Składniki: Ciasto i kruszonka: 2 szklanki mąki 0,5 kubka cukru 0,5 kostki miękkiego masła lub margaryny 2 kubki płatków owsianych Masa serowa: 50 dkg
Luźna KuchniaSkładniki: 5 serków homogenizowanych (op. 200g) 4 galaretki- 2 zielone i dwie inne polewa: 200g margaryny 1/2 szkl cukru 1 szkl mleka tabliczka czekolady 2 łyżeczki
Luźna KuchniaSkładniki: 10 dkg orzechów włoskich 10 dkg migdałów 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 kg mielonego twarogu 3 dkg drożdży 2 łyżki mleka 1 szkl cukru
Luźna KuchniaSkładniki: ciasto: 0,5 kostki masła 1 kubek mąki tortowej 0,5 kubka mąki krupczatki 2 łyżki zimnej wody 2 jajka 0,5 kubka cukru masa
Luźna KuchniaPrzepis na pyszny sernik pistacjowy bez pieczenia, na spodzie ciasteczkowym, z kremem pistacjowym, polewą czekoladową i krokantem orzechowym. Jak zrobić taki sernik pistacjowy pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK PISTACJOWY Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ SKŁADNIKI: Spód: ciasteczka owsiane z sezamem(...)lodówki na całą noc. 3.) Polewa czekoladowa i dekoracja. W rondelku podgrzewamy (nie gotujemy) mleko, cukier i masło. Gdy masło się rozpuści i składniki połączą, ściągamy z kuchenki i wsypujemy kakao. dobrze mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ostudzoną polewę czekoladową wylewamy na dobrze schłodzony sernik pistacjowy i posypujemy krokantem orzechowym. Uwagi: - ciasto przechowujemy w lodówce. - żeby sernik był
RITA food channelMule w cydrze to jedno z lepszych dań jakie można przygotować z tych składników. Wiele osób z Was zapewne nie wie, że mule hodowane są na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!serniki 150 g brązowego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 200 g śmietanki kremowej 30% Spód: Składniki na spód wymieszaj (na „mokry piasek”), wciśnij w dno tortownicy o średnicy ok.23 -24 cm. Wstaw do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 6 minut. Masa orzechowa: Wszystkie składniki wymieszaj razem w garnuszku, podgrzej i gotuj na umiarkowanym(...)mąkę, jajka wbijaj po jednym i krótko zmiksuj. Na końcu wlej śmietankę i krótko zmiksuj. Masę serową wylej na masę orzechową. Piecz 1 godzinę w temperaturze 175ºC. Ja przykryłam sernik folią aluminiową by nie spiekł się z wierzchu, odkryłam folię po godzinie i piekłam jeszcze 10 minut. Sernik wystudź i wstaw do lodówki na kilka godzin – najlepiej
Kuchnia bezglutenowaKandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrze Skórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków - serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka pomarańczowa dostępna jest praktycznie w każdym sklepie, można jednak zrobić ją samemu w domu. Przygotowanie skórki pomarańczowej smażonej w cukrze zajmie dosłownie pół godziny. Składniki na domową skórkę pomarańczową smażoną w cukrze Skórki z dwóch(...)się cukru. Jeżeli syrop będzie się zbyt szybko redukował, w trakcie smażenia można dodać odrobinę wody. Warto sprawdzić: Jak suszyć żurawinę , Marmolada pomarańczowa z dynią , Syrop z jeżyn bez gotowania Skórka jest gotowa gdy jest szklista i w całości pokryta warstwą cukrowego lukru. Gorące skórki rozkładamy na dużym talerzu do wystygnięcia. Następnie wsypujemy do słoiczków i przechowujemy w lodówce
Korniszonkiopakowania budyniu waniliowego, 400 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 kostka masła, Dodatkowo: 3 opakowania galaretki truskawkowej, 40 dag jagód, 30 dag truskawek. PRZYGOTOWANIE: 1. Sernik : Margarynę ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami do białości. Dodaję zmielony ser oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. Masę wykładam(...)pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa : Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuje razem z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. 3. Galaretki rozpuszczam
Tradycyjna kuchnia Kasidodałam do środka. Sernik jest tak dobry dzięki serowi z mascarpone President . Sernik jest bardzo gładki i delikatny. Rozpływa się razem z wisienkami które są w środku. Odkąd kupiłam ten ser, pokochałam go. Lepszego nie znajdziecie do sernika. Bez zbędnych polepszaczy, wypełniaczy. spód sernika: 350 g herbatników kakaowych 100 g masła sernik: 60 dkg wiśni(...)mięta do dekoracji wiórki z czekolady białej do dekoracji Spód sernika: Ciastka rozdrabniam blenderem, przesypuję do miski. Dodaję roztopione masło i zagniatam palcami. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Masę wykładam do formy, wyklejam spód i boki na wysokości całej. Wstawiam do lodówki na godzinę. Sernik: Wiśnie przekładam do garnka, dodaje cukier trzcinowy i przesmażam
wesoła kuchniaNie jestem orłem jeśli chodzi o ciasta, ale to wyjątkowo mi się udało i dodam, że sama je zmodyfikowałam, a więc to niejako przepis autorski Składniki
Oka w rosole czyli KaFka gotujeCiasto smakuje przeeepysznie, tak delikatnie i niesamowicie kremowo. Masa jest przyjemnie lekka i niezbyt słodka, więc możecie dodać więcej cukru. Ciasto drobinę przypomina sernik
Di gotujeOprócz sernika, polecam Wam przygotowanie kompotu z rabarbaru (przepis na niego znajdziecie tutaj – Kompot z rabarbaru ), czy też pysznego, ucieranego ciasta (przepis – Ciasto z rabarbarem ). Sernik na zimno z musem rabarbarowym przepis na tortownicę o średnicy 23 cm Spód: 2 szklanki preparowanej pszenicy 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 50 g masła lub oleju(...)kawałki. Następnie przełóż je do rondelka, dodaj 50 ml wody oraz miód. Całość gotuj do czasu aż owoce się rozpadną. Mus odstaw do przestygnięcia. Na koniec wystudzony mus rabarbarowy przełóż na ciasto. Gdy będzie zbyt wodnisty, odlej wcześniej wodę. Ciasto przechowuj w lodówce Smacznego Artykuł Sernik na zimno z musem rabarbarowym pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniDziś zapraszam Was na jeden z moich ulubionych wypieków (poza oczywiście sernikami ). Pyszne kruche ciasto z budyniem i marmoladą . Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, doskonałe również na różne rodzinne spotkania. Dziś przedstawię Wam mniej tradycyjną wersję, bo przygotowałam je z pyszną marmoladą o smaku pigwowym. Jak dla mnie połączenie smaków idealne. Dlaczego? No cóż… po cieście zostały już(...)wyłączonym otwartym piekarniku. Przygotowujemy masę budyniową. W szklance mleka rozprowadzamy dokładnie oba budynie. Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem i cukrem. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy przygotowane rozrobione budynie i gotujemy budyń do mocnego zgęstnienia. Budyń od razu wykładamy na podpieczony kruchy spód, rozprowadzając równomiernie. Na wierzch łyżeczką w dowolnych odstępach wykładamy marmoladę (1 łyżeczka marmolady w 1 miejsce). Wyjmujemy ciasto
Słodkie okruszkisię za robienie spodu sernika. Do robota wrzucamy pokruszone herbatniki i chwilę miksujemy a potem dodajemy masło i miksujemy do momentu połączenia składników. Następnie wypełniamy dno tortownicy i podpiekamy w nagrzanym piekarniku do temperatury 175 stopni przez 6 minut. Teraz zabieramy się za masę orzechową. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą, podgrzewamy a ostatecznie gotujemy przez ok. 10 minut(...)jajka, aromat i śmietanę. Wszystko razem miksujemy na gładką masę i wylewamy na masę orzechową. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni i pieczemy przez godzinę. Upieczony sernik studzimy a następnie schładzamy w lodówce. Jeżeli ktoś chce sernik można oblać rozpuszczoną czekoladą ale warstwa czekolady nie powinna być za gruba bo potem będzie się źle kroić
Kuchenne Wariacje