Jesień, zima oraz wczesna wiosna, kiedy poranki są jeszcze zimne to czas kiedy towarzyszą mi rano ciepłe śniadania. Mogą to być wszelkiego rodzaju owsianki, muesli, granole, budynie, kasze, placki, jajecznice oraz wiele innych smakowitych potraw. Ostatnimi czasy w moim śniadaniowym menu dość dobrze rozgościły się płatki ryżowe. Lekkostrawne, sycące, bogate w żelazo i wapń. Dodatkowym ich atutem jest brak glutenu
Życie ze smakiembatonów). Kroimy dopiero jak masa zacznie dobrze zastygać, żeby batony się nie rozpadały. Gotowe batony przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Rada: Batoniki można również pokruszyć do jogurtu jako granolę. Artykuł Chrupiące batoniki musli pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.merosołowej domowego wyrobu (taki rodzaj zupy w proszku, tylko że bez chemii). Lubimy też zapiekać w słoikach zapiekanki . Słoiki świetnie sprawdzają się też jako naczynie do robienia śniadań z granoli i owoców . Słoik jest doskonałym pojemnikiem na jedzenie – łatwo się zamyka, jest bardzo szczelny. Wygodnie się z niego je, a do tego widać co jest w środku. Odpowiednio dobrane
Niedzielny kucharzdoskonale wszelkie owoce jagodowe, ale równie dobrze możecie poeksperymentować, np z mango czy ananasem. Jako dodatki do takiego deseru polecam jogurt naturalny, gęste mleko kokosowe oraz orzechy czy granolę. Deser przygotujecie bardzo szybko, a jego wykonanie jest banalnie proste i nieskomplikowane. KISIEL WIŚNIOWY Z TAPIOKĄ Składniki: 200 g mrożonych wiśni 100 ml wody 2-3 łyżki cukru kokosowego
kolorowotorcikowosubstancja słodząca (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%) tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy Bardzo lubię wszelkiego rodzaju musli, a jeszcze bardziej granole. Jednak z uwagi na niską jakość tego typu produktów dostępnych w sklepach przygotowuję je samodzielnie w domu. W ten sposób zdecydowanie ograniczam bądź całkowicie eliminuje udział cukru, tłuszczu, składników nienaturalnych
Zdrowie na języku :Pzieloną sypaną herbatę (po ok. 50 UAH). Za całość zapłaciliśmy ok. 360 UAH (ok. 54 zł). W menu były również lżejsze opcje typu tost z awokado, jogurt z granolą i gofry. MANUFAKTURA KAWY Jak kawa to tylko i wyłącznie tam. Wchodząc do Manufaktury już na wejściu możemy kupić kawę i dodatki do niej. Kopalnia jest poziom niżej i jest
Czarnawisienkakopiaste łyżki ciemnego kakao dobrej jakości 2 szklanki mleka w proszku. Dodatki: W sumie 1,5 szklanki – ja użyłam płatków kukurydzianych, posiekanych wafelków, orzechów laskowych, resztkę muesli, granoli. Możecie użyć dowolnych orzechów, suszonych owoców, herbatników itp. Przygotowanie: Mleko, cukier, masło, kakao podgrzewamy na małym ogniu, aż masło całkowicie się rozpuści, a kakao połączy i będzie lśniący płyn. Dodajemy szybko
ladykitchenmiesięcy wiedzą, że to już? Że to ten czas? A nie za pół roku? Zagadką były też dla mnie nasiona chia :) Kupiłam i dosypywałam do owsianki, do granoli, ale nie odważyłam się wcześniej przyrządzić jej samej. Ale kiedy już spróbowałam, to bardzo mi (i Hani) posmakowało, męska część rodziny gardzi, nie tyka i mówi, że to nie jedzenie
bistro mamaOrzechy nerkowca uwielbia cała nasza rodzinka. Są miękkie, delikatne, lekko słodkie. Podjadamy je między posiłkami, dodajemy do granoli na śniadanie, używamy do pesto (zobacz przepis na “ Pesto pietruszkowe z orzechami nerkowca ” oraz “ Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto “) lub jako nadzienie do “ Surowej tarty z malinami – bez glutenu, bez mąki, bez cukru, bez nabiału
Moja DelicjaDomowa granola to jeden z lepszych pomysłów na pyszne, zdrowe i szybkie śniadanie. Możesz ją podać z jogurtem naturalnym, mlekiem czy też napojem sojowym lub orzechowym. Sprawdź mój niezawodny przepis! - gotowa do prażenia w 20 minut - super zdrowa i uniwersalna - najlepsza na śniadanie
AniaGotuje.plsezon na śliwki trwa w miesiącach wrzesień – październik ale można cieszyć się nimi również późną jesienią Jak możecie wykorzystać śliwki w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Rustykalna ze śliwkami Granola z jogurtem i nasionami chia Ciasto drożdżowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami i kremem mascarpone Crumble śliwkowe Artykuł Śliwki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEporcja zdrowych zbóż i suszonych owoców, czyli musli. To idealna propozycja na jesienne chłody i szarugi, które mamy właśnie za oknem. Gdy nastaje jesień często robię sama w domu granolę lub musli. Mogę je skomponować z tych składników, które lubię, a poza tym nie będą one zawierały zbędnych dodatków, ani dużej ilości cukru. Natomiast ostatnio wpadły mi w ręce produkty
Kulinarne przygody Gatityilości porcji i czasu niezbędnego na jego przygotowanie oraz stopniu trudności. Większość propozycji opiera się na świeżych warzywach i owocach. Nie zabrakło jednak w książce popularnych owsianek i granoli oraz potraw mącznych. Warto w tym miejscu zaznaczyć, że proponowane w książce potrawy zostały dostosowane do specyfiki polskiej kuchni, nie będziemy więc zmuszeni tracić czasu na poszukiwanie egzotycznych, trudno dostępnych składników
Kulinaria - potrawy z różnych stron światagrillowej lub grillu elektrycznym. Za każdym razem będą urzekać smakiem. Grillowane gruszki z orzechami i migdałami będą też doskonałym dodatkiem do lodów, a w połączeniu z kremowym serkiem i granolą stanowią idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Grillowane gruszki z orzechami i migdałami proporcje dla 2 - 4 osób 4 - 6 gruszek pół szklanki migdałów pół szklanki orzechów włoskich lub orzechów
Cztery Fajerytemp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez godzinę. Do farszu z jabłek dodałam suszone morele Helio – idealny dodatek do słodkich wypieków, granoli, wszelakich śniadań, placków, naleśników, omletów, POLECAM! HELIO – suszone morele, polecam do wypieków i nie tylko
Zasmakuj Kuchni