wieprzowinę po myśliwsku podajemy z ziemniakami lub kaszą i ulubioną surówką np. z buraczków. [embed]https://youtu.be/OBT6nzYk-hU[/embed] Składniki na 3-4 porcje wieprzowiny po myśliwsku: 250 g karkówki 250 g schabu bez kości 2 cebule 2 niezbyt(...)aligncenter" width="1024"] Wieprzowina po myśliwsku[/caption] [caption id="attachment_7616" align="aligncenter" width="685"] Wieprzowina po myśliwsku[/caption] Inne przepisy na wieprzowinę: Schabowy Po Królewsku – Przepis Na Obiad Gulasz Z Karkówki Z Warzywami Wieprzowina Pieczona Z Marchewką I Cebulą Wieprzowina Z Marchewką Sos Z Karkówki Artykuł Wieprzowina po myśliwsku pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Jagnięcina z warzywnym gulaszem 192

Dawno żadne danie tak nam nie smakowało! Wolnowar wydobywa z mięsa i warzyw naprawdę niezwykłe aromaty. Mięso miękkie, warzywa, po tylu godzinach, nadal w kawałkach a

Stare Gary
makaron spaghetti z gulaszem paprykowym bez mięsa... 189

Składniki: tłuszcz po pieczeniu kurczaka ok 1 szklanki lub 3/4 szklanki oleju rzepakowego, cebula 2 sztuki, por zielona część 1 sztuka, marchew 3 sztuki średnie, papryka

W Mojej Kuchni Lubię
Wołowina a la Stroganow 137

Pyszny obiad, idealny na niedzielny obiad. Rodzina będzie zachwycona. Wlać olej na rozgrzaną patelnię, wrzucić obrane cebulki i smażyć mieszając, aż cebulki lekko nabiorą złotego koloru

Kuchnia Pokoleń
Dietetyczny indyk z warzywami 193

Dietetyczny indyk z warzywami to danie, dla tych wszystkich osób które są aktualnie na diecie, albo po prostu mają ochotę na zdrowe odżywianie. Porcja takiego dania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GULASZ Z SUSZONYMI OWOCAMI I CURRY 211

Kochani to danie smakuje rewelacyjnie! Zdjęcie być może a raczej na pewno nie oddaje tego smaku. Możecie zmienić sobie niektóre składniki wedle waszych gustów. Zaczynam!  

potrawyregionalne
Liban – przewodnik kulinarny 137

tadżin. Bejrut to miasto emigrantów z bardzo ciekawą dzielnicą ormiańską Bourj Hammoud. Nic dziwnego więc, że kuchnia ormiańska jak suszona wołowina basterma i kulki jagnięce z orzechami i kaszą bulgur zdążyła się tak zadomowić w sercach Libańczyków. W Libanie jest z 10 głównych grup religijnych. Podobnie różnorodna jest kuchnia. Libańczycy kochają oliwę i wino. Podstawę każdego posiłku stanowią mezze(...)mieszanka przypraw baharat. Sporo jest marynowanych warzyw i dań z roślin strączkowych. Liban to też 1000 dań z bakłażana (makdus) od nadziewanego, przez kiszonego i pasty humusowe, do gulaszu. Popularnym dodatkiem jest kuskus perłowy (moghrabieh), który na szczęście można kupić już w Polsce. W Libanie są najlepsze na świecie sery – świeży halloumi, przypominający fetę kaszkawan i shanklish, czyli coś

Ugotowane pozamiatane
Gulasz staropolski 172

Kolejny przepis, który trzeba ocalić od zapomnienia. Bardzo prosty gulasz wołowy. Co prawda w oryginalnym przepisie występuje słoninka 😋, ale ja, ze względu na delikatne żołądki mojej rodziny, zastąpiłam ją olejem rzepakowym. Ilość kminku  nie została uwzględniona, ja dałam 1 łyżeczkę. To samo tyczy się cebuli. Myślę, że aby nie zabić smaku wołowiny wystarczy jedna średniej wielkości. Sok z cytryny(...)Kiedy mamy już odpowiednio miękkie mięso, wlewamy wino, odkrywamy rondel i chwile (5-10 minut ) jeszcze dusimy bez przykrycia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z dowolną  kaszą lub ulubionymi kluseczkami oraz koniecznie z surówką

Kulinarne przemyslenia
Przepis na Chili sin carne z cukinią i bakłażanem 205

Dzisiaj znalazłam w zamrażalniku dwie paczuszki fasoli, pimento i czerwoną mung…”będzie chili” pomyślałam…Dawno nie robiłam chili. Jemy fasolę dosyć często, bo gotuję perskie gulasze z fasolą i fasolową, ale chili to inna bajka zwłaszcza chili sin carne czyli bezmięsne. Tak, można się obyć bez mięsa choćby jeden raz w tygodniu i mimo wszystko jeść(...)fasolę, dopraw solą i pieprzem i gotuj chili przez 10 minut. Ugotowane chili posyp tymiankiem lub natką pietruszki. Podaj chili z sałatą, awokado, czerwoną cebulą, kozim serem, pomidorami, ryżem, kaszą czy chlebem…Po prostu z tym co lubisz najbardziej.   Spara Spara Spara Spara The post Przepis na Chili sin carne z cukinią i bakłażanem appeared first on Blog

codojedzenia
LECZO Z CUKINIĄ 151

Chyba każdy zna leczo (lesco), czyli węgierska potrawę z papryki, coś na kształt gulaszu. Oryginalny przepis to zaledwie kilka składników - słonina, boczek, kiełbasa, żółta i czerwona papryka oraz pomidory, z których powstaje ten wspaniały sos. Do doprawienia sól, pieprz i prawdziwa węgierska wędzona papryka. W mojej wersji pojawia się dodatkowo cukinia. Zresztą, któż nie zna leczo z cukinią! Pojawia się(...)przykryciem około 3-4 minut. Doprawiam do smaku papryką słodką i wędzoną, solą i pieprzem. Dodaję posiekaną natkę pietruszki.  Gotuję jeszcze 2 minuty. Podaję ze świeżym pieczywem, kaszą lub ryżem. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Gulasz z dzika 247

była nie lada gratka! W Tesco natknęliśmy się na ... dziczyznę ! Można było kupić mięso z dzika na gulasz ( pokrojone) i udziec jelenia. Na pierwszy ogień poszedł dzik. Przepis nieco kombinowany bo marynata z tej a cała reszta z tej strony. Pachniało w całym domu, dziczyzna to jest TO!składnikimarynata1 szklanka wytrawnego wina czerwonego 1 szklanka wody1 ząbek(...)Redukujemy sos na niewielkim ogniu. Kiedy sos zgęstnieje, wyławiamy rozmaryn, dodajemy masło i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy z powrotem mięso, podgrzewamy i podajemy . Można z kaszą lub kluskami kładzionymi i buraczkami . Smacznego

Stare Gary