Przepis na : obiad
SKŁADNIKI NA KLUSKI: 500 g mąki tortowej pół łyżeczki soli 3 łyżki ksylitolu 15-20 g świeżych drożdży półtorej szklanki ciepłego mleka 2 łyżki masła 2 jajka PRZYGOTOWANIE: Najpierw rozpoczynamy od przyrządzenia rozczynu z drożdży. W misce lub innym naczyniu należy roztopić drożdże w ciepłym mleku. Potem dodajemy do nich 4 płaskie łyżki mąki tortowej, szczyptę soli oraz pół łyżeczki ksylitolu. Miskę z rozczynem musimy zakryć jakąś ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia [tak na około 10-15... czytaj dalej...
Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!