gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:81/245)

Szpajza malinowoł (Pianka malinowa) 178

Bez lato trza kōmbinować1 take maszkyty2, żeby niy trza3 bōło dō ich włōnczać bratruły4. Ta szpajza to je tak po prołwdzie5 barzi6 syrnik na zimno, [...] Artykuł

Chop w kuchni
ZEBRA BORÓWKOWO CYTRYNOWA 243

Orzeźwiający sernik zebra na zimno. Łatwy w przygotowaniu, przepyszny, kolorowy, podobny do zebry truskawkowo-waniliowej , która już dawniej przygotowałam. Polecam  SKŁADNIKI Biszkopt (20 cm

RAROSSA
Proteinowy sernik oreo 226

{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Jest weekend, wi\u0119c oczywi\u015bcie na blogu rozpusta Tym razem mam dla Was przepis na proteinowy sernik oreo

Mostek w kuchni
Sernik z brzoskwiniami w czekoladowym cieście 332

Dziś zapraszam Was na pyszny sernik z brzoskwiniami w czekoladowym cieście . Zachęcam do pieczenia Dla nas połączenie idealne – delikatny sernik otulony czekoladowym ciastem

Słodkie okruszki
Wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady 362

Dziś zapraszam Was na pyszny wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady . Taki deser smakiem i uroczo różowym kolorem zawsze wywołuje uśmiech na mojej twarzy

Słodkie okruszki
Sernik z kandyzowanymi wiśniami na markizowym spodzie 337

W moim domu kocha się serniki. Właściwie nie wyobrażam sobie żadnych świąt, rodzinnych spotkań bez tego ciasta. Dziś zapraszam Was na przepis na pyszny

Słodkie okruszki
Tofurnik z matchą 237

  Ten konkretny tofurnik robiłam trzy razy. Za pierwszym razem zdjęcia zwyczajnie nie wyszły. Za drugim razem zjedliśmy całość przed sesją zdjęciową. Za trzecim razem skończyła

Gotuj z Blue Raven
Desery 334

Batoniki z musli Czytaj dalej »

Gotuj z Misiem
Jabłecznik orzechowo serowy 512

cukru 2 łyżki margaryny 2 budynie waniliowe ¾ szklanki mleka Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do tego dodać ser i margarynę. Gotować parę minut cały czas mieszając. Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.  Masa jabłkowa 1 kg jabłek 1 budyń śmietankowy ½ szklanki soku jabłkowego Jabłka obrać(...)cukru 2 łyżki margaryny 2 budynie waniliowe ¾ szklanki mleka Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do tego dodać ser i margarynę. Gotować parę minut cały czas mieszając. Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.  Masa jabłkowa 1 kg jabłek 1 budyń śmietankowy ½ szklanki soku jabłkowego Jabłka obrać

w mojej kuchni
Sernik na kruchym cieście z pierniczkami. 197

kakao przekładamy do garnka, dodajemy gorącej wody i mieszamy, tak żeby powstała gęsta papka. Dodajemy masło lub margarynę, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Polewę zdejmujemy z ognia i mieszamy aż będzie gęsta i szklista. Polewę rozsmarowujemy na zimnym serniku. 5. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Po tym czasie kroimy

Izabelawkuchni
Delikatny sernik z czekoladą i truskawkami 298

oraz : 500 g truskawek Czekoladę połamać na małe kawałki, wrzucić do metalowej miseczki. Dodać masło. Miseczkę postawić nad rondlem z gotującą się wodą. Woda nie może dotykać miseczki. Mieszać masę do rozpuszczenia się całej czekolady i połączenia składników. Schłodzony sernik wyjąć z tortownicy. Wierzch ciasta równomiernie polać ciepłą polewą czekoladową. Udekorować dowolnie truskawkami. Smacznego

maniapieczenia
Sernik potrójnie cytrynowy - najlepszy! 273

temperaturze 100 stopni przez 3 godziny. Studzimy przy uchyonych drzwiczkach piekarnika. Krem cytrynowy, lemon curd (kremu wyszło mi sporo, do sernika zużyłam ok. 1/3 - resztę przechowuję w szczelnym pojemniku w lodówce) Rondelek umieszczamy na większym garnku z gotującą się wodą. Do rondelka wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy cukier, sok i skórkę z cytryn i dokładnie mieszamy. Jak masa(...)skończy się masło. Po dodaniu i rozpuszczeniu całego masła - cały czas podgrzewamy mieszając - po pewnym czasie krem zacznie gęstnieć. Wtedy zdejmujemy go z ognia i studzimy. Na przestudzony sernik wykładamy wystudzony krem - inaczej ciasto może nam się rozbabrać. Krem robi się całkiem długo - ja mieszałam ponad 20 minut. Ale dla tego smaku warto poświęcić każdą minutę tego żmudnego procesu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
SERNIK KAWOWY 208

Wspaniały sernik kawowy na kakaowym spodzie. Delikatny, lekki i puszysty. Z lśniącą polewą kakaową i mocnym akcentem kawy.  Do przygotowania masy serowej użyłam ricotty i mascarpone, dzięki czemu sernik uzyskał wyjątkowo puszystą i wilgotną strukturę.  Dzięki pieczeniu z parą wodną, nie popękał i pozostał w jasnym kremowym kolorze. W razie potrzeby ricottę można zastąpić gładkim twarogiem(...)masło. Dodajemy cukier, kakao, wodę i kawę rozpuszczalną.  Stawiamy na małym ogniu i mieszając podgrzewamy do zagotowania. Gotujemy krótko, 1 minutę, aż polewa lekko zgęstnieje, zrobi się gładka i lśniąca, bez widocznych ziarenek cukru. Odstawiamy z ognia.  Boki zimnego sernika obkrajamy nożykiem i przekładamy na paterę. Na wierzchu rozprowadzamy ciepłą polewę

cool and minty
Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy 219

masę do tortownicy i równą warstwą uklepujemy – mnie najwygodniej robi się to dnem szklanki. Uklepany spód sernika schładzamy w lodówce. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Po 10 minutach zalewamy ją wrzątkiem, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i studzimy. Nie gotujemy i nie podgrzewamy już bardziej żelatyny, bo to niszczy jej żelująco-usztywniające właściwości. Jeśli dacie(...)połowę zostawiamy w misce. Truskawki myjemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek i blendujemy lub drobno rozgniatamy widelcem. Łączymy z pozostałą masą serową i wylewamy od środka na białą masę.   Sernik chłodzimy przez minimum 7-8 godzin, najlepiej jednak schłodzić go przez noc. Podajemy deser zaraz po wyjęciu z lodówki, udekorowany świeżymi sezonowymi owocami – truskawkami, czereśniami, porzeczkami, jeżynami i listkami mięty

Karo in the Kitchen
Sernik z kulkami orzechowymi i masą kokosową 219

ostygnięcia. Masa kokosowa: 300 ml mleka stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy oraz cukier. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Do budyniu dodajemy wiórka kokosowe i gotujemy na małym ogniu przez 3 min. Budyń przykrywamy folią aluminiową, aby na wierzchu nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia(...)Masło ucieramy aż będzie puszyste, następnie dodajemy stopniowo ostygnięty budyń i ucieramy.  Połową masy smarujemy jeden z biszkoptów. Następnie układamy upieczony sernik, który przykrywamy drugą połową masy i drugim biszkoptem.  Czekoladę mleczną łamiemy na mniejsze kawałki do rondelka, dodajemy 4 łyżki mleka i rozpuszczamy. Przez cały czas polewę należy mieszać. Następnie gotową polewą smarujemy wierzch ciasta. Białą

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania