gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:95/245)

Sernik na bananowym spodzie + życzenia 130

Dziś siedzę w domu i gotuję więc mogę zasypać Was przepisami, to już trzeci i na tym zaprzestaję ;) Dodatkowo chciałabym Wam złożyć najserdeczniejsza życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych: Miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze. Pracy, która pomaga żyć. Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie! ;* Składniki(...)fruktozy lub inne słodzidło Sposób przygotowania: Banana rozduszamy widelcem na miazgę  dodajemy pozostałe składniki na spód i mieszamy  tortownicę owijamy z zewnątrz folią aluminiową (potem będziemy piec sernik w kąpieli wodnej) , a środek wykłądamy papierem do pieczenia  przygotowane ciasto rozsmarowujemy na spodzie tortownicy  pieczemy w temp. 170 stopni przez 10 minut  w tym czasie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 159

następnie dodajemy jajka, i po łyżce mąkę z dodatkami. Gotowe ciasto wylewamy do foremki o wymiarach 38 x 25 Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Składniki na sernik: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl. cukru cukier waniliowy 400 ml kremówki 4 łyżki mąki ziemniaczanej Kajmak : 3/4 szkl. mleka(...)godz. w temp. 180 C. Kajmak : Wlewamy mleko do rondelka , wsypujemy cukier . Gdy masa zacznie się gotować , cały czas mieszamy do momentu aż zgęstnieje i nabierze beżowego koloru. Na koniec ucieramy z miękkim masłem. Ciepłą masą smarujemy wierzch i boki sernika. Wstawiamy do lodówki i najlepiej na drugi dzień - jemy i delektujemy się :) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Sernik z czekoladą i jagodami bez pieczenia 139

Upały upały upały...a my mamy ochotę na coś słodkiego a zarazem lekkiego..i tak...  Sernik z czekoladą i jagodami na zimno bez Pieczenia

Gotowanie Patki
Sernik owocowa kopuła 117

Pamiętacie czekoladową kopułę ? w ten sam sposób powstała owocowa kopuła czyli po prostu sernik zrobiony w misce. Tylko tym razem na owocowo i powstał z

Monia miesza i gotuje
Sernik (z wiaderka) na kruchym spodzie z polewą czekoladową 610

Klasyka zawsze w modzie i w smaku :) Uwielbiam serniki, to właśnie za nimi szczególnie tęsknie mieszkając w Niemczech. Te tutejsze puszyste i lekkie nie mogą

Tagebuch po polsku
Tureckie ciasto jogurtowo-cytrynowe 261

Lekkie i bardzo cytrynowe ciasto, które szalenie przypomina w smaku tradycyjny sernik z twarogu :)  Zdecydowanie warto spróbować! Tureckie ciasto Składniki: 400g tłustego jogurtu np

Tagebuch po polsku
Rustykalny sernik z orzeszkami ziemnymi 236

Nadprodukcja masła orzechowego zaowocowała tym oto sernikiem. Sernik dla koneserów, bo wielbiciele orzeszków ziemnych będą zachwyceni jego smakiem. Masło orzechowe występuje w masie serowej, nadając

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z Baileys z polewą z białej czekolady oraz karmelizowanymi orzeszkami ziemnymi 374

czasie piekarnik wyłącz i zostaw w nim sernik przez całą noc. Sernik wyjmij dopiero rano. Dzięki temu będzie delikatny, po prostu pyszny :) Przygotuj karmelizowane orzeszki: Orzeszki upraż na suchej teflonowej patelni. Do rondelka wsyp uprażone orzeszki, dodaj cukier i odrobinę wody. Gotuj tak długo, aż cukier się rozpuści i zacznie się karmelizować. Cały czas mieszaj, aby równomiernie pokryć(...)wodnej rozpuść połamaną na kostki czekoladę, dodaj odrobinę mleka i cały czas mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewę rozprowadź po ostudzonym serniku. Udekoruj również ostudzonymi karmelizowanymi orzeszkami. Sernik trzymaj w lodówce. Przed podaniem go gościom, warto go wcześniej wyjąć z lodówki (tak z 2 godziny wcześniej). The post Sernik z Baileys z polewą z białej czekolady

Moja Delicja
Sernik z marakują - pychota 121

Zjawiskowy sernik z marakują, po prostu rozpływający się w ustach, idealny na świąteczne okazje. Pięknie się prezentuje i ma niezwykły, egzotyczny smak. Delikatny, bardzo kremowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik mocno czekoladowy z lentilkami i budyniem 194

Udekorować kakaem i lentilkami. DODATKOWO: Warstwa budyniowa. Dowolny budyń waniliowy przygotować wedle zaleceń producenta. Gdy będzie jeszcze wodnisty podczas gotowania dodać żelatynę (1 łyżka rozpuszczona w 1/2 szklance wody). Zagotować do zgęstnienia. Odstawić aby masa budyniowa przestygła. Następnie zalać sernik w tortownicy

ClauditteMissCooking
Sernik z malinowa nutą 108

Jestem miłośnikiem serników. Już od kilku lat na święta wszystkie ciasta piecze córka. Co roku też pyta się co ma upiec, a ja zawsze wybieram sernik. Dzisiaj prezentuję sernik z malinową nutą, troszkę dla urozmaicenia. Składniki: Ciasto: 1 kostka tłuszczu ( margaryna ) 1 ½ szklanki cukru 3 łyżki kakao(...)Razem gotujemy 5 łyżek wody 1 cukier wanilinowy 4 jajka ( oddzielamy żółtka od białek ) 1 ½ szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 opakowanie twarogu ( wiaderko 800 – 1000 gram ) 4 jajka 1 szklanka cukru ½ kostki masła 1 szklanka malin Wykonanie: Kostkę margaryny, cukier , cukier wanilinowy i wodę gotujemy razem przez 5 minut. Od powstałej masy odlewamy ½ szklanki. Pozostałą

Smaki Ewy
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 165

Wegańskie aromatyczne prawie-puree z marchwi i kalafiora Chleb marchewkowy na zakwasie Marchewka w pomarańczowym sosie Marchewka na ostro Sernik marchewkowo - pomarańczowy Rolada marchewkowa z nadzieniem kremowym Kasza jaglana z karmelizowaną w miodzie marchewką Chleb z marchewką i jabłkiem Gotowana młoda marchewka z sosem z tahiny Bulion z marchewką i białą fasolą Lody marchewkowe Gajar halwa Makaron z marchewką

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 311

ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Jako spód sernika użyłam ciasta z tego przepisu , również z sernika ;) klik  . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla(...)godz. w temp. 180 C. Kajmak : Wlewamy mleko do rondelka , wsypujemy cukier . Gdy masa zacznie się gotować , cały czas mieszamy do momentu aż zgęstnieje i nabierze beżowego koloru. Na koniec ucieramy z miękkim masłem. Ciepłą masą smarujemy wierzch i boki sernika. Wstawiamy do lodówki i najlepiej na drugi dzień - jemy i delektujemy się :) Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sernik z rosą. 323

jest moją pasją- wolę gotować, ale to ciasto urzekło mnie smakiem, a kropelki rosy sprawiają, że zachwyca swym widokiem. Moja córka jest fanem tego sernika. Kupowałam go z zaprzyjaźnionej restauracji, ale postanowiłam zmierzyć się z nim- upiec serniczek sama! Ciasto jest delikatne i pięknie się prezentuje. Niektórzy nazywają je "Łzy teściowej". Sernik piekłam w blaszce prostokątnej wymiary: 30x25cm. Rosa

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania