Orzechowo-czekoladowa babka (na orzechach laskowych). Moi stali czytelnicy wiedzą jak kocham piec najróżniejsze babki. No cóż… babki i serniki, to ulubione ciasta w
Słodkie okruszkiPodsyłam Wam 6 smacznych i prostych przepisów z truskawkami, na pewno wybierzecie coś dobrego dla siebie ;) Ps. wystarczy kliknąć na zdjęcie i od razu zostaniecie przeniesieni
Gotowanie...to proste !Święta, święta i po świętach. Nie udało mi się wrzucić przed nimi wszystkich przepisów na potrawy, bo zwyczajnie niektóre, jak ten tort, robiłam w Wielką sobotę
Gosia gotujePewnie nieraz się zdarzaliście z sytuacją, że jajka podczas gotowania pękały, lub po ugotowaniu żółtko było ciemne, dlatego właśnie i powstał ten poradnik ,,Jak ugotować
Kuchnia ŁukaszaTort makowy, to dla mnie kwintesencja Świąt Bożego Narodzenia...mak, orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa,daktyle.Ten zapach roznosi się po całym domu, nadając mu niepowtarzalny zapach.W
Gosia gotujeSmoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciemną stronę mocy. Ten sernik jest z dużą ilością dyni, a dokładniej dyniowego puree, które robi się piekąc około 1 godziny pokrojoną (surową) dynię, a upieczony miąższ się blenduje. Sos toffi to przysłowiowa kropka nad „i”. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: masa „serowa” 500 g (waga suchej przed gotowaniem) fasoli „Piękny Jaś(...)temp. 180 C. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić i schować do lodówki na kilka godzin. Nie będę kłamać, my jedliśmy jeszcze ciepły i polany gorącym sosem Tak wyglądał sernik w dniu zrobienia z ciepłym sosem Sos na drugi dzień wygląda jak płynne krówki Artykuł Sernik dyniowy z sosem toffi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpodgrzewamy śmietankę kremówkę i rozpuszczamy w niej czekoladę. Uwaga: polewy nie gotujemy. Zostawiamy do wystudzenia. 9. Gdy ciasto się schłodzi wyjmujemy je z keksówki , wykładamy na talerz i delikatnie ściągamy papier. Ciasto polewamy wystudzoną polewą i dekorujemy serduszkami cukrowymi. Proponuję Wam też zobaczyć przepis na sernik chia z mango , lub jak jesteście ciekawi innych fajnych przepisów
Rita creativemasy serowej 1,25 kg pełnotłustego białego sera (nie na sernik z wiaderka) 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudu 2 całe jajka kilka kropli aromatu - wg uznania: waniliowy, arakowy, cytrynowy lub rumowy Przygotowanie masy serowej Wszystkie składniki (jeszcze zimne) dokładnie wymieszać, a następnie gotować na niewielkim ogniu 10 minut. Gorącą masą serową przekładać placki piernikowe
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamiędzyczasie przygotować polewę (cukier puder połączyć z sokiem z malin oraz wodą). Sernik polać polewą oraz ozdobić gwiazdkami dopiero na 1 godzinę przed podaniem. Przechowywać w chłodnym miejscu. *przygotowanie malin w cukrze jest banalnie proste: maliny wsypać do rondelka, dodać odrobinę wody i kilka łyżek cukru; gotować na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając Pomysł na przepis z kotlet.tv
Ugotowaćwakacjach wracam do gotowania i publikowania. Nastała najwspanialsza pora roku i choć tu, na Wyspach sezonowość warzyw i owoców nie zaznacza się tak bardzo jak w Polsce, to warto przygotować trochę letnich potraw. Na początek coś z dodatkiem moich ulubionych truskawek. Dziś wraz z kilkoma dziewczynami - Justinka , Gin i Siankoo postanowiłyśmy przygotować sernik na zimno, ja zrobiłam go właśnie(...)równo wyłożyć dno i dokładnie je ugnieść, wstawić do lodówki, aby się schłodziło. Przygotowanie masy: Truskawki (200g) wyszypułkować i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do rondelka i gotować przez kilka minut aż zmiękną, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Następnie odstawić truskawki do wystygnięcia. W międzyczasie przygotować masę serową - serek Philadelphia, jogurt grecki zmiksować z cukrem
Codzienne Gotowaniecukru pudru 20g cukru wanilinowego 2 łyżki żelatyny Polewa: 150g gorzkiej czekolady ( półtorej tabliczki) Do garnuszka wlewamy mleko kokosowe i lekko podgrzewamy. Kiedy zacznie się gotować dorzucamy wiórki kokosowe, zmniejszamy ogień i intensywnie mieszamy. Gotujemy tak około 5 minut ciągle mieszając, by wiórki nie przywarły do dna. Następnie odstawiamy z ognia i dodajemy masło, cukier puder i cukier wanilinowy. Mieszamy(...)ciągle mieszając. Po 3,4 łyżkach wlewamy żelatynę do masy kokosowej i mieszamy. Małą formę do tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę kokosową. Potrząsamy by się równo rozprowadziła. Sernik umieszczamy na 30 minut w zamrażalniku, a potem przekładamy do lodówki. Możemy od razu umieścić w lodówce, ale wówczas będzie się dłużej wiązał. Kiedy widzimy, że sernik
Kolizje SmakówSpód brownie: 200 g gorzkiej czekolady (70% kakao) 200 g zimnego masła (1 kostka) 200 g cukru pudru (1,5 szklanki) 110 g mąki pszennej (3/4 szklanki) 3 jajka Sernik z ricotty: 500 g serka ricotta 150 g cukru pudru (1 szklanka) 3 jajka 1 czubata łyżka budyniu waniliowego (proszek) Wierzch: 400 ml śmietanki 30% 2-3 łyżki cukru(...)malin + do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Brownie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w metalowej lub szklanej misce postawionej na rondelku z małą ilością gotującej się wody). Zostawiamy do ostudzenia. Zimne masło miksujemy na puch – gdy się utrze dodajemy stopniowo cukier puder. Dodajemy po jednym jajku (następne dodajemy dopiero, gdy poprzednie utrze się z masłem
Poezja smakuBiszkopt trochę różni się od klasycznego. Jest troszkę twardszy i bardziej zbity. Wyrazisty smak czekolady, a posiekana gorzka czekolada fajnie chrupie podczas jedzenia. Pieczenie go - sama
Blondynka GotujeMoże trochę zapomniane ciasto. Warto jednak powrócić do dawnych przepisów. Mój zapisany , gdzieś w starym, pożółkłym już zeszycie. Sernik połączony z ciemnym ciastem. Zawsze się udaje, dlatego polecam nawet tym niewprawionym w pieczeniu. SKŁADNIKI Ciasto: 1 1/2 szklanki maki 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody(...)Masa serowa: 50 dag sera 4 jajka szklanka cukru 1/2 kostki masła wiórki kokosowe do posypania WYKONANIE Przygotowanie ciasta. Margarynę, cukier gotować ok. 5 min. Po ostudzeniu dodać żółtka, delikatnie ubijać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W oddzielnym naczyniu ubić na sztywno białka, dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na średniej wielkości blaszkę. Przygotowanie masy
W kuchennym oknie Ewy