gulasz drobiowy - 543 przepisów (strona:17/37)

Gulasz drobiowy. 157

jaśminowy, soczewicę czerwoną  i kaszę gryczaną białą. A z czym Wy lubicie taki gulasz ?  Piszcie w komentarzach, bo jestem ciekawa :) Składniki: 2 duże, pojedyncze piersi z kurczaka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 1,5 szklanki bulionu drobiowego, lub wody sól, pieprz, papryka słodka, curry olej do smażenia Wykonanie: Piersi pokroić

Agusiowe smakołyki
Dietetyczny Gulasz z Kurczaka 174

delikatności.  Polecam dla osób dbających o swoją figurę.   Dietetyczny Gulasz z Kurczaka  Składniki:   2 Filety z Kurczaka bez skóry 2 Papryki Zielone 2 Papryki Białe 2 Papryki Czerwone 2 Pomidory 2 Cebule Łyżka wegety 2 Szklanki wody 2 Kostki drobiowe " bulion" Sól , Pieprz, Łyżka Oleju  Sposób Przygotowania:    Pierś z kurczaka umyć , pokroić

Gotowanie Patki
Kurczak a'la Stroganow 672

bardziej wytwornie i elegancko, gdy miseczki z gulaszem przykryjemy czapeczką z francuskiego ciasta. W dziesięć minut ze zwykłego dania powstanie prawdziwy rarytas.         Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka (ok. 500 g) 2 duże cebule 15 sporych pieczarek 250 ml passaty pomidorowej Cirio 250 ml rosołu drobiowego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki(...)słodką i ostrą oraz sól, posmażyć jeszcze chwilę i przełożyć do garnka. Dodać passatę, wszystko dobrze wymieszać i gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Do żaroodpornych miseczek nałożyć gulasz. Z ciasta francuskiego wyciąć kółka ok 1 cm większe niż średnica miseczek. Przykryć miski ciastem dokładnie dociskając do brzegów. Posmarować masłem lub oliwa, można posypać czarnuszką lub czarnym sezamem. Wstawić

Kulinarne Inspiracje
STROGONOW DROBIOWY Z SUSZONYMI POMIDORAMI 190

Oryginalny strogonow podobno robi się z wołowiny. Na moim blogu przepisów z czerwonego mięsa nie znajdziecie, dlatego Gesslerowa w ostatnich "Kuchennych rewolucjach" zainspirowała mnie do drobiowego. Zrobiłam trochę po swojemu dodając zupełnie inne przyprawy i dodatki. Tak czy inaczej wyszedł przepyszny, delicious.  Składniki: 400 g piersi z indyka  400 g pieczarek  2 małe marchewki(...)minut. Po tym czasie dodać indyka, suszone pomidory,czosnek, przyprawy, pozostałą wodę. Dusić kolejne 6-8 min po tym czasie zaprawić śmietaną. Mój wyszedł bardzo gęsty, prawie jak gulasz dlatego podałam z komosą ryżową ale można dolać więcej wody i wtedy będzie bardziej jako zupa do bułeczki.  A jutro będą pierogi

pieprzny smaczek
Coq au win - kurczak w winie 286

gulasze francuskie to jest coś nieziemskiego. Jeśli potrzebujecie miski pełnej pociechy, która ogrzeje Was w zimowy wieczór, chwytajcie za garnek. Ciągle zadziwia mnie jak w prosty sposób powstaje coś tak pysznego! Składniki 1kg części kurczaka, które lubicie 2 marchewki 300g pieczarek 250g szalotek 150g boczku pokrojonego w grubą kostkę olej 3 szklanki wina 2 szklanki bulionu drobiowego 1 suszony liść(...)pokrójcie je na ćwiartki lub połówki. Obierzcie marchewki, przekrójcie na pół, a potem na 4 cm kawałki. Obierzcie szalotki i przekrójcie wszerz na pół. Rozgrzejcie garnek, w którym przygotujecie gulasz. Wrzućcie boczek i smażcie 5 minut aż się zarumieni i wytopi się tłuszcz. Wyjmijcie boczek do miseczki, do pozostałej w garnku tłuszczu dolejcie 1-2 łyżki oleju. Wrzućcie osuszone ręcznikiem

W kuchni wieczorem
Gulasz z mortadeli 216

   Tym razem propozycja prostego dania na każdą okazję i każdą porę dnia:Nie ma chyba nic łatwiejszego.Potrzebne produkty:-solidna porcja mortadeli-1,2

Maminek kulinarny
Ciasteczka armeńskie Nazook z orzechami i Wina z Winiarni Zamojskiej 106

Jest to wino półsłodkie, delikatne i subtelne. Pasuje do ryb, lekkich makaronów, delikatnych pasztetów drobiowych i deserów. Idealne na wieczór z przyjaciółmi lub drugą połówką :-) Z win owocowych mamy jeszcze słodkie wino z czarnej porzeczki. Intensywne, czerwone o głębokiej barwie. Takie wino pasuje do dziczyzny, gulaszów, deserów czekoladowych. Porzeczki mają też wiele właściwości zdrowotnych :-) W ofercie znajdziemy jeszcze jedno wino

kruche babeczki
placki ziemniaczane z gulaszem 192

połówkę placka nałożyć gulasz i nakryć drugą połówką placka. Udekorować i podawać .   Gulasz: Składniki: czyszczenie lodówki --u mnie resztki kiełbasy różnej i nogi z kurczaka gotowane 15-20 dag pieczarek 1-2 cebule ząbek czosnku około 3/4 szkl. śmietanki około 1 szkl. bulionu (drobiowego lub warzywnego) 2-3-ziarnka ziela angielskiego kilka łyżek oleju do smażenia pieprz sól Wykonanie

w mojej kuchni
Pulpeciki w sosie koperkowym / Meatballs in Dill Sauce 2849

Pyszne są pulpeciki drobiowe, wieprzowe, wołowe, a także mieszane. Mięso mielone możecie doprawić tak, jak najbardziej lubicie. Pulpeciki w sosie koperkowym to smaczne danie obiadowe dla całej rodziny. Takie duszone klopsiki świetnie smakują z ziemniakami, ryżem lub kaszą i zestawem surówek. Smacznego:) Wypróbujcie też moje pulpeciki w białym sosie koperkowym  (przepis TUTAJ ), a także mój gulasz cygański z klopsikami(...)łyżeczki słodkiej papryki i majeranku na sos: 2 cebule, mały ząbek czosnku, opcjonalnie, mała marchewka starta na wiórki, mała szczypta kurkumy, opcjonalnie, ok. 2-3 szklanek domowego bulionu drobiowego lub wody, opcjonalnie kilka łyżek słodkiej śmietanki lub mleka, kilka czubatych łyżek posiekanego koperku, przyprawy do smaku: sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki, 1-2 łyżeczki mąki lub mąki ziemniaczanej rozmieszanej

Lekcje w kuchni
Gulasz z indyka i dyni 196

Aromatyczny i rozgrzewający posiłek na chłodne jesienne dni. Gulasz zrobiłam z mięsa indyka i dyni,z dodatkiem papryki i świeżego imbiru który dodał mu właściwości rozgrzewających i nieco pikanterii. 400 g filetu z piersi indyka  300 g obranej dyni 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta chili cayenne(...)sól świeżo mielony pieprz 2 szkl. bulionu drobiowego 2 łyżki oleju natka pietruszki Filet pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Kiedy mięso będzie rumiane,dodać posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę przyrumienić,zalać bulionem,przykryć patelnię i dusić 10 minut. Paprykę pozbawić nasion,pokroić w kostkę i dodać do mięsa,dusić kolejne 10 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną

Kolorowa kuchnia Elki
Kurczak w sosie ziołowo-serowym / Creamy Chicken with Herbs 124

posmakuje. Smacznego) Jeśli lubicie szybkie obiady z piersią kurczaka , polecam też mój błyskawiczny gulasz z kurczaka w sosie pomidorowym : Przepis na kurczaka w sosie ziołowo-serowym, składniki: 500 g piersi z kurczaka, cebula lub mały por, 1-2 ząbki czosnku, 1-2 szklanki bulionu drobiowego lub wody, kilka czubatych łyżek kremowego serka śmietankowego (typu Almette, Twój Smak), opcjonalnie pół małej

Lekcje w kuchni
Szaszłyki z indyka z warzywami i lekkim sosem ziołowym 188

też na grill. To mięso, odpowiednio potraktowane i przyprawione potrafi świetnie udawać wołowinę! Mięso z indyka które nadaje się na szaszłyki można kupić już gotowe, sprzedawane jako porcja na gulasz – najczęściej jest już wtedy odpowiednio pokrojone. Kostka mięsa o boku większym niż dwa centymetry sprawi, że mięso będzie potrzebowało dłuższego czasu pieczenia niż warzywa, mniejsza – że mięso na grillu podeschnie(...)Jasne, wymaga dłuższego czasu obróbki cieplnej bo to jednak mięso drobiowe, ale jeśli szykujecie grillową imprezę na kilkanaście osób taki trick pozwoli zaoszczędzić parę złotych na inne pyszne składniki. Porcja podana w przepisie to obiad dla dwóch dorosłych osób, z małą dokładką. SKŁADNIKI 500g mięsa z indyka na gulasz (ciemne mięso z ud i podudzi) 4-5 surowych wędzonych frankfurterek

Karo in the Kitchen
Indyk w sosie cukiniowo-porowym 199

Sos powstał w wyniku robienia porządków w lodówce i okazał się pyszny. Lekko kremowy przyjemnie komponuje się z mięsem drobiowym. Równie dobrze poza indykiem można przygotować

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania