gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:210/372)

Zupa gulaszowa węgierska 337

mięso zacznie mięknąć, dodajemy przecier i wrzucamy warzywa – gotujemy jeszcze około 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Prawdziwa zupa gulaszowa węgierska – Gulyasleves – może być podawana z małymi kluseczkami, posypana natką pietruszki. Podobne przepisy Zrazy wołowe jak u babci Egzotyczny krem z dyni Krem szparagowy biały Kurczak po czerkiesku .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px

Pociąg Do Kuchni
Rosół drobiowo - wołowy 334

wygodniej, przekładamy do garnka. Włoszczyznę myjemy, obieramy, dokładamy do kurczaka. Cebulę spiekamy na ogniu lub na suchej patelni, dokładamy. Wołowinę obmywamy i wkładamy do reszty, dosypujemy soli pieprzu i zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na ogień. Jak wyjdą "szumowiny" ściągamy z rosołu. Zmniejszamy gaz na "pyrkający" i gotujemy aż do miękkości mięsa. (Gotowanie na małym ogniu jest ważne, aby rosół był

Pelusiowa Kuchnia
Rolada kanapkowa z szynkowara 155

płat schabu wykładamy usmażone pieczarki oraz rozbitą pierś z kurczaka. 3. Całość zwijamy w roladę. 4. Okręcamy dookoła sznurkiem spożywczym. Kropimy olejem i posypujemy resztą przypraw i posiekanym czosnkiem. Zostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. 5. Po leżakowaniu w lodówce, wkładamy do szynkowara, zamykamy i gotujemy w garnku z wodą (ma jej być tyle, bo dosięgała do 2/3 szynkowara

Kuchnia w czekoladzie
Paprykarz węgierski 151

wersja raczej ostatnich lat, związana ze zdrową modą na lżejsze odżywianie. Kurczaka używano, ale wtedy występował poćwiartowany w kawałkach w towarzystwie plastrów boczku i niewielką ilością sosu. Cóż, lekkie to danie nie jest, już widzę Wasze miny - słonina, skwarki i kwaśna śmietana zagotowana z mąką! :) Już w trakcie gotowania paprykarza miałam spore obawy o mój żołądek, nieprzyzwyczajony nawet w zimie

Kuchnia Prezydentowej
Spaghetti Caprese 202

będzie miękka i wszystkie składniki się połączą.  W tym czasie gotujemy makaron. Kroimy mozarellę w plastry. Układamy na talerzu makaron, sos, mozarellę, przyozdabiamy listkami bazylii. Na koniec posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Bon appetit! Ze swojej strony proponuję również do tego dania dodatek w postaci piersi z kurczaka.  Pierś należy umyć, pozbawić błon i następnie pokroić w podłużne

Garniec Magalie
Gulasz z żołądków drobiowych 215

Składniki: -ok. 1 kg żołądków ( u nas z kurczaka ) -2 marchewki -3 ząbki czosnku -3 łyżki mąki kukurydzianej -2,5 l bulionu warzywnego -2-3 łyżki masła -olej -sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi -ciemny sos sojowy W dwóch litrach bulionu z dodatkiem ząbka czosnku i marchewki  gotujemy do miękkości umyte żołądki. Marchewkę odławiamy wcześniej ( po ok. 15 minutach gotowania). Odławiamy

Maminek kulinarny
Kalafior i brokuł, trochę czosnku... 193

Pospałyśmy, poleżałyśmy, poczytałyśmy książki, a do pieczonego kurczaka na obiad, przygotowałam tę prostą sałatkę.  składniki: 1/2 główki świeżego kalafiora 5-6 różyczek brokuła (świeżego lub mrożonego) 2-3 rzodkiewki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu naturalnego  sól, pieprz do smaku Różyczki brokuła gotujemy na parze lub w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia

bistro mama
Piekielne udka z kurczaka 204

smażenia dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Jeśli nie jesteśmy pewni czy kurczak w środku nie jest surowy, możemy go delikatnie naciąć nożem i po prostu sprawdzić czy mięso jest w środku białe. Jeśli jest ok to zdejmujemy go z patelni i odczekujemy kilka minut przed podaniem. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, frytkami, ryżem lub jak u mnie (najzdrowiej) z kaszą gryczaną

Tanie przepisy studenckie
Duszone mięsa w owocowym sosie 154

mięsko: 6 plasterków szynki wieprzowej 2 ćwiartki z kurczaka pęczek świeżej młodej polskiej włoszczyzny pieprz świeżo zmielony 400 g suszonych śliwek 200 g suszonych daktyli 3 duże cebule 500 g pieczarek Do głębokiej patelni wlewamy 1 litr wody, góra 1.5 litra. Dodajemy umyte mięsko i gotujemy. Jeżeli pojawią się szumowiny to wyławiamy. Następnie dodajemy umyte warzywa z włoszczyzny, marchew, pietruszkę

ClauditteMissCooking
Owsiano - żołędziowe pancakes z sosem porowo - marchewkowym :) 147

wody - 150 g marchewki - 45 g pora - 150 g piersi z kurczaka - przyprawy: sól, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, imbir (wg uznania) Do zagęszczenia: - 15 g mąki owsianej (czubata łyżka) - 30 g jogurtu naturalnego - 2 łyżki zimnej wody Warzywa kroimy w talarki. Zagotowujemy wodę. Do wrzącej wody wrzucamy warzywa, gotujemy ok. 15 minut. Następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś oraz przyprawy

Zdrowie na języku :P
Kurczak w boczku ( ze szpinakiem i groszkiem ) 181

łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Na papierze pergaminowym układamy filety z kurczaka , posypujemy solą , pieprzem i rozmarynem.Przykrywamy drugim papierem i rozbijamy  na ok. 1,5 plastry.Rozgrzewamy olej , dodajemy pokrojony w paseczki boczek , przesmażamy , a następnie dodajemy mięso.Na wolnym ogniu smażymy do miękkości.W tym czasie gotujemy groszek ( al dente )  , a na patelni podsmażamy szpinak , dodając do niego drobno posiekany czosnek + przyprawy ( sól

Ostra na Słodko
Sałatka z makaronem ryżowym 463

makaronu ryżowego-jedno wędzone udko lub wędzona pierś z kurczaka-groszek lub kukurydza konserwowa-kilka ogórków konserwowych ( my dodaliśmy 7 ) -kilka suszonych pomidorów ( my dodaliśmy 5 )-papryka-3 duże liście kapusty pekińskiej-kawałek pora-2 łyżki posiekanego świeżego koperku-majonez-przyprawa warzywna-pieprz   W osolonej wodzie gotujemy wg przepisu na opakowaniu makaron ryżowy.Przelewamy zimną wodą

Maminek kulinarny
ZUPA Z PIERSI KURCZAKA 184

Pyszna, zdrowa, szybka i (powinnam napisać w pierwszej kolejności) niskokaloryczna zupka sam raz na chłodne dni. Można ją zajadać bez najmniejszych wyrzutów sumienia to jej

Walijskie Pichcenie
gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami... 1306

gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1/2 pęczka piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i na gorącym oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, podsmażać wszystko z 5 minut na większym ogniu mieszając wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa ogórkowa 167

robocie kuchennym. Przekładamy do 2,5-3 litrowego garnka. Pierś z kurczaka kroimi na drobne kawałki i wrzucamy do garnka. Ziemniaki obieramy, a następnie kroimi w centymetrową kosteczkę. Dokładamy do pozostałych składników. Dodajemy masło, łyżkę vegety, kostkę rosołową oraz odrobinę pieprzu. Wszystko to zalewamy litrem wrzątku. Mieszamy i gotujemy na średnim ogniu około 15 minut.W międzyczasie kroimi ogórki na mniejsze

W mojej holenderskiej kuchni
Brak tytułu 169

warsztatach uczestniczyło tylko 10 osób z całej Polski :) 4 godziny wspólnego gotowania minęło niczym krótka chwila. Atmosfera panująca w kuchni była wspaniała. Zarówno uczestnicy jak i organizatorzy - bardzo mili :) Dowiedzieliśmy się dużo ciekawych rzeczy, zgłębiliśmy tajniki sztuki kulinarnej, poznaliśmy podstawy - m. in - jak wybrać świeżą rybę, jak filetować kurczaka, jak zrobić własną przyprawę garam masala i wiele innych... Mam wielką

kolorowotorcikowo
Kurczak w sosie miodowym 548

wody fix Knorr "Kurczak w sosie miodowym" Wykonanie:1. Cebulę, paprykę i kurczaka pokroić w 2 cm kostkę. Całość podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do składników na patelni. Na koniec dodać zielony groszek.3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut.4. Danie podawać z ryżem lub makaronem ryżowym

Pasja Smaku
Zupa brokułowa 245

obgotować. I tak powstała szybka zupa brokułowa. Składniki :* udko z kurczaka  * brokuł* 3 ziemniaki* marchewka* pietruszka* seler* sól , pieprz* 2 łyżki jogurtu naturalnego * łyżka otrębów owsianych* koperekPrzygotowanie :Mięso i włoszczyznę ugotować do miękkości. Pokroić ziemniaki w małą kostkę, dodać do zupy. Wyciągnąć mięso, pokroić. Dodać brokuł, gotować przez chwilę, przyprawić zupę. Jogurt wymieszać z otrębami, dodać do zupy

Magiczne Życie Marty
Morelowo-żurawinowa pierś w olejowych ziołach z amarantusem 249

danie mięsne lub rybne przygotowane na ciepło z wykorzystaniem oleju smakowego Kujawski. Może moje nie jest "pieczyste", ale chciałem pokazać, że również w takiej formie przygotowywania jedzenia jakim jest gotowanie w parowarze jest miejsce dla oleju kujawskiego z ziołami. Trzymajcie kciuki, wyniki za 2 dni, choć na pewno wielu bardziej doświadczonych blogerów wzięło też udział i zrobiło super pieczyste dania(...)saszetka 30 ml oleju Kujawskiego z bazylią 1 łyżeczka oleju Kujawskiego Cytryna z bazylią 50g suszonych moreli  30g suszonej żurawiny z sokiem z granatu filet z piersi kurczaka  4 łyżki ziarna amarantusa bio 5 łyżek sałaty roszponki Przyprawy : curry pieprz czarny   Filety z piersi kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy i wycinamy kieszonkę. W otwór kładziemy

Parowar Faceta
Polska zupa szczawiowa. 183

takich kupnych ze słoika (tylko należy pamiętać by wybierać szczaw siekany, a nie mielony). Zachęcam do spróbowania, bo jest naprawdę pyszna!!! Składniki na polską zupę szczawiową 2 ćwiartki z kurczaka lub szyja indycza, lub kości na zupę 3 marchewki 1 pietruszka 1 nieduży seler 1 por 3-4 ziemniaki 1 pęczek szczawiu lub szczaw w słoiku 1 liść laurowy(...)sosów 1 łyżka koperku      Mięso lub kości zalewamy 2-2,5 litrami wody, lekko solimy, dodajemy liść laurowy, ziarenka ziela i pieprzu, i gotujemy 30 minut. W tym czasie obieramy marchewki i kroimy w krążki, obieramy również pietruszkę oraz seler i kroimy w kosteczkę. Obieramy ziemniaki, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miseczki, zalewamy zimną wodą, żeby

Rozpustne gotowanie
Pieczone udka z miodem 163

Kolejny pomysł na szybki i smaczny obiad. Pieczone udka z dodatkiem ulubionych przypraw i miodu, który nadaje charakterystycznego smaczku i powoduje, że skórka bardzo fajnie się

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tarta z porem i kurczakiem. 159

     Dziś na obiad upiekłam tartę. Była tak pyszna, że gdy chciałam zrobić zdjęcia, okazało się, że został tylko jeden kawałek :). Rodzinka była zachwycona

Rozpustne gotowanie
Kurczak po polsku 290

Powiem szczerze, że bałam się strasznie nadziewać i piec całego kurczaka. Robiłam to pierwszy raz i strasznie bałam się, że skóra popęka, bo włożę za dużo

dom-agi.pl
Pomidorowa zapiekanka 284

Składniki: 4 filety z kurczaka pomidorki w puszce lub 4-6 sztuk świeżych oliwa z oliwek sól  pieprz bułka tarta 4 kulki mozzarelli lub 3

Luźna Kuchnia
Kurczak wpadł w kapustę! 277

Składniki: 4 filety z kurczaka, mogą być też pałeczki lub udka 20 dkg kapusty kiszonej łyżka miodu 2 łyżeczki papryki ostrej  4 łyżeczki papryki słodkiej

Luźna Kuchnia
Zielone Tortille 233

Składniki: na 24 porcje 8 placków tortilli 25 dkg sera żółtego 3 filety z kurczaka 1 sałata lodowa 1 dojrzałe owoce awokado 1 ogórek zielony 2

Luźna Kuchnia
Burgery jak z Jamajki | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 288

Moje Smaki Życia - strona 47- Numer 7 Lipiec 2014 - KLIK Składniki: 360 g tj. 3 filety z kurczaka Świat Drobiu 4 bułki (ja wybrałam z pełnego

ClauditteMissCooking
Roladki z camembertem i rukolą 250

Bardzo lubie roladki drobiowe i często goszczą na moim stole. Łatwo i szybko się robi a w środku można schować różności. Dziś wersja z camembertem i

Monia miesza i gotuje
Kluski z mięsem 192

ugotowany i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 1 mała sparzona cebula 1 całe jajko 200-300 gr maki ziemniaczanej mięso z rosołu ( wystarczyła mi jedna duża ćwiartka z kurczaka ) sól, pieprz 1. Sparzona cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na patelce. Następnie mielimy razem z mięsem. doprawiamy solą i pieprzem. 2. Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna(...)całe jajko i rękami wyrabiamy gładkie ciasto. 3. Następnie odrywamy po kawału formując placki, na powstałe placki nakładamy farsz. Zalepiamy szczelnie i tak postępujemy aż do wykończenia ciasta. 4. Gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia przez około 10-12 min. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Gulasz drobiowy 447

składniki : 1 podwójny filet z kurczaka 1 zielona papryczka szklanka zielonego groszku - mrożonego lub konserwowego, jeśli konserwowy to dodać go w ostatniej chwili 1 duża cebula 1 duża marchew 25 dag pieczarek 3-4 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego  4-5 łyżek keczupu pomidorowego o ostrym smaku sól, pieprz, cukier do smaku, papryka mielona słodka i ostra Przygotowanie: Umyte mięso(...)dodajemy marchew i cebulę, mieszamy i smażymy do momentu, aż cebula stanie się szklista ( nie przypalić!) Przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy połową szklanki wody, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez 10 min. Dodajemy umyte, pokrojone pieczarki, paprykę, groszek (jeśli mrożony), mieszamy i gotujemy około 10 min. Gdy składniki są już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy ( mieszamy go w połowie

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania