dzienne spożycie). Mangan: 30% ZDS. Magnez: 30% ZDS. Fosfor: 27% ZDS. Porcja: 4 osoby Składniki: 1 puszka mleka kokosowego( schłodzonego) 2 łyżki syropu klonowego 4 łyżki nasion chia dodatki: granola, owoce sezonowe: truskawki, maliny, banany, borówki, granat itd, wiórki kokosowe, miód lub syrop klonowy. Wykonanie: Mleczko kokosowe miksujemy wraz z syropem klonowym, aż zgęstnieje. Około 3 minuty. Dodajemy nasiona chia(...)delikatnie mieszamy. W pucharku na spód jako pierwszą warstwę dajemy granolę. Następnie przykrywamy masą z mleczka kokosowego ok 2 łyżki. Druga warstwa to owoce, które są pokrojone na mniejsze kawałki (oczywiście borówek, granatu nie kroimy). Kolejny raz na wierzch dajemy masę ok 2 łyżki. Dekorujemy owocami, wiórkami i polewamy miodem lub syropem klonowym. Deser wstawiamy na min. godzinę do lodówki
Apetyt na Zielonezrobił, hehe. Właśnie ostatnio w weekend Madzi takie zrobiłem, była zachwycona. A i mi też smakowało. Pewnie będę częściej do tego przepisu wracał, bo naprawdę na śniadanie ta granola spisuje się lepiej niż jajecznica. A to są mocne słowa, bo myślałem, że nic nigdy nie pobije jajecznicy na śniadanie. A jednak... Przepis podejrzałem na Owsiankowie i poddałem bardzo drobnej(...)chwilach dodajemy miód i mieszamy wszystko razem. Smażymy/prażymy jeszcze troszkę cały czas mieszając. I zsypujemy gorącą mieszankę prosto do miseczki z jogurtem. I od razu jemy. Ciepła granola z zimnym jogurtem smakuje genialnie! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory
Marder&Marder ManufactureChrupmy płatki zanurzone w pysznym miodzie jagodowym jako przekąska, jako dodatek do jogurtów, jako podwieczorek ale najlepiej oczywiście na śniadanie. Taka domowa granola to mnóstwo błonnika i mikroelementów i dzięki temu zyskamy energie na cały dzień. Granola prosta i zdrowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzygotowanie od podstaw domowej granoli od dawna chodziło mi po głowie. Dziś żałuję, że tak długo zwlekałam. Przygotowanie jest banalnie proste a smak tak pyszny, że teraz wiem, że więcej nie kupię tej domowej w sklepie. Swoje ulubione składniki po prostu mieszamy, pieczemy w piekarniku i przechowujemy w słoiku. Pierwsza tura u mnie zniknęła w kilka dni. Przygotowując swoją granolę
Milion Smakówborówkami, co kto lubi :) Takie łatwe, a takie dobre ;) Polecam! Składniki: 250 g truskawek 200 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 75 g jogurtu greckiego cukier puder do smaku granola Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, odłożyć. Twaróg połączyć z jogurtem greckim i cukrem. Truskawki ułożyć na dnie pucharka, przykryć warstwą serową. Z wierzchu udekorować granolą i pozostałymi truskawkami. Przed podaniem schłodzić
Domowa cukiernia Ewyidealna dla osób, które dbają o swoją linię. Przepis dodaje do akcji Lekkie desery bez piekarnika vol 2 . Składniki: 80-85 g masła 90 g płatków owsianych 50 g granoli garść orzechów ziemnych niesolonych 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka miodu (ewentualnie) kilka łyżek mleka w proszku (niebieskiego) wiórki kokosowe W rondelku rozpuścić masło, następnie dodać cukier(...)puder i miód. Całość ze sobą połączyć i gotować na bardzo małym ogniu. Wymieszać i zdjąć z ognia. Do przygotowanej masy wsypać płatki owsiane, granolę, 2 łyżki wiórków kokosowych i posiekane orzechy ziemne. Wszystko ze sobą wymieszać (tak, aby całość była równomiernie obtoczona). Przygotowaną masę schłodzić. Następnie dodać 2 łyżki zimnego mleka. Całość wymieszać. Pod sam koniec wsypać mleko
Ugotowaćdokładnie, dobrze widzicie z poziomkami!Zamroziłam wiosną i delektuję się zimą :) Robiliście kiedyś granolę w domu? Jeśli nie - zachęcam, robi się ją bardzo prosto, a smakuje obłędnie. Cudownie nadaje się na śniadanie, również to drugie, jedzone w pracy. Do granoli można dodać ulubione suszone owoce, polecam więc eksperymentować i dodawać coś od siebie :) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!odrobiną mleka – gdyby polewa się nagle zamieniła w proszek po dolaniu mleka, nie przejmować się – dolać go więcej). Jeśli ciasto planujemy od razu zjeść można posypać chrupiącą granolą (na drugi dzień granola zmięknie). The post Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjasize:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Ponoć Elvis Presley jadł je z plasterkami banana. Ja jem z dżemem, warzywami (pycha, spróbujcie) albo granolą. Odkąd wiem, jak robić, nie kupuję w sklepie. A wykonanie jest banalnie proste, szybkie i niedrogie. Więc do blenderów!:) Źródło: youtube. Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Elvis Presley ate it with banana slices. I eat it with jam, vegetables (yummu, try it) or granola. Since I’ve known how to make it, I don’t buy it. And preparation is pretty easy, quick and inexpensive. So grab your blenders!:) Source: youtube. Normal 0 21 false false
Qlinarnie i QlinarnieŚniadaniowa alternatywa dla owsianki i granoli. Podaję z masłem orzechowym i suszonymi daktylami. Pasują do nich również dżemy i słodkie syropy. Z takiej ilości składników wychodzi ok. 10 sztuk. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 ½ szklanki wody 3 łyżki sezamu lub wiórek kokosowych 4-5 łyżek mąki pełnoziarnistej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża garść rodzynek 1 duża garść(...)Wieczorem jest naprawdę gwarno, piwo i kofola leją się strumieniami:). Jedyny minus to pewnie toaleta na dolnej kondygnacji. Łukasz i Aneta Oat fritters A breakfast alternative for porridge and granola. I usually serve them with peanut butter and dried dates. They also go well with jams and sweet syrups. You'll get ca. 10 pc. Ingredients: 1 glass rolled oats
Qlinarnie i Qlinarnieśniadanie. Porcja witamin i energii na dzień dobry. Czas przygotowania: 5 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 9, 00 zł SKŁADNIKI: 1/2 mango 1/2 pomarańczy 1 szklanka granoli z płatków owsianych 1 szklanka jogurtu greckiego PRZYGOTOWANIE: Do miseczki wlewamy jogurt grecki. Zasypujemy go granolą owsianą. Dodajemy pokrojone mango i pomarańczę. Smacznego
kulinarnyJaszczypty soli, 6 łyżek wody. Przygotowanie: W misce mieszamy płatki owsiane z jaglanymi. Dodajemy do nich słonecznik, sezam, migdały, miód, cukier, sól i wodę. Mieszamy. Przekładamy granolę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 160 stopniach. Mieszamy co 5 minut, tak by miód się rozpuścił i posklejał składniki ze sobą. Po wyciągnięciu z piekarnika(...)dodajemy suszoną jagody leśne, inkasie i chipsy kokosowe. Granolę przekładamy do szczelnego słoiczka (ja przechowuję w słoiczku More than Jar ). Możemy tak ją przechowywać do kilku tygodni
Aga w kuchniszczypty soli, 6 łyżek wody. Przygotowanie: W misce mieszamy płatki owsiane z jaglanymi. Dodajemy do nich słonecznik, sezam, migdały, miód, cukier, sól i wodę. Mieszamy. Przekładamy granolę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 160 stopniach. Mieszamy co 5 minut, tak by miód się rozpuścił i posklejał składniki ze sobą. Po wyciągnięciu z piekarnika(...)dodajemy suszoną morwę, rodzynki korynckie i chipsy kokosowe. Granolę przekładamy do szczelnego słoiczka (ja przechowuję w słoiczku More than Jar ). Możemy tak ją przechowywać do kilku tygodni
Aga w kuchnidoczekała choinki i została zjedzona znacznie wcześniej :), a później z sukcesem odtworzona. To dla mnie podwójny powód do radości. Co robiłyśmy? 1. Dropsy żurawinowe i syrop żurawinowy / Granolę czekoladową* 2. Konfiturę z pomarańczy, cebuli i chili - do serów 3. Syrop cytrynowo-waniliowy do herbaty / Syrop piernikowy* 4. Czekoladowo-bananową konfiturę z kardamonem 5. Czekoladowy makaron tagliatelle 6. Trufle daktylowo(...)była po prostu cudownym doświadczeniem. Wiele jadalnych prezentów przygotowanych zostało przy udziale produktów, o jakie zadbała firma Kupiec . Stały się podstawą do przygotowania m.in. chleba w słoiku, czekoladowej granoli i dropsów z żurawiny. Dzięki firmie Empik i ich kolekcji akcesoriów i gadżetów kuchennych uczestnicy pierwszej edycji warsztatów nie muszą martwić się o odpowiednią temperaturę podawanego gościom wina
KUCHARNIApołowie musli, w połowie granola. Pierwszy raz robiłam ją w ten sposób, ale muszę przyznać, że bardzo mi taka wersja smakuje. Przepis pochodzi z książki "What Katie Ate". Przygotowałam z połowy porcji z książki, a i tak jest jej bardzo dużo. Chociaż prawda jest taka, że znika też w tempie ekspresowym. Razem ze mną tę granolę
Sto kolorów kuchni