Ważnym składnikiem w tym koktajlu jest sok z limonki,który nadaje koktajlowi odświeżający smak. Koktajl sernikowy doskonale nadaje się dla pań i panów.Zamiast standardowego deseru
Sztuka gotowania w/g SamirySkładniki: 1kg sera 5 jajek 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek kwaśnej śmietany 5 łyżek masła 1 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 2
Luźna Kuchniabędą bezpestkowe. Kroimy na plastry o grubości około 3 mm. Przekładamy do rondelka, zasypujemy połowa cukru i zalewamy wodą (tyle aby zakryła owoce). Gotujemy pod przykryciem około 30 min. i studzimy. Następnie dodajemy resztę cukru i gotujemy na małym ogniu około 1 godziny. Garnek przykrywamy tylko do połowy. Syrop powinien się zredukować. Gotowe plastry wykładamy na papier do pieczenia(...)Polewa; Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do miseczki. Dolewamy śmietankę i podgrzewamy w mikrofali kilkanaście sekund. Po wyjęciu energicznie mieszamy, dolewamy syrop z pomarańczy. Mieszamy do połączenia. Polewą polewamy sernik i dekorujemy konfitowanymi pomarańczami. Smacznego! Pomysł zaczerpnęłam stąd
Radość kipiąca uśmiechem.jest to bardzo gęsty krem kajmakowy, który otrzymuje się przez długie gotowanie mleka lub mleka i śmietanki z cukrem. Kajmak jest u nas popularny szczególnie do przygotowania mazurków wielkanocnych. Natomiast Piotrek kajmak traktuje jak samodzielny deser i wyjada go ze słoiczka łyżeczką Polecam też mój sernik kajmakowy przygotowany z dodatkiem domowej masy kajmakowej. Wygodniccy mogą sobie kupić gotową puszkę(...)rondla o szerokim i grubym dnie wlewamy mleko i śmietankę w stosunku 1 : 1, dodajemy szklankę cukru (na 1 litr), mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez około 1 godzinę (mieszając aby masa nie wykipiała) aż masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru. Kajmak można przygotować też z samego mleka i cukru, ale proces gęstnienia zabiera ponad 2 godziny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKlasyczne placki z jabłkami to danie, które możemy podać zarówno na obiad, ale również jako deser dla dzieciaków. No i nie tylko… przygotowanie placków z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piekarnika nagrzanego do 160 st. na 55 min (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). 2) Metoda ekspresowa – moja ulubiona, zastosowana również w tym serniku – mniej pracochłonna i czasochłonna, z całymi jajkami, ser nie musi być zmielony, metoda dla osób mających malakser – sernik wyjdzie bardziej zbity, nie popęka, będzie równiutki jak stół, będzie wilgotniejszy, metoda(...)sernikiem (jeżeli mój opis jest dla Was niewystarczający polecam ten artykuł ) piec 55 min. (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę z sernikiem już bez owijania w folię aluminiową umieścić na półce wyżej. Efekt nie będzie identyczny, ale sernik
moj przepis nalodówki na 3-4 godziny (można i na całą noc). Jak już sernik będzie wystudzony przygotować bezę włoską. Składniki: 3 białka 240 gr drobnego cukru (220 gr do syropu cukrowego, 20 gr do białek) 40 ml wody Do garnuszka wsypać 220 gr cukru, dolać wody. Gotować do momentu aż temp. syropu osiągnie 118 st. (Soft ball – pół łyżeczki(...)należy delikatnie opalić bezę palnikiem do crem brulee lub wstawić na 30 st lub do zarumienienia do piekarnika nagrzanego do 200 st z włączoną funkcją grill (grzałka na górze). Sernik przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego! Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Sernik cytrynowy na biszkoptach
moj przepis naprzypomina sernik ! Tak okazało się, że ciasto cytrynowe może smakować jak sernik, to było pierwsze skojarzenie mojej mamy, która niejednokrotnie bywa moim testerem . Jeśli lubicie cytrynowe przepisy to mam pomysł na pyszne cytrynowe pancakes z makiem . Artykuł Ciasto cytrynowe na maśle pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowanieprasowanie, gotowanie, sprzątanie. U mnie wszystko jest rozdzielone na dni. Dziś pranie, jutro prasowanie itd. Większość czasu spędzam z Prezesem. Nie dlatego, że muszę, tylko dlatego, że mogę i chcę! Wszyscy straszą, że, życie zmienia się o 180 stopni. Moje zmieniło się o jakieś 45 ;) Ale są takie rzeczy, które się nie zmieniają. I jest tym ten sernik
Słodkie PrzyjemnościStudzić przy uchylonych drzwiczkach. 3. MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY: Kremówkę dobrze podgrzać-nie gotować! Dodać połamaną białą czekoladę chwilę odczekać, wlać likier i wymieszać. Gdy całkiem ostygnie wsadzić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień ubić na puszysto posmarować wierzch zimnego sernika obsypać grubo białymi wiórkami kokosowymi. Schłodzić
Wanilia i Kardamontalerza zwłaszcza gdy podajemy je dzieciom. Są proste w przygotowaniu i do tego dzięki kolorowym galaretkom fajnie się prezentują. Ten serniczek powstał z tego co miałam pod ręka. Zazwyczaj sernik robię z kilograma sera ale akurat nie miałam tyle więc na to miejsce dałam ubitą śmietankę. Był to bardzo dobry pomysł bo śmietanka nadała masie puszystości. składniki(...)odstawić. Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i odstawić. Żelatynę namoczyć w mleku, następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić ( nie gotować), odstawić do wystudzenia. Ser zmiksować z cukrem, miksować aż cukier całkowicie się rozpuści. Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z serem. Cały czas miksować i powoli dodawać wystudzoną płynną żelatynę. Zmiksować
Monia miesza i gotujeteraz coś na deser :)Pyszny sernik, który dawniej piekłam na każde święta i nie tylko.Na jakiś czas odszedł w zapomnienie, ale dzisiaj sobie o nim przypomniałam. Nawet zdjęcie trochę wiekowe, ale jest Idealny na Wielkanoc! Zapraszam do zapoznania się z tym pysznym ciastem:) Emotikon wink Składniki na biszkopt : -4 jaja -po pół szklanki ziemniaczanej i pszennej -szklanka cukru(...)dwiema łyżkami maki ziemniaczanej i gotować aż masa zgęstnieje i ponownie zacznie wrzeć.Nie zapominamy o ciągłym mieszaniu. Gorącą masę wylać na biszkopt ( można a nawet należy go wcześniej nasączyć wodą z cukrem i sokiem cytrynowym ). Wierzch sernika posypać wiórkami kokosowymi i udekorować kratką z rozpuszczonej czekolady albo wylać czekoladę na cały sernik. Pychota ! (function
Kulinarne przemysleniasłodkich potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do budyniu, puddingu chia, owsianki, jaglanki lub pieczonych serników. Można nim polać naleśniki placki lub racuszki. Przygotujecie go niezwykle prosto i szybko. W mniej niż 30 minut otrzymując pyszną dawkę słodkości. Świeże lub mrożone owoce gotujemy z cukrem, aż rozpadną się i utworzą sos. Studzimy i przecieramy przez sitko. SKŁADNIKI
cool and minty