Potrawka z indyka z marchewką w śmietankowym, kremowym sosie z dodatkiem koperku to kwintesencja domowego, rodzinnego gotowania. Z dodatkiem ryżu, kaszy albo ziemniaków może wejść do
Smaczny zeszytstronie ' Ulubione Przepisy ', od razu wiedziałam, że w najbliższych dniach musi ona znaleźć się na moim stole :) Jest przepyszna: mięsna, kwaśna i baaardzo treściwa. W zasadzie konsystencją przypomina bardziej gulasz niż zupę :) Z powodzeniem można nią zastąpić główny posiłek. Zapraszam do przygotowań! Składniki: 2 litry wody 500 g karkówki, pokrojonej w plastry 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego(...)ząbek czosnku, drobno posiekany 4 ogórki kiszone, starte na tarce o grubych oczkach woda z ogórków do smaku 1 marchewka, starta na tarce o grubych oczkach 1/2 szklanki kaszy pęczak 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól do smaku 2 łyżki oleju CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy
My Culinary Artpodsmażyły. Wlać bulion, passatę pomidorową, dodać ketchup, suszone pomidory, paprykę słodką, przyprawę do gulaszu i pod przykryciem gotować do momentu aż ziemniaki i warzywa będą miękkie od czasu do czasu mieszając. Jeśli będzie zbyt mało płynu dolać bulionu. Doprawić do smaku. Podawać gorące z pieczywem, kaszą gryczaną lub ryżem
Ala piecze i gotujegulasz nie jest ekstra szybki w przygotowaniu, ale praktycznie robi się sam, bo po pokrojeniu warzyw i przesmażeniu mięsa pozostaje tylko dusić go na małym ogniu przez około 1,5h. Świetny z kaszą lub ziemniakami, zwłaszcza na chłodne, jesienno-zimowe dni:). 800g łopatki wieprzowej 8 papryk 3 cebule 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 3 marchewki 1 pietruszka 3 łyżeczki koncentratu
Szefowa kuchnikaszą pęczak Składniki 40 dkg fileta z piersi indyka 1 młoda cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora 1 łyżka czerwonej czubrycy 1/2 łyżeczki chili sól 1 jogurt naturalny (200 … Czytaj dalej Lekki gulasz z indyka
czarrna od kuchniilością wieprzowego/wołowego mięsa. Widywałam i testowałam również gulasz z mięsem drobiowym, ale gulasz warzywny robiłam po raz pierwszy... i nie ostatni. ;-) Mięsożercy mogą poczuć się nim rozczarowani a ja sama, choć wolę mięsne obiady przyjęłam to jako miłą odmianę. Podany być musi koniecznie z kaszą, lekko, zdrowo, kolorowo. :-) I co ważne, z sezonowymi warzywami. 2 duże cebule 2 cukinie
Szefowa kuchnisolimy, pieprzymy oraz dodajemy curry, kurkumę, kardamon i starty imbir. Po zagotowaniu gulasz zamykamy i wkładamy do pieca na 1 godzinę. Pieczemy w temperaturze 180°C. Po tym czasie dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę gotujemy, aż sos zgęstnieje. Podawać z dowolnymi dodatkami. Ja użyłam kaszy kuskus i kiełki brokuła. Smacznego
Delicious TitbitsKarkówka w sosie musztardowym jest pyszna i łatwa w przygotowaniu. Podałam ją z kluskami, jednak świetnie będzie smakować z kaszą, makaronem lub innymi dodatkami. Polecam.
Kulinarne Fantazje MarioliPyszny gulasz z boczniaków zainspirowany moją ukochaną książką kucharską "Jadłonomią". Dodatkowo dzięki temu zdjęciu i przepisowi udało mi się wygrać gadżety z Monini Rice & More, którymi pewnie niedługo się pochwalę. Ta mieszanka ugotowanych wcześniej kasz powoduje, że mój czas w kuchni skrócił się do minimum. Moja ulubione 3 zasady: szybko smacznie i zdrowo, zostały spełnione. Składniki na 4 porcje
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyMiękkie, soczyste mięso w wyrazistym sosie z dodatkiem zielonego groszku to pyszna propozycja na wiosenny obiad. W towarzystwie ryżu lub kaszy będzie idealnym obiadem dla całej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSzklarskiej Porębie , i tam odwiedziliśmy pewną karczmę w której skosztowaliśmy super pysznego gulaszu z karkówki z papryką , smakowała nam rewelacyjnie więc postanowiłam powtórzyć ten przepis w domu lekko zmodyfikowany , dodałam kilka pieczarek i wyszedł naprawdę smaczny i polecam go spróbować , doskonale pasuje z każdego rodzaju kaszą . Składniki 1 kg karkówki 2 papryki czerwone 10 pieczarek
Mój Smakfont-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pięknie kolorowy Pikantny Gulasz Węgierski SKŁADNIKI: 500g mięsa wieprzowego 500 g mięsa wołowego gulaszowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów bez skórki 1 czerwona papryka 1 żółta papryka(...)marchewka 1 korzeń pietruszki zielony groszek (opcjonalnie) ok 500 ml wody słodka papryka, papryka chili, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, zioła prowansalskie, sól, pieprz olej dodatki: kasza gryczana, kasza jęczmienna, lub kto co lubi Mięso wieprzowe i wołowe pokroić w kosteczkę. Usmażyć na oleju aż odparuje woda i mięso ładnie się zrumieni. Zrumienione mięso zalać gotującą się wody. Dodać
MarciochaKucharzyMoje dzieciaki uwielbiają takie dania obiadowe i bardzo mnie to cieszy, bo po pierwsze wcinają zielone witaminy oraz wspaniałe mięsko z indyka (moje ulubione), a po
Delicious Titbitstakie rzeczy i dlatego ciągle powstają nowe wersje. Kuskus najczęściej podaję do gulaszu lub z mlekiem w formie zupy mlecznej. Placuszki z niego też są wyśmienite, zwłaszcza wzbogacone w rodzynki i banany. Dzieciaki będą wcinać aż się im uszy będą trzęsły! Składniki na 10 placuszków: szklanka kaszy kuskus 1,5 szklanki wrzącego mleka szczypta soli 2 łyżki cukru 3 jajka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia