lata to mnóstwo czasu i czuję się dumna, iż spędziłam go tak produktywnie :). Na koniec podziękowania za to, że czytacie, gotujecie i komentujecie. Uzależniłam się od Was! :) Na zmiksowani.pl i blogu trwa moja akcja-konkurs dotycząca wspólnego pieczenia sernika. Polega ona na tym, że uczestnik musi dołożyć coś od siebie do podanego przeze mnie przepisu bazowego . W sobotę wpadłam
Przepisy AleksandryWitajcie :) Nie znam takiej osoby która pogardziła by kawałkiem sernika. Dzisiaj taki prosty przepis bez ciasta kruchego którego nie cierpię w sernikach a na herbatnikowym spodzie. Na wierzch zamiast lukru czy polewy czekoladowej proponuję galaretkę z gotowanymi malinami, o tej porze roku to tylko mrożone ale też wybornie smakują. Ciasto jest lekkie i delikatne, do niedzielnej(...)delikatnie łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia a spód w herbatnikami. Na herbatniki delikatnie wyłożyć ser. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni i piec około 50 minut. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach wyłączonego piekarnika, gdy będzie dość chłodny wyciągamy blaszkę i odstawiamy w zimne miejsce do całkowitego schłodzenia. Zamrożone maliny przełożyć do garnka, dodać cukier i zagotować
Sama słodycz i szczypta chiliminut , po tym czasie wyjąć z wody blaszkę ale zostawić sernik w piekarniku do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach . Jak sernik będzie już zimny robimy mus czekoladowy. Czekolady wrzucamy do miseczki ,którą ustawiamy na garczku z gotującą się wodą ,cały czas mieszamy tak aby czekolada się rozpuściła,w połowie możemy zdjąć z kuchenki , dodajemy masło , spirytus i kawę ,mieszamy(...)ubijając , zmniejszamy obroty do najniższych i dodajemy połowę ubitych białek ,mieszamy ,dodajemy ubitą śmietanę i na koniec resztę białek , wszystko mieszamy delikatnie łyżką i gotowy mus wykładamy na zimny sernik , wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą . Smacznego
Wypieki Renemałe kawałki od 1-2 cm. Do dużego rondla wlać wodę, wsypać cukier i pokrojony rabarbar. Gotować ok. 5 minut, odcedzić. Wodę z gotowania zlać, rozpuścić wodą aby łącznie było 1/2 litra płynu i rozpuścić w tym galaretę. Odstawić do wystudzenia. Na przestudzony sernik rozłożyć równo rabarbar i zalać tężejącą galaretką. Można również rabarbar włożyć do galaretki, kiedy lekko
Apetyczna babeczka170C, a następnie ok. 30 minut w 150C. PANNA COTTA MANGO: Żelatynę mieszamy z 50 g zimnej wody, odstawiamy. Śmietanę gotujemy z cukrem, lekko przestudzoną mieszamy z masą żelatynową i pulpą mango. Lekko chłodzimy, wylewamy na upieczony, przestudzony sernik, zostawiamy na noc w lodówce. Warto poczekać! Jest przepyszny! CIEKAWOSTKA! Nie wiem czy wiecie, ale KSYLITOL to substancja słodząca naturalnego
Ostra na Słodkoforemkę z wodą , która zapewni odpowiednią wilgotność. Pieczemy ok godziny ,aż masa serowa będzie zwarta. Po tym czasie zostawiamy sernik w piekarniku do wystudzenia , a następnie schładzamy kilka godzin w chłodnym miejscu. Mleko mieszamy z wiórkami kokosowymi i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu. Zestawiamy z ognia , wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy az ta się całkowicie rozpuści. Odstawiamy
Malinowa Kawiarenkanastępnie zmniejszamy temperaturę do 120°C i pieczemy jeszcze 80 minut. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze sernik na 10 minut w zamkniętym, wyłączonym piekarniku. Studzimy w temperaturze pokojowej. Mrożone owoce podgrzewamy w rondelku wraz z cukrem waniliowym i ok. 1/4 szklanki wody. Gotujemy przez ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia, chwilę odczekujemy i dodajemy galaretkę. Mieszamy, żeby się rozpuściła
Poezja smakuSernik z wiśniami Zapraszam dzisiaj na pyszny sernik z wiśniami . Przepis znalazłam w książce Dr Oetkera jednak troszkę go zmieniłam . Sernik jest mięciutki , rozpływający się w ustach :) przygotowany na spodzie herbatnikowym .Jeśli wam się podoba to zapraszam po przepis :) Składniki :250g serka mascarpone500 g sera białego śmietankowego150 g cukru5 jajek 1 cukier wanilinowy Dr . Oetkera(...)temp 180 st około 50 minut Do garnka przełożyć wiśnie , dodać 1 szkl wody, 1 /2 szkl cukru i cukier wanilinowy , gotować około 10 minut , następnie wsypać dżemix i wymieszać. Letnią masę wiśniową wyłożyć na zimny sernik. Odstawić na 1 godzinę do stężenia. SMACZNEGO
Sama słodycz i szczypta chiliBez lato trza kōmbinować1 take maszkyty2, żeby niy trza3 bōło dō ich włōnczać bratruły4. Ta szpajza to je tak po prołwdzie5 barzi6 syrnik na zimno, [...] Artykuł
Chop w kuchniOrzeźwiający sernik zebra na zimno. Łatwy w przygotowaniu, przepyszny, kolorowy, podobny do zebry truskawkowo-waniliowej , która już dawniej przygotowałam. Polecam SKŁADNIKI Biszkopt (20 cm
RAROSSA{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Jest weekend, wi\u0119c oczywi\u015bcie na blogu rozpusta Tym razem mam dla Was przepis na proteinowy sernik oreo
Mostek w kuchniDziś zapraszam Was na pyszny sernik z brzoskwiniami w czekoladowym cieście . Zachęcam do pieczenia Dla nas połączenie idealne – delikatny sernik otulony czekoladowym ciastem
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na pyszny wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady . Taki deser smakiem i uroczo różowym kolorem zawsze wywołuje uśmiech na mojej twarzy
Słodkie okruszkiW moim domu kocha się serniki. Właściwie nie wyobrażam sobie żadnych świąt, rodzinnych spotkań bez tego ciasta. Dziś zapraszam Was na przepis na pyszny
Słodkie okruszkiTen konkretny tofurnik robiłam trzy razy. Za pierwszym razem zdjęcia zwyczajnie nie wyszły. Za drugim razem zjedliśmy całość przed sesją zdjęciową. Za trzecim razem skończyła
Gotuj z Blue Raven