Serniczek w wersji łaciatej, czemu nie? smak sernika, z kruchym, czekoladowym spodem i wierzchem urozmaica jego smak, doskonała wersja tego ciasta, proszę jak smakowicie wygląda! Składniki
kgwjanczewoDrożdżówki i sernik to są wypieki, które moglibyśmy jeść na okrągło. Mają coś magicznego w sobie, co jak dla mnie jest idealne. Uwielbiam leniwe popołudnia
dom-agi.plwyświetlenia rosły w górę, a ja coraz bardziej szczęśliwa pędziłam do kuchni by piec, gotować i fotografować. Chciałam podziękować wszystkim którzy zaglądają tu, za dobre słowa, w dużej mierze to Wy napędzacie mnie, motywujecie. Lubemu, który zjadł razem ze mną góry muffinek, pączków i serników. Także odwiedzającym nasze m2, na których mogę testować wypieki, zawsze z lekką obawą "oby tego
pink envelopeSkładniki: ciasto: 1,5 szkl mąki krupczatki 0,5 kostki masła 3 żółtka 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg
Luźna Kuchniasernik ½ l śmietanki, u mnie 38% Żelatynę namocz w wodzie. Ciastka zmiksuj z rozpuszczonym masłem i wyłóż nimi dno formy. Wstaw do lodówki aby spód dobrze się schłodził. Z żelatyną w proszku postępuj jak pisze na opakowaniu. Żółtka, cukier i mleko wymieszaj balonową trzepaczką. Zacznij podgrzewać cały czas mieszając. Zdejmij z kuchni jak krem zaczyna się gotować i jest(...)gęstnieć dodaj twaróg i ubij całość na sztywno. Następnie dodaj małym strumieniem krem również cały czas mieszając. Wylej masę serową na schłodzony spód, przykryj folią i wstaw do lodówki. Sernik musi się całkowicie ściąć przed wyłożeniem musu. Mus z mango i prosecco 250 g mango, u mnie mrożone 3 jajka 5 listki żelatyny, lub 2½ łyżeczki żelatyny w proszku
codojedzeniakaszy lub ryżu, do tego wiórowaty kurczak i jałowe warzywa gotowane na parze. Nic bardziej mylnego! Wystarczy odrobina kreatywności, by z podanych składników wyczarować fajną sałatkę lub...tartę. Uwielbiam kaszę jaglaną za to, że jest tak uniwersalna i można zrobić z niej wiele ciekawych rzeczy (np. sushi , " sernik ", pudding owocowy ). Tym razem posłużyła jako główny składnik ciasta do tarty(...)kostkę. Przygotowujemy marynatę z oleju i przypraw, polewamy nią mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min 2 godziny. Następnie zamarynowane mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni. Ciasto: kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu (pamiętajcie, aby najpierw ją przelać wrzątkiem lub podprażyć na patelni), odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy jajka, tarty ser, przyprawy i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do lekko natłuszczonej
Zawsze głodna!mieszamy budynie z żółtkami i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas gotujemy, mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Na końcu dodajemy rodzynki oraz czekoladę. Gotową masę równomiernie wykładamy na wystudzony sernik. Dekorujemy np. rozpuszczoną czekoladą lub oprószamy kakao
Domowy Smak Jedzeniałatwe w przygotowaniu potrawy, to te dwa makaronowe przepisy na pewno Cię zachwycą. Błyskawiczna sałatka z makaronem, kurczakiem i ananasem zaserwowana w pucharkach oraz coś wyjątkowego na słodko- makaronowy sernik z dżemem brzoskwiniowym, który po upieczeniu wystarczy pokroić w mniejszą, idealną na jeden kęs kosteczkę i nadziać na dekoracyjną wykałaczkę, aby dodatkowo był ozdobą stołu. Udanej i smacznej zabawy(...)gotowania kurczaka Pierś zalać wodą, dodać przyprawy i gotować do miękkości, a następnie ostudzić i pokroić w kostkę. W międzyczasie ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, ostudzić. Ananasa drobno pokroić. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Wszystkie składniki wymieszać/składniki umieścić każdy oddzielnie w pucharkach p, a wierzch polać doprawionym majonezem. 2. 'Sernik
Kraina Miodem PłynącaWybierając naczynia do gotowania czy pieczenia zwróć uwagę na materiał, z którego są wykonane oraz możliwość użytkowania na różnego rodzaju palnikach/w piekarniku. Zaważyłam, że większość z Was, podobnie jak ja, wybiera kuchenki indukcyjne, niezwykle praktyczne oraz bardzo łatwe w sprzątaniu. Trzeba czasu, aby do nich przywyknąć, gotowanie odrobinę różni się od gotowania na kuchence gazowej(...)muffiny Filiżanki Kubki Szklanki Kieliszki Salaterki i miseczki Patera do tortu lub sernika Kosz na owoce Wałek Trzepaczka Tłuczek Pędzel kuchenny silikonowy Podstawki do gorącego Tarka z dużymi i małymi oczkami Tarka mini Dzbanek na płynne i suche składniki z miarką (ułatwia odmierzać składniki podczas gotowania) Waga kuchenna Taca Obieraczka do warzyw Moździerz Młynki do soli i pieprzu Durszlak Dzbanek
nietylkopasta.plkremowa w smaku. W wersji oryginalnej podawana jest zazwyczaj w postaci ściętej piramidki ozdobionej rodzynkami lub skórką pomarańczową. Jest bardzo łatwa do zrobienia i z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom serników i deserów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pascha wielkanocna Składniki 3 l mleka 2% lub 3% 1 litr kwaśnej śmietany 18% lub 24% 9 żółtek 180 g cukru pudru(...)pomarańczowej 50 g migdałów 50 g żurawiny suszonej Instrukcje Białka oddzielamy od żółtek. W dużym garnku zagotowujemy mleko i do gorącego wlewamy żółtka dokładnie wymieszane ze śmietaną. Zagotowujemy i gotujemy kilka minut (3-4 minuty) cały czas mieszając. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Durszlak lub gęste sitko wykładamy gazą i przelewamy powstały ser. Zostawiamy na 3-4 godziny do czasu
To co lubię - gotuję i polecampatelni lub w szerokim garnku i gotujemy chwilę . Od momentu gdy masa zacznie wrzeć 2 minutki i zdejmujemy z ognia. Wyjmujemy plastry ananasa i umieszczamy w misce. Syrop ponownie gotujemy, 5. Budyń o smaku śmietankowym rozprowadzamy w 200 ml zimnej wody i mieszamy do rozpuszczenia. 6. Zdecydowanym ruchem wlewamy do gotującego się syropu i mieszamy energicznie. Zdejmujemy(...)następnie łączymy ze śmietaną, Chłodzimy by stężała. Stężałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy bezpośrednio na wystudzoną masę serową. Dekorujemy odłożonymi plastrami ananasa i wiórkami kokosowymi. 8. Sernik Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Pyszna Pina Colada w wersji ciasta gotowa
vaniliowoczekoladowapokryj ją dwukrotnie od spodu aluminiową folią do pieczenia, ponieważ ciasto będziemy piec w kąpieli wodnej. Następnie wylej serową masę na ciasteczkowy spód. Piekarnik nagrzej do 150ºC. Formę z sernikiem umieść w drugiej większej formie, najlepiej prostokątnej i wlej do niej wrzątek. Wstaw wszystko do piekarnika i piecz powoli 45-60 minut aż masa się zetnie. Wyjmij z piekarnika(...)średni ogień i gotuj, aż żurawina popęka, a cukier się rozpuści. Następnie przetrzyj przez sito. Odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody i połącz z żurawinowym musem.Zimną kremówkę ubij na sztywno, następnie powoli dodawaj partiami żurawinowy mus i miksuj delikatnie aż do połączenia się składników. Gotowy krem wyłóż na schłodzony sernik i wstaw do lodówki
Food SquareSernik bez pieczenia z kolorowymi galaretkami to świetna propozycja letniego, schłodzonego deseru, który nie tylko świetnie smakuje, ale również zjawiskowo wygląda. Z pewnością będzie słodkim hitem każdej imprezy z udziałem najmłodszych oraz świetnym dodatkiem do małej czarnej dla dorosłych. Składniki: 1kg sera trzykrotnie mielonego 5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa(...)dodać resztę mleka i podgrzać aż do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować), dokładnie wymieszać. 4. Biały ser zmiksować z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę, całość dokładnie wymieszać. Masę serową podzielić na 5 części wlewając każdą do osobnej miseczki, następnie dodać do każdej pokrojoną galaretkę i delikatnie wymieszać. 5. Sernik składać kolejnymi warstwami: masa z galaretką niebieską, zieloną, pomarańczową
Szalona Kuchnia EwelinyMalinowa pokusa Malinowa Góra Lodowa - HIT! Deser owocowo - ciasteczkowy Ryż na mleku z malinami Jaglanka z malinami Deser malinowy z czekoladą Makaron z malinami Szybki
Lena GotujeZainspirowany zakupem nowej foremki do muffinek postanowiłem stworzyć coś nowego. Prawie każdy na moim miejscu przygotowałby jakieś mini babeczki. I taki też miałem
kulinarnyJa