Jadłonomia" W książce znajdziemy przepisy na śniadania, małe dania, zupy, duże dania, desery, napoje i przepisy podstawowe. Na początku wita nas czekoladowa gryczanka, która bardzo mnie zaciekawiła, mamy buraczaną granolę, wietnamskie naleśniki bezglutenowe, przechodzimy dalej i mamy małe dania, gdzie wita nas tatar z suszonych pomidorów, fasolkę szparagową z kokosem, tajską sałatkę z kalarepy i wiele innych dań. Jeśli chodzi
kruche babeczkinajczęściej, ze składników, które w większości mamy w domu: Koktajle odchudzające – 4 przepisy na lepsze samopoczucie mega zdrowy baton, który sami możecie zrobić w domu Energetyczne batoniki z granoli uwielbiamy muffiny, głównie jabłkowe, jednak ostatnio cieszą się największym powodzeniem babeczki serowe na słodko: Muffiny serowe pozostałe moje przepisy, w tym pomysły na smaczne, zdrowe zupy znajdziecie w zakładce: KUCHNIA
W KawiarenceKrem migdałowy: 200 ml śmietanki 30-36% 150 g mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru (do smaku) 1 łyżeczka naturalnej esencji migdałowej (nie aromatu) 2 ½ garści drobno siekanych migdałów (granoli) Śmietankę ubijam na sztywno, dodaję mascarpone, esencję migdałową i cukier puder i składniki miksuję. Do kremu dodaję siekane migdały i delikatnie mieszam. Dodatkowo: 100 g dżemu z czarnej porzeczki Teraz
Słodki sentymentzrobienia. Wystarczy wymieszać składniki, uformować i zapiec. Chrupkość tych ciastek jest wyjątkowa, zrozumiecie o czym mówię, po tym jak spróbujecie. No i ich aromat, to coś wow - zapach niby granoli, która jest przepełniona setkami nutek orzechów i czekolady. Jeżeli pominiemy dodatek czekolady, to ciastka będą jeszcze lżejsze. Pamiętajmy, aby nie gonić się za nazwą i nie wyjadać całej brytfanki ciastek
Kuchnia Łukaszajajka z chlebem na zakwasie. To najdroższe miejsce z tych 10 w naszym rankingu, ale za to zjesz tu najlepszy chleb i jajka w całym mieście. Co polecam? Granolę z kaszy gryczanej (17 zł) i kawę po wietnamsku (15 zł). SAM, ul. Twarda 4 lub ul. Lipowa 7a Shipudei Berek, otwarte od 8:00, w niedz
Ugotowane pozamiatanepopularne w całej Brazylii śniadanie i deser. Składniki (2 porcje): - 400g pur ée z açaí Można nabyć tu: Owoce z dżungli - 75g granoli - 2 banany - syrop z agawy (może być syrop klonowy lub miód) Przygotowanie: 1) Zakładając, że używamy pur ée z açaí - przekładamy zawartość opakowania do miski
Roślinożerni urlopowiczewieczorem, żeby figi zdążyły się wyspać przez noc w lodówce. Składniki (2 porcje): - 10-15 suszonych fig - szklanka wody - 1 szklanka mleka roślinnego - orzechy włoskie (do dekoracji) - granola, figi, maliny (wedle upodobań) Przygotowanie: 1) Figi przekładamy do sporej miski i zalewamy wrzątkiem. W zależności od tego, jak twarde są figi, których używamy, trzymamy je w wodzie przez
Roślinożerni urlopowiczeciasta francuskiego Makowiec w kształcie choinki Piernik z choinką Piernik bananowy Piernik marchewkowy Ciasteczkowy kalendarz adwentowy Ciasteczka dla Mikołaja Kruche ciasteczka renifery Rudolfy Ślimaczki cynamonowe z ciasta drożdżowego Granola piernikowa Leniwe z cynamonem Sernik piernikowy Babeczki świąteczne – najłatwiejsze Piernikowe ciasto drożdżowe do odrywania Bułeczki do odrywania pomarańczowo – cynamonowe Piernikowe muffinki z żurawiną Drożdżówki piernikowe Gofry à la makowiec Migdałowe babeczki
Dorota Smakujezacząć Jak ułożyć zbilansowaną dietę? Dziś zajmiemy się tylko pozornie najbardziej skomplikowaną częścią codziennego jadłospisu – czyli obiadami. Świetnym uzupełnieniem lunchy, które zaproponujemy będą: sniadanie w postaci musli czy granoli z jogurtem, jajek oraz owoców na podwieczorek. Podstawowe składniki w tym menu to: – ryba (grupa 3.) – polędwiczki z indyka (grupa 3.) Dodatki możesz dowolnie dobierac
Niedzielny kucharzzawartości tłuszczu. Od czego zacząć Dziś zajmiemy się tylko pozornie najbardziej skomplikowaną częścią codziennego jadłospisu – czyli obiadami. Świetnym uzupełnieniem lunchy, które zaproponujemy będą: sniadanie w postaci musli czy granoli z jogurtem, jajek oraz owoców na podwieczorek. Podstawowe składniki w tym menu to: – ryba (grupa 3.) – polędwiczki z indyka (grupa 3.) Dodatki możesz dowolnie dobierac
Niedzielny kucharzwyłącznie z niego. Nie wymaga dużo czasu, ponieważ podczas gotowania, rabarbar szybko się rozpada na gęstą papkę. Taka konfitura świetnie smakuje z drożdżową chałką, naleśnikami, jako dodatek do granoli i jogurtu, a także na kromce żytniego chleba z twarożkiem. Jest lekko kwaskowa, przez co bardzo orzeźwiająca. Podczas przygotowywania tej marmolady, nie używam żadnych cukrów żelujących, ponieważ zazwyczaj od razu
Analiza SmakuWarzywniaki aż roją się od rabarbaru, więc trzeba było go kupić! Tylko co z niego zrobić? Domowa granola z rabarbarem już była, orkiszowe ciasto z rabarbarem i kruszonką również, w takim razie czas na TARTĘ! Tartę niezwyczajną, bo razową z kremem budyniowym i rabarbarem ułożonym w mozaikę. Wygląda smakowicie? Do dzieła! Składniki na formę o średnicy 21 cm: Spód
Be Fit Be Strongfigami Migdałowe kruche babeczki z kremem z prażonych migdałów Wytrawne kruche babeczki z pikantnym kremem twarożkowym z fetą Muffiny czekoladowe z czekoladą Marchewkowe muffiny z orzechami, cytrynowym lukrem i granolą Babka pomarańczowo-cytrynowa Budyniowa babka czekoladowa Babka waniliowa z czekoladową polewą i rodzynkami Syrop do herbaty ucieszy każdego smakosza. W prosty i szybki sposób można go przygotować w domu
Codzienna kuchnia niecodzienna