gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:85/245)

Mini serniczki z mascarpone na ciasteczkowym spodzie 285

Uwielbiam serniki. Dlatego tak często je robię. Dziś polecam Wam przepis na mini serniczki z mascarpone na ciasteczkowym spodzie. Przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z malinami i jeżynami 384

Wprawdzie maliny i jeżyny już mi się w ogrodzie skończyły, ale mam jeszcze dla was zaległy przepis na sernik. Sernik był pyszny, więc nie

Ala piecze i gotuje
Szarlotka na kruchym cieście 227

Szarlotka to moje trzecie w kolejności ulubione ciasto zaraz po serniku i cieście czekoladowym (brownie). Możemy ją bardzo szybko i łatwo przygotować jeśli skorzystamy z gotowych

Pyza i Surówka
Sernik chałwowy 148

Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy chałwę. Na święta postanowiliśmy zrobić wariację dobrze wszystkim znanego sernika z naszym smakołykiem. W taki sposób powstał pyszny sernik

Ania i Marcin gotują
Piankowy sernik 352

Sernik pieczemy w temperaturze 170*C przez 50 minut. Około 15 minut przed końcem wierzch ciasta przykrywamy folia aluminiową. Upieczony sernik wyjmujemy z kąpieli wodnej, studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dekorujemy ciasto.  Inspiracja: Gazetka Gotuj Krok po kroku

VioletoweKucharzenie
Sernik bananowy z limonką 229

Sernik bananowy o delikatnym, jednocześnie odurzającym smaku bananów podkręcony limonką zachwyci wszystkich wielbicieli bananów. Gładki, kremowy, jedwabiście doskonały i równy jak stół. Smak wiórków kokosowych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gotowany serniczek 215

Moim najczęstszym i lubianym ciastem jest sernik. Mogę go jeść pod każdą postacią: na zimno, pieczony i moim nowym odkryciem jest gotowany! Coś innego od wszystkich, a smakuje jak pozostałe. :) Składniki: 100g twarogu półtłustego  3 łyżki mleka 1 łyżeczka budyniu śmietankowego 1 jajko słodzidło  Sposób przygotowania: W garnku mieszamy rozgnieciony twaróg i jajko. W szklance mieszamy mleko

Truskawkowa Fiesta
KRUCHE CIASTO-BABECZKI 291

Kruche ciasto jest często wykorzystywane  do różnego rodzaju wypieków. Ja używam go do serników, ciasta z owocami, szarlotki, a także do babeczek, które są bardzo

RAROSSA
Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik) 149

Ciasto smakuje rewelacyjnie i łatwo pomylić je z sernikiem. Naprawdę bardzo go przypomina! Dodatkowo jest szybie i proste w przygotowaniu. Do środka możecie dodać dowolne owoce i użyć mąki pszennej oraz zwykłej kaszy manny. Moja wersja jest bardziej zdrowa, więc nawet cukier zamieniłam na ksylitol. Pooolecam! (Forma o średnicy 18 cm) Ciasto: 150 g mąki orkiszowej ( Radix-Bis ) 1 jajko(...)nektarynki   Przygotować ciasto. Wszystkie składniki szybko zagnieść na jednolite ciasto i schłodzić w lodówce. Przygotować masę. Połowę mleka zagotować z cukrem, a w reszcie rozmieszać budyń. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i wsypać kaszę mannę.   Całość energicznie mieszając - zagotować i pozostawić do przestudzenia. W tym czasie nektarynki pokroić w kostkę. Jajko zmiksować ze śmietaną

Di gotuje
Sernik kajmakowy 424

gdyby sernik za bardzo się rumienił, trzeba przykryć wierzch folią aluminiową.Wyłączyć piekarnik i ostudzić sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Kiedy zupełnie ostygnie, wyjąć i przygotować polewę:Polewa:Pozostałą w puszcze masę kajmakową ogrzać w kąpieli wodnej, dodać 3 łyżki mleka i gotować na malutkim ogniu, aż masa stanie się bardziej płynna. Jeśli będzie miała grudki, należy ją zmiksować

Z butelką mleczka w tle
Warsztaty z Drosed i kukurydzianym kurczakiem 207

jest takie trudne. Część uczestników warsztatów tylko się przyglądała, a niektórzy bardzo ciężko pracowali ucierając pyszny domowy majonez :-). W czasie warsztatów przygotowaliśmy dwa dania:  - pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem  z lubczykiem, smażonym karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym z kardamonem. - pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue podane  z sałatką coleslaw(...)pysznego rosołu, który od początku warsztatów pyrkotał na kuchenkach. Na deser, w ramach niespodzianki Sebastian przygotował dla nas obłędny sernik z musem korzenno- śliwkowym. Pieczone dramstiki drobiowe z pikantnym sosem barbecue i sałatką coleslaw Pierś z kurczaka kukurydzianego gotowana sous vide z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami

Kulinarne przygody Gatity
Jagielnik (sernik) z kaki i morwą białą 180

Jest to definitywnie wykonalne. Po przyjeździe ze studiów do domu, wyczekiwałam momentu w którym wejdę do kuchni i zacznę piec, gotować, kombinować. Niestety czekała na mnie zła wiadomość: blender jest w naprawie. Nie poddałam się, zaparcie dążyłam do zrobienia sernika-jagielnika, który od kilku dni chodził mi po głowie. Jak wyszedł? Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach :D  SKŁADNIKI: JAGIELNIK(...)kokosowego  odrobina mleka migdałowego 2 łyżki słodzika (ksylitol, stewia, miód)  POLEWA: 33g czekolady 100% (może być mniej) łyżeczka oleju kokosowego 1/3 szklanki wody  WYKONANIE: Kaszę jaglaną gotujemy w 2 szklankach wody razem z bananami. Po ugotowaniu, dolewamy mleko migdałowe, dosładzamy, dodajemy olej kokosowy i całość blendujemy (ja wszystko wymieszałam i ugniotłam ;D). Po uzyskaniu gładkiej konsystencji

healthy dreams
Sernik przekładany z truskawkami 150

Świąteczna wersja sernika. Polecam wszystkim, którzy lubią ciasta przekładane. Składniki (blaszka 20x36cm): Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Sernik: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego lub dobrego wiaderkowego 5 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej olejek waniliowy 1/4 kostki margaryny Masa budyniowa(...)przez 50-60 minut. Piekłam 60 minut i to chyba w moim piekarniku za długo, bo spód sernika lekko mi się podpiekł. Następnym razem będę piec 50 minut. 5. Krem: Szklankę mleka zagotować z cukrem, a resztę mleka wymieszać z budyniem. Na gotujące się mleko wlać budyń. Po zagotowaniu ostudzić. Margarynę/Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać zimny budyń

Kuchnia domowa Ani
Ottolenghi. Prosto – recenzja książki 162

klubu kolacyjnego Czytaj, gotuj i jedz poświęcone testowaniu przepisów z najnowszej książki Ottolengiego wydanej nakładem wydawnictwa Filo. MENU: Chilli z rybą i tahini Pappardelle z harissą, czarnymi oliwkami i kaparami Chlebek buraczany z kminkiem i kozim twarogiem Frittata z cukinią Sałatka z kalafiorem, pestkami granatu i pistacjami Sałatka z makaronu ryżowego z ogórkiem i makiem Sernik na zimno(...)danie, zwróciła uwagę, że przepis zakładał gotowanie ryby w garnku zamiast dużo prostszego w przygotowaniu i przy podaniu gościom pieczenia w piekarniku. Były też zastrzeżenia do rozwadniania tahini wodą przez co sezamowa tahina była mało wyrazista w smaku. Jak dla mnie sos chili mógłby być też pikantniejszy. Drugi z testowanych przez Czytaj, gotuj i jedz przepisów to makaron z harissą

Ugotowane pozamiatane

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję