Drożdżowe (kluski) parowańce z aksamitnym sosem

Drożdżowe (kluski) parowańce z aksamitnym sosem

Drożdżowe (kluski) parowańce z aksamitnym sosem

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI NA KLUSKI: 500 g mąki tortowej pół łyżeczki soli 3 łyżki ksylitolu 15-20 g świeżych drożdży półtorej szklanki ciepłego mleka  2 łyżki masła 2 jajka PRZYGOTOWANIE: Najpierw rozpoczynamy od przyrządzenia rozczynu z drożdży. W misce lub innym naczyniu należy roztopić drożdże w ciepłym mleku. Potem dodajemy do nich 4 płaskie łyżki mąki tortowej, szczyptę soli oraz pół łyżeczki ksylitolu. Miskę z rozczynem musimy zakryć jakąś  ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia [tak na około 10-15... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, mielone, skrzydełka, kurczak, imbir, pączki, sosy, obiad, dania z kurczakiem, sos do kurczaka, szybki obiad, obiad na szybko, ciasta tortowe, sos do mielonego , gotowany kurczak, skrzydełka w cieście, szybkie ciasto, sos do jajek, szybki kurczak

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.