Rolada bezowa dakłas (Dacquoise) Jak już pewnie zauważyliście, rolady bezowe często pojawiają się na mojej stronie, są one bowiem dość łatwe i szybkie w przygotowaniu, a w smaku po prostu wyborne. Często pytacie, czy rolada nie pokruszy się podczas zwijania, otóż troszkę może się pokruszyć, bo to w końcu beza. Jednak ogólnie nie ma problemu z jej rolowanie, ponieważ do „ciasta” dodajemy mąkę ziemniaczaną i jest ono w środku dość elastyczne i giętkie, choć nadal chrupiące z zewnątrz. Polecam wypróbować... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...