gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:222/372)

drobiowe tymbaliki 2249

litr rosołu 2 udka z kurczaka ugotowane w rosole 1/2 puszki kukurydzy szklanka mrożonej marchewki z groszkiem  6 jajek 6 łyżeczek żelatyny pieprz,sól Mięso z rosołu pokroić drobno. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić każde na cztery części.  Zagotować wodę z solą, do wrzącej wrzucić marchewkę z groszkiem i gotować około 10 minut. Odcedzić. W silikonowych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
szybkowar- udka kurczaka w sosie czosnkowym... 237

dobrze wymieszać i natrzeć mocno udka kurczaka, odstawić do lodówki na 3 godziny, na gorącym oleju na patelni zrumienić udka z każdej strony do garnka szybkowara włożyć udka, wsypać obrane ząbki czosnku, wlać 2 łyżki tłuszczu z pateni, wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 25 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści

W Mojej Kuchni Lubię
31 dań jednogarnkowych 5597

zupy. Jesień to najlepszy okres na gotowanie w jednym garnku! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach

Moja smaczna kuchnia
Zupa ziemniaczana 'Hotel Ferenc' 135

woda 1,5 L · mięso z kurczaka 15-20 dag · ziemniaki 4-5 szt · pieczarki 4-6 szt · tłuszcz · koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki · mąka pszenna 1-2 łyżki · wino czerwone wytrawne 1/2 szkl · natka pietruszki · sól · pieprz · musztarda · papryka słodka mielona · przyprawa do zup  Mięso umyć, zemleć, zalać wrzącą wodą osoloną, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać

Camilla w kuchni
Zupa kalafiorowa-batatowa z warzywami 182

ziela angielskie 2 skrzydełka z kurczaka woda Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, batata i włoszczyznę obieramy i kroimy w plastry lub kostkę. Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze części. Pomidora kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę i czekamy, aż się zagotuję. Następnie wrzucamy skrzydełka i wszystkie warzywa. Pod koniec gotowania dodajemy pozostałe składniki. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Drożdżowe (kluski) parowańce z aksamitnym sosem 178

bulionetka do dań duszonych z kurczaka 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 płaska łyżka kurkumy 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 płaska łyżeczka mielonej musztardy świeżo zmielony pieprz 1 płaska łyżka mąki z amarantusa  1 łyżka śmietany 10% PRZYGOTOWANIE: W garnuszku zagotować skrzydełka z dodatkiem bulionetki, liści, ziela i kurkumy. Gotować na małym ogniu pod przykryciem. Gdy mięsko

ClauditteMissCooking
Curry z botwinką i kurczakiem 180

woku rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka na złoty kolor. Usmażone mięso wyjmujemy z patelni i smażymy na niej pokrojoną cebulę, seler naciowy, papryczkę, czosnek, imbir i buraczki. Po 10 minutach dodajemy usmażone mięso i pokrojone liście i łodygi botwinki. Zalewamy bulionem i mleczkiem kokosowym. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Gotujemy jeszcze 10 minut. Podajemy z ryżem

Smakowity Blog Kulinarny
Czerwone curry z kurczakiem 187

pokroić w drobną kostkę. Piersi z kurczaka, umyć, osuszyć, pokroić w plasterki grubości około 0,5 cm. Kolendrę, paprykę, kumin i chilli podprażyć chwilę na rozgrzanej suchej patelni, następnie dodać masło, wymieszać. Dodać cebulę, czosnek i paprykę, smażyć mieszając, aż cebula lekko zbrązowieje. Następnie dodać mięso, zamieszać. Wlać bulion, pomidory i przykryć, gotować na małym ogniu 20 minut aż mięso

królestwo garów
Wykwintny rosół 151

suszone, sól, Mięso umyć, osuszyć. Z kurczaka odciąć kuper. Z korpusu kaczek również odciąć kuper i wyciąć tłuszcz. Tłuszcz można stopić i używać jako smalcu do smażenia.   Włoszczyznę obrać, umyć. Cebulę przekroić na pół i opalić. Mięso włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą ( tak aby przykryła mięso), dodać przyprawy i włoszczyznę. Gotować na wolnym ogniu aż mięso będzie

królestwo garów
Makaron z kurczakiem w sosie musztardowym 150

parmezan Oczyszczone i pokrojone polędwiczki z kurczaka marynujemy przez około 30 minut w musztardzie. Cebulkę należy zeszklić na oliwie, dodać mięsko i podsmażyć do miękkości, następnie dodać pieczarki. Doprawić sola pieprzem i lubczykiem. Po 5 minutach dodać groszek. A na sam koniec śmietanę, dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć. Makaron kokardki gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu

MarciochaKucharzy
Krupnik na żeberkach 225

cielęcych lub wieprzowych, na mięsie drobiowym - kurczaku lub kaczce, a także na drobiowych podrobach, a nawet na samych skwarkach z wytopionej słoniny. Różne są też rodzaje kasz wykorzystywanych do przygotowania krupniku. Najczęściej jest to kasza jęczmienna - łamana, perłowa lub pęczak, ale bywa używana też kasza jaglana - z łuskanego ziarna prosa. Mój krupnik gotuję na żeberkach cielęcych lub - w wersji oszczędnej

W SMAK
Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem 279

oliwie podsmażamy drobno pokrojone polędwiczki z kurczaka z dodatkiem posiekanego imbiru, pasty krewetkowej Tom Yum i startej skórki z limonki. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i czerwoną paprykę. Podsmażamy wszystko na wolnym ogniu ok. 5 min. Dolewamy bulionu warzywnego. Dodajemy rozbitą trawę cytrynową, liście limonki, sok z połówki limonki i pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu przez 15 min. Dolewamy

kulinarnyJa
Kurczak na porowym puree 146

zmieniło- nadal umiem gotować! ;) Dziś mam dla Was coś tak prostego i smacznego, że przygotowywanie tego dania nawet z burczącym donośnie brzuchem, wywołuje na twarzy uśmiech. Mam nadzieję, że wywoła i u Was! :)Składniki:1 duży porok.2 łyżki masła klarowanego do duszenia porów i 2 łyżki do podsmażenia kurczaka2 łyżeczki ziół prowansalskich500 g piersi z kurczaka (1 spora podwójna)mąka

Gotowanie to kochanie
Zupa z porów 235

Bardzo lubię przecierane zupy. Ta jest naprawdę dobra i delikatna. Polecam!składniki150 g porów (białe części)100 g ziemniaków100 ml śmietany (opcjonalnie)1 łyżka masła1500 ml

Stare Gary