Rosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a
Karo in the KitchenOd dłuższego czasu nosiłam się z zamiarem przygotowania przepisu na zdrowszą wersję jakiegoś ciasta. Wybór padł na ostatnio uwielbiany przeze mnie sernik. Nikogo też raczej
peanutbuttermonsterSernik to nie tylko nasz ulubiony deser. Robi się go na całym świecie i wszędzie w inny sposób. Sernik nowojorski jest mega gładki i
Karo in the KitchenNie jestem fanką mega słodkich deserów – ten jest bardzo przyjemny, lekko słodki, półwytrawny i bardzo satysfakcjonujący. Połączenie koziego twarożku z figami, jogurtem i twarogiem z mleka
Karo in the KitchenWrap z kurczakiem, to najlepsza przekąska dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu do gotowania. U nas w rodzinie wrapy są bardzo lubiane, a najlepsze
Kuchnia ŁukaszaKanapka z awokado i jajkiem sadzonym i grillowanym boczkiem to pyszna propozycja na pożywne śniadanie. Całość smaku podkreśli domowe pesto z bazylii. Taką kanapkę warto przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!temu kupiłam 15 kg, a wczoraj Mąż zrobił mi niespodziankę i kupił kolejne 15 kg :). Toteż sami rozumiecie, że przez jakiś czas będzie u mnie brzoskwiniowo ;) Robiłam już letni sernik z brzoskwiniami , muffiny z brzoskwiniami , brzoskwinie w syropie, a teraz przyszła kolej na konfiturę brzoskwiniową z galaretką. Pierwszy raz robiłam ją rok temu i okazała się tak wyśmienita(...)kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka o grubym dnie przekładamy pokrojone brzoskwinie, włączamy grzanie (średnia temperatura) i zagotowujemy (bez przykrycia). Gdy brzoskwinie zaczną wrzeć zmniejszamy grzanie do minimum i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę, szybko i dokładnie mieszamy, a następnie przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry dnem
Rozpustne gotowanietruskawkowo-kokosowy* sernik~ *z mąką kokosową Zakwalifikowałam się na miesięczny wakacyjny staż w Warszawie!!! Nie wiem w jakiej restauracji będę pracować, ale sam fakt, że zostałam wybrana bardzo mnie cieszy! A jak dowiem się więcej to powiem Wam gdzie będę gotować i zaproszę na obiad, hehe
breakfast of dreamsgodziny, bądź najlepiej przez całą noc. 5. Gdy sernik jest schłodzony posyp go pudrem z suszonych wiśni. A następnie polej syropem wiśniowym i rozłóż całe owoce na wierzch. 6. Syrop wiśniowy otrzymasz podgrzewając wiśnie na małym ogniu, dodaj 10 ml wody i 2-3 łyżki cukru. Gotuj aż syrop odrobinę zgęstnieje, może to potrwać
KreatywnePinyJuż za tydzień święta Wielkanocne. Czas zadumy, przemijania i refleksji nad śmiercią. Ale jest to także czas świąteczny, kiedy spotykamy się z najbliższymi i świętujemy. Na
Gotuję TestujęBardzo proste i szybkie ucierane ciasto z wiśniami.Ciasto jest pyszne,mięciutkie,bardzo puchate i sprężyste.Tak samo świeże i na drugi dzień.Dzięki sporemu dodatkowi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, podany z konfiturą żurawinową jak i na zimno. Idealnie sprawdził się również wtedy, gdy rodzinnie jedliśmy krem z pomidorów i kroiliśmy sobie kawałki tego sernika i … wrzucaliśmy do miseczki z zupą! Moim zdaniem smak jest niezwykle delikatny z wyczuwalną nutą koziego sera. Soczewica dodaje nie tylko lekki posmak, ale i pełni rolę ozdobną, gdyż(...)czarnej soczewicy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej dodatkowo liście szpinaku, konfitura z żurawiny Wykonanie Soczewicę płuczemy na sicie. Gotujemy przez ok. 10 minut. Odcedzamy. Masło stapiamy, łączymy z bułką tartą. Wykładamy mieszankę do tortownicy (22cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Twaróg przekładamy do misy miksera, dodajemy po jajku, miksujemy. Dodajemy
Raj dla PodniebieniaPrzepisów na sernik nigdy za wiele. Uwielbiam serniki, przede wszystkim te ciężkie na prawdziwym twarogu, takie serniki, jak były kiedyś. Wprawdzie zawsze upraszczam
dom-agi.plNie każde ciasto musi być perfekcyjne, równe i z namaszczeniem udekorowane. Ten sernik jest koślawy: rośnie dramatycznie tylko po to, żeby już chwilkę po wyjęciu
Karo in the KitchenTen sernik oparty jest na przepisie Nigelli na serniko-brownie z malinami, ja jednak, jak zwykle zresztą, postanowiłam trochę go zmienić i dostosować proporcje do
Cooking Monster