gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:94/245)

Herbata Matcha z Limonką 144

Herbata Matcha moja miłość od dawna. Stali obserwatorzy zauważyli, że używam jej często, dodając do koktajli, serników, kremów, ciast, a nawet do ciasta drożdżowego. Według mnie

Blondynka Gotuje
Sernik z brzoskwiniami i daktylami 118

Od Świąt minął ponad m-c, a ja ciągle nie umieściłam wszystkich przepisów. Dziś nadrabiam zaległości i przedstawiam sernik z brzoskwiniami. Smakował wybornie z pijanymi

Gosia gotuje
Sernik z truskawkami i rabarbarem 137

sezon ten już się kończy. Zjadam truskawki z jogurtem naturalnym, ze śmietaną, same truskawki bez dodatków, ale nie byłabym sobą, jakbym nie wykorzystała ich do wypieków. Gdy zobaczyłam ten sernik u Kasi od razu wiedziałam, że muszę go upiec. Jest pyszny, wilgotny i taki w sam raz. Wprawdzie słońca brakuje za oknem, ale jego smak jest typowo letni(...)Rabarbar i truskawki kroimy i zasypujemy w garnku cukrem. Po ok. 15 minutach owoce gotujemy przez około 10 minut (do czasu aż owoce puszczą sok, a rabarbar zmięknie). Obie mąki łączymy z wodą (najlepiej blenderem aby nie było grudek) i wlewamy do owoców. Gotujemy na małym ogniu tylko do zgęstnienia (masa będzie gęściejsza niż budyń). Gorącą masę owocową od razu

dom-agi.pl
Sernik z frużeliną malinową. 190

szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 15 dag masła lub margaryny Wykonanie pysznego sernika z frużeliną malinową: 1. Frużelina malinowa: Maliny płuczmy i dokładnie osuszamy. Przekładamy do garnka, wsypujemy oba cukry i zagotowujemy. Następnie wsypujemy budynie w proszku i gotujemy do zgęstnienia. Frużelinę studzimy. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą(...)pieczenia: Masę serową wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, następnie na masę serową wykładamy ,,kupkami'' lekko wystudzoną frużelinę. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy około 70-80 minut do ładnego zrumienienia sera. Sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 5. Podanie: Gotowy sernik

Izabelawkuchni
SERNIK Z GALARETKĄ MANGO-MARAKUJA 278

przepis na pyszny, delikatny sernik na kruchym, herbatnikowym spodzie przykryty galaretką z mango i marakui. Jej kwaskowaty smak idealnie komponuje się ze słodkim, kremowym serem. Sernik smakuje fantastycznie! Jest świetnym pomysłem nie tylko na lato! Ps. marakuję możecie zamienić np. na pomarańczę – będzie się równie świetnie komponować! Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) MASA SEROWA: * ser biały(...)minut. Pieczemy z kąpielą wodną. Studzimy. GALARETKA: Żelatynę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody, odstawiamy. Pulpę z mango gotujemy z sokiem z marakui oraz cukrem. Lekko studzimy, dodajemy masę żelatynową, mieszamy. Odstawiamy do tężenia. Lekko tężejącą wylewamy na wystudzony sernik, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
Sernik kasztanowy z figami i karmelem kakaowo-anyżowym 206

przygotowane wcześniej ciastka, uklepane na dnie foremki i obłożone plasterkami fig. Sernik pieczemy około godziny. Najpierw 15 minut w 180 stopniach, potem 45-55 minut w 160 stopniach. Powinien równo wyrosnąć (środek też), może pęknąć na wierzchu. Trudno. Wlewamy wodę do garnka, wsypujemy gwiazdki anyżkowe, kakao i gotujemy 15 minut. Wyławiamy gwiazdki, wsypujemy cukier i robimy karmel. Kiedy woda

GRUBY WAŁEK
Sernik amaretto 329

czekoladowym brownie, które uwielbiam. Robiłam już sernik z brzoskwiniami, sernik z borówkami, a teraz przyszedł czas na sernik z migdałami i likierem amaretto.  Składniki na sernik Amaretto: Spód: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru 1 jajko Masa: 900 g kremowego serka typu Philadelphia 1,5 szklanki cukru 4 łyżki mąki 650 śmietany(...)masę na wierzch. Migdały kroimy na mniejsze kawałki, byleby nie za drobno, przekładamy do rondelka i dodajemy resztę składników, gotujemy przez 5 minut aż cukier się roztopi i wszystko zgęstnieje, pozostawiamy na kilka minut do ostygnięcia i kładziemy na wierzch sernika. Całość wstawiamy do lodówki.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Ciasto z wiśniami bez pieczenia. 322

wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Wiśnie dokładnie myjemy i drylujemy, przekładamy do garnka i dolewamy 150 ml wody, Doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy 2 galaretki wiśniowe i mieszamy do czasu, aż całkowicie się rozpuszczą. Odstawiamy do wystudzenia. Do garnka wlewamy 250 ml gorącej wody, dodajemy galaretkę przezroczystą i dokładnie mieszamy(...)przepisów z wiśniami zerknijcie : Pierogi z wiśniami. Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie . Ciasto czekoladowe z wiśniami Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy Sernik z wiśniami Kruche ciasto z wiśniami Nalewka wiśniowa Wiśniowe bułeczki z serem Ciasto z wiśniami bez pieczenia to co lubie gotuje i polecam Ciasto z wiśniami bez pieczenia

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto Jabłkowe z Kremem Serowym 164

pokojowej: 100g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru 85g syropu klonowego 220g twarogu śmietankowego (może być gotowy ser na sernik) cynamon do posypania Ciasto: 1. Rodzynki przełożyć do rondelka i zalać 200ml wody. Postawić na małym ogniu i gotować, aż rodzynki wchłoną wodę ( patrz FILM ), od czasu do czasu można zamieszać. Zdjąć z ognia i odstawić do stygnięcia

Mała Cukierenka
sernik karmelowo - lawendowy 175

Składniki: 1 op pełnoziarnistych herbatników 1 kostka miękkiego masła 3 łyżki posiekanej świeżej lub suszonej lawendy 1 kubek cukru trzcinowego 0,5 kubka wody 4 jajka

Luźna Kuchnia
Sernik z żurawiną 155

cukru trzcinowego sernik: 1 kg sera półtłustego twarogu 1 budyń waniliowy 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 3/4 szklanki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 przyprawa do sernika 1/2 szklanki żurawiny świeżej 1 szklanka śmietany kremówki 30 % dekoracja: orzechy pekan melisa świeża żurawina 2 łyżki musu żurawinowego Spód: Ciastka kruszę blenderem, dodaję roztopione masło i mieszam. Dno formy(...)Żurawinę płuczę i przekładam do garnka, dodaję sok z wyciśniętej cytryny, cukier trzcinowy i gotuję na wolnym ogniu aż żurawina zrobi się miękka i zgęstnieje. Miksuję blenderem i przecieram przez sitko. Dwie łyżki musu odkładam do dekoracji na drugi dzień. Sernik: Ser mielę dwa razy. Przekładam do miski, dodaję jajka, śmietanę, cukier puder, skórkę pomarańczową, przyprawę do sernika, budyń

wesoła kuchnia
Sernik śmietankowo-malinowy 166

będzie całkowicie zimny. Warstwa malinowa: Maliny wsypać do rondelka wlać wodę wsypać cukier dodać sok z cytryny, gotować na wolnym ogniu 3-5 minut, zestawić z ognia wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia. Tężejącą masę wylać na zimny sernik, zostawić na całą noc w lodówce do stężenia

Wanilia i Kardamon
Ciasto drożdżowe bez zagniatania 271

Ciasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik na zimno z galaretką truskawkową - tylko 5 składników! 113

SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ 🍓 Mega delikatny, rozpływa się wręcz w ustach i robi się go w dosłownie chwilę! Proste składniki i znakomity smak ❤️ Składniki: 1kg twarogu sernikowego 3 łyżki żelatyny lub 1 galaretka krystaliczna 1 opakowanie galaretki truskawkowej 80-140 g cukru/erytrolu/ksylitolu (jeżeli używamy galaretek z cukrem - pomijamy) ok. 300 g truskawek Przygotowanie: Twaróg krótko miksujemy. Gotujemy(...)Odstawiamy do lodówki na 1h. W tym czasie pozbawiamy truskawki szypułek. Kroimy je w plastry. Gotujemy 250 ml wody. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w wodzie (ewentualnie dosładzamy). Odstawiamy do wystudzenia. Na lekko już stężałym serze układamy truskawki. Przelewamy galaretkę. Wkładamy do lodówki. Na drugi dzień sernik jest gotowy :) Sprawdź również przepis na  SERNIK LEMON CURD ,  SERNIK

Czarnawisienka
Sernik wiśniowy bez pieczenia 309

łyżki cukru pudru DEKORACJA kilka kostek gorzkiej czekolady 10-12 wiśni (w zależności, na ile kawałków pokroimy sernik) 1 łyżka cukru Wykonanie: SPÓD - masło i czekoladę przełożyć do miseczki, rozpuścić w kąpieli wodnej (miskę ułożyć nad garnkiem z gotującą się, parującą wodą), ostudzić - do malaksera przełożyć herbatniki oraz mieszankę masła i czekolady, wszystko zmiksować do uzyskania konsystencji mokrego piasku(...)wiśnie podgrzewać, aż puszczą nieco soku, który utworzy z cukrem gęsty syrop, a wiśnie zmiękną (nie mogą się rozpaść) - wiśnie delikatnie wyjąć z syropu, ostudzić - czekoladę zetrzeć na wiórki - sernik posypać z wierzchu wiórkami czekolady i udekorować wiśniami z syropu (po jednej na każdy kawałek sernika) - sernik przechowywać pod przykryciem w lodówce

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania