gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:121/245)

Labneh z rabarbarem gotowanym w soku pomarańczowym 136

zajadałam się mieszkając we Francji. Można go też użyć do serników. Emilka bardzo polubiła jogurt w tej formie, zajada się takim z lodówki i mówi, że smakuje jak lody. Ona lubi bez dodatków, ja lubię coś dorzucić. A jako, że jest sezon na rabarbar proponuję Wam dodatek w postaci gotowanego w soku pomarańczowym rabarbaru z dodatkiem kardamonu i miodu

Cooking for Emily
Labneh z pieczonym rabarbarem 83

zajadałam się mieszkając we Francji. Można go też użyć do serników. Emilka bardzo polubiła jogurt w tej formie, zajada się takim z lodówki i mówi, że smakuje jak lody. Ona lubi bez dodatków, ja lubię coś dorzucić. A jako, że jest sezon na rabarbar proponuję Wam dodatek w postaci gotowanego w soku pomarańczowym rabarbaru z dodatkiem kardamonu i miodu

Cooking for Emily
Wytrawne rurki z ciasta francuskiego 225

Robiłam już rurki z ciasta francuskiego na słodko wiec teraz wersja wytrawna. Rurki nadziałam masą twarogową w dwóch smakach-jedna z łososiem wędzonym a druga z

Monia miesza i gotuje
Sernik czarno – biały, Izaura 247

To jest bardzo stary przepis na serniczek, pyszny. Moja siostrzyczka przypomniała mi o nim. Buziak Masło, cukier,kakao, cukier waniliowy i wodę zagotować. Gotować 5 minut

Kuchnia Pokoleń
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Świąteczne menu skomponowane przez dietetyka 204

pełnoziarnistymi uszkami. Dania główne Pełnoziarniste pieczone pierogi ze szpinakiem. Gotowane pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami. Komosa ryżowa lub kasza jaglana ze szpinakiem, figami i tofu. Zdrowa kutia z amarantusa lub kaszy bulgur. Ravioli z ciecierzycą. Gołąbki wigilijne z kaszą gryczaną. Bigos wigilijny z orzechami i ciecierzycą. Desery Sernik na bazie tofu z makiem. Pierniczki. Śnieżne kuleczki fasolowe. Domowy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Seromakowiec 268

zimno, na ciepło, z owocami, z bakaliami i tych z makiem również dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na moim zdaniem najlepszy przepis na seromakowiec lub jak ktoś woli sernik z makiem ;)   Spód: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 margaryny 2 żółtka 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto(...)jajek 1 jabłko 0,5 margaryny 6 łyżek kaszy mannej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki rodzynek 1 łyżka skórki pomarańczowej garść posiekanych orzechów włoskich szczypta soli Mak gotujemy z wodą. Następnie mielimy 2-3 razy (ja jeśli mam czas mielę 2 razy, jeśli nie tylko raz i też nikt nie skarży się z tego powodu). Oddzielamy żółtka

Cynamonowe szczęście
Serniczek na zimno- błyskawiczny i kremowy. 136

     Jest pyszny, kremowy i wprost nie można mu się oprzeć. Pięknie się prezentuje i szybko się go robi, ale jeszcze szybciej znika. Dzięki

Rozpustne gotowanie
Puree z dyni. 210

     Dziś przedstawię mój sposób na bardzo proste przygotowanie puree z dyni. W sezonie przygotowuję sporą ilość, dzielę w około 250 g porcje, każdą

Rozpustne gotowanie
Biszkopty 102

Jakoś ostatnio natchnęło mnie na słodkości. Ogólnie lubię ciężkie ciasta, dużą ilość bitej śmietany lub kremów, czy serniki. Tym razem jednak miałam inną wizję słodkości

dom-agi.pl
PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM WEDŁUG SIOSTRY ANIELI 1289

CIASTO Z BUDYNIEM I MALINAMI Bardzo proste szybkie oraz uniwersalne ciasto kruche. -Proste ponieważ wszystkie składniki mieszamy razem w jednym

RAROSSA
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 141

owoców.  S ERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT , do wykonania w ekspresowym tempie.  SERNIK Z KULKAMI I POLEWĄ MORELOWĄ ,  niecodziennie wyglądający i zachwycający smakiem , SERNIK KRÓLEWSKI   dobrze znany i z kruszonką. Wartość odżywcza 1 porcji (wyszło 10) 235 kcal B 14 g W 18 g T 15 g Wszystkie zimne składniki powinny być(...)wody lub mleka ▸4 jajka ▸50 g czekolady gorzkiej ▸dosłodzić wedle uznania polewa ▸2 miarki odżywki białkowej+wiórki kokosowe  lub 50 g białej czekolady Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy na mleku lub wodzie. Do ugotowanej dodajemy rozpuszczoną gorzką czekoladę i jeszcze ciepłą miksujemy na gładką masę. 2. Herbatniki kruszymy i łączymy z masłem rozpuszczonym. Wylepiamy tym spód formy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Miodownik z wkładką serową 288

lodówki na min. 30minut.  Schłodzone ciasto wałkujemy na prostokąt wielkości blaszki. Przekładamy, dziurkujemy widelcem i pieczemy w temp 180st C ok 15 minut.    3. Sernik: Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem, dodajemy podwójnie zmielony biały ser oraz budynie. Miksujemy na gładki krem. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i dodajemy do masy serowej. Delikatnie(...)tackę i odrywamy papier.  (Zdjęcia mi się zawieruszyły ;)) 4. Krem kawowy: Żółtka, jajko oraz cukier puder ubijamy w kąpieli wodnej (ja użyłam garnka z podwójnym dnem do gotowania mleka). Kawę rozpuszczalną oraz zwykłą zalewamy 3 łyżkami wrzącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia i wlewamy powolutku do ubijanych żółtek. Masę jajeczną wkładamy do garnka z zimną wodą i studzimy ubijając jeszcze

Kuchnia w czekoladzie
Toffi serniczki w pucharkach 201

Dziś zapraszam Was na szybki i pyszny deser. Toffi serniczki w pucharkach są idealne na słodką osłodę dnia lub szybki deser dla niespodziewanych gości. U mnie

Słodkie okruszki
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 221

wzór mokrego piasku. Wylepić dno tortownicy ∅ 19 cm, dobrze ugniatając i wstawić do lodówki. Kaszę kilkakrotnie wypłukać w zimnej wodzie, a następnie tuż przed gotowaniem, przelać na sicie wrzątkiem. Mleko zagotować i dodać kaszę. Gotować na małym ogniu przez około 10-15 min. Powinna być bardzo miękka. Jeszcze ciepłą zmiksować dokładnie blenderem na gładki krem. Czekolady rozpuścić nad kąpielą wodną(...)szczyptą soli i delikatnie wmieszać w masę. Wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piekarnik rozgrzać do 180*C, a po włożeniu sernika zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. W czasie kiedy sernik się piecze przygotować polewę łącząc śmietanę z cukrem waniliowym. Po upływie godziny wysunąć blachę z piekarnika i rozsmarować polewę. Zapiekać jeszcze przez

https:KKuchniaMniam
Skórka pomarańczowa kandyzowana. 145

się rozpuścił, garnek przykrywamy pokrywką , stawiamy na ogień i zagotowujemy. Do gotującego się syropu wsypujemy pokrojoną skórkę pomarańczową , mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż skórka zrobi się szklista, a syrop zgęstnieje, będzie się powoli zlewał cienkim strumieniem z łyżki, gdy podniesiemy ją do góry. Na końcu gotowania dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, dokładnie mieszamy. Gotową skórkę przekładamy gorącą(...)czystych słoiczków i szczelnie zamykamy wieczkami. Przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu. Taką skórkę możemy przechowywać nawet przez kilka miesięcy.   T aka skórka doskonale nadaje się do serników, keksów, pierników oraz do dekoracji ciast i ciasteczek.  G dy zależy nam, aby skórka nie miała na sobie dużo syropu, to tuż przed jej użyciem przelewamy ją gorącą wodą

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania