gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:103/245)

SERNIK DEKADENCKI Z DOMOWĄ POLEWĄ TOFFEE 451

studzić sernik przez 5 minut w zamkniętym piekarniku, następnie stopniowo otwierać drzwiczki i stopniowo studzić sernik. Wyjąć z piekarnika i ustawić na kratce, całkowicie ostudzić. Wstawić sernik do lodówki (bez przykrycia) na minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc.  Można próbować zdjąć obręcz przed wstawieniem do lodówki ale u mnie spód był dość luźny, ściągnął(...)umieścić w rondelku i mieszając zagotować. Gdy cukier się rozpuści gotować masę na małym ogniu przez ok.15-20 minut lub do czasu aż będzie gęsty. Od czasu do czasu zamieszać i sprawdzać czy masa nie przywiera do dna garnka. Sos ostudzić. Orzeszki wymieszać z 1/4 sosu i udekorować nimi wierzch sernika. Resztą sosu polewać kawałki sernika na talerzach. Sos można przed

Smaczne Zdrowe
PUSZYSTY SERNIK Z JEŻYNOWĄ POLEWĄ 209

zeszytu z przepisami", w oryginale sernik oblany jest cytrynowym lukrem, ale w ramach porządków w zamrażarce postanowiłam pozbyć się zamrożonych jeżyn i zrobiłam do sernika jeżynową polewę.  Sernik jest wysoki i bardzo puszysty a dodatek jeżynowej polewy dodatkowo wzbogacił jego smak ... To jeden z moich ulubionych! :-) Składniki: 1 kg  mielonego twarogu 1 i 1/3 szkl. cukru(...)upieczeniu wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Jeżynowy mus:Jeżyny umyć, wraz z cukrem gotować na małym ogniu ok 20 minut, aż większość się rozgotuje. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczone jeżyny zblendować z płynną czekoladą na gładki mus. Polać nim wystudzony sernik, chłodzić w lodówce, aż polewa całkowicie zastygnie

Walijskie Pichcenie
Cytrynowy sernik na zimno 3526

400ml śmietanki 30% 80g cukru 15g cukru cytrynowego 3 żółtka 20g żelatyny Przygotowanie sernika: Zaczynamy od przygotowania spodu. Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Wykładamy tortownicę ( 21cm ) folią spożywczą, a następnie ciastka połączone z masłem, tworząc ciasteczkowy spód. Żelatynę namaczamy wg. instrukcji na opakowaniu. W garnku gotujemy wodę, na garnek stawiamy miskę, do której wrzucamy żółtka, cukry i wlewamy 100ml(...)ubijamy na sztywno pozostałe 300ml śmietanki i łączymy z tężejącą masą. Wylewamy na spód z ciastek, odstawiamy do lodówki na 1,5-2 godziny. Dekorujemy według uznania Artykuł Cytrynowy sernik na zimno pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Sernik na zimno z galaretką 313

sernika 250 g mąki 90 g cukru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka zimnej wody Masa serowa 250 ml śmietanki 250 g kremowego twarożku 2 żółtka 250 ml mleka 5 listków żelatyny 150 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty Owocowa galaretka 500 g mrożonej mieszanki owocowej 8 listków żelatyny 200 ml wody 100 g cukru Przygotuj spód do sernika(...)garnka. Wlej wodę, dodaj cukier i zagotuj. Gotuj przez pięć minut. Zdejmij z kuchni, odciśnij z wody żelatynę i dodaj do owocowej mieszanki. Zamieszaj i odstaw w chłodne miejsce. Kiedy galaretka zacznie się ścinać wylej ją na spód schłodzonego sernika. Najlepiej robić to dużą łyżką aby równomiernie rozprowadzić owoce. Wstaw sernik do lodówki na dwie godziny

codojedzenia
10 słodkich przepisów na święta 106

spodzie. Wytrzymają całe święta na stole, pod warunkiem, że nikt nie zacznie ich jeść… bo jak już zacznie to znikną w kilka minut wszystkie . 5. Sernik Nowojorski I czas na klasyk! Sernik, u mnie nowojorski. Rozbroił całe święta, jedno obejście stołu z kawałkami tego ciasta i talerz był pusty. Jest bardzo kremowy, lekko cytrynowy i nie zauważysz(...)Znowu smak czekoladowy wzmocniony mocnym espresso, przez co masa kakaowa przypomina trochę brownie. 7. Sernik warstwowy o smaku lodów czekoladowych Spód przypomina kruche ciasteczko, warstwa sernikowa z kakao wygląda i smakuje jak lody czekoladowe, a wszystko pokryte bitą śmietaną i czekoladą. Ogólnie bardzo prosty sernik, który nie ma prawa opaść, bo ser nie ląduje w piekarniku. 8. Ciasto

Słodkie Gotowanie
Sernik Lemon Curd 87

SERNIK LEMON CURD 🍋 Ja wiem, że część ma już dość jedzenia świątecznego ale ten sernik jest lekki jak piórko i szczerze polecam go zrobić w przyszłości - mówi to osoba, która nienawidzi wypieków z posmakiem cytrynowym 😅 tego zjadłam sama połowę 🤭 Składniki: Sernik: 1 kg sera sernikowego (zmielony twaróg) 2 duże jajka 2/3 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 2 budynie waniliowe/śmietankowe(...)masło. Podgrzewamy do momentu aż masa zacznie się gotować i zgęstnieje. Przecieramy ją przez sitko aby była idealnie gładka. 2 jajka ucieramy ze słodzidłem. Stopniowo dodajemy twaróg. Budynie mieszamy w miseczce z mlekiem. Dodajemy do masy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową. Sernik pieczemy ok. 60 min. Studzimy w piekarniku, przy uchylonych

Czarnawisienka
Jogurtowy sernik z owocami w galaretce 102

pieczenia. Masą ciasteczkową wylepić dno formy. Formę włożyć do lodówki na czas przygotowywania sernika. Żelatynę wsypać do rondelka. Zalać odrobiną wody (tylko do przykrycia żelatyny) i odstawić na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać ją lekko na niewielkim ogniu aż do rozpuszczenia (nie gotować!!). Odstawić na bok do przestygnięcia. Żelatyna musi być chłodna, ale wciąż płynna(...)spodem. Wlać masę jogurtową, wyrównać wierz i wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin do stężenia. Wybraną galaretkę rozpuścić w odpowiedniej, podanej na opakowaniu ilości wody. Przestudzić. Na zastygniętym serniku jogurtowym ułożyć ulubione owoce. Zalać częścią galaretki i wstawić do lodówki do stężenia. Na stężoną galaretkę ułożyć kolejną warstwę owoców i znowu zalać częścią galaretki. Czynność powtarzać do wykorzystania wszystkich

olalacooking
Sernik na zimno z galaretkami 154

galaretki wiśniowe- 2 opak galaretki kolorowe - 4 szt Przygotowanie : Galaretki kolorowe rozpuścić każdą w szklance gotowanej wody, wylać do płaskiego naczynia, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Gotowe  kolorowe galaretki pokroić w  kostkę. Następne wiśniowe galaretki rozpuścić w 800 ml gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, ostudzić. Mocno schłodzoną kremówkę ubić(...)łyżce serka waniliowego, dalej ubijać. Następnie wlać żelatynę, zmiksować. Do masy serowej włożyć kostki galaretek, lekko łyżką wymieszać. Tortownicę wyłożyć herbatnikami, wylać masę serową , odstawić do zastygnięcia. Wierzch sernika zalać galaretką wiśniową, odstawić do lodówki nacałą noc. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
OREO MIĘTOWE I O SMAKU SERNIKA TRUSKAWKOWEGO 145

Dziś chcę Wam przedstawić pyszne OREO tak ale zupełnie inny smak niż u Nas w Polsce. Dzis testuję Oreo Miętowe i Oreo Sernik Truskawkowy. Już

Gotowanie Patki
Sernik truskawkowy na zimno 262

W czasie upałów nie mam ochoty stać przy piekarniku. Wtedy do kawy robię słodkości bez pieczenia lub takie, które można zrobić szybko i z małym nakładem

Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno z owsianym spodem 140

A oto wersja sernika, na nietypowym spodzie, z zastosowaniem ciemnej mąki, płatków owsianych, siemienia lnianego, orzechów, migdałów, Składniki: 0,5 szklanki mąki gryczanej 1,5 szklanki

kgwjanczewo
Sernik zdziwiony 311

Sernik zdziwiony, dlaczego zdziwiony? dlatego, że jest bardzo płynny kiedy wylewa się na blaszkę i wydaje się, że się nie uda, a mimo tego wrażenia

kgwjanczewo
Zupa z topinamburu 132

Witajcie po świętach. Czy udało się Wam nie przejeść? Nie brać dokładek? Nie sięgnąć po czwarty kawałek sernika? Bo pogoda spacerom nie sprzyjała, to fakt. Choć

Gotuj z Blue Raven
Korzenny sernik dyniowy 155

Aromatyczny, bardzo kremowy, zachwycający kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni(...)Przygotować sos karmelowy: na patelni z grubym dnem zgotować wodę z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem.   Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu

Fitsweet.me
Korzenny sernik dyniowy 144

Aromatyczny, bardzo kremowy, zachwycający kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni(...)Przygotować sos karmelowy: na patelni z grubym dnem zgotować wodę z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem.   Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania