Dawno nie było żołądków drobiowych, więc dziś nadrabiam zaległości. Żołądki czy też serduszka mogłabym jeść codziennie i raczej by mi się nie zbudziły. Ale i tak
Ewa w kuchniŁapcie ten przepis.Gęsie pipki rulez! Składniki: 500 g żołądków gęsich 500 g leśnych
R'n'G KitchenJeszcze kilka lat temu, jakby ktoś powiedział, że będę jadł żołądki drobiowe, wyśmiałbym. Teraz ubóstwiam. A te z kaczki są nieziemskie. Składniki: 500 g żołądków drobiowych
R'n'G Kitchenwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Smaczna, tania i prosta wersja gulaszu, która praktycznie pasuje do wszystkiego. Idealnie smakuje z ryżem, kaszą czy ziemniakami. Ostatnio gulasz podawałam z plackami ziemniaczanymi . 1/2 kg żołądków drobiowych 2 garście mrożonej włoszczyzny (pociętej w paski) 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki papryki słodkiej gałka muszkatołowa sól
Di gotujeIndyk w pomidorach, marchewce, cebuli z dodatkiem świeżych ziół to propozycja na prosty, szybki, smaczny i rodzinny obiad. Do dania można dodać suszone zioła
Krakowskie smaki AniUwielbiam drobiowe żołądki!Moja mam robi z ich pyszny gulasz, ja gulasz robię bardzo rzadko... ponieważ, niestety muszę go potem jeść sama :( Najczęściej na żołądkach gotuję zupki. Dawno nie było krupniku, i chociaż nie jest to uwielbiana w mojej rodzinie zupa - od czasu do czasu serwuję na obiad tłumacząc się walorami hmm... zdrowotnymi kaszy :) Bo przecież
Walijskie Pichceniewyluzowanymi udkami z kurczaka. To bardzo wdzięczne maleństwa, pyszne w smaku i ... tanie w zakupie. Czasami wykorzystuję je do galarety drobiowej , robię z nich pyszne roladki faszerowane albo po prostu gulasz. Taki gulasz ma niepowtarzalny smak i podany z kaszą wszystkim nam bardzo smakuje. Składniki: wyluzo wane udka z kurczaka (ilość zależy od tego
Walijskie Pichceniekonserwowym. Do przygotowania gulaszu możemy użyć grzybów takie jakie uda nam się znaleźć w lesie, mogą to być podgrzybki, maślaki, prawdziwki, kukri. Do przygotowania gulaszu będziemy potrzebować: około 800 g mięsa wieprzowego, wołowego lub drobiowego około 400-500 g grzybów (prawdziwki, podgrzybki, maślaki, kurki) 500 ml wywaru warzywnego lub mięsnego cebula około 150 g 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 4 łyżeczki
Uwaga Babcia Gotujekaszą czy makaronem. A kluseczki sprawdzą się idealnie z innymi sosami. Spróbujcie. W prostocie siła Ilość składników dostosujecie oczywiście do swoich potrzeb Smacznego. Składniki: Na gulasz: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 szklanki bulionu drobiowego przyprawa złocista do kurczaka 3 ziela angielskie czarny mielony pieprz do smaku sól do smaku około 3 łyżki mąki ziemniaczanej + niewielka ilość bulionu lub wody(...)papryką). Na koniec zagęszczamy nasz sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości bulionu lub wody. Jeszcze chwilę gotujemy. Tak przygotowany prosty sos podajemy z kluseczkami. Jak przygotować kluseczki do gulaszu? Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy. Jeszcze ciepłe obieramy i przeciskamy przez praskę i szybko łączymy z jajkiem mąką. Oddzielamy porcje ciasta. Na obsypanym mąką blacie tworzymy wałek, odcinamy małe kawałki
Słodkie okruszkigulaszu łyżeczka słodkiej papryki 2 ziarenka ziela ang. 2 liście laurowe 2 łyżki mąki pszennej 0,75l rosołu drobiowego Mięso umyć, osuszyć i obrać z błonek. Pokroić w nieduże kawałki. Oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do gulaszu oraz słodką papryką. W rondlu rozgrzać olej. Usmażyć kurczaka. Cebulę i czosnek posiekać, dodać do smażącego się mięsa, smażyć
Smakołyki AsiSkładniki: mięso z indyka na gulasz 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżka, kucharek 2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięCurry to mój ulubiony gulasz na szybko. Z czym? A z tym co akurat jest w lodówce. Tym razem był w niej otwarty słoiczek domowych ogórków
Bernika - moj kulinarny pamietnikstracić apetyt na poniższe danie. Nic mylnego! Duszone i pokrojone w paski żołądki są naprawdę pyszne! Jeżeli lubicie poznawać nowe smaki - spróbujcie przygotować taki gulasz. Składniki na 4 porcje: co najmniej 0,5 kg żołądków drobiowych 1 spora marchewka 1 cebula sól, pieprz kilka ziarenek ziela angielskiego 1 listek laurowy 1-2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia opcjonalnie świeży
Ugotowaćserduszek drobiowych 1 por (biała część) 1 marchewka 3/4 szkl fasoli mung sól pieprz 1 łyżeczka suszonej papryki szczypta chili pieprz ziołowy 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki Serduszka myjemy i oczyszczamy wewnątrz, Gotujemy w osolonym wrzątku z marchewką. Ugotowane wyławiamy, wywar przecedzamy przez sito , marchewkę i serduszka kroimy na plasterki i dodajemy do wywaru, następnie dodajemy pokrojony por, przyprawy(...)fasolę mung, gotujemy do momentu aż fasola mung zaczyna pękać. Doprawiamy gulasz do smaku i podprawiamy łyzką mąki rozrobioną w wodzie
Gotowanie jest łatwedelikatne. Gdy gotuję je kotu czasem znika część w tajemniczy sposób. Muszę więc pamiętać o "dużym kocie" i ugotować od czasu gulasz z serc lub zupę z ich dodatkiem. Pomidorowa jarzywnówka z sercem 1/2 kg serc drobiowych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 por 1 łyżka oleju rzepakowego 2 liście laurowe kilka ziarenek pieprzu kilka gałazek tymianku 1 łyżka mąki
Gotuj Sam!