gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:99/245)

Mazurek pomarańczowy. 178

     Wielkanoc tuż, tuż, więc już czas zastanowić się czym w tym roku zachwycić gości. U nas nie może zabraknąć babki, sernika, makowca i

Rozpustne gotowanie
Sernik na zimno z jeżynami i borówką amerykańską 634

Teraz dojrzewają jeżyny bezkolcowe i na krzakach są jeszcze borówki amerykańskie, więc jakoś trzeba ja wykorzystać. A, że do kawy coś słodkiego być musi to zrobiłam

Ala piecze i gotuje
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 253

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brownie z serem i truskawkami 167

cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (z tuby) 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Truskawki umyć i osuszyć. Usunąć szypułki. Włożyć do małego garnka i dodać cukier. Gotować na małym palniku do zagęszczenia (około 40-45 minut). Czekoladę rozpuścić z masłem na małym palniku(...)jajkami (dodawać stopniowo). Na koniec dodać aromat waniliowy i całość zamieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie. Na wierzch nakładać łyżeczką truskawki i patyczkiem rozprowadzać po całej powierzchni sernika. Temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 160°C i piec 35 minut. Po upieczeniu zostawić w otwartym piekarniku jeszcze przez około 15 minut. Wystudzić i wstawić do lodówki

Bullio
Brownie z serem i truskawkami 409

cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (z tuby) 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Truskawki umyć i osuszyć. Usunąć szypułki. Włożyć do małego garnka i dodać cukier. Gotować na małym palniku do zagęszczenia (około 40-45 minut). Czekoladę rozpuścić z masłem na małym palniku(...)jajkami (dodawać stopniowo). Na koniec dodać aromat waniliowy i całość zamieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie. Na wierzch nakładać łyżeczką truskawki i patyczkiem rozprowadzać po całej powierzchni sernika. Temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 160°C i piec 35 minut. Po upieczeniu zostawić w otwartym piekarniku jeszcze przez około 15 minut. Wystudzić i wstawić do lodówki

Bullio
Sernik wysokich lotów 178

sernik jest wykwintny, pomysłowy, oryginalny, idealny, słodki, kwaśny, czekoladowy, puszysty.. wymieniać dalej? :) Cudownie jest się cieszyć z własnego pomysłu, wiecie? :) I on jest na prawdę wysokich lotów, nawet nie chodzi o mleczko ptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam(...)dociskając do dołu, nasze mleczko ptasie. Pieczemy w 150 st. C przez 50 minut. Jeżyny zagotowujemy i gotujemy, aż się nie "rozpadną". Następnie przecieramy przez sito i do gorącego płynu wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia.  Po upieczeniu, sernik zostawiamy w gorącym piekarniku, uchylamy jedynie drzwiczki, aby wolno się studził. Kiedy nasz mus będzie już

MamaOskarka
Sernik truskawkowy 179

wiaderka 500 g truskawek 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru oraz biszkopty do wyłożenia formy galaretka truskawkowa truskawki ok 400 g Składniki na sernik przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki. Truskawki zmiksować na mus. Zmielony ser przełożyć do miski i dodać cukier(...)mniej), zmiksować. Następnie dodać zmiksowane truskawki, ponownie zmiksować aby składniki się połączyły. Do rondelka wlać mleko dodać żelatynę, odstawić na chwilę aby żelatyna napęczniała. Następnie mleko podgrzać ale nie gotować i rozpuścić żelatynę. Rozpuszczoną żelatynę przestudzić. Potem dokładnie połączyć z truskawkową masą. Z lodówki wystawić tortownicę. Na biszkopty wylać kilka łyżek truskawkowej masy i ponownie wstawić do lodówki na kilkanaście

Monia miesza i gotuje
Sernik z musem śliwkowym 212

tortownica wstawiona do większej formy wypełnionej do 3/4 wodą) w 150 stopniach przez 45-50 minut. Upieczony sernik studzimy. mus śliwkowy:  Śliwki węgierki drylujemy z pestek, przekładamy do garnka dolewamy odrobinę wody na  dno, aby się nie przypaliły i gotujemy aż zmiękną od czasu do czasu mieszając. Miękkie śliwki miksujemy blenderem,dodajemy sok z cytryny, a następnie

Bon appetit mon amie
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 234

kremówki podgrzać cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia batoników-nie gotować!   Odstawić do przestudzenia.  Zimną z lodówki kremówkę ubić na sztywno –uważać żeby nie przebić śmietany-może się zważyć pod koniec dodając cukier puder i śmietan fiks oraz ostudzoną masę milky way, wymieszać.  Rozsmarować na zimnym serniku posypać wiórkami lub czekoladą.  Schłodzić w lodówce

Wanilia i Kardamon
Sernik czekoladowa pokusa 144

Zapraszam na pyszny sernik o wspaniałym smaku czekolady Składniki Ciasto - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 170 g margaryny - 3 żółtka - 100 g mlecznej czekolady potartą na grubej tarce - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser - 1,5 kg sera półtłustego - 5 jajek - 3 białka - 3 budynie - 1,5 szklanki cukru - 2/3 szklanki oleju - 1 szklanka mleka - starta skórka(...)ciasto wystudzić 4. Polewa  - W garnku rozpuścić margarynę dodać cukier kakao jogurt wodę gotować i cały czas  mieszać aż się zagotuje  - Odłączyć ogień dodać żelatynę mieszać aż się rozpuści  - Dodać orzechy i ryż   połączyć z polewą Polać wystudzony sernik

W królestwie smaków Beaty
Sernik z masą toffi i słonecznikiem 141

Pyszny serniczek, mój zrobiłam z połowy porcji. Teraz gotuję i piekę bardzo dużo, więc muszę robić małe porcje. Jesteśmy z mężem tylko we dwoje Rodzynki zalać wrzącą woda i zostawić na jakiś czas. Masło z cukrem utrzeć na puch, dodawać po jednym żółtku cały czas mieszając. Powoli dodawać twaróg podczas mieszania. jak już twaróg jest wymieszany na gładką masę dodać(...)wymieszać już bardzo delikatnie. Wyłożyć ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, boki również. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C godzinę. Po upieczeniu otworzyć drzwiczki piekarnika i zostawić sernik na około 10 minut. Zostawić w formie, aż ostygnie. Przygotowanie masy – masło roztopić wrzucić słonecznik i smażyć, aż się zarumieni. Uważać, żeby nie spalić. Na zimny sernik

Kuchnia Pokoleń
Kalafior to król - recenzja książki a także przepis na kalafiora po marokańsku. 129

Kalafior to KRÓL! kto też tak uważa?  ręka do góry! No a teraz na poważnie, lubicie kalafiory? ja uwielbiam ale zazwyczaj idę na łatwiznę i gotuję go na miękko a potem polewam podsmażoną bułką na maśle... czasami jeszcze dorzucę do zupy i to by było na tyle. Oczywiście znam jego zastosowanie ale wydawało mi się , że w innym wydaniu(...)prostu nie może się udać, a jednak! sernik z kalafiora? wpadlibyście na to? jednak można... Książka ta poświęcona jest tylko jednemu warzywu, mowa tu oczywiście o kalafiorze. Poznajemy wszystkie odmiany, kiedy i gdzie został odkryty i jeszcze wiele innych ciekawostek o tzw. królewskiej róży. Znajdziemy także informacje jak prawidłowo go gotować, jak przyrządzać i jak go nie zabić... Kiedy

Radość kipiąca uśmiechem.
Skórka pomarańczowa kandyzowana 149

Najlepsza bo własnoręcznie zrobiona, niezwykle aromatyczna i mięsista. Idealnie nadaje się do domowych wypieków, podrasuje smak nie jednego sernika. Do jej przygotowania potrzeba nam naprawdę niewiele, bo trochę cukru, wody, parę pomarańczy a przede wszystkim chęci. Wbrew pozorom jest łatwa do wykonania, nie taki diabeł straszny jak go malują;) Polecam;) Składniki: 5 dużych pomarańczy  szklanka wody 1,5 szklanki(...)kostkę. Pokrojoną skórkę umieszczamy w garnuszku, zalewamy wodą i wsypujemy cukier, delikatnie mieszamy. Skórkę gotujemy na bardzo małym ogniu 4 razy po 15 minut. Po tym czasie odsączamy nadmiar syropu i przekładamy do słoiczka.  Skórkę możemy wykorzystać do najróżniejszych wypieków np. do sernika, do dekoracji ciast, ciasteczek a także można jej użyć do herbaty dzięki czemu

Krakowskie smaki Ani
SERNIK TRUSKAWKOWY Z MASCARPONE NA ZIMNO 125

Przepis znalazłam u mojego guru sernikowego Kasi z bloga Gotuję bo lubię i krótko mówiąc kolejny świetny i pyszny przepis :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat(...)szklanki gorącej wody drugą porcję truskawek zgniatamy widelcem lub blędujemy   ale to już według indywidualnych upodobań czy chcemy uzyskać   kawałki czy  mus truskawkowy po godzinie sernik wyciągamy z lodówki i wylewamy na niego galaretkę wymieszaną z truskawkami i ponownie wstawiamy tortownicę do lodówki najlepiej na całą noc. Źródło:  http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/06/Truskawkowy-sernik-z-mascarpone-na-zimno.html

Słodkie zapomnienie
Liedster Blog 130

Szukałam w internecie  jakiegoś przepisu i trafiłam na blog . Pomyślałam Dlaczego nie? 2. Kiedy odkryłaś/-eś w sobie pasję kulinarną?     Kiedy zobaczyłam że gotowanie od stresowuje mnie totalnie  3. Czy jest w Twojej kuchni coś, czego nie cierpisz?      Nie ma . Jeśli coś  się pojawia ,to pozbywam się tego. 4. Jaka jest Twoja(...)morze. 9. Jakie jest Twoje najprzyjemniejsze kulinarne wspomnienie?    Sernik upieczony w ognisku 10. Co myślisz o fast-foodach?     Profanacja żywności . Powinny zniknąć 11. Kto jest  dla Ciebie  kulinarnym autorytetem?     Nie mam takiego . Kiedyś była moja mama. Gotowała dla samego wojewody Stanisławowskiego

Eli Gotowanie

Proponowane wyszukiwania