gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:103/245)

Zupa z topinamburu 143

Witajcie po świętach. Czy udało się Wam nie przejeść? Nie brać dokładek? Nie sięgnąć po czwarty kawałek sernika? Bo pogoda spacerom nie sprzyjała, to fakt. Choć

Gotuj z Blue Raven
Korzenny sernik dyniowy 164

Aromatyczny, bardzo kremowy, zachwycający kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni(...)Przygotować sos karmelowy: na patelni z grubym dnem zgotować wodę z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem.   Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu

Fitsweet.me
Korzenny sernik dyniowy 156

Aromatyczny, bardzo kremowy, zachwycający kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni(...)Przygotować sos karmelowy: na patelni z grubym dnem zgotować wodę z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem.   Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu

Fitsweet.me
Sernik z musem czekoladowym 3188

jeden z najbardziej eleganckich serników jakie zrobiłam. Śnieżnobiały, z czekoladowym musem. Bardzo delikatny, wręcz aksamitny. Może tylko odrobinę zbyt słodki. Jak dla mnie najlepszy około 30-40 minut po wyjęciu z lodówki. Myślę, że to może być fajne ciasto aby uczcić dzisiejszy Dzień Matki Sernik: 1 kg sera na sernik (u mnie Piątnica z wiaderka) 3 łyżki mąki(...)mieszamy. Rozprowadzamy ostrożnie na podpieczonym serniku. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 10-15 minut. Sernik odstawiamy do całkowitego przestudzenia Do metalowej miski lub garnka dajemy wszystkie żółtka (6 sztuk), przesiane przez sito kakao, schłodzoną śmietanę oraz około 50 g drobnego cukru. Naczynie ze składnikami wstawiamy na garnku z lekko gotującą się wodą (tak by dno naczynia

Smaki Na Talerzu
Sernik chałwowy z musem truskawkowym. 251

Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1 godziny w 170C. Jednak należy kontrolować czas pieczenia. Kiedy sernik ostygnie przygotowujemy mus truskawkowy.   Przygotowanie musu; Truskawki przebieramy, myjemy. Jeśli są mrożone najpierw je rozmrażamy. Następnie blendujemy na gładki mus. Przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu kilka minut. Słodzimy do smaku. W garnuszku w 2-3 łyżkach wody rozpuszczamy

Radość kipiąca uśmiechem.
SAJGONKI Z ZUPEK TYPU CHINSKIEGO 99

się żurek na białej kiełbasie i z jakiem, a chrzanu dodaje się o zupy w trakcie gotowania. U męża w w rodzinie je się żurek na kiełbasie podlaskiej z jajkiem, pieczywem, białym serem i chrzanem dodanym na talerz przed samym podaniem.  Sernik jest zarówno w Lublinie jak i w Warszawie. Obydwa pyszne... bo teść rób z brzoskwiniami

Kuchnia w oparach
Ciasteczka owsiane z żurawiną 224

podwoić ilość składników i od razu zrobić więcej Dajcie znać jak Wam smakowały, smacznego! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Ciasteczka owsiane z żurawiną Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 25 minut Składniki 100 g mąki 100 g miękkiego masła łyżeczka proszku do pieczenia jajko szczypta soli

Kuchnia Bazylii
Poza sezonem: konfitura z czerwonych pomarańczy 145

godziny, aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji (im dłużej gotowana, tym gęstsza będzie konfitura).  Pod koniec gotowania dodać utłuczony w moździerzu pieprz. Konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zamknąć, ostudzić, ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! Mojej używam namiętnie do naleśników, a także do ostatniego sernika dyniowo-pomarańczowego . Pasowała tam idealnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lukrowany Serniczek 199

Składniki:   1 op maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka

Luźna Kuchnia
Sernik kawowy na krakersach 329

talerza, domownicy nie wierzyli że może być dobry na słonych krakersach, a jednak był wyśmienity. Sernik kawowy na krakersach Składniki: masa kawowa biały ser w kostkach - 1 kg cukier - 3/4 szkl śmietana kremówka - 2 szkl kawa rozpuszczalna - 3 łyżeczki woda gotowana do kawy - 3 łyżeczki żelatyna - 3 łyżeczki woda gotowana do żelatyny - 0,5 szkl Na spód formy krakersy

Kuchnia Danusi
Sernik puszysty 208

Składniki: 80dkg sera 100 ml śmietany 4 jajka 5 dkg masła 2 szkl cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy Przygotowanie: Ser mieszamy z

Luźna Kuchnia
Sernik Jasia i Małgosi 340

czas, ale któregoś dnia sama sobie wjechałam na ambicję. Nie poprzestałam na wypróbowywaniu sprawdzonych przepis. Poszłam dalej i stworzyłam własne proporcje. W taki sposób powstał sernik Jasia i Małgosi.Składniki spodu:2 paczki herbatników,1/4 kostki masła.Herbatniki pokruszyć dokładnie. Można to zrobić za pomocą blendera lub wkładając je do mocnego woreczka i uderzając wałkiem(...)garnuszku, dodać masło i mleko. Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając do rozpuszczenia cukru i zgęstnienia. Polać ciasto po lekkim przestudzeniu. Ja dodatkowo posypałam polewę gorzkim kakao i brązowym cukrem.Drobne rady odnośnie pieczenia sernika:* Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Najlepiej wyjąć je z lodówki 2 -3 godziny przed pieczeniem.* Żeby sernik był wilgotny i nie popękał można

Codzienna kuchnia niecodzienna
SERNIK CREME BRULEE Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI 218

szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KANDYZOWANE POMARAŃCZE: Dokładnie wyszorowane i sparzone wrzątkiem owoce kroimy w ok. 5 mm plastry, wyciągamy pestki. Wodę gotujemy z cukrem, dodajemy owoce i gotujemy na bardzo małym ogniu przez ok. 1,5-2 godzin. W trakcie gotowania co ok 30 minut obracamy. Po ugotowaniu osuszamy. SPÓD: Ciasteczka blendujemy na pył, dodajemy roztopione masło, mieszamy, wylepiamy blachę wyłożoną(...)150C. CREME BRULEE: Przygotowujemy je ok. 30 minut przed końcem pieczenia. Kremówkę gotujemy z drobnym cukrem i ziarnami wanilii. Wyłączamy. Żółtka miksujemy kilkanaście sekund ( tak, by się rozbełtały, ale nie napowietrzyły ), a następnie cieniutkim strumieniem wlewamy gorącą śmietankę cały czas mieszając łyżką. CAŁOŚĆ: Upieczony sernik odstawiamy na ok. 5 minut ( poza piekarnikiem ), temperaturę obniżamy do 120C. Na wierzch sernika

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania