granat - 3120 przepisów (strona:68/208)

Sernik na zimno z mango 53

katarzynki masa mango: 400g sera białego z wiaderka 300g pulpy mango 0,5 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny masa różowa: 500g jogurtu truskawkowego 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: owoc granatu 2 galaretki pomarańczowe Jak zrobić sernik na zimno z mango: Tortownicę 24cm wykładamy folia spożywczą. Na dnie układamy ciastka. Masa mango: Żelatynę zalewamy 70ml zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia(...)nią masę truskawkową. Wstawiamy do lodówki. Galaretki rozpuszczamy w 800ml wrzątku (o 200ml mniej niż z przepisu na opakowaniu). Studzimy. Do tortownicy na stężała masę truskawkową wysypujemy pestki granatu i wylewamy tężejącą lekko galaretkę. Sernik wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc. Artykuł Sernik na zimno z mango pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie

Dorota Smakuje
Sałatka ziemniaczana z grillowanym bimi 32

oraz TikTok . PRZEPIS SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z GRILLOWANYM BIMI Składniki: 1 pęczek bimi czyli brokuła szparagowego sól pieprz 1 łyżka oliwy 500g ziemniaków 4 jajka na twardo pestki z połowy granatu 1 pęczek rzodkiewek 100g pomidorków koktajlowych 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną z grillowanym bimi: Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie(...)plasterki, pomidorki na połówki, dodajemy do ziemniaków i bimi. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Sos mieszamy i polewamy nim sałatkę. Posypujemy pestkami granatu. Artykuł Sałatka ziemniaczana z grillowanym bimi pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie

Dorota Smakuje
Coleslaw z białej kapusty z granatem 42

Coleslaw z granatem i jabłkiem to pyszny dodatek do obiadu. Wielka garść witamin w jednej misce smakuje wyśmienicie! Artykuł Coleslaw z białej kapusty z granatem pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Mandarynki na święta 39

zapraszam do mojego działu Dla Dzieci . Lubicie Boże Narodzenie? Myślicie już o świętach? A może czujecie już klimat świąt? PRZEPIS NA MANDARYNKI NA ŚWIĘTA Składniki: kilka mandarynek ziarna owocu granatu Jak zrobić mandarynki na święta: Mandarynki myjemy, obieramy, dzielimy na cząstki. Na talerzu układamy w rzędach cząstki mandarynek jedna przy drugiej w rzędach, tak by utworzyły choinkę. Dekorujemy pestkami granatu

Dorota Smakuje
SAŁATKA Z POMARAŃCZĄ, RUKOLĄ, MOZZARELLĄ, GRANATEM I MIĘTĄ 43

Kolorowa, prosta i szybka w przygotowaniu sałatka na początek wiosny. Pyszna i pełna witamin ! Zapraszam do skorzystania z przepisu! Przygotowanie : 20 min. Porcja dla 4 osób : ● ½ owocu granatu ● 100 g rukoli ● 3 pomarańcze ● 4 gałązek mięty ● ½ cytryny ● 300 g mozarelli ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● sól, pieprz ● kilka płatków parmezanu lub pecorino   Przygotowanie : Pomarańcze obierz, oddzielając od miąższu białą(...)część skórki. Z granatu wyjmij pestki. Z cytryny wyciśnij sok. Listki mięty drobno posiekaj. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój na plasterki. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny. Umytą i osuszoną rukolę umieść w misce (lub w czterech miseczkach) dodaj pozostałe składniki sałatki, delikatnie wymieszaj z winegretem z oliwy i soku z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Udekoruj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kruche babeczki z nadzieniem czekoladowym 136

oraz 1 duży budyń czekoladowy (na 3/4 l mleka) 3 płaskie łyżki cukru 3/4 l mleka 60 g ciemnej czekolady, dałam gorzką wiórki kokosowe posiekane prażone orzechy laskowe pestki granatu wiśnie z nalewki Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Dodać żółtka i zagnieść jednolite ciasto. Gotowe ciasto owinąć folią i schłodzić(...)dokładnie wymieszać aby czekolada sie rozpuściła. Budyń przestudzić i letnim nadziać babeczki, ja nakładałam po prostu łyżeczką. Wierzch udekorować dowolnie. U mnie część babeczek jest z wiórkami kokosowymi i granatem a częsć z prażonymi orzechami i wisienką z nalewki. Posiadam foremki do babeczek o średnicy 6 i 8 cm więc część jest większych a część mniejszych, w sumie wyszło

Monia miesza i gotuje
Sernik z marakują 81

żółtka 3 jajka 120g cukru 200 ml śmietany 30% pulpa z 12 marakui (ok. 150g) 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki 2 tabliczki czekolady (200g) 1/2 granata dodatkowo 100g białej czekolady na polewę, 1 łyżka śmietany 30% Możecie w tym przepisie wykorzystać zwykły biały ser. Trzeba go 3 razy przepuścić przez maszynkę do mielenia. Sernik z marakują przepis(...)niej 1 łyżkę śmietany i mieszamy. Tak przygotowaną polewą dekorujemy z wierzchu sernik. Wkładamy go na minumum 6 godzin do lodówki. Sernik z marakują przed podaniem dekorujemy owocami granatu. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CEVICHE Z DORSZEM I BANANAMI 76

ości) ● 6 limonek ● 1 pęczek zielonej cebulki ● 2 ząbki czosnku ● 1 mała papryczka ● 1 pęczek świeżej kolendry ● 200 ml mleczka kokosowego ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 1 owoc granatu ● sól, pieprz   Przygotowanie: Wyciśnij sok z limonek, odstaw. Drobno poszatkuj cebulkę, czosnek i papryczkę, wrzuć do miski. Wlej sok z limonki, dopraw solą i pieprzem. Domieszaj drobno posiekaną kolendrę, uprzednio(...)folią żywnościową odstaw do lodówki na 4 godziny. Wyjmij kawałeczki dorsza z marynaty, dodaj mleczko kokosowe, oliwę z oliwek, i połowę marynaty. Banany obierz i pokrój w talarki. Owoc granatu przekrój na pół i wyjmij ziarenka. Delikatnie wymieszaj oba owoce i dodaj do ceviche. Posyp resztą posiekanej kolendry i odstaw na 30 minut do lodówki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Surówka z czerwonej kapusty i rzepy 111

mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Surówka Składniki na surówkę z czerwonej kapusty i rzepy. 20 dkg czerwonej kapusty 15 dkg białej rzepy 1/2 owocu granatu mały pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka miodu 10 sztuk orzechów pekan 5 dkg marchewki 1 łyżeczka soli himalajskiej 1 łyżka oleju słonecznikowego 2 łyżki soku pomarańczowego szczypta pieprzu Jak zrobić(...)zetrzeć ją na szatkownicy. Rzepę obrać i pokroić w cienkie paseczki. W taki sam sposób przygotować marchew. Orzechy pekan grubo posiekać, natkę pietruszki posiekać drobno, a z owocu granatu wyjąć ziarna. W kubeczku wymieszać sól wraz z sokiem z pomarańczy, miodem, szczyptą pieprzu oraz olejem słonecznikowym. Wszystkie składniki włożyć do miski, zalać sosem z kubeczka i delikatnie wymieszać. Surówka Warto

MeCooks
Sałatka z jarmużem, granatem i fetą 165

klimat świąteczny. W Szwecji sałatki z jarmużem są bardzo popularne jako dodatek do dań świątecznych. Polecam spróbować! Składniki: 200g jarmużu Kilka liści fioletowej kapusty pekińskiej (lub dowolnej innej) 1 granat 150g fety 1/2 szklanki orzechów pekan *można użyć innych ulubionych orzechów 12 szklanki rodzynek 3 pomarańcze 1/2 czerwonej cebuli Sos: 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki(...)podzielić na mniejsze części  Czerwoną cebule pokroić w drobną kostkę. Składniki na sos wymieszać w szklance.  Sałatkę wymieszać z sosem a następnie posypań rozdrobnioną fetą, granatem, rodzynkami i orzechami pekan

Mohiella
Pieczone bataty z jarmużową kruszonką i sałatką z kurczaka 54

łyżki oliwy – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Składniki na sałatkę z kurczaka: – 200g szpinaku baby – 200g pieczonej lub smażonej piersi z kurczaka z solą i pieprzem – pestki z 1 granatu – 40g parmezanu Składniki na dressing do sałatki: – 2 łyżki oliwy – 1 łyżka musztardy – 1 łyżka miodu – sok z 1/4 cytryny SAŁATKA Z KURCZAKA: W misce łączymy pokrojonego na kawałki kurczaka(...)szpinakiem i 25g parmezanu. Składniki dressingu umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Posypujemy pestkami granatu i pozostałym parmezanem. BATATY: Bataty myjemy, osuszamy i kroimy w połówki lub plastry. Natłuszczamy 1 łyżką oliwy za pomocą pędzelka, oprószamy solą i pieprzem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do miękkości ok. 30-40 minut

Be Fit Be Strong
KREM Z DYNI Z KOLENDRĄ I GRANATEM 84

Sezonowy, rozgrzewający, dbający o naszą odporność. Taki właśnie jest nasz KREM Z DYNI! Z dodatkiem kolendry i granatu tworzy zestaw idealny! Artykuł KREM Z DYNI Z KOLENDRĄ I GRANATEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Hummus z jagnięciną 97

ząbki czosnku sól Na jagnięcinę: 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku 100g mielonej jagnięciny 0,5 łyżeczki libańskiej mieszanki 7 przypraw sól, pieprz oliwa do smażenia Do przybrania: ziarenka granatu orzeszki pinii natka pietruszki Przygotowanie:  Przygotowanie hummusu: Ciecierzycę odsączyć i opłukać. Przełożyć do miksera, dodać 2 łyżki tahiny, sok z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę i sól. Wszystko dokładnie(...)mieszać od czasu do czasu. Przygotowanie dania: Hummus przełożyć na talerz lub niezbyt głęboką miseczkę, w środku zrobić niewielkie zagłębienie i nałożyć przesmażoną jagnięcinę. Hummus z jagnięciną przybrać pestkami granatu, posiekaną natkę pietruszki i uprażonymi orzeszkami pinii. natychmiast podawać z arabskim chlebkiem.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pudding chia z owocami 89

pyszny i zdrowy deser. Świetnie się sprawdzi również jako drugie śniadanie do prac. Składniki: 6 łyżek nasion chia 700 ml mleka miód/cuker puder kilka herbatników 1 banan 1/2 granatu Wykonanie: Do miski przelewam mleko, wsypuję nasiona chia i dodaję miodu do smaku, mieszam. Odkładam do lodówki na całą noc. Następnego dnia herbatniki łamię na mniejsze kawałki, banana kroję(...)paseczki. Do pucharków wsypuję trochę herbatników, pudding chia, herbatniki i ostatnia warstwa puddingu. Na wierzch układam po kilka plasterków banana i posypuję ziarnami granatu. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi