gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:73/245)

Sernik z białą czekoladą i granatem 163

Piękna i upalna pogoda więc na ochłodę proponuje sernik na zimno. Na blogu jest wiele pomysłów ale zrobiłam kolejny bo serniczki cieszą się u mnie dużym powodzeniem. Tym razem wersja z granatem i białą czekoladą. składniki: spód 200 g herbatników kakaowych 120 g masła masa serowa z białą czekoladą 1 kg zmielonego sera 200 g białej czekolady 2 łyżki(...)składniki się połączyły. Dodać resztę sera i ponownie zmiksować. Do rondelka wlać mleko i dodać żelatynę. Odstawić na chwilę aby napęczniała. Następnie mleko podgrzać i rozpuścić żelatynę, nie gotować. Żelatynę przestudzić a następnie dokładnie zmiksować z masą serową. Masę przełożyć do schłodzonej tortownicy. Wierzch ładnie wyrównać. Posypać pestkami granatu, pestki lekko wcisnąć w masę serową. Posypać jeszcze odrobiną startej białej

Monia miesza i gotuje
Sernik z dynią na ciasteczkowym spodzie 153

siedzi w mojej głowie już ponad rok, od kiedy to zaczęłam eksperymentować z gotowaniem na większą skalę. Potem zaczęłam się bardzo zdrowo odżywiać i wszelkie słodycze poszły w odstawkę. Dziś nadal odżywiam się zdrowo, nie mniej jednak lubię od czasu do czasu upiec dobry sernik lub inne ciasto, które oczywiście będzie mniej tłuste i zdrowsze niż inne. Największym grzechem

Mango Papaja
Sernik na zimno z truskawkami 424

potrafię gotować wiecie wszyscy. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że jeszcze bardziej nie potrafię piec. Ciasto droźdżowe zawsze będzie miało zakalec, a dwukolorowe marmurki w moich rękach staną się murzynkami. Tak się akurat złożyło, że wczoraj był Dzień Ojca, a mój Tato lubi sernik - to była motywacja do tego, by sprawdzić, czy ciast bez pieczenia też nie potrafię robić :DGotowy

Kulinarne zapędy Kokosa
Sernik z białą czekoladą i kokosem 480

Polewa: Po wystudzeniu przygotowujemy polewę. Białą czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy śmietanę i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Gotujemy na para około 5 minut. Przelewamy jeszcze ciepła na wierzch sernika, wygładzamy. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi. Sernik chłodzimy kilka godzin w lodówce

VioletoweKucharzenie
Sernik jagodowo czekoladowy 136

Kawa najlepiej smakuje z kawałkiem domowego ciasta! Ten sernik jest kremowy i puszysty. Jedynym minusem tego ciasta jest długi czas pieczenia! Ale na taki smak warto poczekać! W połączeniu z jagodami jest obłędny! Spód: 250 g ciastek kakaowych Hit 70 g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 100 g białej czekolady(...)Polewa: Po wystudzeniu przygotowujemy polewę. Białą czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy śmietanę i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Gotujemy na para około 5 minut. Przelewamy jeszcze ciepła na wierzch sernika, wygładzamy. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi. Sernik chłodzimy kilka godzin w lodówce

VioletoweKucharzenie
Sernik z frużeliną jagodową 191

naczynie z wodą. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C i piec sernik 1 godzinę 40 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do wystygnięcia. W rondelku zagotować jagody z wodą i cukrem. Do gotujących się dodać rozprowadzoną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Napęczniałą żelatynę dodać do gorących jagód – wymieszać dokładnie

kolorowotorcikowo
Sernik z białą czekoladą i czereśniami 176

temperaturze 150 stopni C przez około 75 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie chłodzimy w lodówce przez około 12 godzin. Sos czereśniowy:  Drylowane czereśnie wsypujemy do rondelka, zalewamy likierem oraz sokiem z cytryny. Wkładamy korę cynamonu. Gotujemy wszystko razem około 10 minut, aż owoce puszczą sok. Wyjmujemy cynamon(...)Dokładnie mieszamy skrobię w wodzie i szybkim ruchem wlewamy do rondelka, momentalnie zaczynając mieszać. Rondelek wstawiamy z powrotem na ogień i gotujemy, nie przerywając mieszania, aż sos zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wylewamy na schłodzony sernik. Dekorujemy świeżymi czereśniami

Smakowity Blog Kulinarny
Pucharek "sernikowa rozkosz" 146

Jeśli przejadły się Wam tradycyjne serniki, mamy dla Was zupełnie inne rozwiązanie. Coś co może zrobić każdy, czyli deser, którego głównym składnikiem są serki homogenizowane. Jest lekko, nie za słodko i co najważniejsze smacznie!  Pucharek "sernikowa rozkosz" SKŁADNIKI: - 1 pomarańczowa galaretka - 1 cytrynowa galaretka - 2 mandarynki - 125 g borówek - 1 łyżeczka żelatyny - ¼ szklanki mleka - 330 ml śmietanki(...)nasz deser. Pomarańczową galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu rozpuszczamy w gorącej wodzie i wlewamy do pucharków, tak by w każdym było mniej więcej po równo. Zostawiamy do stężenia. Gotujemy ¼ szklanki mleka i wsypujemy do środka łyżeczkę żelatyny, wszystko mieszamy do rozpuszczenia się grudek. Śmietankę ubijamy na sztywno i dzielimy ją po równo na dwie części. Teraz będziemy potrzebować dwóch

Związek na patelni
Sernik jesienny z masłem orzechowym 126

masło orzechowe ze śmietanką. Dokładnie wymieszaj, nie gotuj! Masło ma się tylko ładnie połączyć ze śmietanką w trakcie podgrzewania. Masa nie może być gorąca, tylko lekko ciepła. Masłem orzechowym posmaruj wierzch przestudzonego sernika. Wyłóż gęsto owoce oraz pokrojone kawałki figi. Udekoruj orzechami i migdałami. Ciesz swe podniebienie sernikiem!   Artykuł Sernik jesienny z masłem orzechowym pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Sernik z czekoladą -niebo w gębie! 167

ostudzenia. W międzyczasie ubij pianę dodając po trochu resztę cukru. Następnie wymieszaj pianę z czekoladową masą i wylej na sernik. Wstaw do lodówki na 3 godziny lub na noc. W małym rondelku zagotuj wiśnie z cukrem i gotuj przez 10 minut. Odstaw do ostudzenia. Rozpuść czekoladą i wylej na gładką powierzchnię np. marmurową deskę. Kiedy czekolada dobrze zastygnie skrob

codojedzenia
Sernik jeżynowy 164

Wspaniały, jesienny wypiek. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 1 hr 20 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 1 hr 20 min Spód 300 g czekoladowych ciastek degistve 80 g masła Sernik 700 g twarogu 250 g mascarpone 400 g jeżyn 200 g cukru pudru

Wędrówki po kuchni
Sałatka z kozim serem i figami 186

Sałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowy sernik z karmelizowaną pomarańczą 165

zmniejszam temperaturę do 110°C i piekę jeszcze przez 30 min. W razie konieczności wierzch nakrywam folią aluminiową. Upieczony sernik wyjmuję i odstawiam do wystygnięcia. Do rondelka wsypuję brązowy cukier, wlewam wodę i gotuję, aż masa nabierze złotego koloru. Nie mieszam, tylko obracam rondelkiem przesuwając karmel po jego dnie.  Do gorącego karmelu ostrożnie wlewam śmietankę, mieszam łyżką drewnianą

Ciasteczkowy Potwór
Urządzamy kuchnię. Wyspy kuchenne 109

które sprawia, że dodatkowo nabieramy apetytu na pyszne dania. Jak to wygląda w miastach? Jeśli powierzchnia kuchni na to pozwala, z powodzeniem poza gotowaniem i jedzeniem, można zrelaksować się przy ulubionym serialu czy podczas pieczenia sernika rozwiązywać krzyżówki lub oglądać program kulinarny. Spożywanie posiłków w kuchni jest znacznie bardziej komfortowe niż np. w pokoju czy na balkonie, nie potrzeba obsługiwać(...)najlepiej, czy zgromadzone fundusze będą wystarczające czy etap pracy należy podzielić. Bardzo ważna jest odpowiedź na pytania: czy lubimy zajęcia wykonywane w kuchni, czy wspólne, integracyjne i rodzinne gotowanie i przygotowywanie potraw sprawia nam przyjemność. Może się okazać, przy planowaniu przestrzeni kuchennej, że gotowanie jest dla nas czystym i niemiłym obowiązkiem, który realizujemy jedynie dla żony czy męża.  Rozplanowanie

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania