babeczek: 1 szklanka kefiru 2 jajka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki granoli, dowolnej 2/3 szklanki ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli, cynamonu i kurkumy W osobnych miskach wymieszaj mokre i suche składniki. Następnie do mokrych składników przesyp suche i dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do formy
KucharzycaPancakes cereal są nowym hitem Internetu. Są to mini pancakes czyli malutkie naleśniczki, idealne do mleka/jogurtu. U mnie propozycja z jogurtem, domową granolą, solonym karmelem i świeżymi owocami. Czytaj więcej
Ana Mari's worldPancakes cereal są nowym hitem Internetu. Są to mini pancakes czyli malutkie naleśniczki, idealne do mleka/jogurtu. U mnie propozycja z jogurtem, domową granolą, solonym karmelem i świeżymi owocami. Czytaj więcej
Ana Mari's worldnawet najprostsza rzecz, jeżeli zrobiona samemu cieszy bardziej niż najdroższy prezent. Wtedy ma się pewność, że taki prezent był przygotowywany specjalnie, dla wyjątkowej osoby – Read More Artykuł Korzenna granola gryczana – pomysł na jadalny prezent pochodzi z serwisu flymetothespoon
Flymetothespoonzawsze jest mi do niego po drodze. Marzy mi się w końcu wzięcie się za własny wypiek świeżego chleba, jednak i to muszę […] Artykuł Jogurtowy deser z granolą i owocami pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeGranola, czyli smażone na patelni płatki owsiane z dodatkiem posiekanych orzechów, wiórków kokosowych, płatków migdałów oraz pestek słonecznika i siemienia lnianego. Po uprażeniu wymieszane z olejem kokosowym i miodem oraz posypane tartą gorzką czekoladą i suszoną żurawiną. Jest prosta w przygotowaniu, zdrowa i smaczna. Genialna do owsianki lub jogurtu naturalnego. Można posypać nią owocową sałatkę lub schrupać jako słodką przekąskę
cool and mintyorzechów (użyłam ziemnych niesolonych, migdałów, nerkowców, mieszanki studenckiej) 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Do miseczki włożyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Co jakiś czas mieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym miejscu
Moja Galeria Smakunajważniejsze co możemy sobie sprawić z rana. Ale jak wiecie najlepiej samemu sobie przygotować. Wtedy wiemy co jemy i jemy to co lubimy. Zapraszam dzisiaj na bardzo prostą wersję granoli. Składniki: 1,5 - 2 szklanki płatków owsianych górskich szklanka płatków śniadaniowych 1/2 szklanki pestek z dyni 1/3 szklanki nasion chia kilka łyżek babki jajowatej ok 1/3 szklanki syropu
Gotowanie z pasjązawsze jest mi do niego po drodze. Marzy mi się w końcu wzięcie się za własny wypiek świeżego chleba, jednak i to muszę […] Artykuł Jogurtowy deser z granolą i owocami pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeSezonowe owoce zapiekane pod kruszonką to jeden z najprostszych i... Artykuł GRANOLA Z BRZOSKWINIAMI I MALINAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEorzechy , dokładnie wymieszać i równomiernie rozłożyć. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 30-35 minut, kilka razy mieszając całość(-2-3 razy), tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły. Granola gotowa możesz zjeść od razu z jogurtem lub mlekiem, a pozostałą ilość przełożyć do pojemnika. Przechowywać w lodówce
w mojej kuchniŚwięta tuż, tuż a Wy nadal nie macie kilku prezentów dla swoich bliskich? Chcielibyście przygotować coś własnoręcznie a podarowanie pierniczków wydaje Wam się zbyt oklepane? Granola świąteczna, korzenna z pierniczkami to pomysł idealny! W ubiegłym roku podarowałam moim najbliższym domowe nalewki, po kilka rodzajów pierniczków oraz świąteczną herbatę. W tym roku postanowiłam przygotować świąteczną mieszankę płatków dla moich przyjaciół. Myślę
Mango Papajałyżki miodu W miseczce wymieszać olej z miodem i sokiem pomarańczowym. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać. Połączyć z płynnymi składnikami i wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 160 stopniach przez 30-40 minut. Co jakiś czas wymieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym miejscu. Inspiracja
Moja Galeria Smakubananowo-malinowe lody z kalafiora podane z domową granolą~ W końcu ich spróbowałam! Nie wiedziałam czego mam oczekiwać, trochę się obawiałam, ale...wszyły bardzo smaczne! Może nie były to najlepsze "lody" jakie jadłam w życiu, ale na pewno jeszcze nie raz do nich wrócę, bo chcę wypróbować inne smaki :) Zaraz wychodzę z domu i idę do szkoły. Wait, what? Przecież
breakfast of dreamsnerkowca) 5 łyżek oleju W miseczce wymieszać olej z syropem z agawy i cynamonem. Dodać wszystkie składniki oprócz żurawiny i orzechów. Wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 150 stopniach przez 20 minut. Dodać orzechy i żurawinę i piec kolejne 10 minut. Co jakiś czas mieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym miejscu
Moja Galeria Smaku