gulasz z kasza - 1152 przepisów (strona:58/77)

Gulasz z boczniaków 122

mają smaku.  Gdy je odpowiednio przyprawimy można stworzyć z nich pyszne danie, jak gulasz czy flaczki.Idealnie pasują do krokietów z kapustą, propozycji jest wiele.Ja mam dzisiaj gulasz. Zapraszam :)   Składniki:   około 1 kg boczniaków 3 łyżki masła 2 czerwone cebulki sól, lub domowa wegeta, pieprz ostry do smaku 1 łyżeczka czerwonej papryki szczypta chili 1 ząbek czosnku przeciśnięty(...)minut. Gdy boczniaki będą all dente dodajemy śmietankę i chwilę dusimy.Musi się delikatnie zredukować ( zagęścić). Przyprawiamy ewentualnie do smaku solą lu pieprzem, sos ma być lekko ostry.Podajemy z ziemniakami, kaszą lub bułką z czym wolicie. Zapraszam do wypróbowania

Sama słodycz i szczypta chili
Gulasz wieprzowy z cukinią 196

Dzisiaj sezonowa cukinia w towarzystwie mięsa wieprzowego i papryki. Składniki: 500 g mięsa na gulasz (u mnie szynka pokrojona w kostkę) 1 cukinia 1 papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz pieprz cayenne słodka mielona papryka majeranek listek laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy olej do smażenia woda do uzupełnienia Sposób przygotowania: 1. Mięso obsmażyć na oleju z każdej(...)kostkę. 4. Gdy mięso już całkowicie zmięknie dodać pokrojoną w grubą kostkę cukinię, a także koncentrat i przyprawy. Całość dusić jeszcze 10 minut. 5. Podawać wedle uznania - z ryżem, kaszą, ziemniakami czy też pieczywem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
"Kolorowa kuchnia roślinna" - recenzja książki 261

żywności na nasz organizm i zasad dobrze zbilansowanej diety.  Część druga "ABC zdrowego roślinnego gotowania" to obszerne kompendium wiedzy na temat tego, co warto jeść (które warzywa, owoce, kasze, strączki itp.), jak robić zakupy, by nie marnować żywności, jak ją przechowywać i przygotowywać.   Znajdziecie tu naprawdę przydatne i sprytne rozwiązania! Główna- trzecia część - to przepisy podzielone na kilka(...)selera. Czas na zupy: tu bardzo fajne połączenia smakowe - np. dyniowa z soczewicą czy krem z pieczonych buraków z malinami. Potem bardzo ciekawe dania główne, tu m.in. zapiekanka pasterska, gulasz pieczarkowo-cukiniowy z pęczakiem. Sałatki i surówki - pełne świetnych zestawień- tęczowa sałatka, sałatka z grillowanymi warzywami i komosą. Napoje i koktajle - warzywne, owocowe i mieszane pyszności. I wisienka na torcie

Moje Kuchenne Rewelacje
Gulasz wieprzowy z dynią. 186

Gulasz wieprzowy z dynią Składniki: 750 g szynki 1 kg dyni 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 200 g obranych i pokrojonych pomidorów 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina 1 szkl. bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz liść laurowy 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego natka pietruszki Drobno posiekaną cebulę i czosnek(...)kostkę i pomidory oraz liść laurowy. Mieszamy. Następnie dodajemy bulion, w takiej ilości aby przykrył mięso i warzywa. Dusimy około 30 min. Doprawiamy do smaku. Podajemy np. z kaszą jaglaną i posypujemy natką pietruszki.  Smacznego

Miksturownik
Gulasz wieprzowo - wołowy na kaszy kuskus 120

Kolejne danie z kuchni mojego narzeczonego :) Polecam.  Składniki na gulasz wieprzowo - wołowy (3 porcje): mięso wieprzowe gulaszowe około 300 g mięso wołowe gulaszowe około 300 g duża cebula 4 ząbki czosnku ziele angielskie ok. 4-5 sztuk 4 liście laurowe sól pieprz ostra czerwona papryka łyżka musztardy mąka do zagęszczenia sosu Mięso doprawić solą i pieprzem, a następnie pokroić(...)liśćmi laurowymi, papryką oraz (w razie potrzeby) solą i pieprzem. Dodać musztardę. Dusić minimum godzinę (najlepiej jest po godzinie spróbować). Pod koniec zagęścić odrobiną mąki. My jedliśmy go z kaszą kuskus i ogórkami konserwowymi. Pychota

Karola gotuje
KOTLETY RYŻOWE Z MARCHEWKĄ 126

Delikatne i pełne smaku kotleciki z ryżu i podduszonych na patelni warzyw: cebuli, czosnku, marchewki i papryki.   Łatwe i szybkie do przygotowania, szczególnie, gdy

cool and minty
Pikantny gulasz z serduszek indyczych z imbirem 153

większość zdjęć do przepisów gotowanych w godzinach popołudniowych wygląda, jak wygląda... Może kiedyś dorobię się czegoś lepszego, ale na razie muszę się jeszcze z tego powodu posmucić. Ten gulasz jest dość pikantny, z wyrazistym akcentem imbirowym. Wszystko wyszło oczywiście przypadkiem. (2 porcje) ok. 12 sztuk serduszek indyczych 3 grubsze plasterki świeżego korzenia imbiru 1 średnia papryczka chilli płaska łyżeczka pieprzu(...)kroimy w cienkie krążki i dorzucamy do wywaru razem ze startym imbirem. Wszystko gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości mięsa, to jest około godziny. Podajemy z natką pietruszki i kaszą lub ryżem

Kuchenna Kontrrewolucya
Karkówka pieczona w piwie 220

Plastry karkówki wieprzowej w ciemnym sosie piwnym z cebulą oraz papryką, pieczone w piekarniku. Fantastyczny obiad! Mięciutkie i kruche mięso, dosłownie rozpływające się w ustach w

Kuchnia MagdaLeny
Karkówka pieczona w piwie 220

Plastry karkówki wieprzowej w ciemnym sosie piwnym z cebulą oraz papryką, pieczone w piekarniku. Fantastyczny obiad! Mięciutkie i kruche mięso, dosłownie rozpływające się w ustach w

Kuchnia MagdaLeny
49 przepisów z cukinią 251

Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Gulasz warzywny z cukinią Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Kurczak z cukinią i zieloną papryką(...)cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pełnoziarniste spaghetti z cukinią i szpinakiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Placki z cukinii Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki

Moja smaczna kuchnia
Leczo z cukinią i kiełbasą 187

Leczo z cukinią i kiełbasą to bardzo proste i szybkie danie obiadowe. Najlepiej jest je przygotować w okresie letnim, kiedy możemy kupić świeże produkty do jego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Meksykański gulasz z kurczakiem i wieprzowiną 191

Bardzo smaczne, ciekawe połączenie smaków na sposób meksykański. Gulasz z wieprzowiny i kurczaka w towarzystwie warzyw i ... banana :) Zaskakujący, aromatyczny gulasz, który na pewno Wam zasmakuje :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 225 kcal/porcja) 200 g zielonej fasolki szparagowej mrożonej 200 g polędwiczki wieprzowej 2 pojedyncze piersi kurczaka  1 czerwona cebula 100 g kukurydzy z puszki 1 mała czerwona papryczka chili(...)solą i pieprzem, dorzucamy odsączoną fasolkę i na sam koniec banana pokrojonego w plasterki. Mieszamy i od razu podajemy. Możemy podawać w takiej wersji lub np. z ryżem lub kaszą kuskus. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Gulasz na białym winie 145

potrawy mogą je jeść zarówno dzieci jak i kierowcy ponieważ wino podczas gotowania paruje pozostawiając po sobie delikatny smak i aromat. Pyszny, delikatny rozpływający się w ustach, niezwykle aromatyczny gulasz. Moja rodzina się nim zachwyca;) A jak Wam podoba się ta propozycja? Składniki: 1,20 kg szynki  2 średniej wielkości marchewki 3 małe cebule mąka  olej(...)dodać białe wino. Przyprawić solą, pieprzem, wegetą, ziołami prowansalskimi, tymiankiem i liśćmi laurowymi. Całość dusić pod przykryciem przez około 1.5 godziny, co jakiś czas należy przemieszać.  Podawać z kaszą, ryżem bądź ziemniakami.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Gulasz wieprzowy z borowikami i kurkami 240

borowiki zwane prawdziwkami. Kiedy zbiory są udane, zazwyczaj część grzybów mrożę. Duże sztuki kroję i wykorzystuję potem do kremowej zupy grzybowej, mniejsze ładnie wyglądają w gulaszach. Dziś prosty gulasz wieprzowy z borowikami i kurkami. Można użyć również kozaków lub podgrzybków. Składniki: 500 g chudego mięsa wieprzowego, np. szynki 250 g świeżych lub 400 g mrożonych grzybów (użyłam borowiki i kurki(...)niewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę ze śmietanką. Wlać do gotującego mięsa, energicznie mieszając, zagotować. Dodać posiekaną natkę i zioła. Po zagotowaniu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą

Czerwień i błękit
Gulasz indyczy z grzybami leśnymi i kaszą. 168

Wczoraj, w ramach zaoszczędzenia czasu, przygotowałem późnym wieczorem obiad na dziś. Udało mi się w weekend kupić całkiem spory kawałek indyczego mięsa i wymyśliłem sobie, że zrobię na nim gulasz. Czego użyłem: -600 gram mięsa indyczego -8 pieczarek pokrojone na ćwiartki -dwie cebule posiekane na wiórki -papryka czerwona w krótkie paski pokrojona -duża garść suszonych podgrzybków, zalane wrzątkiem (około szklanki(...)łyżeczkę papryki, czosnek staropolski, grzyby i zalewamy wywarem z moczonych grzybów. Wcześniej odsączone grzyby siekamy. Dusimy pod przykryciem do zgęstnienia sosu. Pod koniec można dodać jeszcze łyżeczkę mąki owsianej. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z łyżeczką masła. Cedzimy. Dodajemy soli, pieprzu do smaku i szczyptę gałki muszkatołowej. Dorzucamy ok 70ml śmietany 12% i mieszamy intensywnie. Smacznego

BaRepas