gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:215/372)

Rozgrzewający rosół z dynią 170

minuty.  2. W dużym garnku umieszczamy skrzydełka kurczaka, marchewkę, pietruszkę, seler, por, kapustę, podsmażoną cebulkę i czosnek, łodygi lubczyku, puree z dyni, papryczkę chilli, liście laurowe i ziele angielskie. Wlewamy wodę (ja wlewam tyle wody, aby przykryła wszystkie składniki + 1 litr), doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy bez przykrycia przez około 2,5 godziny, od czasu

My Culinary Art
ZAPIEKANKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KURCZAKIEM 213

szczególnie tym, którzy nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Wystarczy wrzucić do naczynia ulubione warzywa, makaron, może mięso, zalać sosem lub śmietanką, zapiec i gotowe. U mnie dzisiaj zapiekanka z fasolką szparagową :) Chyba jedna z moich ulubionych. SKŁADNIKI: 4 średniej wielkości ziemniaki, ugotowane w mundurkach 2 piersi z kurczaka 1/2 kg fasolki szparagowej, ugotowanej al dente 200 g świeżego

Kuchnia w opałach
szpinakowy makaron z kurczakiem... 190

sztuki, kucharek 2 łyżeczki, ser żółty 20 dag pierś kurczaka pokroić w kostkę i na oleju gorącym podsmażyć razem z pokrojoną drobno cebulą, czosnkiem, dodać drobno pokrojone liście szpinaku, przyprawę w płynie, sok z cytryny i dusić z 5 minut do odparowania płynu w nie solonej wodzie makaron kokardki gotować z 3 minuty i dosypać makaron nitki, gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Pierś kurczaka & marchewka z groszkiem 202

korelacji z marchewką i groszkiem :) Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - marchewka w kostce - groszek - parę świeżych listków bazylii - przyprawy wg. uznania - łyżka masła - łyżka mąki - 1/2 kostki bulionowej/ rosołowej - szczypta Vegety - łyżka cukru - sól i pieprz Pierś kroimy w kostkę i smażymy. Doprawiamy przyprawami wg. uznania. Marchewkę i groszek gotujemy w garnku w małej ilości wody. Dodajemy łyżkę masła

upichcona
Zupa ogórkowa z ogórków małosolnych 136

warzywnej pasty bulionowej ),  ewentualnie wody 3 udka z kurczaka 1 duża marchew 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 6 sporych ziemniaków 5 dużych  ogórków małosolnych sól pieprz posiekany koperek 1 łyżeczka masła 2-3 łyżki śmietany 18% Wykonanie: Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, w którym będzie się gotowała zupa, zalewamy w bulionem. Warzywa, oprócz ogórków, obieramy

Kulinarne przygody Gatity
Zupa ogórkowa z ogórków małoslonych 156

warzywnej pasty bulionowej ),  ewentualnie wody 3 udka z kurczaka 1 duża marchew 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 6 sporych ziemniaków 5 dużych  ogórków małosolnych sól pieprz posiekany koperek 1 łyżeczka masła 2-3 łyżki śmietany 18% Wykonanie: Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, w którym będzie się gotowała zupa, zalewamy w bulionem. Warzywa, oprócz ogórków, obieramy

Kulinarne przygody Gatity
Fajitas z kurczaka 100

jogurt oraz drobno podartą sałatę lodową.  Kurczaka podajemy na patelni, polanego przed podaniem połówką soku z limonki. Co do limonki, to czasami jest dość trudna do zdobycia, albo jest niedojrzała i bez soku. Ja zastępuję ją sokiem z cytryny. Przepis ogólny pochodzi z ksiązki: "Każdy może gotować" Jamie Oliver Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Tagliatelle z brokułami i kurczakiem 382

maśle podsmażamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Piersi z kurczaka kroimy w drobne paseczki, i po chwili dodajemy do masła z czosnkiem. Oprószamy mięso ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość smażymy przez parę minut Następnie dodajemy śmietankę 30% oraz serek mascarpone. Wszystko mieszamy i zagotowujemy na wolnym ogniu. Tagliatelle gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, starając się aby przyrządzić się

Taste Therapy
Paella mixta z langustynkami i kurczakiem 140

cieniutkie plasterki. Rozgrzać oliwę na dużej patelni. Dodać kurczaka i obsmażyć go dokładnie do zarumienienia. Dodać paprykę, groszek, czosnek i pomidory, dodać szczyptę soli i smażyć dalej przez około 7 minut, co chwilę mieszając. Dodać paprykę w proszku (słodką  oraz ostrą w paście), wlać białe wino, wymieszać i gotować przez około 2 minuty aż wino wyparuje. Wlać bulion, wymieszać

MarciochaKucharzy
Sałatka Cezar 313

Sałatka Cezar, od dawna się za nią zabierałam. Zabierałam się i przekładałam, zabierałam i odkładałam jej przygotowanie, sama nie wiem dlaczego. Nie jest skomplikowana, łatwo się

dom-agi.pl
Potrawka z kurczaka z marchewką i kalarepą 247

vegeta 1 łyżka mąki sól, pieprz KROK1: Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu KROK 2: Marchewkę oraz kalarepę umyć, obrać i pokroić w kostkę Pokrojoną marchewkę oraz kalarepę przełożyć do garnka i zalać zimną wodą lekko ponad wysokość warzyw. Gotować dopóki warzywa nie będą miękkie. W szklance rozrobić łyżkę mąki

smacznieinatemat
Nuggetsy 312

Szybki obiad, ale alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Powiem szczerze, że fajne chrupiące, ale chyba wolę zwykłą panierkę. Myślę, że będę próbowała różne dodatki do panierki aż

dom-agi.pl
Makaron&ricotta&szynka&oliwki&cukinia&suszone pomidory 354

naprawdę sama przyjemność!  Składniki: 2 plastry szynki z kurczaka 3 szklanki nieugotowanego makaronu pełnoziarnistego 1/2 cukinii 10 oliwek zielonych 4 pokrojone w paski suszone pomidory 3 łyżki sera ricotta 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, bazylia, oregano, szczypta ostrej papryki Przygotowanie: Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy pokrojony czosnek

Kitchens Alphabet
Zupa krem pomidorowo-dyniowa 158

kawałek selera 2 cebule 2 skrzydełka z kurczaka  pieprz, sól, jarzynka, papryka ostra,  3-4 ziela angielskie  2 liście laurowe 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego  woda  Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Skrzydełka myjemy i dodajemy do garnka z warzywami. Całość zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości warzyw. Kilka minut przed ugotowaniem

Truskawkowa Fiesta
RYŻ Z BOCZNIAKAMI I KURCZAKIEM 115

cebulę, którą zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę piersi kurczaka i pokrojone w paski boczniaki. Smażyć 5-8 minut od czasu do czasu mieszając. Wsypać ryż.  Smażyć do czasu, aż ziarna zrobią się przezroczyste. Całość zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem.   Przykryć patelnię pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum i gotować na wolnym ogniu  (mieszając) około 15 minut

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania