maśle podsmażamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Piersi z kurczaka kroimy w drobne paseczki, i po chwili dodajemy do masła z czosnkiem. Oprószamy mięso ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość smażymy przez parę minut Następnie dodajemy śmietankę 30% oraz serek mascarpone. Wszystko mieszamy i zagotowujemy na wolnym ogniu. Tagliatelle gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, starając się aby przyrządzić się
Taste Therapycieniutkie plasterki. Rozgrzać oliwę na dużej patelni. Dodać kurczaka i obsmażyć go dokładnie do zarumienienia. Dodać paprykę, groszek, czosnek i pomidory, dodać szczyptę soli i smażyć dalej przez około 7 minut, co chwilę mieszając. Dodać paprykę w proszku (słodką oraz ostrą w paście), wlać białe wino, wymieszać i gotować przez około 2 minuty aż wino wyparuje. Wlać bulion, wymieszać
MarciochaKucharzySałatka Cezar, od dawna się za nią zabierałam. Zabierałam się i przekładałam, zabierałam i odkładałam jej przygotowanie, sama nie wiem dlaczego. Nie jest skomplikowana, łatwo się
dom-agi.plvegeta 1 łyżka mąki sól, pieprz KROK1: Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu KROK 2: Marchewkę oraz kalarepę umyć, obrać i pokroić w kostkę Pokrojoną marchewkę oraz kalarepę przełożyć do garnka i zalać zimną wodą lekko ponad wysokość warzyw. Gotować dopóki warzywa nie będą miękkie. W szklance rozrobić łyżkę mąki
smacznieinatematSzybki obiad, ale alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Powiem szczerze, że fajne chrupiące, ale chyba wolę zwykłą panierkę. Myślę, że będę próbowała różne dodatki do panierki aż
dom-agi.plnaprawdę sama przyjemność! Składniki: 2 plastry szynki z kurczaka 3 szklanki nieugotowanego makaronu pełnoziarnistego 1/2 cukinii 10 oliwek zielonych 4 pokrojone w paski suszone pomidory 3 łyżki sera ricotta 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, bazylia, oregano, szczypta ostrej papryki Przygotowanie: Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy pokrojony czosnek
Kitchens Alphabetkawałek selera 2 cebule 2 skrzydełka z kurczaka pieprz, sól, jarzynka, papryka ostra, 3-4 ziela angielskie 2 liście laurowe 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego woda Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Skrzydełka myjemy i dodajemy do garnka z warzywami. Całość zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości warzyw. Kilka minut przed ugotowaniem
Truskawkowa Fiestacebulę, którą zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę piersi kurczaka i pokrojone w paski boczniaki. Smażyć 5-8 minut od czasu do czasu mieszając. Wsypać ryż. Smażyć do czasu, aż ziarna zrobią się przezroczyste. Całość zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Przykryć patelnię pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum i gotować na wolnym ogniu (mieszając) około 15 minut
Kuchnia w opałachprzy kuchni, w kilka chwil mamy pyszny obiadek :)Składniki:2 tortille1 pierś z kurczaka + przyprawa (kebab-gyros lub do drobiu)1/2 czerwonej papryki1 mały pomidor2-4 listki sałaty1/2 ogórka2 łyżki majonezu1 łyżka keczupuSposób wykonania:1. Umytą i osuszoną pierś nacieramy przyprawą i smażymy na oleju lub gotujemy w niewielkiej ilości wody. Kroimy w grubszą kostkę.2. Warzywa myjemy i dowolnie
Kuchnia domowa Anipieczarki i szparagi.W garnku rozpuszczamy masło. Wrzucamy piersi z kurczaka. Po dwoch minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek. Wlewamy śmietane, dodajemy szparagi szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu
Smaki Edytysię pyrlić ok. 10 min. W tym czasie kroję kurczaka w paski. Obieram i ścieram na drobnych oczkach imbir. Kroję papryczki. Gdy 10 min minie dorzucam przygotowane składniki. Dodaję sos rybny, sojowy, cukier, przyprawiam solą i pieprzem. Wyciskam sok z limonki, następnie skórkę z resztą miąższu wrzucam do garnka. Gotuję kolejne 10 minut. Wyłączam gaz, wrzucam makaron i pozostawiam
Brzuszki Łakomczuszkipotem robię wszystko inaczej. Każdy kto lubi gotować wie, że trzymanie się ściśle przepisów nie ma sensu. Może z wyjątkiem wypieków, które nie są moją mocną stroną, pewnie dlatego, że nie są moją ulubioną działką w kuchni. Wracając do receptur. Co myślicie gdy czytacie przepis na czosnkowego kurczaka, w którym wśród składników są 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
OstryKęspamiętam z dzieciństwa - gdy mama robiła przepyszne obiadki. Składniki : * kurczak* włoszczyzna* ziele angielskie, pieprz czarny w ziarenkach, liść laurowy, sól* natka pietruszkiLane ciasto :* szklanka mąki pszennej* jajko* ciepła woda* sól Przygotowanie :Nastawić rosół. Gdy się ugotuje, wyciągnąć mięso. Składniki na lane ciasto dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę, na gotujący rosół dodawać po trochę ciasta, zagotować.Rosół podawać ciepły
Magiczne Życie Martymrożonego będzie pyszna. Składniki : * porcja rosołowa , kawałek kurczaka * marchewka * seler * pietruszka * puszka groszku konserwowego * 6 ziemniaków * 2 łyżki mąki pszennej * łyżka gęstej śmietany * sól , pieprz , ziele angielskie , liść laurowy * koperek Przygotowanie : Zagotować mięso , zebrać szumowiny. Wrzucić pokrojoną marchewkę, seler i pietruszkę. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy
Magiczne Życie Marty