granat - 3120 przepisów (strona:68/208)

Pieczone bataty z jarmużową kruszonką i sałatką z kurczaka 66

łyżki oliwy – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Składniki na sałatkę z kurczaka: – 200g szpinaku baby – 200g pieczonej lub smażonej piersi z kurczaka z solą i pieprzem – pestki z 1 granatu – 40g parmezanu Składniki na dressing do sałatki: – 2 łyżki oliwy – 1 łyżka musztardy – 1 łyżka miodu – sok z 1/4 cytryny SAŁATKA Z KURCZAKA: W misce łączymy pokrojonego na kawałki kurczaka(...)szpinakiem i 25g parmezanu. Składniki dressingu umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Posypujemy pestkami granatu i pozostałym parmezanem. BATATY: Bataty myjemy, osuszamy i kroimy w połówki lub plastry. Natłuszczamy 1 łyżką oliwy za pomocą pędzelka, oprószamy solą i pieprzem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do miękkości ok. 30-40 minut

Be Fit Be Strong
KREM Z DYNI Z KOLENDRĄ I GRANATEM 101

Sezonowy, rozgrzewający, dbający o naszą odporność. Taki właśnie jest nasz KREM Z DYNI! Z dodatkiem kolendry i granatu tworzy zestaw idealny! Artykuł KREM Z DYNI Z KOLENDRĄ I GRANATEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Hummus z jagnięciną 110

ząbki czosnku sól Na jagnięcinę: 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku 100g mielonej jagnięciny 0,5 łyżeczki libańskiej mieszanki 7 przypraw sól, pieprz oliwa do smażenia Do przybrania: ziarenka granatu orzeszki pinii natka pietruszki Przygotowanie:  Przygotowanie hummusu: Ciecierzycę odsączyć i opłukać. Przełożyć do miksera, dodać 2 łyżki tahiny, sok z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę i sól. Wszystko dokładnie(...)mieszać od czasu do czasu. Przygotowanie dania: Hummus przełożyć na talerz lub niezbyt głęboką miseczkę, w środku zrobić niewielkie zagłębienie i nałożyć przesmażoną jagnięcinę. Hummus z jagnięciną przybrać pestkami granatu, posiekaną natkę pietruszki i uprażonymi orzeszkami pinii. natychmiast podawać z arabskim chlebkiem.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pudding chia z owocami 102

pyszny i zdrowy deser. Świetnie się sprawdzi również jako drugie śniadanie do prac. Składniki: 6 łyżek nasion chia 700 ml mleka miód/cuker puder kilka herbatników 1 banan 1/2 granatu Wykonanie: Do miski przelewam mleko, wsypuję nasiona chia i dodaję miodu do smaku, mieszam. Odkładam do lodówki na całą noc. Następnego dnia herbatniki łamię na mniejsze kawałki, banana kroję(...)paseczki. Do pucharków wsypuję trochę herbatników, pudding chia, herbatniki i ostatnia warstwa puddingu. Na wierzch układam po kilka plasterków banana i posypuję ziarnami granatu. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka ze szpinakiem na świąteczny stół 114

przeciążonego ciężkostrawnymi daniami. Efektowna sałatka ze szpinakiem to doskonała propozycja na świąteczny stół. Sprawdź przepis na Sałatka prawie grecka Składniki 300 g. świeżego szpinaku 2 piersi z kurczaka owoc granatu zioła prowansalskie i czosnek granulowany – do kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu winnego odrobina soku z cytryny sól i pieprz Sałatka ze szpinakiem na świąteczny stół(...)przepis Kurczaka zamarynować w czosnku i ziołach, odstawić na minimum 2 godziny do lodówki, pokroić, usmażyć i wystudzić Szpinak opłukać, umieścić w salaterce, dodać kurczaka, a następnie owoc granatu Z octu winnego, oliwy, soku z cytryny i przypraw zrobić dressing, wszystko dokładnie wymieszać, sałatkę podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego! Artykuł Sałatka ze szpinakiem na świąteczny stół pochodzi z serwisu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone bataty z jarmużową kruszonką i sałatką z kurczaka 75

czosnku – sól, pieprz Składniki na sałatkę z kurczaka: – 200g szpinaku baby – 200g pieczonej lub smażonej piersi z kurczaka z solą i pieprzem – pestki z 1 granatu – 40g parmezanu Składniki na dressing do sałatki: – 2 łyżki oliwy – 1 łyżka musztardy – 1 łyżka miodu – sok z 1/4 cytryny SAŁATKA Z KURCZAKA: W misce(...)łączymy pokrojonego na kawałki kurczaka ze szpinakiem i 25g parmezanu. Składniki dressingu umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Posypujemy pestkami granatu i pozostałym parmezanem. BATATY: Bataty myjemy, osuszamy i kroimy w połówki lub plastry. Natłuszczamy 1 łyżką oliwy za pomocą pędzelka, oprószamy solą i pieprzem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy

Be Fit Be Strong
Proste frytki z batatów z sosem tahini i granatem 166

byłyby to te z batatów. Kocham je za ten słodko – słony smak, a najbardziej lubię podawać je w stylu bliskowschodnim, orientalnym. Frytki z batatów z sosem tahini i granatem to moja ulubiona przekąska na szybko. Zdrowe Read More Artykuł Proste frytki z batatów z sosem tahini i granatem pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Dziesięć produktów wspierających odporność 110

przed zniszczeniem i zmniejszając stan zapalny w organizmie. Grzyby Shiitake Zawierają beta-glukany, które aktywują system makrofagów w celu zwalczania infekcji. Zobacz: Ramen, oryginalny przepis na tradycyjną japońską zupę Granat Zawiera trzy główne polifenole: taninę, kwercetynę, antocyjany, które systematycznie hamują stężenie wolnych rodników w organizmie i chronią błonę komórkową przed uszkodzeniem. Zobacz: Sałatka z krewetkami, granatem i pomidorkami Sfermentowana żywność

ProstePesto.pl
Jajka faszerowane awokado i granatem z fetą 153

chyba prawie codziennie. Na Wielkanoc nadziewam je różnymi cudownymi rzeczami i lubię tutaj kombinowac, bawiąc się smakami. Jako fanka zielonego przygotowałam te wiosenne jajka faszerowane awokado i granatem z fetą albo Read More Artykuł Jajka faszerowane awokado i granatem z fetą pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Pieczone steki z kalafiora z zatarem, jogurtowym sosem tahini i pestkami granatu 91

zatar 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki oliwy z oliwek sól pieprz SOS 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka pasty sezamowej tahini sól pieprz pestki granatu świeża kolendra Wykonanie SOS TAHINI W miseczce mieszamy pastę tahini, jogurt, sok z cytryny, doprawiamy solą  i pieprzem. Odkładamy do lodówki. “STEKI” Z KALAFIORA Usuwamy zewnętrzne liście(...)około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190°C przewracając w połowie pieczenia na drugą stronę. Gotowe “steki” z kalafiora podajemy z jogurtowym sosem tahini, pestkami granatu i świeżą kolendrą. Smacznego

Tajemnice Smaku
Naleśniki z owocami 118

rozgrzaną patelnię teflonową lub ceramiczną nalewać małe porcje ciasta i smażyć bardzo cienkie naleśniki. ponadto: 1 op. serka waniliowego 2 banany kiść winogrona bezpestkowego 2-3  łyżki pestek granatu płynna czekolada Każdego naleśnika posmarować serkiem,położyć plasterki banana,połówki winogron,złożyć na cztery,polać czekoladą i posypać pestkami granatu. SMACZNEGO

Kolorowa kuchnia Elki
Sałata Frisee z góralskim wędzonym serem 78

Krupówkach serwuje się je smażone z dodatkiem żurawiny. Taki smażony ser idealnie będzie komponował się również z sałatą. Składniki 2 małe serki wędzone typu oscypek 2 łyżki pestek granatu ½ cebuli szalotki 1 łyżeczka oleju Sos: 2 łyżki octu malinowego 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Wykonanie Składniki sosu łączymy ze sobą. Szalotkę kroimy na półksiężyce. Sałatę, myjemy(...)suszymy i rozkładamy na talerzu, polewamy sosem, dodajemy szalotkę posypujemy pestkami granatu. Podsmażamy serek z obu stron na złoty kolor na oleju i wykładamy na sałatkę. Podajemy od razu, z ciepłym serem. Smacznego Zapisz

Tajemnice Smaku
Owsianka w słoiku z kiwi, mango i granatem 107

słoik o pojemności 500ml 1 owoc kiwi 1 łyżka nasion chia 6 łyżek jogurtu naturalnego 3 łyżki płatków 5 zbóż 1 łyżka syropu klonowego 4 łyżki nasion owoców granatu 4 łyżki quinoa – ziarna ekspandowane mus z 1/2 mango Wykonanie W osobnym kubeczku mieszamy jogurt z nasionami chia, odstawiamy. Obieramy kiwi, kroimy na cienkie plastry i przyklejamy je do słoiczka(...)wewnątrz. Układamy warstwami w słoiku wszystkie przygotowane wcześniej składniki, w kolejności: jogurt wymieszany z chia płatki 5 zbóż syrop klonowy pestki granata ekspandowane ziarna quinoa mus z mango Zakręcamy słoik i chowamy do lodówki. Rano mamy gotowy, zdrowy i smaczny posiłek. Pomysłów na komponowanie słoików jest wiele. Możemy wykorzystać różne owoce, świeże sezonowe, jak również mrożone. Zamiast płatków dodać możemy

Tajemnice Smaku
Tartaletki bez pieczenia z masą z awokado i bananów na spodzie z bakalii – raw food 76

tłoczonego na zimno szczypta soli Nadzienie 2 dojrzałe awokado 1 duży banan 4 łyżki soku z cytryn 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka oleju kokosowego Dekoracja płatki kokosowe pestki granatu całe orzechy pekan Wykonanie Spód Daktyle moczymy około 20 minut w ciepłej wodzie. Osaczamy, siekamy, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy w blenderze do uzyskania jednolitej, plastycznej masy. Dno foremek(...)sokiem z cytrynowym, syropem klonowym i stopionym olejem kokosowym. Masą wypełniamy spody z bakalii  i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Dekoracja Przed podaniem dekorujemy pestkami granatu, płatkami kokosowymi i orzechami pekan.   * przepis po drobnych modyfikacjach zaczerpnięty z Magazynu Kuchnia 02/2017

Tajemnice Smaku
Mus z mango z orzechami nerkowca, jogurtem i quinoa 84

orzechów nerkowca 150 g miąższu z mango około 10 łyżek jogurtu naturalnego 6 łyżek ugotowanej czarnej komosy ryżowej (quinoa) 3 łyżeczki syropu klonowego 3 łyżki pestek granatu 3 plastry mango do dekoracji Wykonanie Mango i orzechy nerkowców miksujemy na mus. W słoiczkach układamy warstwami według kolejności (proporcje na jeden słoik, szklankę): 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki komosy ryżowej(...)łyżeczka syropu klonowego 4 łyżki musu z mango i orzechów nerkowca 1 łyżka jogurtu 1 łyżka pestek granatu plaster mango do dekoracji Smacznego

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania