Klasyczne placki rösti trochę urozmaiciłam pod jesienną nutę :) Do ziemniaków dodałam startą dynię, a całość podałam z również sezonowym jarmużem. Do tego ser pleśniowy i jajko sadzone i obiadek gotowy! Składniki (2 porcje): Placki: 230 g. obranych ziemniaków 230 g. obranej dyni 25 g. masła sól 1 łyżka masła do smażenia 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia Oraz: 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 90-100 g. świeżego jarmużu 1,5 łyżki masła 2 jajka 50 g. sera pleśniowego 1 łyżka ziaren granatu (opcjonalnie) natka pietruszk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...