jeszcze lepiej smakuja - pieczone pomidory.Efektowny przepis na niezwykle prosta i smaczna przekaske.Lekko i zdrowo.Wspanialy dodatek nie tylko do pieczonych mies,takze na zimno do kanapek.Pierwszy raz jadlam je na greckich wakacjach i bezapelacyjnie podbily moje kubki smakowe na rowni z jogurtem greckim.Co prawda zaden pomidor nie moze rownac sie smakowo z tym dojrzalym w pelnym sloncu nad Morzem Srodziemnym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kuchni sie oplacaja.Najsmaczniejsze potrawy powstaja wtedy,gdy sie zupelnie tego nie spodziewamy.Dodatek mleka kokosowego ,oprocz bardzo milego ,delikatnego kokosowego posmaku czyni sernik niebywale kremowym i aksamitnym.Tu opuscilam dodatek jogurtu greckiego,pojawiajacy sie w moich ostatnich sernikach,a ser polaczylam z cala puszka mleka kokosowego bez odzielania jego bialej czesci.Smakuje bajecznie.Bardzo polecam ,bo taki sernik mozesz upiec tylko w sezonie jagodowym.Skladniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kto ma cukinie w ogrodzie,wie w jakim szalonym tempie rosna.Wystarczy kilkudniowy wyjazd,by zastac w ogrodzie prawdziwe giganty.Te olbrzymy,ale z miekka skorka chetnie zuzywam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo lubie mielone kotlety,szczegolnie ze daja tak ogromne pole do eksperymentowania.Byly juz na blogu pyszne ,dietetyczne kotleciki z pieczarkami,niezwykle delikatne kotlety z kasza jaglana.Dzisiaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ziemniaki2-3 marchewkikawałek pietuszki i poraplaster selera1 łyżka masła ghee 3-4 ogórki kiszone+ sok z ogórkówdużo świeżego koperku1 listek laurowy3-4 kulki ziela angielskiegosól,pieprz do smakujogurt grecki lub śmietana Wykonanie:ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Obrać marchewkę,pietuszkę,selera i pokroic w kostkę.Pora pokroić w półkrążki.Warzywa umieścić w garnku i zalać 1,5 litra wody.Doda
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nadzienie :300 g półtłustego twarogu2 brzoskwinie2 łyżki kaszy manny ( błyskawicznej )cukier do smakuCiasto :500 g mąki pszennej typ 500 + do podsypywania250 ml gorącej wody1 łyżka oleju1
Ewa w kuchniTak to jest jak człowiek coś wymyśli i zrobi coś innego. Miały być cebularze a wyszły drożdżowe babeczki z nadzieniem. Ale i tak było pysznie.Ciasto :50
Ewa w kuchni1/2 czerwonej papryki2 krótkie świeże ogórki1 czerwona cebula2 ząbki czosnku2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu greckiego10 g przyprawy do tzatzikisól do smakuchili do smakupieprz kolorowy do smaku1
Ewa w kuchni500 g mąki pszennej typ 500250 g margaryny Kasia3/4 szk drobnego brązowego cukru2 żółtka ( z dużych wiejskich jajek )5 łyżek jogurtu typu greckiego1,5 kg jabłek1
Ewa w kuchni10 dużych skrzydełek z kurczakaMarynata :5 łyżek ketchupu pikantnego5 łyżek jogurtu greckiegosól do smakupieprz kolorowy do smakuczosnek granulowany do smaku1 łyżeczka ostrej papryki1 łyżeczka dowolnych ziół
Ewa w kuchniDzisiaj to upał chyba wszystkim dał się we znaki. Proponuję zatem domowe lody dla ochłody.100 g gorzkiej czekolady3 łyżki cukru4 łyżki gęstej śmietany 18%4 łyżki naturalnej maślanki1 grecki jogurt ( 400 g )2 łyżki posiekanej świeżej bazylii cytrynowej2 łyżki świeżej mięty2 łyżki roztopionej czekoladyDo miski wlać maślankę, śmietanę i dodać jogurt oraz cukier i wymieszać najlepiej trzepaczką.Dodać drobno
Ewa w kuchniTak sobie siedząc i mając ochotę na coś słodkiego wymyśliłam te ciasteczka. Nie wyglądają zbyt pięknie, ale za to są smaczne. Robi się je bardzo szybko
Ewa w kuchniKupiłam bakłażana, bo chciałam przygotować dip z bakłażana, pasty sezamowej, czosnku i oliwy. Niestety zapomniałam kupić pastę sezamową, więc trzeba było coś innego wymyśleć… i
UgotujmyTo.plUkładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skropić oliwą. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180stopni około 20 minut aż zrobią się chrupiące. Podawać gorące -i opcjonalnie- z jogurtem greckim. Smacznego Źródło:http://skoraczek.blogspot.co.uk/2013/05/chrupiace-szparagi-crispy-asparagus.htmlhttp://codziszjemnasniadanie.pl/post/44772935983Post Przepis na szparagi chrupiące pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plburaczkami i jabłkamiSkładniki (2 porcje)3 płaty śledziowe (u mnie a la matjas z oleju)2 buraki, ugotowane1 jabłko, kwaśne1 mała cebula1 łyżka majonezu1 łyżka jogurtu naturalnego (u mnie grecki)sok z cytryny, pieprzŚledzie osuszamy z zalewy ręcznikiem papierowym, kroimy na mniejsze kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny. Ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Jabłko obieramy ze skórki
UgotujmyTo.pl