cukru 2 łyżki margaryny 2 budynie waniliowe ¾ szklanki mleka Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do tego dodać ser i margarynę. Gotować parę minut cały czas mieszając. Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta. Masa jabłkowa 1 kg jabłek 1 budyń śmietankowy ½ szklanki soku jabłkowego Jabłka obrać(...)cukru 2 łyżki margaryny 2 budynie waniliowe ¾ szklanki mleka Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do tego dodać ser i margarynę. Gotować parę minut cały czas mieszając. Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta. Masa jabłkowa 1 kg jabłek 1 budyń śmietankowy ½ szklanki soku jabłkowego Jabłka obrać
w mojej kuchnikakao przekładamy do garnka, dodajemy gorącej wody i mieszamy, tak żeby powstała gęsta papka. Dodajemy masło lub margarynę, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Polewę zdejmujemy z ognia i mieszamy aż będzie gęsta i szklista. Polewę rozsmarowujemy na zimnym serniku. 5. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Po tym czasie kroimy
Izabelawkuchnioraz : 500 g truskawek Czekoladę połamać na małe kawałki, wrzucić do metalowej miseczki. Dodać masło. Miseczkę postawić nad rondlem z gotującą się wodą. Woda nie może dotykać miseczki. Mieszać masę do rozpuszczenia się całej czekolady i połączenia składników. Schłodzony sernik wyjąć z tortownicy. Wierzch ciasta równomiernie polać ciepłą polewą czekoladową. Udekorować dowolnie truskawkami. Smacznego
maniapieczeniatemperaturze 100 stopni przez 3 godziny. Studzimy przy uchyonych drzwiczkach piekarnika. Krem cytrynowy, lemon curd (kremu wyszło mi sporo, do sernika zużyłam ok. 1/3 - resztę przechowuję w szczelnym pojemniku w lodówce) Rondelek umieszczamy na większym garnku z gotującą się wodą. Do rondelka wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy cukier, sok i skórkę z cytryn i dokładnie mieszamy. Jak masa(...)skończy się masło. Po dodaniu i rozpuszczeniu całego masła - cały czas podgrzewamy mieszając - po pewnym czasie krem zacznie gęstnieć. Wtedy zdejmujemy go z ognia i studzimy. Na przestudzony sernik wykładamy wystudzony krem - inaczej ciasto może nam się rozbabrać. Krem robi się całkiem długo - ja mieszałam ponad 20 minut. Ale dla tego smaku warto poświęcić każdą minutę tego żmudnego procesu
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Wspaniały sernik kawowy na kakaowym spodzie. Delikatny, lekki i puszysty. Z lśniącą polewą kakaową i mocnym akcentem kawy. Do przygotowania masy serowej użyłam ricotty i mascarpone, dzięki czemu sernik uzyskał wyjątkowo puszystą i wilgotną strukturę. Dzięki pieczeniu z parą wodną, nie popękał i pozostał w jasnym kremowym kolorze. W razie potrzeby ricottę można zastąpić gładkim twarogiem(...)masło. Dodajemy cukier, kakao, wodę i kawę rozpuszczalną. Stawiamy na małym ogniu i mieszając podgrzewamy do zagotowania. Gotujemy krótko, 1 minutę, aż polewa lekko zgęstnieje, zrobi się gładka i lśniąca, bez widocznych ziarenek cukru. Odstawiamy z ognia. Boki zimnego sernika obkrajamy nożykiem i przekładamy na paterę. Na wierzchu rozprowadzamy ciepłą polewę
cool and mintymasę do tortownicy i równą warstwą uklepujemy – mnie najwygodniej robi się to dnem szklanki. Uklepany spód sernika schładzamy w lodówce. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Po 10 minutach zalewamy ją wrzątkiem, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i studzimy. Nie gotujemy i nie podgrzewamy już bardziej żelatyny, bo to niszczy jej żelująco-usztywniające właściwości. Jeśli dacie(...)połowę zostawiamy w misce. Truskawki myjemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek i blendujemy lub drobno rozgniatamy widelcem. Łączymy z pozostałą masą serową i wylewamy od środka na białą masę. Sernik chłodzimy przez minimum 7-8 godzin, najlepiej jednak schłodzić go przez noc. Podajemy deser zaraz po wyjęciu z lodówki, udekorowany świeżymi sezonowymi owocami – truskawkami, czereśniami, porzeczkami, jeżynami i listkami mięty
Karo in the Kitchenostygnięcia. Masa kokosowa: 300 ml mleka stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy oraz cukier. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Do budyniu dodajemy wiórka kokosowe i gotujemy na małym ogniu przez 3 min. Budyń przykrywamy folią aluminiową, aby na wierzchu nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia(...)Masło ucieramy aż będzie puszyste, następnie dodajemy stopniowo ostygnięty budyń i ucieramy. Połową masy smarujemy jeden z biszkoptów. Następnie układamy upieczony sernik, który przykrywamy drugą połową masy i drugim biszkoptem. Czekoladę mleczną łamiemy na mniejsze kawałki do rondelka, dodajemy 4 łyżki mleka i rozpuszczamy. Przez cały czas polewę należy mieszać. Następnie gotową polewą smarujemy wierzch ciasta. Białą
kulinarne odsłony patinadaje się do potraw typu curry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis wkrótce), i jako substytut mleka kokosowego (rozpuść 50 g kremu w 100 ml ciepłej wody). Najlepiej przechowywać krem w szafce
Qlinarnie i QlinarnieSernik z jogurtów greckich jest wyjątkowo puszysty, niczym ptasie mleczko :) Jest pyszny i z pewnością zrobi wrażenie na wielu z Was :) Gorąco polecam ;) Składniki na masę jogurtową: 3 jogurty greckie po 400 g (ja użyłam tych z Bie….ki :) 8 jajek ¾ szklanki cukru 2 cukry wanilinowe 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 3/4 szklanki oleju Składniki na kruche(...)masła 3łyżki kakao 3łyżki cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować chwilkę do rozpuszczenia wszystkich składników i połączenia się w kremową masę. PS. Polecam polać sernik musem ze świeżych truskawek, pycha
The Sweet DamselKlasyczny krem cytrynowy lemon curd, sprawdza się jako dodatek lub baza do wielu ciast i deserów. Moje ulubione połączenie to sernik cytrynowy z lemon curd. Lemon curd w połączeniu z serkiem mascarpone tworzy wyśmienity krem do kruchych babeczek, muffinek lub bezy. Na jego bazie stworzycie wyśmienite desery oraz ciasta na zimno lub pieczone. Doskonale smakuje wyjadany samodzielnie wprost(...)całość przelać ponownie do rondla i ustawić na małym ogniu. Cały czas mieszając, gotować lemon curd, aż zacznie gęstnieć. Gotowy lemon curd przelać do słoiczka. Używać do polewania ciast ( serników ), wypełniania kruchych korpusów tart lub babeczek, jako baza do kremów lub zajadać wprost ze słoiczka. SERNIK CYTRYNOWY Z LEMION CURD - przepis Smacznego
kolorowotorcikowoserowa: 3 żółtka 2 szkl śmietany kremówki 30/36%- 2op 200g lub 1- 500g 0,5 szkl cukru 2serki homogenizowane- mogą być waniliowe lub 1 naturalny i 1 waniliowy: wtedy sernik będzie mniej słodki. Serki mogą też być owocowe, czekoladowe lub straciatella.W zależności od tego na co mamy ochotę 1 małe opakowanie żelatyny- 90g 0,5 szkl wody(...)masła. Przygotowanie: do garnka wlewamy wodę, do miski wbijamy żółtka, dolewamy 0,5 szkl śmietany kremówki i wsypujemy cukier. Miskę ustawiamy nad garnkiem z gotującą się wodą i ucieramy masę w kąpieli wodnej. W międzyczasie gotujemy wodę, aby rozpuścić żelatynę. 1,5 szkl śmietany ubijamy z odrobiną cukru. kiedy masa jajeczna będzie puszysta, odstawiamy ją do ostygnięcia, następnie dodajemy serki
Luźna Kuchniaszklanki wypestkowanych wiśni nadwiślanka 50 ml miodu pitnego Dwójniak Wypestkowane wiśnie zalewamy miodem pitnym Dwójniak i odstawiamy na czas przygotowania sernika. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie a następnie we wrzątku. Zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 12 minut. Ugotowaną przekładamy do misy miksera, dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz miód i sok z cytryny(...)odstawiamy do przestudzenia. Masło przekładamy do garnuszka, dodajemy mleko oraz posiekaną czekoladę. Na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając rozpuszczamy składniki. Gdy ładnie się połączą gotową polewą przykrywamy wystudzony sernik. Na polewie układamy podsmażone wiśnie. Smacznego :) Przepis bierze udział w konkursie Blog ze Znakiem Smaku
Mienta blogGotowe w : 2 h Nadeszła pora na ciasta z dodatkiem rabarbaru. Uwielbiam go chyba pod każdą postacią, ale przeglądając internet nigdzie nie natknęłam się na sernik z rabarbarem, dlatego postanowiłam go zrobić. Wyszedł idealnie puszysty , intensywnie rabarbarowy i oczywiście zniknął w jeden dzień. Składniki na biszkopt 3 jajka 9 dkg mąki 9 dkg cukru Składniki na masę serową(...)litra wrzątku. Zimną i nadal płynną galaretkę wylewamy na masę rabarbarową i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Rabarbarowy sernik na zimno pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone Przepisy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisygorącej wody i mieszamy, tak żeby powstała gęsta papka. Dodajemy masło lub margarynę, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Polewę zdejmujemy z ognia i mieszamy aż będzie gęsta i szklista. Gotową polewę rozsmarowujemy na zimnym serniku. Odstawiamy do zastygnięcia polewy. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Zamiast sera w wiadereczku można użyć inny
Izabelawkuchni