granat - 2641 przepisów (strona:74/177)

Salatka z kuk kusu perlowego z brokulem 119

makaronu 300 g brokuła podzielonego na różyczki pół małej czerwonej cebulki, drobno posiekanej 10 suszonych pomidorów, pokrojone na kawałki 6 łyżek płatków migdałowych, uprażonych na złoto 6 łyżek pestek granatu czubata łyżka posiekanej natki pietruszki ser feta sos: 5 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny pół ząbka czosnku pół łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz do smaku(...)przelewamy zimna wodą. Brokuła gotujemy do miękkości, hartujemy  zimnej wodzie. Odsączamy. Składniki sosu mieszamy w miseczce. Do dużej miski wkładamy kus kus, brokuły, cebulę, pomidory, pestki granatu oraz natkę pietruszki i fetę. Całość polewamy sosem. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto "Leśny mech" 119

pieczenia 450 g mrożonego szpinaku (wcześniej rozmrożonego) Krem: ok. 200 ml śmietanki 30 % 4 łyżki cukru pudru  250 g serka mascarpone 1 opakowanie śmietan-fix Dodatkowo: pestki granatu   Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody i odłożyć do miseczki. W dużej misce zmiksować całe jajka z cukrem na puszystą jasną masę. Nie przestając miksować cienką strużką wlać olej. Następnie(...)serek mascarpone a na końcu śmietan fix.    Wierzch ciasta odkroić i pokruszyć do miseczki. Na spód wyłożyć krem, przykryć go pokruszonym wierzchem a na górze rozsypać ziarenka granatu. Przed podanie schładzać minimum kilka godzin, a najlepiej całą

Simply Food
Sałatka ze smażonym serem 96

sałaty – 70-100 g sera paneer – 1 łyżka pasty Patak’s Mild Curry – 1/3 szklanki ugotowanej kaszy quinoa (komosy ryżowej) – 1/3 szklanki pestek granatu – 1/4 czerwonej cebuli – 3 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczka miodu – 1 łyżeczka musztardy dijon – sok z całej limonki – cząstki limonki do dekoracji Przygotowanie(...)patelni na niewielkiej ilości oliwie, aż zezłoci się z każdej strony. Na talerzu połóż szpinak lub sałatę, dodaj ugotowaną kaszę quinoa, cebulę, podsmażony ser paneer i pestki z granata. Całość polej przygotowanym sosem i podawaj. SMACZNEGO! Jeśli nie znacie jeszcze produktów Patak’s, zrobiłam dla Was krótkie intro. Na zdjęciach zobaczycie dużą część z nich. Na wszystkich produktach znajdziecie

nietylkopasta.pl
SAŁATKA Z CAMEMBERTEM I FIGAMI 97

sobą łączę w różnych daniach. Dziś polecam taka pyszną sałateczkę, do przygotowania  w kilka chwil.   Składniki: 1 ser camembert naturalny 2 figi garść rukoli 1/3 granata szklanka malin miód płynny ew. szczypta mielonej chili Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę. Camembert kroimy w trójkąciki, figi w plastry. Na talerzu wykładamy na zmianę camembert i plastry figi, na wierzch(...)wrzucamy ziarna granata.  Maliny blendujemy, jeśli jest potrzeba dosładzamy miodem, ew. możemy doprawić chili, jeśli chcemy uzyskać   ciekawy posmak

Z Majeczką w kuchni
Sałatka jerozolimska z granatem 89

Składniki - proporcje dla 6 - 8 osób 6 małych ogórków 4-5 dojrzałych mięsistych pomidorów 1 mała czerwona papryka ( dość często zastępujemy ją papryczką chili ) 1 mała żółta papryka 1 granat kilka liści sałaty garść świeżo posiekanej natki pietruszki lub kolendry 1-2 łyżki świeżego soku z cytryny pół łyżeczki soli morskiej (świetna jest Maldon Sea salt ) Dressing(...)przekrawam na pół, usuwam miąższ z pestkami, a resztę siekam na małe kawałki. Z papryki usuwam gniazda nasienne i białe części i także kroję w drobną kostkę. Z owocu granatu wyłuskuję ziarenka, a liście sałaty rozrywam na małe kawałki. Wszystkie składniki mieszam w dużej misce, dodaję natkę, skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam do smaku solą. Odstawiam do lodówki

Cztery Fajery
Sałatka z cukinii i koziego sera 117

papryka (żółta lub czerwona) 1 opakowanie sera koziego lub owczego lub sera mozzarella lub sera feta pół pęczka rzodkiewek pół pęczka świeżej mięty kilka liści sałaty melasa z granatu lub aromatyzowana oliwa lub ulubiony dressing  sól i pieprz do smaku Sałatka z cukinii i koziego sera - przygotowanie Warzywa umyć i osuszyć. Paprykę, cukinię i marchewkę pokroić na bardzo cienkie(...)szerokim ostrzem (jak na zdjęciu poniżej) Rzodkiewkę pokroić w kostkę, liście mięty posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać pokrojony w kostkę ser i przyprawić aromatyzowaną oliwą, melasą z granatów lub ulubionym dressingiem. #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Cztery Fajery
Ciasto leśny mech 170

wcale nim nie smakuje. Soczyste owoce i niezbyt słodki krem nadają ciastu bardzo przyjemnego lekkiego i odświeżającego smaku. Do tego ciasta poza sezonem zamiast malin lub poziomek dobrze pasuje granat, który dodatkowo daje ciastu chrupiący element.  Po zjedzeniu tego ciasta nie czujemy się ociężali i przesłodzeni, gdyż jego słodycz jest umiarkowana. Mam nadzieję, że znacie to ciasto, a jeśli(...)poukładać maliny i borówki. Owoce można dodać również do kremu, ale ciasto będzie wtedy do szybkiego zjedzenia, gdyż owoce w kremie dość szybko kwaśnieją. Zamiast malin można użyć pestek granatu. Ciasto wstawić na co najmniej 3 godziny do lodówki. Krem do ciasta leśny mech: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią.  Pod koniec ubijania dodawać po łyżce

Kuchcik gotuje
Sałatka z melonem i mozzarellą 112

minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki:   1 melon miodowy 1 opakowanie sera mozzarella mini Galbani Mix żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych Sos balsamiczny 2 łyżki pestek granatu (do dekoracji) Bazylia (do dekoracji) Sposób przygotowania: Melona przekrawamy na pół (wzdłuż) i wydrążamy najpierw pestki, a następnie łyżeczką do owoców (lub metalową, półokrągłą miarką) wydrążamy owoce tworząc półkule(...)owoców dodajemy odcedzone kulki mini mozzarelli oraz pokrojone pomidorki. Całość przekładamy z powrotem do miseczek z melona i polewamy sosem balsamicznym, a następnie dekorujemy pestkami granatu i bazylią

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kaszą bulgur i karczkiem 175

bulgur 1 łyżeczka masła sól,pieprz do smaku 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 5 rzodkiewek 100 g karczek kruchy Hańderek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki owoców granatu 1 figa Przygotowanie: Kaszę przepłukać wsypać do miski. Dodać masło, sól i pieprz do smaku. Zalać wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię kaszy, wymieszać, przykryć i odstawić do napęcznienia. Kasza powinna(...)cały płyn jeśli nie resztę odlać. Papryki pokroić w drobną kosteczkę. Rzodkiewki w półplasterki a karczek w paseczki. Zimną kaszę wymieszać z paprykami, rzodkiewką, pietruszką, karczkiem i połową owoców granatu. Resztę owoców rozsypać na sałatce i dodać pokrojoną figę

Ala piecze i gotuje
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 86

szybkie danie z patelni, które gorąco polecam   Przepis na dwie porcje dania Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową   SKŁADNIKI: 4 pałki kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego z granatem 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 marchwie 150 g żółtej fasolki szparagowej 150 g zielonej fasolki(...)szparagowej sól 100 g brązowego ryżu   PRZYGOTOWANIE: Pałki z kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać ocet balsamiczny z dodatkiem granatu i ciemny sos sojowy, włożyć mięso i dokładnie pokryć je płynem marynaty. Mięso odstawić na około godzinę do lodówki. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w tzw zapałkę. Fasolkę zieloną i żółtą oczyścić, odkroić końce

WSZYSTKO SMACZNE
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 104

szybkie danie z patelni, które gorąco polecam   Przepis na dwie porcje dania Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową   SKŁADNIKI: 4 pałki kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego z granatem 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 marchwie 150 g żółtej fasolki szparagowej 150 g zielonej fasolki(...)szparagowej sól 100 g brązowego ryżu   PRZYGOTOWANIE: Pałki z kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać ocet balsamiczny z dodatkiem granatu i ciemny sos sojowy, włożyć mięso i dokładnie pokryć je płynem marynaty. Mięso odstawić na około godzinę do lodówki. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w tzw zapałkę. Fasolkę zieloną i żółtą oczyścić, odkroić końce

WSZYSTKO SMACZNE
Gruszka z cynamonem duszona w miodzie na białym winie z serem Roquefort 149

serem Roquefort Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 2 dojrzałe gruszki   3 łyżki miodu   100 ml białego wytrawnego wina   100 g sera Roquefort   2 łyżki ziaren granatu do ozdoby                           Wykonanie:   Gruszki umyć, osuszyć, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki. Na patelni(...)rozpuścić miód, dorzucić przygotowane gruszki, oprószyć je cynamonem, chwilę smażyć, podlać winem, dodać ser, pod przykryciem dusić około 3-4 minuty aż ser się roztopi. Przed podaniem udekorować ziarnami granatu. Podawać na ciepło

Wino Francja Kuchnia
Lekka sałatka na lunch z rybą i warzywami. 247

sałatkę z rybą i szparagami: -  2 garście ulubionej sałaty - cztery małe porcje dorsza - sok z 1 cytryny - 1 torebka ugotowanego ryżu jaśminowego - sól, pieprz - wypustki z 1/2 granata - 1/3 pęczka zielonych szparagów - oliwa z oliwek - syrop z agawy lub miód - mięta Rybę osusz i usmaż na oliwie/maśle z dodatkiem soli morskiej i otartej skórki z cytryny. Szparagi obierz(...)lodowatej wody. Odcedź, osusz. Usmaż na maśle z dodatkiem syropu z agawy.  Ryż wymieszaj z posiekaną miętą, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, dodaj sałatę, wypustki z granata, szparagi, całość dopraw solą i pieprzem. Na wierchu ułóż rybę. Gotowe! PS. w tym daniu nie żałuj dobrej oliwy z oliwek i syropu z agawy, to ich odpowiedni balans nadaje

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania