gulasz drobiowy - 543 przepisów (strona:11/37)

Gulasz z indyka z pieczarkami 228

Gulasz z indyka – to nieco lżejsza forma tradycyjnego gulaszu. Pyszne soczyste mięso i duszone warzywa, to coś, co koniecznie musicie wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz z indyka z pieczarkami – Składniki: ok. 700 g filetu z piersi indyka lub udźca (bez skóry i chrząstek) 2 płaskie łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki suszonego majeranku pół łyżeczki suszonej bazylii szczypta pieprzu(...)drobiowego, np. przecedzony rosół (lub ewentualnie bulion warzywny domowy) 100 ml przecieru pomidorowego (passaty) – u mnie takiego w kartoniku 1 łyżka do zamarynowania mięsa + 1 łyżeczka oliwy do smażenia (lub oleju rzepakowego) 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% – ok. 45 g sól i świeżo mielony pieprz do smaku kilka gałązek natki pietruszki do oprószenia dania   Gulasz

Kulinarne Przeboje
Skrzydełka duszone w winie – przepis 208

całość dusimy na małym ogniu przez 30-35 minut. Smacznego skrzydełka z kurczaka duszone w winie – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl Eskalopki drobiowe w sosie pieczarkowym Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Skrzydełka duszone w winie – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Wątróbka drobiowa z jabłkiem – przepis 247

będzie miękka i delikatna w smaku. Podajemy najlepiej zaraz po usmażeniu, razem z cebulką i jabłkami. Doskonale pasują do niej opiekane ziemniaki. Smacznego. wątróbka drobiowa z jabłkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gulasz z żołądków z indyka Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami Gnocchi w sosie serowym Artykuł Wątróbka drobiowa z jabłkiem – przepis pochodzi z serwisu Księga

Księga-Smaku
Gulasz z kaczych żołądków z suszonymi grzybami 137

kacze żołądki, od razu znaleźliśmy na nie pomysł i zmieniliśmy nasz kulinarne plany. Nie każdy lubi potrawy z podrobów, ale gulasz z kaczych żołądków z suszonymi grzybami jest dobrym daniem na przełamanie się. A ci, którzy lubią smak drobiowych żołądków, z pewnością docenią ich połączenie z suszonymi grzybami. Zachęcamy do wypróbowania przepisu i podzielenia się swoją opinią. Składniki na gulasz(...)kaczych żołądków z suszonymi grzybami 500 g kaczych żołądków 10 g suszonych grzybów 2 średnie cebule 1 litr rosołu drobiowego 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 / 2 łyżeczki cząbru 1 / 2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 / 2 łyżeczki suszonego tymianku 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz do smaku Dodatkowo

niecodziennikpary
Wykwintny gulasz - Quiche 332

gości czy domowników zaskoczyć:) Mowa jest o Quiche czyli wykwintna tarta. Jest krucha, pyszna i każdego zaskoczy niespodzianka w środku. -  czas przygotowania ok 1hSKŁADNIKI:- gulasz robimy wedle własnego uznania (wołowy, wieprzowy, drobiowy na ostro czy nie)- marchew 3 szt - jogurt typu grecki składniki na ciasto kruche - mąki pszennej 350g-  masło 150g - proszek do pieczenia 1łyzeczka- sól(...)niepotrzebne dziurki i pęknięcia, aby sos nie uciekał nam z tarty - wkładamy na kolejne 5 min na 180 stopni - po tym czasie wyciągamy i wkładamy do tego nasz gulasz- wyciągamy resztę naszego ciasta rozwałkujemy koło i przykrywamy nim resztę ciasta - brzegi smarujemy naszą zawiesiną pozwoli to na ładne sklejenie oraz wyrównanie ciasta -- wkładamy do piernika na kolejne

Basia w kuchni
Gulasz z serc drobiowych 209

serca pochodzi od mojej Teściowej i gdy je zrobiłam, to stwierdziłam, że nawet smaczne danie tak, więc i Wam polecam wypróbowanie, tego dość nietypowego gulaszu. Składniki na porcje dla 4 osób: 1kg serc drobiowych 50g margaryny 250ml wywaru drobiowego lub 1 kostka rosołowa + 250ml wody 2 średnie cebule 1 płaska łyżeczka majeranku sól Pieprz 1 czubata łyżka mąki ( + ½ szklanki wody(...)dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 5 – 7 minut, a następnie zalewamy wywarem drobiowym lub wodą ( i dodajemy kostkę rosołową). Gdy całość się zagotuje, wlewamy rozmieszaną mieszaninę wody, śmietany i mąki. Całość jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gulasz z serc podajemy z pieczywem, ale możecie go również zjeść z ryżem, kaszą, a nawet

Smakowy Raj
Wątróbka z jabłkiem i sosem śmietanowym 226

mogą na nią patrzeć. U mnie w domu jest podobnie. W tej wersji w sosie smakowała wszystkim bez wyjątku.  Na moim blogu znajdziecie również gulasz z wątróbek indyczych. (przepis) Dzisiaj wątróbka drobiowa z jabłkiem i sosem śmietanowym.  Nie jest to danie fotogeniczne, ale smaczne. Polecam ! Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 2 jabłka 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego

O kuchni z uczuciem
gęsia szyja nadziewana – gęsi pipek 213

ziemniaczaną. Ja podałam z chlebem żytnim Wasa*. Gęsi pipek potrawa z nadziewanej skóry z gęsiej szyi. Farsz można przygotować z ziemniaków, gęsich podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy wywodzą z kuchni żydowskiej. W dawnej Kongresówce Gęsi Pipek jest faszerowaną podrobami gęsią szyją , natomiast na terenach niegdysiejszej

królestwo garów
Gęsi pipek – gulasz z gęsich żołądków 187

potrzeby dolać trochę wody. Dusić do miękkości. Gęsi pipek potrawa z nadziewanej skóry z gęsiej szyi. Farsz można przygotować z ziemniaków, gęsich podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy wywodzą się z kuchni żydowskiej. W dawnej Kongresówce Gęsi Pipek jest faszerowaną podrobami gęsią szyją , natomiast na terenach

królestwo garów
Szyjki gęsie faszerowane ziemniakami – gęsie pipki 228

godzinę. Co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Gęsi pipek potrawa z nadziewanej skóry z gęsiej szyi. Farsz można przygotować z ziemniaków, gęsich podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy wywodzą z kuchni żydowskiej. W dawnej Kongresówce Gęsi Pipek jest faszerowaną podrobami gęsią szyją , natomiast na terenach niegdysiejszej

królestwo garów
SAMO ZDROWIE CZYLI GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW W SOSIE PIECZARKOWO-POMIDOROWYM 258

składników mineralnych - szczególnie cynku i żelaza. Dostarczają nam także wartościowego białka. A przyrządzone w odpowiedni sposób są naprawdę smaczne! Dziś podaję przepis na gęsty gulasz z żołądków.  Pycholec! Składniki: 1kg żołądków drobiowych 2 marchewki 1 por 1 pietruszka puszka pomidorów w sosie własnym 2 cebule 200g pieczarek olej łyżka mąki pieprz sól bazylia koperek bulion warzywny Wykonanie: Żołądki dokładnie

Walijskie Pichcenie
Krupnik na podróbkach (żołądkach drobiowych) 217

sycącą i prostą do przygotowania zupę, która będzie idealnie smakować w zimne i chłodne dni ;) Nie bójcie się przygotowywać dań z wykorzystaniem żołądków drobiowych. Podróbki są tanie, a także świetnie smakują, np. podane jako gulasz . Składniki na porcję dla co najmniej 6 osób: niepełna 1 szklanka kaszy jęczmiennej (około 150 g)  0,5 kg oczyszczonych żołądków drobiowych

Ugotować
Wątróbka drobiowa z cebulą 237

Nie wszyscy zdają sobie sprawę, że jeśli odpowiednio przygotujemy ten posiłek, to wątróbka drobiowa z cebulką może smakować jak wykwintne danie restauracyjne. Co więcej wątróbka ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wątróbka w sosie pomidorowym 158

Wątróbkę drobiową bardzo lubię i mogłabym jeść w każdej postaci. Dzisiaj proponuję prosty przepis na wątróbkę w sosie pomidorowym z dodatkiem marchewki. Składniki: 600 g wątróbki

e-PrzepisyKulinarne
Żołądki z suszonymi pomidorami 216

                        Dawno nie było żołądków drobiowych, więc dziś nadrabiam zaległości. Żołądki czy też serduszka mogłabym jeść codziennie i raczej by mi się nie zbudziły. Ale i tak

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania