Granola orzechowa

Granola orzechowa

Granola orzechowa

Przepis na : śniadanie

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki płatków gryczanych 3 łyżki płatków migdałowych 1/4 szklanki pestek dyni 1 szklanka mieszanki ulubionych orzechów (użyłam ziemnych niesolonych, migdałów, nerkowców, mieszanki studenckiej) 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Do miseczki włożyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Co jakiś czas mieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym miejscu. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.