gulasz z kasza - 1152 przepisów (strona:43/77)

Gulasz po myśliwsku z suszonymi grzybami 154

Gulasz po myśliwsku to propozycja w sam raz na rozgrzewający, jesienny lub zimowy obiad. Podajmy go z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami.  1kg szynki wieprzowej 30g suszonych grzybów 3 różnokolorowe papryki 3 cebule 2 ząbki czosnku 3 marchewki 1 pietruszka 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego 1 pęczek natki pietruszki

Szefowa kuchni
Gulasz indyczy z pieczarkami i papryką 137

Gulasze to moja specjalność:) Gulasz indyczy z pieczarkami i papryką to kolejna moja kombinacja smaków.  Wyszło idealnie. Pyszne danie na obiad lub kolację. Kasza gryczana świetnie tutaj pasuje. Ale ze świeżym pieczywem czy ziemniaczkami też będzie smacznie;) Białe, świeże pieczarki, kupuję w (KLIK)   50-60 dag mięsa z udźca indyka  Marynata:  sól  przyprawa czerwona

Takie tam pichcenie
Gulasz grzybowy z dynią i soczewicą 127

Kilka dni temu Mama przyniosła do domu wielką dynię!Została oczywiście podzielona na kilka części i z każdej powstało coś równie smacznego!Z jednej zrobiłam gulasz – bezmięsny , ale za to z mnóstwem smacznych warzyw!Wykorzystałam do niego leśne grzyby …. dynię …. marchew … i tak lubianą przeze mnie czerwoną soczewicę!Danie nie tylko sycące , ale nie zdrowe!Podane(...)garnka odlewamy trochę bulionu , mieszamy ze śmietaną i delikatnym strumieniem wlewamy do gulaszu.Gotujemy jeszcze ok. 10 minut na wolnym ogniu.W razie potrzeby doprawiamy!Podajemy gorący z kuskusem lub inną kaszą!Smacznego

Ostra na Słodko
Wołowina po burgundzku 219

Wołowina po burgundzku. Klasyk kuchni francuskiej. Trochę jak nasz gulasz wołowy ale ... dużo bardziej wytrawny. Jeśli nie lubicie smaków wytrwanych, to nie będzie danie dla Was. W daniu mocno czuć smak wina więc jego wybór będzie dosyć istotny. Ale po kolei... Co potrzebujemy : pół kilograma wołowiny (ja użyłem polędwicy, ale nada się każda część. i będzie taniej) 1.5 szklanki czerwonego(...)zagotowujemy z wymieszaną mąką z masłem aby zgęstniał. Dodajemy do niego cebule, mięso, pieczarki i gotujemy 10 minut aby smaki się połączyły. Doprawiamy. Gotowe. Z czym podajemy? Ziemniaki, kasza gryczana. Smacznego

Snejkusiowe Przepisy
ŚWIADOME ŻYWIENIE - KASZE... CZYLI WARSZTATY KULINARNE Z ADRIANEM FELIKSEM 111

zdecydowałam się poznać go lepiej. Nie ukrywam, że moja miłość do kaszy umarła już w dzieciństwie, gdy byłam zmuszana do jej konsumpcji w szkolnej stołówce. W domu mama też jej jakoś nie nadużywała w przygotowywaniu posiłków, dlatego i ja dotychczas ograniczałam się tylko, do podawania jej mężowi z gulaszem. Odczarowywanie zaczęło się poprzez, zapoznanie się z pozostałymi uczestnikami warsztatów. Dorota

Kuchnia w opałach
Gulasz z kurczaka z dynią 140

Gulasz z kurczaka z dynią to lekka propozycja na ciekawe danie mięsne, które można podać zarówno z ziemniakami, jak i ryżem, czy kaszą. Ponieważ dania z dynią ostatnio są coraz popularniejsze, może Was zaskoczę, że nie jest to modna nowinka a potrawa kuchni podkarpackiej. Przepis pochodzi od Pani Janiny Olszowy, wyjątkowej kobiety i znawczyni lasowiackiej kuchni, która prowadzi warsztaty kulinarne(...)kurczaka, którego dodajemy do garnka z warzywami, natomiast na pozostałym tłuszczu podsmażamy mąkę, którą następnie zalewamy posoloną śmietaną i maślanką. Mieszamy aż płyn stanie się gładki, dodajemy go do gulaszu i zagotowujemy. Gulasz przekładamy do ogrzanej salaterki i posypujemy natką pietruszki i koperkiem. Inne dania KUCHNI PODKARPACKIEJ znajdziecie TUTAJ Zapraszam

Trzeci talerz
POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY 107

gulasz to naprawdę proste danie, choć jego przygotowanie trwa dość długo, to jednak robi się prawie sam - wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i uzbroić się w cierpliwość, bo jego duszenie trwał około 1,5 godziny. Jednak dzięki temu uzyskujemy kruchutkie mięso, rozpływające się w ustach. Jest to sycące i rozgrzewające danie, które pasuje zarówno do ziemniaków, jak i kasz - jęczmiennej(...)dusimy na małym ogniu przez około 30-40 min. Do gulaszu dodajemy paprykę, mieszamy i dusimy przez kolejne 30-40 min., aż mięso będzie miękkie. Przyprawiamy papryką słodką, papryką ostrą, solą, pieprzem oraz ajwarem. Gotujemy jeszcze przez ok. 3-5 minut. Podajemy z pieczywem, ziemniakami lub kaszą

Kuchnia MagdaLeny
POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY 117

gulasz to naprawdę proste danie, choć jego przygotowanie trwa dość długo, to jednak robi się prawie sam - wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i uzbroić się w cierpliwość, bo jego duszenie trwał około 1,5 godziny. Jednak dzięki temu uzyskujemy kruchutkie mięso, rozpływające się w ustach. Jest to sycące i rozgrzewające danie, które pasuje zarówno do ziemniaków, jak i kasz - jęczmiennej(...)dusimy na małym ogniu przez około 30-40 min. Do gulaszu dodajemy paprykę, mieszamy i dusimy przez kolejne 30-40 min., aż mięso będzie miękkie. Przyprawiamy papryką słodką, papryką ostrą, solą, pieprzem oraz ajwarem. Gotujemy jeszcze przez ok. 3-5 minut. Podajemy z pieczywem, ziemniakami lub kaszą

Kuchnia MagdaLeny
gulasz z karkówki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym... 101

mięsa, dodać pieprz ziołowy, papryki. Śmietanę, mąkę, wodę wymieszać i wlać do gulaszu, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu - gulasz z karkówki jest pysznym daniem obiadowym czy kolacyjnym, po dodaniu różnych dodatków nabiera smaku i aromatu, smakuje z ziemniakami,kaszami,kluskami,pieczywem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz z soczewicy i warzyw 126

dzień korzystać. Jest łatwe w wykonaniu, warto jedynie wcześniej ugotować soczewicę, a przygotowanie potrawy nie zajmie nam wiele czasu. Gulasz ten podajemy w głębokim talerzu lub kamionkowej miseczce jako samodzielne aromatyczne i rozgrzewające danie lub serwujemy w zestawie z kaszą (najlepiej gryczaną) i surówką. Bon appétit! Składniki: (2 porcje) cebula 3 ząbki czosnku szklanka soczewicy czerwonej kilka pieczarek puszka pomidorów

Nie do chrzanu!
Gulasz/sos myśliwski 239

Gulasz/sos myśliwski Sycący, rozgrzewający i bardzo aromatyczny gulasz wieprzowy z kiełbaską, kiszonym ogórkiem i grzybkami. Idealnie smakuje podany z pyzami lub ziemniaczanymi placuszkami. Pasuje także do ziemniaczków, kaszy i wszelkiego rodzaju klusek, a więc jest w czym wybierać. Polecam!   Składniki: 350 g wieprzowiny (użyłam łopatki) 2 kiełbasy np. śląskie 1 cebula 2 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Blog z Apetytem
"Grzyby i warzywa jesienne 3." - podsumowanie akcji 170

blog: czarrna od kuchni Kopytka z brukselką i dynią autorka: czarrna   | blog: czarrna od kuchni Gołąbki z kaszą i grzybami autorka: czarrna   | blog: czarrna od kuchni Kaszotto z podrobami i grzybami autorka: czarrna   | blog: czarrna od kuchni Gulasz wołowy z pieczarkami autorka: cybog   | blog: Dad in the Kitchen Schab duszony w sosie z suszonych leśnych grzybów

Weekendy w domu i ogrodzie
Forszmak 256

Dawno nie robiłam tego dania, a jest naprawdę bardzo smaczne. Bardzo łatwe do przygotowania. Forszmak to inaczej gulasz z mięsem, kiełbasą i dodatkami. U mnie ogórki kiszone, marchewka i papryka czerwona. Danie można  podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą lub pieczywem. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie ponad 200 innych przepisów. Zapraszam i polecam! Składniki 350 g schabu bez kości

O kuchni z uczuciem
Strogonow 124

już miękkie dodajemy do niego pozostałe przyprawy wg uznania. Również w tym momencie dodajemy musztardę oraz pieczarki. Zagotowujemy. Z gulaszu odlewamy pół szklanki wywaru i mieszamy w nim śmietanę. Następnie dolewamy ją do rondla. Podawać z ulubionym dodatkiem: chlebem, kaszą czy ryżem

Ania i Marcin gotują
Gulasz wieprzowy 221

drugie ma fenomenalny kolor - cały sekret tego koloru tkwi właśnie w tej parpyce :) Powiedziałabym, że to taki trochę gulasz w stylu węgierskim, dlatego podałam go tym razem z plackami ziemniaczanymi. Niemniej równie świetnie będzie smakował z ziemniakami czy kaszą. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka 146

cebuli. Świetnie sprawdzą się na grillu, zarówno jako przystawka, dodatek, jak i danie główne. Francuzi przyrządzają z nich wspaniały gulasz- ratatouille, Grecy zapiekankę, zwaną mussaką, a ja proponuję żeby je nafaszerować. Tym razem mięsem, choć w wersji wegetariańskiej z kaszą bulgur też bardzo polecam  (przepis) ! Składniki: 2 małe bakłażany 1 cebula 250 g mięsa mielonego z indyka 1/2 torebki

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania